Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ!

Για ακόμα μια φορά η φυλλάδα που ακούει στο όνομα "Απογευματινή" απέδειξε το επίπεδο της δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί...

Ένας 15χρονος έφηβος βρέθηκε μπλεγμένος με ένα κύκλωμα πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

Ένα 15χρονο παιδί που παραπλανήθηκε και επέλεξε έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο για να αυξήσει το χαρτζιλίκι του...

Δεν παύει να είναι όμως ένα παιδί...

Η εφημερίδα όμως σπεύδει να το χαρακτηρίσει "ψηφιακό νταβατζή"...

Μια φράση ιδιαίτερα υποτιμητική η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται για ανθρώπους με πολύ χειρότερα "βιογραφικά"...

Καλό θα ήταν η εφημερίδα να ασχοληθεί με τους "νταβατζήδες" του Μπαϊρακτάρη με τους οποίου αγκαλιάστηκε για 5 χρόνια ο "καταλληλότερος" και όχι με τα ανήλικα παιδιά που παραστρατούν...

Ντροπή...

Πειρατικός: Το επίπεδο της δημοσιογραφίας μας είναι όντος εξευτελιστικό. Τα έχουμε πει αρκετές φορές κατά το παρελθόν Η Απογευματινή όμως ξεπερνά όρια, ξεπερνά το ανεκτό και προκαλεί την μήνιν μας!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Αύριο αναμένεται η αντιδραστική απόφαση, με την οποία η ασφάλιση εκατοντάδων χιλιάδων χάνει τον κοινωνικό χαρακτήρα και εξισώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Βόμβα σε θεμελιώδη ασφαλιστικά δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στο Ελληνικό Δημόσιο θα βάλει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αναμένεται να βγει αύριο και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα κάνει δεκτή την προσφυγή της Κομισιόν εναντίον της Ελλάδας.

Η απόφαση θα οδηγήσει στην εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών. Ομως, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το ευθύ χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Το σκεπτικό στο οποίο θα βασιστεί η απόφαση είναι ότι ο χαρακτήρας της ασφάλισης των δημόσιων υπαλλήλων δεν είναι κοινωνικός, αλλά επαγγελματικός, όπως αναφέρεται στην κοινοτική οδηγία 2006/54/ΕΚ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πάψει η ασφάλιση των δημόσιων υπαλλήλων να έχει την εγγύηση του κράτους και άρα θα είναι επισφαλής. Ενώ οι κανόνες που θα τη διέπουν θα αποφασίζονται άμεσα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα ακολουθούν τη σχετική νομολογία χωρίς δυνατότητα παρέμβασης των εθνικών κυβερνήσεων.

Η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα είναι η άμεση, πρώτη αρνητική συνέπεια στα ασφαλιστικά δικαιώματα. Και επειδή η γενικότερη πολιτική της ΕΕ, και της ΝΔ, όπως και του ΠΑΣΟΚ είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η «εξίσωση» θα μεταφραστεί σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες εργαζόμενες, από 5 μέχρι και 17 χρόνια, αλλά και σε αύξηση στα χρόνια που απαιτούνται για τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης (π.χ., παλιότερες ασφαλισμένες με 3 παιδιά τα 22 χρόνια, αντί των 25 χρόνων που απαιτούνται γενικά).

Με άλλα λόγια, η συγκεκριμένη απόφαση είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικές πολιτικές που ασκούνται στην Ελλάδα από το δικομματισμό. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σεπτέμβρη του 2007 όταν επιτέλους η κυβέρνηση ..."ανακάλυψε" τη μόλυνση του Ασωπού με εξασθενές χρώμιο και επέβαλε πρόστιμα σε κάποιες βιομηχανίες που φαινόταν ότι ευθύνονταν για τη ρύπανση ακόμη και «διά γυμνού οφθαλμού», ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς είχε δηλώσει επί λέξει: «Σε περιπτώσεις υποτροπής ή μη συμμόρφωσης προς τους περιβαλλοντικούς όρους θα υπάρχει διακοπή των εργασιών της επιχείρησης»!

Κανείς δεν ξέρει βέβαια αν και πότε εισπράχτηκαν τα πρόστιμα αυτά. Εκείνο που έγινε γνωστό, πάντως, είναι ότι πρόσφατα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επέβαλε νέα πρόστιμα για ρύπανση σε τρεις από τις βιομηχανίες, οι οποίες κατείχαν περίοπτη θέση και στον κατάλογο του 2007!

Μη ρωτήσει κανείς αν επιβλήθηκε στις βιομηχανίες αυτές, που συνελήφθησαν να ρυπαίνουν επανειλημμένα, να τοποθετήσουν αντιρρυπαντική τεχνολογία. Αυτή, βλέπετε, έχει κόστος και αντιβαίνει της προσπάθειας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Αλλωστε, τώρα βρήκαν και πρόσχημα ότι το πρόστιμο το "έφαγαν" για άλλη παράβαση!

Συμπέρασμα: Αν και οι βιομήχανοι "καινοτομούν" διαρκώς στη ρύπανση κανείς ποτέ δεν πρόκειται να τους κάνει τίποτα παραπάνω από το να εξακολουθήσει να τους "χαϊδεύει" με αμφίβολης αξίας πρόστιμα, για να συνεχίζουν την ασύδοτη δράση τους. Και την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Θήβας, των Οινοφύτων και άλλων περιοχών της Βοιωτίας και της Αττικής και οι εργαζόμενοι στις βιομηχανίες τους θα εξακολουθούν να πίνουν μολυσμένο νερό!

Αμφιβάλλει κανείς ότι πρόκειται για συνειδητά εγκληματική πολιτική;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ...β΄

Δε θα ξεγελαστούμε πάλι από ΔΑΠ - ΠΑΣΠ

Οι σπουδαστές δεν πρέπει και δε θα την ξαναπατήσουμε. Έχουμε πείρα και από ψεύτικες υποσχέσεις και από το βρώμικο ρόλο των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Αλλωστε, οι παρατάξεις αυτές και τα κόμματά τους, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, έχουν από χρόνια πετάξει έξω από το λεξιλόγιό τους τη λέξη δικαίωμα όταν αφορά τους εργαζόμενους και κάνουν λόγο για ευκαιρίες στη δουλειά. Αυτοί δηλαδή που με την πολιτική τους:

  • Εχουν οδηγήσει τον αριθμό των ανέργων που καταγράφονται επίσημα σε 392.668, με το ποσοστό ανεργίας στους νέους μέχρι 29 ετών να είναι στο 16,5%.
  • Αυτοί που με χέρια και πόδια έχουν στηρίξει τις πολιτικές της ΕΕ, με εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, με ανασφάλιστη εργασία, με μισθούς πείνας, με ανύπαρκτη πρόληψη εργατικών "ατυχημάτων", με διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, αυτοί που έχουν βάλει πλάτη στο ξεθεμελίωμα των εργασιακών δικαιωμάτων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), εμφανίζονται ξαφνικά να μιλάνε για έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Πάει πολύ η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ, που στηρίζουν με συνέπεια την πολιτική των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, να παριστάνουν τις ξεγελασμένες παρθένες και να λένε στους σπουδαστές ότι κόπτονται για το μέλλον τους. Πρέπει να απολογηθούν για τα συνειδητά ψέματα που έλεγαν με την ψευτοανωτατοποίηση, για τη διαρκή υποβάθμιση των σπουδών, για τις τραγικές ελλείψεις στις υποδομές, για το ότι ένας στους δύο σπουδαστές αναγκάζεται να παρατήσει τις σπουδές του.

Για όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να απολογηθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού, όπως πρέπει να απολογηθούν και για το εξόφθαλμο εμπόριο αυταπάτης που πάνε να στήσουν, με βάση το αίτημα για τα επαγγελματικά δικαιώματα. Άλλωστε, αυτό που διεκδικούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μέσω της ΕΕΤΕΜ έχει να κάνει με το ποιος φορέας θα δίνει πιστοποίηση στους αποφοίτους των ΤΕΙ, αν θα είναι η ΕΕΤΕΜ ή το ΤΕΕ. Δηλαδή ΔΑΠ και ΠΑΣΠ λένε στους σπουδαστές ότι διεκδικούν το πτυχίο του ΤΕΙ de facto να μη δίνει κανένα δικαίωμα άσκησης επαγγέλματος και ουσιαστικά καλούν τους σπουδαστές να παλέψουν στο να τους δίνει η ΕΕΤΕΜ πιστοποίηση! Είναι φανερό ότι κοροϊδεύουν τους σπουδαστές.

Να γυρίσουμε τις πλάτες μας και να μην παίσουμε στη "φάκα"! Δυναμική και οργανωμένη απάντηση επιβάλλεται, να δοθεί, από τους σπουδαστές!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ...

Σε συνθήκες κρίσης, που οι περισσότεροι σπουδαστές βλέπουμε τα αδιέξοδα στη ζωή μας, στην προσπάθειά μας για μόρφωση, για εργασιακή προοπτική, να ορθώνονται εντονότερα, μιας και η πλειοψηφία μας προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ στήνουν ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού, παγίδευσης, παρόμοιο με αυτό της ψευτοανωτατοποίησης πριν λίγα χρόνια. Προωθούν μια λογική ατομικής λύσης, μέσω μιας δήθεν κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Για παράδειγμα, την Παρασκευή 20 Μαρτίου τα ΤΕΙ του λεκανοπεδίου έμειναν κλειστά με απόφαση των προέδρων τους, που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να ωθήσουν τους σπουδαστές σε συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργάνωνε η Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (ΕΕΤΕΜ) για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ, κύρια των μηχανικών. Τη συγκεκριμένη κινητοποίηση στήριξαν οι δυνάμεις των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στις σχολές.

Κατ' αρχήν πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει σύγκρουση μεταξύ ΕΜ Πολυτεχνείου - ΤΕΕ και των ΤΕΙ - ΕΕΤΕΜ με αντικείμενο το πόσο θα "μετράει" το πτυχίο των αποφοίτων τους, όχι από τη σκοπιά ενός αγνού ενδιαφέροντος, αλλά από το πώς η κάθε πλευρά θα έχει ένα ανταγωνιστικό μαγαζί στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εξέλιξη απόλυτα φυσιολογική, με δεδομένο ότι στο σημερινο συστημα η Παιδεία είναι εμπόρευμα, ότι τα ιδρύματα ενδιαφέρονται για προσέλκυση φοιτητών - πελατών και χορηγών. Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε το ΕΜΠ και το ΤΕΕ για τα ΤΕΙ (δηλαδή η πρόταση για "συγχώνευση" των ΤΕΙ με τις αντίστοιχες σχολές των πανεπιστημίων), σ' αυτή τη διαπάλη εντάσσεται η συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΙΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ....

Ποιος Κολοκοτρώνης και ποιος Καραϊσκάκης... Καλοί ήταν αυτοί αλλά πέρασε η μπογιά τους. Έχουμε άλλους τώρα να μας ...εγείρουν την «εθνική περηφάνια» και όλα τα σχετικά.

Το ξέρετε ότι ο στρατιωτικός διοικητής των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας; Πρωτοσέλιδο έγινε σε 3 τουλάχιστον εφημερίδες. Γνωρίζετε πως υπάρχει επίσης Έλληνας «λομπίστας» στο επιτελείο του Μπάρακ Ομπάμα;

Βάλτε πλάι τους τους γερουσιαστές ελληνικής καταγωγής, τους Έλληνες σε διοικητικές θέσεις σε οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ.

Τόσο πολύ προόδευσε πλέον το έθνος και σε αυτά τα υψηλά επίπεδα έχουμε φτάσει. Και μπορούμε να επιχαίρουμε, όντας βέβαιοι για το μέλλον μας, όταν έχουμε «δικούς μας» σε τέτοια πόστα...

Αφήστε που πολλά λέγονται και για επιφανείς Ελληνες πολιτικούς που μπορεί να φθάσουν έως και τα ύπατα ευρωπαϊκά αξιώματα. Λίγο το έχετε;

Από φιλέλληνες πάλι πάμε πάρα πολύ καλά. Ο Σαρκοζί είναι δηλωμένος φίλος της χώρας και νυχθημερόν σκέπτεται το καλό της.

Ο Β. Πούτιν πάλι μπορεί και να 'χει πάνω από το κρεβάτι του την ελληνική σημαία και να κοιμάται διαβάζοντας Ελληνες κλασικούς.

Και μην πάει το μυαλό σας σε τίποτε γεωστρατηγικά συμφέροντα πολυεθνικών ομίλων και επιχειρήσεων. Για αγνό φιλελληνισμό μιλάμε.. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ...


(...)χρησιμεύουν αυτά όλα εις τους μεταγενεστέρους και να μάθουν να θυσιάζουν διά την πατρίδα τους και θρησκεία τους περισσότερη αρετή, να ζήσουν ως άνθρωποι σ' αυτήν την πατρίδα και μ' αυτήν την θρησκείαν. Χωρίς αρετή και πόνο εις την πατρίδα και πίστη εις την θρησκείαν τους έθνη δεν υπάρχουν. Και προσοχή να μην τους απατάγη η 'διοτέλεια. Και αν σκοντάψουν, τότε εις τον κρεμνόν θα πηγαίνουν, καθώς το πάθαμεν εμείς (...).

Η πατρίδα του κάθε ανθρώπου και η θρησκεία είναι το παν και πρέπει να θυσιάζη και πατριωτισμόν και να ζη αυτός και οι συγγενείς του ως τίμιοι άνθρωποι εις την κοινωνία. Και τότε λέγονται έθνη, όταν είναι στολισμένα με πατριωτικά αιστήματα, το αναντίον λέγονται παλιόψαθες των εθνών και βάρος της γης. Και διά τούτο ως πατρίδα γενική του κάθε ενού και έργο των αγώνων του μικροτέρου και αδύνατου πολίτη, έχει κι αυτός τα συμφέροντά του εις αυτείνη την πατρίδα, εις αυτείνη την θρησκεία. Δεν πρέπει ο άνθρωπος να βαρύνεται και να αμελή αυτά, και ο προκομμένος πρέπει να φωνάζει ως προκομμένος την αλήθεια, το ίδιον και ο απλός. Οτι κρικέλλα δεν έχει η γης να την πάρη κανείς εις την πλάτη του, ούτε ο δυνατός ούτε ο αδύνατος, και όταν είναι ο καθείς αδύνατος εις ένα πράμα και μόνος του δεν μπορή να πάρη το βάρος και παίρνη και τους άλλους και βοηθούν, τότε να μην φαντάζεται να λέγη ο αίτιος εγώ, να λέγη εμείς. Οτι βάναμε όλοι τις πλάτες, όχι ένας. Οι άρχοντές μας, οι αρχηγοί μας έγιναν "Εκλαμπρότατοι", έγιναν "Γενναιότατοι" και οι ντόπιοι και οι φερτικοί, όμως τίποτας δεν τους αναπεύει. Ημασταν φτωχοί, εγίναμεν πλούσιοι. Ηταν ο Κιαμίλμπεγης εδώ εις την Πελοπόννησο και οι άλλοι οι Τούρκοι πλουσιώτατοι, έγινε ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι συγγενείς και φίλοι πλούσιοι από γες, αργαστήρια, μύλους, σπίτια, σταφίδες και άλλα πλούτη των Τούρκων. Οταν ο Κολοκοτρώνης και οι συντρόφοι του ήρθαν από τη Ζάκυνθο, δεν είχαν ούτε πιθαμή γης, τώρα φαίνεται τι έχουν. Το ίδιον και εις την Ρούμελη, Γκούρας και Μαμούρης, Κριτζώτης, Γριβαίγοι, Στάικος και οι άλλοι, Τζαβελαίγοι και άλλοι πολλοί. Και τι ζητούνε από το έθνος; Μιλλιούνια ακόμα διά τις μεγάλες δούλεψες. Και σε αυτά ποτές δεν αναπεύονται, όλο νόμους και φατρίες διά το καλό της πατρίδος, όλο αυτό πασκίζουν. Οσα έπαθε η πατρίς διά τους νόμους - και το καλό αυτεινών και όσα παληκάρια σκοτώθηκαν, δεν τάπαθε η πατρίς εις τον αγώνα των Τούρκων (...)».

Στρατηγός Μακρυγιάννης

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com