Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

Μα τι γίνεται στο ΟΑΚΑ εφέτος?


"Απίθανη ανατροπή για την ΑΕΚ στο τελευταίο τρίλεπτο των καθυστερήσεων!
Αν και στο 89' ήταν στο 0-1, στο 90' ισοφάρισε στο 1-1 με τον Μαϊστόροβιτς και στο 93' «έκλεψε» τη νίκη (2-1) με το απίθανο «ψαλιδάκι» του Τζιμπούρ!

Αποδοκιμασίες στην εξέδρα, ξέσπασμα από Δώνη και παίκτες στο γκολ του Τζιμπούρ."



Διαβάστε τη συνέχεια...

Ληστρική πρακτική

Τίποτα δεν αφήνουν να πάει χαμένο οι τραπεζίτες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αυξήσουν την κερδοφορία τους, επιβαρύνοντας όλο και περισσότερο τους πελάτες τους. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, που παίρνει μαζικές πλέον διαστάσεις, είναι το κόλπο που μηχανεύτηκαν με αφορμή την εγγραφή των ακινήτων στο Κτηματολόγιο.

Για όσους δεν ξέρουν, σημειώνουμε ότι κάθε ακίνητο που έχει αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο και είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα, πρέπει να δηλωθεί και από τον ιδιοκτήτη, αλλά και από την τράπεζα, η οποία όσο το ακίνητο είναι υποθηκευμένο διατηρεί εμπράγματο δικαίωμα επ' αυτού. Ετσι, στο «Κτηματολόγιο» η σχετική δήλωση γίνεται και από τον ιδιοκτήτη και από την τράπεζα.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει κάθε δήλωση είναι η πληρωμή τέλους 35 ευρώ. Μόνο που οι τράπεζες κάνουν τις δηλώσεις για τα δικαιώματα που έχουν, αλλά το 35άρι το χρεώνουν στους πελάτες τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν τράπεζες που εκτός από τα 35 ευρώ, ζητούν από τους πελάτες τους ακόμα 70 ευρώ, για τα έξοδα, λέει, που έκαναν, για να καταθέσουν τη δήλωση.

Πρόκειται για μια ακόμα απροκάλυπτη ληστρική πρακτική, σε βάρος των εργαζομένων που γίνεται κατορθωτή μόνο και μόνο επειδή οι τράπεζες έχουν πάρει το «πράσινο φως» από τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν σπρώξει τον κόσμο στην ομηρία των τραπεζικών δανείων και την ασυδοσία των τραπεζιτών. Αυτό είναι «ελεύθερη» αγορά??? Ελεύθερη κερδοσκοπία και πλήρης ασυδοσία...?

Διαβάστε τη συνέχεια...

H ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ....

Σημάδια πτώσης του επιπέδου λαϊκής κατανάλωσης καταγράφονται και στα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) που αφορούν στον τζίρο των καταστημάτων του λιανεμπορίου.

Είναι απόλυτα φανερό το γεγονός ότι η κρίση που έχει χτυπήσει την οικονομική δραστηριότητα έχει τη βάση στην εντεινόμενη αποδυνάμωση των λαϊκών εισοδημάτων, στην πρόδηλη πλέον αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να καταναλώσουν τα παραγόμενα εμπορεύματα.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, το μήνα Αύγουστο του 2008 ο όγκος λιανικών πωλήσεων (αποπληθωρισμένες τιμές) - συγκριτικά με τον Αύγουστο του 2007 - εμφανίζει πτώση 4,1%. Η λαϊκή κατανάλωση στρέφεται στα απολύτως απαραίτητα καθώς η πτώση του όγκου των πωλήσεων από τα καταστήματα, εκτός ειδών διατροφής, είναι πολύ μεγαλύτερη και φτάνει σε 8,2%. Σε μέσα επίπεδα 8μηνου (Γενάρης - Αύγουστος) η πτώση της λαϊκής κατανάλωσης περιορίζεται σε 0,3% εξαιτίας της σχετικά καλύτερης εικόνας κατά τους πρώτους μήνες του 2008. Είναι φανερό ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει στους επόμενους μήνες στους οποίους η κρίση και τα φαινόμενα κάμψης της γενικότερης οικονομικής δραστηριότητας προσλαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Σε τρέχουσες τιμές η πτώση του τζίρου για το μήνα Αύγουστο διαμορφώνεται σε 0,9%.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τον όγκο των πωλήσεων στις επιμέρους κατηγορίες καταστημάτων. Στην ένδυση - υπόδηση καταγράφεται συρρίκνωση 12,7% και στα έπιπλα - ηλεκτρικά είδη - οικιακό εξοπλισμό 9,8%. Ταυτόχρονα, η μεγάλη μάζα της κατανάλωσης συγκεντρώνεται στα πολυκαταστήματακαταστήματα τροφίμωνκαταστήματα τροφίμων (μικρά και μεγάλα) εμφανίζουν οριακή αύξηση του όγκου των πωλήσεων 0,7%. Αντίθετα, για τα «καταστήματα ειδών εκτός διατροφής» η πτώση φτάνει σε 8,2%. (εμφανίζουν αύξηση 3,5%) σε μια εξέλιξη που υποδηλώνει το παραπέρα στρίμωγμα των μικροεπαγγελματιών. Ο τζίρος (αποπληθωρισμένες τιμές) για τα μεγάλα (σούπερ μάρκετ) ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,2%. Τα κάθε είδους

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com