Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

BIG... ΣΑΠΙΛΑ!!!


Ενα νέο «παιχνίδι» εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του «Big Brother» υπό τον τίτλο «Κάποιος πρέπει να φύγει».

Σύμφωνα με το «σενάριο», οι υπάλληλοι των εταιρειών που πλήττονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση θα επιλέγουν ποιος συνάδελφός τους θα απολυθεί ή θα του μειωθεί ο μισθός!

Για να μην υπάρχει, δε, καμία αμφιβολία για την «παγκοσμιοποίηση της σαπίλας» τους, υπενθυμίζουμε ότι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας των «κανιβάλων - δημιουργών» του «Big Brother» εμπλέκονται ιταλικά και ολλανδικά κεφάλαια, που διατηρούν προνομιακή συνεργασία με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ!

«Δείτε το σαν ένα Σαββατοκύριακο στο κάμπινγκ»!

Αυτή είναι η προτροπή του Μπερλουσκόνι στους συμπατριώτες του που δεν έχουν θάψει ακόμα τους νεκρούς τους και βρίσκονται κατά χιλιάδες στις σκηνές των καταυλισμών.

Πρωθυπουργός της Ιταλίας. Και εξέχουσα φυσιογνωμία της «οικογένειας» της ΕΕ...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΟΡΟ-ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΡΑΚΑ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

Με την ανοχή των εκάστοτε κυβερνήσεων 6.300 μεγαλο-οφειλέτες χρωστούν πάνω από 15 δισ. ευρώ ή το 85% στο σύνολο των «ληξιπρόθεσμων οφειλών»!

Μια μικρή δράκα μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι αφού πρώτα καρπώθηκαν μπόλικο κρατικό χρήμα - επιδοτήσεις, λεγόμενοι αναπτυξιακοί νόμοι κ.ά. - στη συνέχεια και με την ανοχή ή και τη στήριξη των εκάστοτε κυβερνήσεων κατάφεραν να φεσώσουν και το Δημόσιο με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία στο σύνολό τους σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 20 δισ. ευρώ. Τουλάχιστον τα μισά από αυτά (10 δισ. ευρώ) θεωρούνται από την κυβέρνηση οριστικά χαμένα. Για τα θεωρούμενα εισπράξιμα έχουν ενεργοποιηθεί οι σχετικές «ευνοϊκές» διατάξεις στο πλαίσιο και του «επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας» και των κατευθύνσεων που πρόσφατα δόθηκαν από την Κομισιόν. Είναι απόλυτα βέβαιο πως για μια ακόμη φορά η όποια σοδειά θα προέλθει από τη «μαρίδα» και ακόμη πως οι μεγαλοεπιχειρηματίες - «επενδυτές», τρανταχτοί φοροφυγάδες, θα παραμείνουν στο απυρόβλητο.

Αποκαλυπτικά είναι σχετικά πρόσφατα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία:

  • Οι συνολικές οφειλές φτάνουν σε 17,7 δισ. ευρώ. Το πλήθος με τους κάθε είδους οφειλέτες του Δημοσίου έφτανε σε περίπου 644.000. Αυτό που όμως προδίδει τις μεθοδεύσεις των κυβερνήσεων τόσο της ΝΔ σήμερα όσο και των προκατόχων του ΠΑΣΟΚ είναι το γεγονός ότι «ξέχασαν» να συλλέξουν άλλα αποφασιστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα πόσοι από αυτούς είναι επιχειρήσεις - και τι μεγέθους - ή φυσικά πρόσωπα κλπ., στοιχεία που θα ήταν το αναγκαίο εργαλείο για το μάζεμα των οφειλών και για τις στοχοποιήσεις από την πλευρά του φορο-εισπρακτικού μηχανισμού...
  • Πάνω από 15 δισ. ευρώ (85% από τη συνολική πίτα) είναι τα φέσια από μια μικρή δράκα περίπου 6.300 οφειλετών (ούτε το 1% στο σύνολο των οφειλετών!). Σύμφωνα με τη δική τους ταξινόμηση ο καθένας από την ομάδα αυτή χρωστάει τουλάχιστον από 200.000 ευρώ. Είναι δηλαδή απόλυτα φανερό πως πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματίες, που να σημειωθεί ότι δεν έχουν κηρύξει πτώχευση συνεχίζοντας απτόητοι τις δραστηριότητές τους...
  • Από 100.000 μέχρι 200.000 ευρώ χρωστούν περίπου 3.700 οφειλέτες με συνολική οφειλή περίπου στα 514 εκατ. ευρώ.
  • Στο κλιμάκιο από 20.000 μέχρι 100.000 ευρώ εντοπίζονται περίπου 24.000 οφειλέτες με συνολικό ποσό στα 987 εκατ. ευρώ.
  • Οσο κατεβαίνει η κλίμακα τόσο ανεβαίνει η μάζα των οφειλετών, της «μαρίδας» με τα μικροποσά, στην οποία επιχειρεί, πρώτα και κύρια, να επικεντρώσει ο φορο-εισπρακτικός μηχανισμός. Από 2.000 μέχρι 20.000 ευρώ εντοπίζονται περίπου 144.500 οφειλέτες με συνολικό ποσό στα 893,6 εκατ. ευρώ και τα μικροποσά μέχρι 2.000 ευρώ αφορούν σε περίπου 465.500 οφειλέτες με συνολική οφειλή 228 εκατ. ευρώ.
  • Η «μαρίδα» δηλαδή (ποσά μέχρι 20.000 ο καθένας) φτάνει στο 95% των διαπιστωμένων οφειλετών που χρωστούν μόλις το 6,3% των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο... Στόχος της κυβέρνησης για το 2009 είναι να συγκεντρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 860 εκατ. ευρώ, ποσό που με βάση τις οφειλές της πλουτοκρατίας είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Με χτεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενεργοποιείται και η διάταξη για την «περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων», που προβλέπεται σε σχετικό νομοσχέδιο. Η νέα προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων από επαγγελματίες και επιχειρήσεις ορίζεται μέχρι 15 Ιούνη 2009. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συγκεντρώσει ακόμη 1,3 δισ. ευρώ. Από τα πρόσφατα μέτρα (ληξιπρόθεσμα - περαίωση) υπολογίζουν να μαζέψουν 2,3 δισ. ευρώ, ποσά που θα προέλθουν από τα χαμηλά εισοδήματα, σύμφωνα με τις υποδείξεις από την ΕΕ.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!

Μπα, μπα, μπα! Ωστε υπάρχουν «κατεργαραίοι» στις τάξεις της εφοπλιστικής οικογένειας που κουρσεύουν τις ελληνικές θάλασσες; Ωστε κυκλοφορούν «σαπάκια» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες; Ωστε κυκλοφορούν στα πελάγη πλοία «εκβιαστών» με «περίεργα χαρτιά»; Ωστε το περίφημο «εφοπλιστικό θαύμα» είναι τίγκα στην αθλιότητα, στη συναλλαγή, στη διαφθορά, στην παρατυπία και στην παρανομία;

«Πέφτουμε από τα σύννεφα»!

Μετά, όμως, τις αποκαλύψεις που έκανε στη Βουλή ο κ. Παυλίδης (τώρα τις έκανε και όχι όσο ήταν υπουργός) είμαστε πεπεισμένοι: «Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»!

Τουτέστιν, «φίδι» που τους έφαγε όλους αυτούς τους «πειρατές» που (ανεξαρτήτως κυβερνήσεως και υπουργού) άρμεξαν μεταξύ 2000-2008 περί τα 230 εκατομμύρια ευρώ για να στέλνουν πλοία στις λεγόμενες «άγονες γραμμές», αλλά αντί για σύνδεση των νησιών «βαρκούλες αρμενίζουνε»...

«Αλίμονο» σε αυτούς που με νόμο του ΠΑΣΟΚ για την «απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών» και με την πιστή εφαρμογή του από τη ΝΔ αύξησαν τα ναύλα από το 2001 μέχρι και 400%!

«Ως εδώ» με τους «καραβοαρουραίους» που με τα υπετριακονταετή τους πλωτά ερείπια θησαυρίζουν αντιμετωπίζοντας τους επιβάτες σαν ζώα και τους ναυτεργάτες σαν είλωτες.

Που σημαίνει ότι από την επομένη κιόλας της ολοκλήρωσης των εργασιών της κοινοβουλευτικής επιτροπής και ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που θα έχει το θέμα Παυλίδη (που παρεμπιπτόντως προβλέπουμε ότι ...δε θα έχει αποτέλεσμα), έρχεται η ...κάθαρση! Το εγγυώνται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μαζί. Α, και όσο έχει να κάνει με την καταγγελία πως είναι η ίδια η πολιτική τους που αποτελεί το θερμοκήπιο των σκανδάλων, που γεννά εκβιασμούς, διαπλοκές και καραβίσιες βρωμιές, μη δίνετε σημασία. Αυτά κάτι βρωμοαριστεροί τα λένε...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη χθεσινή τοποθέτηση του Καραμανλή στη Βουλή :

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων σε Αστυνομικά Τμήματα, σε τράπεζες, σε επιχειρήσεις, σε πολιτικά γραφεία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά συντονισμού. Οι δράστες αξιοποιούν για το σκοπό αυτό σύγχρονες τεχνολογίες, blogs και sms. Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα, κουκούλες ή κράνη για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Συνδέονται πολλές φορές με κοινούς εγκληματίες. Αποδεικνύεται –προκύπτει αυτό από τις συλλήψεις- ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις και το κοινό έγκλημα αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και στην παρανομία και αυτό να ισχύει παντού: Από τους δρόμους των πόλεων έως το σχολείο και το πανεπιστήμιο, από τους χώρους της επαγγελματικής επιχειρηματικής δραστηριότητας έως την κάθε λογής περιουσία των συμπολιτών μας. Θύματα της βίας είναι όλοι οι πολίτες και πιο απροστάτευτοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Χάνουν τη δουλειά τους, πλήττονται οι περιουσίες τους, πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών. Και όμως, κάποιοι ενθαρρύνουν την αντίθεση στους νόμους. Υποκινούν καταλήψεις. Σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς.

Για την οικονομία της συζήτησης και μόνο , θα συμφωνήσουμε με τον Καραμανλή ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες σχετίζονται με το κοινό έγκλημα και ορισμένες φορές δρουν με την ασφάλεια που τους παρέχει το άσυλο.

Το κοινό έγκλημα όμως ;

Με την ασφάλεια ποιου ασύλου δρα γύρω από την Ομόνοια ; Μήπως οι νονοί της κοκαΐνης και της πορνείας επικοινωνούν με blogs και sms ;

Λέει ο Καραμανλής ότι κάποιοι "σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς"...

Τον καλούμε και εμείς να σπάσει την ένοχη σιωπή του και να πάει μια μέρα πεζός στα σοκάκια της Ομόνοιας...

Εκεί θα συναντήσει πολλούς πολίτες που "Χάνουν τη δουλειά τους, πλήττονται οι περιουσίες τους, πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών."

Και το τελευταίο πράγμα που τους νοιάζει είναι η κατάργηση του ασύλου...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ μέρος Β'

Η αλήθεια πίσω από τις λέξεις

Με μια «ζαριά» το ενεργειακό κεφάλαιο θέλει να κερδίσει τα πάντα. Και θέλει να παρέμβει ασφυκτικά στα πάντα, από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ηλεκτροπαραγωγικών επιχειρήσεων μέχρι τις προπαγανδιστικές ενέργειες για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης ώστε να αντιμετωπίσει θετικά την εφιαλτική προοπτική που προδιαγράφεται. Η αξίωση για «σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο» και πρόσβαση σε «κεφαλαιαγορές με μεγάλη ρευστότητα» περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα κρατικών παρεμβάσεων υπέρ αυτών των επιχειρήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με το 1,8 τρισ. ευρώ που δηλώνουν ότι χρειάζονται μέχρι το 2030. Δάνεια από οργανισμούς που ελέγχονται άμεσα από την ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ενταξη των επενδύσεών τους κατά προτεραιότητα στα κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα. Εγγυήσεις του Δημοσίου και, ακόμη περισσότερο, σημαντικές φοροελαφρύνσεις.

Ωστόσο, οι ίδιοι που ζητούν εναγωνίως και πιεστικά την κοινοτική παρέμβαση και την ανάλογη συμμόρφωση των εθνικών κυβερνήσεων, ώστε να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις τους, είναι οι ίδιοι που απορρίπτουν οποιαδήποτε ρύθμιση και παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική. Εκεί απαιτούν να κάνουν αυτοί και μόνο αυτοί κουμάντο. Και το δηλώνουν ευθέως, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, ότι οι τιμές πρέπει να βασίζονται στους κανόνες της αγοράς! Η δυνατότητα αυτή θα τους επιτρέψει εξάλλου να αποκομίσουν μέσα από έναν άλλο δρόμο, άμεσο, ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της χρηματοδότησης που αξιώνουν για να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις τους. Η μετατροπή των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων για την καύση άλλων καυσίμων ή για τη μείωση των ρύπων έχει πολλαπλά οφέλη για τους ενεργειακούς κολοσσούς. Μειώνουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος τους, περιορίζοντας τις δαπάνες για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, ένα κόστος που ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Βελτιώνουν την απόδοση των μονάδων τους μεγαλώνοντας έτσι τα περιθώρια κέρδους. Σε πολλές περιπτώσεις θα έχουν τη δυνατότητα μείωσης του προσωπικού, ιδίως για μονάδες φυσικού αερίου που απασχολούν ελάχιστους εργαζόμενους ή για μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Την ίδια στιγμή κάνουν μια σοβαρή πολιτική παρέμβαση, απαιτώντας από την ΕΕ να επιταχύνει την πολιτική της περιφερειακής ολοκλήρωσης των ηλεκτρικών αγορών, μια διαδικασία που δεν αφορά μόνο τα κράτη - μέλη της ΕΕ, αλλά και πολλές άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης που έχουν δεσμευτεί για ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών υποδομών τους και την ουσιαστική εκχώρησή τους στις μεγάλες εταιρείες. Προοπτική είναι η ενοποιημένη πανευρωπαϊκή αγορά των εκατοντάδων εκατομμυρίων καταναλωτών ενέργειας, των ομήρων των κυρίαρχων της ενέργειας. Οι αξιώσεις τους δε σταματούν εδώ, αν και κινούνται σε ήδη χαραγμένους, από την Κομισιόν, δρόμους. Ζητούν επιπρόσθετα κίνητρα και αποζημιώσεις για την παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (την ίδια ώρα που το κόστος της σχετικής τεχνολογίας μειώνεται όλο και περισσότερο) και για την παραγωγή που καλύπτει ειδικότερες ανάγκες, όπως τη ζήτηση αιχμής. Το «πακέτο» των βασικών αξιώσεών τους, της... «βοήθειας» που ζητούν, ολοκληρώνεται με τις διαδικασίες αδειοδότησης. Απαλλαγή από κόστος, απαλλαγή από περιορισμούς, εδαφικούς, χωροταξικούς, πολεοδομικούς, από ελέγχους και προϋποθέσεις. Αυτά ζητούν ως ...αντάλλαγμα για την «ανάπτυξη της υποδομής παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού». Νέες ελαφρύνσεις, ακόμη περισσότερα κέρδη. Στήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων ως να ήταν δημόσιες και επιπλέον αποζημίωσή τους.

Είναι φανερό ότι αυτή η διακήρυξη δεν ήρθε τυχαία και σε τυχαίο χρόνο. Εξάλλου, οι στόχοι των εταιρειών και της ΕΕ είναι κοινοί «διά γυμνού οφθαλμού». Ερχεται σε μια στιγμή έντονων οικονομικών διεργασιών και εξελίξεων, εκφράζεται από εξαιρετικά ισχυρά κεφάλαια που διατηρούν την ευρωστία τους εν μέσω κρίσης και επιθυμούν να επεκταθούν ακόμη περισσότερο. Είναι η στιγμή που επιλέγουν για συμπράξεις με άλλους βιομηχανικούς κλάδους, όπως αυτός του αυτοκινήτου, για τα οχήματα της νέας εποχής. Ζητούν στήριξη και γι' αυτό, με τη σιγουριά ότι η «επόμενη μέρα» θα βρει τις ενεργειακές εταιρείες να ελέγχουν σημαντικό τμήμα άλλων βιομηχανικών κλάδων, την αυτοκινητοβιομηχανία, τις ενεργειακές εφαρμογές, τις ενεργειακές κατασκευαστικές, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Και για να το πετύχουν αυτό, απαιτούν και την «εκπαίδευση του κοινού», τη χειραγώγηση των καταναλωτικών προτιμήσεων, τον ολοκληρωτικό, οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό έλεγχο κάθε τμήματος της «αγοράς».

ΤΕΛΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Την αντεπίθεσή του εν μέσω κρίσης εξαπέλυσε το μεγάλο ενεργειακό κεφάλαιο της Ευρώπης, επιδιδόμενο σε ένα «πάρε δώσε» με την ΕΕ που θυμίζει «στημένο παιχνίδι». Την περασμένη Τετάρτη, οι επικεφαλής 61 επιχειρήσεων ηλεκτρισμού από 27 ευρωπαϊκές χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 70% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σηματοδότησαν μια διαδικασία που φιλοδοξεί να δώσει στην ΕΕ ένα καλό πρόσχημα για να ολοκληρώσει την απελευθέρωση της πανευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και να επισπεύσει τη δημιουργία της Ενιαίας Αγοράς Ενέργειας, υιοθετώντας πλήρως τις αξιώσεις των ενεργειακών κολοσσών. Οι 61 εταιρείες απέστειλαν στον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική Α. Πίλμπαγκς τη «Διακήρυξη για την κλιματική αλλαγή, τις αγορές ηλεκτρισμού και την ασφάλεια εφοδιασμού». Με αυτήν δεσμεύονται να περιορίσουν μέχρι μηδενισμού (κάτι σχετικό) τις εκπομπές άνθρακα από ηλεκτροπαραγωγή μέχρι το 2050.

Ο πραγματικός τους στόχος όμως δεν έχει καμία άμεση σχέση με περιβαλλοντικά ζητούμενα, τα οποία προβάλλονται προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, καθώς η επίτευξη της πλήρους κυριαρχίας των επιχειρήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα σημάνει και ριζική ανατροπή του σημερινού επιπέδου τιμών, οι οποίες επιβαρύνουν τα νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη. Η πλέον προφανής αξίωση των ενεργειακών επιχειρήσεων είναι να επωμιστούν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές και οι κρατικοί προϋπολογισμοί, άμεσα ή έμμεσα, το κόστος του 1,8 τρισ. ευρώ που εκτιμούν ότι θα χρειαστούν για τις επενδύσεις που θα οδηγήσουν στη μείωση των ρύπων. Η διακήρυξη υπογράφτηκε και από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Τ. Αθανασόπουλο.

Οι απαιτήσεις τους

Οι ενεργειακές επιχειρήσεις, που κόπτονται τόσο πολύ για το περιβάλλον, συνόδευσαν τη «δέσμευσή» τους από την έκκληση προς την ΕΕ για τη «βοήθειά» της, ώστε να:

«Παρέχουμε ηλεκτρισμό με οικονομική αποδοτικότητα και αξιοπιστία μέσα από μία ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας:

  • Διασφαλίζοντας ένα επαρκώς σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο, καθώς και πρόσβαση σε κεφαλαιαγορές με μεγάλη ρευστότητα, προκειμένου να ενισχυθούν οι επενδύσεις.
  • Αναγνωρίζοντας ότι οι τιμές που βασίζονται στους κανόνες της αγοράς είναι η καλύτερη βάση για την ασφάλεια του ηλεκτρικού εφοδιασμού.
  • Προάγοντας την περιφερειακή ολοκλήρωση των ηλεκτρικών αγορών, ως ένα βήμα για μία πλήρως ενοποιημένη πανευρωπαϊκή αγορά.
  • Παρέχοντας ένα σύνολο κανόνων συμβατό με τις αρχές της αγοράς, προκειμένου να ενσωματώσουμε την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ και την απαραίτητη ενέργεια εξισορρόπησης και ενέργεια αιχμής, στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Απλοποιώντας τις διαδικασίες αδειοδότησης για να καταστεί εφικτή η ανάπτυξη της υποδομής παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού».

Αν τα παραπάνω είναι οι βασικές αξιώσεις τους, οι οποίες συνομολογούν μια «άνευ όρων» παράδοση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στα χέρια τους, οι ενεργειακές επιχειρήσεις δεν κρύβουν την πρόθεσή τους να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι της νέας ενεργειακής καθημερινότητας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές τους. Οπότε η έκκληση βοήθειας επεκτείνεται προκειμένου να:

«Προωθήσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ως λύσεις για την άμβλυνση της κλιματικής αλλαγής:

  • Δουλεύοντας με τη βιομηχανία για να αναπτυχθεί η απαραίτητη τυποποίηση που θα καταστήσει δυνατή την εξάπλωση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  • Διασφαλίζοντας την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, αναπτύσσοντας κανονισμούς και προωθώντας ενεργά τις αλλαγές στην καταναλωτική συμπεριφορά προς φιλικά για το κλίμα προϊόντα και υπηρεσίες».

συνεχίζεται...
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΑΠΟΨΕΩΝ!

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει»! Αυτό το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων έστειλαν φοιτητές και πανεπιστημιακοί χτες, σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία, με αφορμή την κατά παραγγελία από την πρυτανεία ΕΔΕ σε βάρος καθηγητών του Τμήματος Χημείας επειδή τοποθετήθηκαν μέσα σε γενική συνέλευση του Τμήματος ενάντια στον εσωτερικό κανονισμό που αποτελεί βασική πτυχή του νέου νόμου - πλαισίου!

Οι φοιτητές και καθηγητές με το Σύλλογο Μελών ΔΕΠ συγκεντρώθηκαν στην Πρυτανεία και κατάγγειλαν στη διοίκηση του Ιδρύματος αυτή την κατάπτυστη προσπάθεια κλίματος εκφοβισμού και τρομοκράτησης μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, ποινικοποίησης της άποψης και δράσης τους. Απαίτησαν από τον πρύτανη Ι. Γεροθανάση να παρθούν πίσω οι διώξεις και η εντολή διενέργειας ΕΔΕ.

Εκείνος από την πλευρά του επικαλέστηκε αρχικά νομικά τερτίπια για να δικαιολογήσει αυτή την ενέργεια και επικαλούμενος τον «πρότυπο εσωτερικό κανονισμό», έκανε λόγο για «δυσλειτουργία του τμήματος», αναφέροντας ότι υπάρχει «τομέας σε πλήρη αδράνεια εδώ και μήνες ενώ εκκρεμούν αιτήματα προαγωγών μελών ΔΕΠ». Στην υπενθύμιση φοιτητών και καθηγητών ότι με απόφασή της η ίδια η Σύγκλητος εκφράζει κατηγορηματικά αντίθετη άποψη στην εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού ο πρύτανης το παραδέχτηκε, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ορισμένα πράγματα έχουν γίνει νόμοι του κράτους». Εδειξε έτσι, για άλλη μια φορά, πως η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων επιδιώκει με κάθε μέσο και τρόπο να βάλει πλάτη για την υλοποίηση στην πράξη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και δε διστάζει να «πνίξει» κάθε φωνή αντίστασης σ' αυτή την πολιτική επιχειρηματικής λειτουργίας των πανεπιστημίων.

Διαβάστε τη συνέχεια...

C4I...KAI ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ

Αν καταλάβαμε καλά, κάθισαν ο Καραμανλής και το επιτελείο του και σπάγαν το κεφάλι τους, για το πώς θα καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα. Σκεφτόντουσαν, σκεφτόντουσαν και, τελικά, το βρήκανε... Και μας το ανακοίνωσαν στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Θα ενεργοποιήσουν, λέει, το σύστημα C4I των Ολυμπιακών Αγώνων (αν υποθέσουμε ότι τόσον καιρό ήταν απενεργοποιημένο). Δηλαδή, κάμερες σε κάθε κεντρικό δρόμο...

Σας ακούγεται αυτό σαν μέτρο αντιμετώπισης των ...τσαντάκηδων, των διαρρηκτών, των εμπόρων ναρκωτικών, των βιαστών, των δολοφόνων, των απαγωγέων και των εκβιαστών;

Μάλλον το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αποφεύγουν την Κηφισίας, τη Β. Σοφίας, την Ακαδημίας, τη Σταδίου και μερικούς ακόμα δρόμους. Χάρη τους έκανε και τους προειδοποίησε, δηλαδή...

Τα μέτρα κατά των διαδηλώσεων πάλι, που υπονόησε - εμμέσως πλην σαφώς - ο πρωθυπουργός, πού ακριβώς κολλάνε;

Μήπως στον περιορισμό της δράσης των πορτοφολάδων; Είναι για να μη μαζεύομαστε πολλοί και πάνω στη σύγχυση μάς κλέψει κάποιος το πορτοφόλι;

Επειδή, προφανώς, κι ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει πού το πάνε οι κυβερνώντες, οφείλουμε να τους προειδοποιήσουμε ότι ...αυτά δεν περνάνε, ούτε σταματάνε την αγανάκτηση του κόσμου.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com