Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

Η παγκόσμια οικονομική κρίση συνθλίβει στην κυριολεξία τον αμερικανικό λαό. Σπίτια που έχουν κατασχεθεί, άνθρωποι που μένουν άνεργοι δίχως να έχουν ασφάλιση ή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, 34.400.000 Αμερικανοί, δηλαδή περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού, επιβιώνουν χάρις στη διανομή κουπονιών τροφίμων, συνεχώς ξεφυτρώνουν καταυλισμοί νεόπτωχων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε τροχόσπιτα ή σκηνές, ενώ οι γειτονιές των πόλεων γίνονται φαντάσματα. Και οι πιο κολασμένοι από δαύτους, στο δρόμο άστεγοι...

Από τη στιγμή που θα βρεθούν στο δρόμο, έχουν ήδη λησμονηθεί. Γίνονται ένα νούμερο στις στατιστικές μελέτες, ένας ανώνυμος σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Ολοι ξεχνούν ότι κάποτε ένας άστεγος ήταν ένας κανονικός άνθρωπος. Κάθε ένας από αυτούς είχε μάνα, πατέρα, οικογένεια.

Οι δολοφονημένοι άστεγοι αποτελούν...

...και αντικείμενο στατιστικής μελέτης, ειδικά υπό το πρίσμα ότι οι βίαιες επιθέσεις, συχνά θανατηφόρες, εναντίον αστέγων πολλαπλασιάστηκαν το 2008, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη έκθεση της Εθνικής Συμμαχίας για τους Αστέγους (NCH) που προσθέτει ότι 27 άστεγοι, ο υψηλότερος αριθμός από το 2001, βρήκαν το θάνατο κατά τη διάρκεια πάνω από 106 επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν εναντίον τους.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (73%) οι δράστες των επιθέσεων ήσαν έφηβοι ή νεαροί κάτω των 25 ετών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως κίνητρό τους ήταν η "πλήξη" ή η "διασκέδαση" και ιδίως η ικανοποίηση από το «ρίγος» που προκαλεί η βία! Η περιοχή με τις συχνότερες επιθέσεις εναντίον αστέγων είναι η πολιτεία της Φλόριδας, με 30 επιθέσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς.

Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com