Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Νέα είσοδος...

Δεν τους εμπιστευόμαστε κυρίως για τα όσα μέχρι τώρα έχει υποστηρίξει το
Πράσινο Ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο κι ανήκουν.

Στα εθνικά ζητήματα δεν έχουν συγκεκριμένη θέση, τουλάχιστον. Αυτό είναι φανερό ότι ήδη τους έχει κοστίσει.

Είναι ένα κόμμα που έχει κτιστεί πάνω σε βασικούς άξονες της άρχουσας τάξης, και παρά το ότι είναι νέο στο πολιτικό σκηνικό, η ιδέα της λεγόμενης
Πράσινης Ανάπτυξης δεν είναι και τόσο φρέσκια.

Το ποσοστό τους είναι ένα ερωτηματικό και η θέση που θα καταλάβουν μοιάζει, σαν την έξοδο του λαβύρινθου της Κνωσού. Η δημοσκόπηση που θα σας παρουσιάσουμε αύριο, εξηγεί και το παραπάνω συμπέρασμα.

Το μόνο σίγουρο, ότι θα δεχτούν το μαζικότερο στρώμα, των λεγόμενων, ψήφων διαμαρτυρίας.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απέδειξε περίτρανα ότι την Ελλάδα κυβερνά μια, αντιλαϊκή δεξιά παράταξη, ενώ έδωσε νόημα στο γηρασμένο σύνθημα, "ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".

Γιατί, τι να πρωτοξεχάσει κανείς...τον Καραμανλή να δίνει άπλετη συγκάλυψη(αντι άπλετου φωτός, που έλεγε και ξανάλεγε) σε όλες τις σκανδαλώδεις υποθέσεις που προέκυπταν, ή μήπως ότι προκήρυξε εκλογές την ημέρα που καίγονταν η μισή επικράτεια, ή μήπως τα 80δις φέσι που έχει δημιουργήσει, δημόσιο χρέος. Δεν θα θέλατε να θυμηθούμε, πιστεύουμε, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και την κυβερνητική τακτική...

Φυσικά η Ελληνική κυβέρνηση όταν επρόκειτο για εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έδειχνε τον καλύτερο της εαυτό! Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης έλεγε η ΕΕ, φυσικά απαντούσε η Ελληνική Κυβέρνηση, ιδιωτικοποιήσεις για να καλύψετε το έλλειμμα μας έλεγε η ΕΕ, αμέσως έσπευδε η κυβέρνηση της ΝΔ. Έως ότου έφτασε η ωραία μέρα να παρέχει την τολμηρή αύξηση του 0% σε μισθούς και συντάξεις!!!


Δικαίως η ΝΔ θα υποστεί καταβαράθρωση της εκλογικής της δύναμης και όπως αναμένεται η επόμενη μέρα θα είναι αρκετά επίπονη για την δεξιά παράταξη...


Το ποσοστό της μπορεί να μειωθεί περισσότερο κι από 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2004.


Το χειρότερο όλων ξέρετε είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής με την τακτική που ακολούθησε επιβεβαίωσε, ότι όλα αυτά τα χρόνια ψιθυρίζεται. Τον τόπο αυτόν, δεν το κυβερνά ο Πρωθυπουργός ούτε οι υπουργοί του, αλλά τα συμφέροντα εκείνα που έχουν τη δύναμη, να "διορίζουν" και να ρίχνουν κυβερνήσεις!

Κώστας Καραμανλής: Άλλος ένας ΟΜΗΡΟΣ Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Θα είναι ξεκάθαρα το πρώτο κόμμα και μάλιστα με διαφορά από τη ΝΔ, στις φετινές Ευρωεκλογές.

Ο Γ. Παπανδρέου και δυο τρεις άλλοι ακόμη φαίνεται να είναι ότι έχει απομείνει από το άφθαρτο και καθαρό ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος δεν το εμπιστεύεται και δύσκολα πιστεύει ποια ότι έχει να προσφέρει κάτι πραγματικά ξεχωριστό από τη δεξιά.


Το ΠΑΣΟΚ έχουμε ξαναπεί ότι είναι ένα κόμμα που η πορεία το άλλαξε, το μετέτρεψε σε Αστικό κόμμα, κόμμα που υπηρετεί συμφέροντα αλλότρια των βασικών λαϊκών αναγκών.


Σίγουρα οι Ευρωεκλογές του προσφέρουν την ευκαιρία να επιζήσει, στο πολιτικό σκηνικό που μέχρι πρότινος δεν το σήκωνε.

Ίσως φτάσαμε στα τελευταία μέτρα της πορείας, από την αντοχή και τις ικανότητες του Γιώργου Παπανδρέου θα εξαρτηθεί και πόσο δρόμο μπορεί να διανύσει ακόμη το ΠΑΣΟΚ...!

Θα δώσει σκληρή μάχη τη Κυριακή για να ξεπεράσει το 38,1% των Εθνικών εκλογών του 2007. Δεν τίθεται βέβαια συζήτηση για το αν ξεπεράσει ή όχι το 34,03% των Ευρωεκλογών του 2004.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Κ.Κ.Ε.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα θέτει επί της ουσίας την πολιτική του αντιπαράθεση με την εναντίωση του προς την ΕΕ και τις πολίτικες της. Αφού όπως γνωρίζουμε τις κατευθύνσεις της ΕΕ εφαρμόζουν οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις.

Αλλά...παραμένει πιστό στον δογματισμό που το χαρακτηρίζει πάνω από μια δεκαετία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε από τα χείλη στελεχών του, ότι "δεν είμαστε σαν τους άλλους", "εμείς είμαστε κόμμα έξω από το σύστημα", μάλιστα το υποστηρίζουν πολλές φορές με περίσσια αλαζονεία.


Ναι όντως, το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που ουσιαστικά βρίσκεται σε άλλη διάσταση, αλλά αυτό δεν φαίνεται να το ισχυροποιεί, αντιθέτως.

Έχει αποτύχει μέχρι σήμερα να βγάλει προς τα έξω την προοδευτικότητα και την εμπιστοσύνη που χρειάζονται οι Έλληνες για να το στηρίξουν, ενώ έχει μάθει να μη ακούει, παρα μονάχα να προσπαθεί να κάνει τους άλλους να το ακούσουν.

Τέλος προσωπική μας, πολιτική, διαφωνία είναι η ένθερμη υποστήριξη του για αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ.

Η ΕΕ επιτέλους πρέπει να γίνει Ένωση Λαών και όχι να παραμείνει Ένωση των Πολυεθνικών, αλλά αυτό δεν επιτυγχάνεται με την αποδέσμευση.


Το ΚΚΕ , σε αυτές τις εκλογές δεν νομίζουμε να φτάσει το 9,46% του 2004 αλλά θα διατηρηθεί άνω του 8%.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωφελήθηκε αρκετά από το mediaκο κατεστημένο πριν και κυρίως μετά την εκλογή Τσίπρα στην ηγεσία του Συνασπισμού.

Όταν όμως ήρθε η ώρα της αλήθειας, έδειξαν τόσο ο Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο του να μην διαθέτουν ουσιαστική και τεκμηριωμένη πολιτική κατεύθυνση.

Κυρίως έδειξαν ότι στρέφονται επικίνδυνα, νεοφιλελεύθερα!

Επίσης δεν ήταν λίγες οι φορές όπου για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας κατ' αυτόν, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ακραίες πολιτικές κινήσεις.(Όπως τότε που έτρεχε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του παραπονεθεί για την κακία κυβέρνηση).

Όταν οι πολίτες ήταν έτοιμοι να ακούσουν, προοδευτικές - ρεαλιστικές προτάσεις για τα αδιέξοδα τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιζε το γνωστό παιχνιδάκι του με το ΠΑΣΟΚ, ''θέλω δε θέλω - με θέλουν και δε με θέλουν".

Αυτά κόστισαν, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θεωρεί, πλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ακόμη Αστικό κόμμα.

Κρίμα, διότι στο μέτωπο αυτό της Αριστεράς οι αγωνιστές και οι προοδευτικοί άνθρωποι είναι πολλοί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το πιθανότερο να σημειώσει ένα ποσοστό γύρω στο 5,5%, μάλλον αδιάφορο γιατί τη δυναμική, που κάποιοι του ανέπτυξαν και όπως αποδείχτηκε τελικώς μόνο κακό του έκαναν.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΛΑ.Ο.Σ.

Έχουμε ξαναγράψει για την επικινδυνότητα που φέρει το συγκεκριμένο κόμμα.

Όπως κάθε ακροδεξιό κόμμα, έτσι και τούτο διατηρεί υψηλά επίπεδα κυνικότητας!

Ο αρχηγός του είναι ένας από τους πλέον τυχοδιώκτες πολιτικούς που "έθρεψε" ποτέ η Ελληνική Πολιτική σκηνή.


Ευελπιστούμε να μην αυξήσει τα ποσοστά του τόσο όσο χρειαστεί, για να μετατραπεί σε κόμμα - "κλειδί" στο μέλλον.


Η αύξηση που θα σημειώσει ίσως ξεπεράσει και το 1%, σίγουρα όμως θα ξεπεράσει το 4,12% των προηγουμένων Ευρωεκλογών.


Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι Έλληνες παρά την έντονη και συνεχή προπαγάνδα που δέχονται από τα media, δεν θα στραφούν τελικά προς τον συντηρητισμό. Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com