Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Για τρίτο συνεχή μήνα βελτιώθηκε ο δείκτης του οικονομικού κλίματος, τόσο στην ΕΕ των 27, όσο και στην Ευρωζώνη, μας πληροφορεί το ΙΟΒΕ, το Ινστιτούτο Ερευνών των βιομηχάνων.

Και τι είναι αυτός ο δείκτης; Είναι οι προσδοκίες των επιχειρηματιών, κατά βάση, από διάφορους κλάδους, βιομηχανία, λιανικό εμπόριο, κατασκευές, υπηρεσίες.

Μέσα στην κρίση κάποιοι μπορούν να είναι αισιόδοξοι, έστω και λίγο, καθώς στη σχετική έρευνα σημειώνεται ότι οι δείκτες είναι ακόμη χαμηλοί, παρά τις μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις που παρατηρούνται.

Αλλά αν γινόταν μια ανάλογη έρευνα για τις προσδοκίες των εργαζομένων, τα αποτελέσματα δε θα ήταν ούτε στο ελάχιστο αισιόδοξα. Για ένα πολύ μεγάλο τμήμα τους η ανασφάλεια είναι αυτό που περιμένουν. Πολύ περισσότερο που η ασκούμενη πολιτική παίρνει τα μέτρα της ώστε την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Κι όσο περισσότερο την πληρώνουν οι εργαζόμενοι, τόσο περισσότερο αισιόδοξοι θα είναι οι επιχειρηματίες, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται οι δείκτες του οικονομικού κλίματος.

Από αυτή την άποψη, η πορεία του οικονομικού κλίματος αντανακλά την επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής υπέρ των επιχειρήσεων.

Ας χαίρονται λοιπόν όσο μπορούν και ας φροντίσουν οι εργαζόμενοι να χαρούν και οι ίδιοι, επιβάλλοντας με τον αγώνα τους ένα καλύτερο αύριο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η "ΚΟΥΚΟΥΛΑ" ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Όλοι με την υπόθεση Παναγόπουλου ασχολούνται, λες και η εξιχνίαση της θα φέρει στη χώρα ευημερία και ανάπτυξη με βάση τις κοινωνικές ανάγκες.

Αναρωτιόμαστε, αν ένας από εμάς ήταν στη θέαση του γνωστού επιχειρηματία, ο τύπος και η τηλεόραση θα είχαν αφιερώσει τον ίδιο χρόνο για την εξιχνίαση της δικής μας υπόθεσης;


Αλλά κάτι άλλο είναι που μας βασανίζει.


Μέσα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, "στρώνει" το έδαφος προκειμένου να εφαρμόσει νέα ισχυρά αντιλαϊκά μέτρα, στη φορολόγηση, στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία κλπ, τα media σφυρίζουν αδιάφορα και μας αναγάγουν την εξιχνίαση Παναγοπουλου, ως μείζονα κοινωνική υποχρέωση!


Με την "απαγωγή" των δικαιωμάτων μας, όπου καθημερινά συμμετέχει ως δράστης το Ελληνικό κράτος, κανένας τους δεν έχει τη "διάθεση" να ασχοληθεί!


Εξάλλου αυτή είναι η δουλεία, που διαχρονικά, προσηλωμένα τα ΜΜΕ ασκούν, να "κουκουλώνουν" το πραγματικό πρόσωπο του συστήματος! Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ 300τμ

Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε προέρχονται από το σημερινό φύλλο της Ελευθεροτυπίας(διαβάστε το σχετικό άρθρο).

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών (Κολέγια):


Δε θα ελέγχονται τα προγράμματα σπουδών τους από το Υπουργείο Παιδείας. Μπορεί λοιπόν ο κάθε επιχειρηματίας, που ζητά "φθηνό" και "ευέλικτο" προσωπικό να δημιουργεί ένα πρόγραμμα σπουδών, καθαρά, με βάση της προσωπικές του ανάγκες.

Κανένας έλεγχος στο εκπαιδευτικό τους προσωπικό
. Ούτε καν αυτό ενδιαφέρει το Υπουργείο, ποιοι θα είναι εκείνοι που θα "σπουδάζουν" τα παιδιά μας.

Ως κτιριακές προδιαγραφές, ουσιαστικά τίθενται τα 300τμ ελάχιστης κτιριακής εγκατάστασης. Τι είδους "εκπαιδευτικό ίδρυμα", θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση σε 300τμ; Μάλλον για εκπαιδευτικό "κουτούκι" πρόκειται!

Οι βιβλιοθήκες στα σκουπίδια
. Ένα τέτοιο πρότυπο - έκτρωμα Ανωτάτης Εκπαίδευσης δε θα μπορούσε, παρά να μην έχει ούτε 1τετραγωνικό Βιβλιοθήκης. Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, χώρος βιβλιοθήκης, δε κρίνεται απαραίτητος.

Όσο τώρα αφορά πιθανή, αίθουσα πολυμέσων, ούτε λέξη!
"Δε βαριέσαι, η τεχνολογία εξελίσσεται, γιατί ταυτόχρονα να προοδεύουν και οι νέοι;"

Χώροι άθλησης, φυσικά και το Υπουργείο τους θεωρεί περιττούς
. Αν κρίνουμε φυσικά από τη συγκεκριμένη διάταξη όπου έχουν εκλείψει!

Μέχρι και στα μέτρα ασφάλειας κάνει έκπτωσή η κυβέρνηση. Αφού αντί η πυροσβεστική υπηρεσία να πιστοποιεί την πυρασφάλεια του κολεγιακού κτιρίου, πλέον αρκεί αυτό να γίνει από δυο ιδιώτες μηχανικούς.

Είναι πασιφανές, η προσπάθεια εξίσωσης Πανεπιστημίων -ΤΕΙ με αυτά τα αντεκπαιδευτικά
"ανέκδοτα", μόνο στόχο έχει, αρχικά την υποβάθμιση και περαιτέρω την εμπορευματοποίηση του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι επιχειρηματίες απαιτούν "φθηνούς" εργαζόμενους με ελάχιστα δικαιώματα, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς μόρφωση, καταρτισμένους για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων και η κυβέρνηση απλά κάνει τα πάντα για να τους παρέχει!
Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ"

Ελα βρε παιδι μου, και είχαν αρχίσει να δημιουργούνται αμφιβολίες και ερωτήματα. "Βρε, μπας και δε θέλει το ΠΑΣΟΚ πρόωρες εκλογές;", "Βρε, μπας και ξέχασε τη θέση του να προσφύγουμε στις κάλπες;"

Ομως, βγήκε χτες ο Γιώργος Παπανδρέου και ήταν σαφέστατος: Και εκλογές συνεχίζει να θέλει, και συμφωνία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οπότε ησυχάσαμε.

Τι σχέση έχει αυτό με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό; Τι σχέση έχει με τους μισθούς που μειώνονται, την Κοινωνική Ασφάλιση που γκρεμίζεται, τις εργασιακές σχέσεις που υπονομεύονται; Απολύτως καμία...

Γι' αυτό, άλλωστε, και ειπώθηκε... Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com