Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Διαβάζουμε σήμερα στο Έθνος:

"ΕΙΝΑΙ σαφή και καταλυτικά για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κ. Καραμανλή προσωπικά τα συμπεράσματα για τη μέχρι τώρα πορεία του προεκλογικού αγώνα, όπως αυτά καταγράφονται από την τελευταία, λόγω της γνωστής απαγόρευσης, δημοσιευόμενης σήμερα δημοσκόπησης της Marc. Κι εκείνο που δείχνουν είναι πως ναι μεν το ΠΑΣΟΚ μπήκε μ ένα σημαντικό προβάδισμα στην προεκλογική περίοδο, αλλά δεν αρκέστηκε σ' αυτό. Το διεύρυνε, έτσι ώστε να προηγείται τώρα με 7,5 μονάδες και η νίκη του στις εκλογές να διαγράφεται βέβαιη.

ΩΣΤΟΣΟ, τα σημαντικότερα στοιχεία της νέας αυτής δημοσκόπησης δεν είναι τόσο η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, όσο η διαπίστωση ότι τα γεγονότα τα οποία διαμόρφωσαν τη δημοσκοπική αυτή πραγματικότητα είναι οι εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας, έτσι ώστε να είναι αναμφισβήτητο ότι οι θέσεις τους για την έξοδο από την κρίση είναι εκείνες που οδηγούν το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδυναμία και τη ΝΔ στην κατάρρευση.

ΟΤΑΝ ο Καραμανλής ανέβηκε στη ΔΕΘ, η δημοτικότητά του βρισκόταν στο...47%. Μια βδομάδα αργότερα είχε πέσει στο 42,7. Αντίθετη ήταν η εξέλιξη της δημοτικότητας του Γ. Παπανδρέου. Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη εκτόξευσε την απήχησή του στο 54,8%. Και φυσικά ανάλογη ήταν και η απήχηση των θέσεών τους στο εκλογικό σώμα. Μόλις το 26,7% έκρινε καλύτερο το πρόγραμμα του Κ. Καραμανλή. Υπέρ του προγράμματος του Γ. Παπανδρέου τάχθηκε το 40,9% των ψηφοφόρων και ιδιαίτερα υψηλή ήταν η αποδοχή του και από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.

ΛΟΓΙΚΑ, περιθώρια ανατροπής των συσχετισμών αυτών δεν υπάρχουν, όταν μάλιστα ο Γ. Παπανδρέου έχει φτάσει να προηγείται του Κ. Καραμανλή κατά 7,8% στις κρίσεις ως προς την καταλληλότητα για το πρωθυπουργικό αξίωμα. Ωστόσο, το γεγονός ότι απέχουμε δύο βδομάδες από τη μέρα των εκλογών καθιστά απαγορευτικό τον όποιο εφησυχασμό. Αλλωστε, στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς η νίκη. Είναι η μεγαλύτερη δυνατή αυτοδυναμία".

Δεν έχει κι άδικο...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΗΜΑΡΤΟΝ....!


"Η απειλή χρεοκοπίας από το τεράστιο δημόσιο χρέος, που αφήνει πίσω της η σημερινή κυβέρνηση, έχει την εξήγησή της.

Στα πεντέμισι χρόνια της «νέας διακυβέρνησης», παρά τα πολλά προεκλογικά συνθήματα του 2004 και τους συνεχείς μετεκλογικούς όρκους, ελάχιστα έγιναν.

Μέτρα περιορισμού των δαπανών δεν εφαρμόστηκαν, η φοροδιαφυγή θέριεψε, οι απάτες διογκώθηκαν και η οικονομική θέση της χώρας επιδεινώθηκε, όπως και οι ευρωπαίοι εταίροι μας διαπιστώνουν.

Για να επαναλάβουμε την αγγλική έκφραση «too little, too late», ήτοι «πολύ λίγα, πολύ αργά».

Αποτέλεσμα αυτών, η οικονομία να μοιάζει καμένη.

Πράγμα που στις παρούσες εκλογικές συνθήκες επιβάλλει την ανάδειξη του προβλήματος της οικονομίας σε πρώτο θέμα.

Και βεβαίως να κυριαρχήσει στην τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο βασικών διεκδικητών της εξουσίας. "

Γράφει όλες αυτές της μπούρδες το Βήμα, στο κύριο άρθρο του, χωρίς την παραμικρή ουσιαστική πολiτική νύξη, για να καταλήξει στο ότι πρέπει στις 21 και 22 του Σεπτέμβρη στα debate, βασικό θέμα να είναι η οικονομία.

Ήμαρτον...με τα debate!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

Ο Κ. Καραμανλής από τη ΔΕΘ πρότεινε "πάγωμα" μισθών και ο Γ. Παπανδρέου μοίρασε "αυξήσεις" - ψίχουλα. Και οι δυο έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα εφαρμόσουν μια σκληρή πολιτική λιτότητας τα επόμενα χρόνια, με πρόσχημα τη μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων.

Ο πρωθυπουργός είπε μέχρι το 2011 και το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι θα ζητήσει παράταση από την Κομισιόν μέχρι το 2012!

Λένε και οι δύο ψέματα.

Δεν υπάρχει κανένα χρονικό όριο στα αντιλαϊκά μέτρα. Θα είναι σκληρά και μόνιμα, όποιος από τους δυο κι αν εκλεγεί. Τόσο οι "γαλάζιοι", όσο και οι "πράσινοι" έχουν δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν σε μαζικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες στο όνομα της "καταπολέμησης της σπατάλης στο Δημόσιο".

Στη ΔΕΘ ο Κ. Καραμανλής, προβάλλοντας την πρωθυπουργική "πυγμή", και ο Γ. Παπανδρέου την "προοπτική της πράσινης ανάπτυξης", προανήγγειλαν την προώθηση "διαρθρωτικών αλλαγών" και παρουσίασαν ένα πλέγμα μέτρων που γενικεύει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καταργεί τα όποια μέτρα προστασίας των ανέργων.

Η σύμπλευσή τους, πέρα από την προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ να ελιχθεί και υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

"Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου θα είμαι υποψήφιος στο νομό Λάρισας. Η απόφασή μου είναι τεκμήριο προσωπικής αφοσίωσης στα πραγματικά συμφέροντα του αγροτικού κόσμου της χώρας. Είναι έμπρακτη δέσμευση να συνεχίσω να αγωνίζομαι για να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις, τα αιτήματα, τα οράματα των Ελλήνων αγροτών".

Τα παραπάνω περιέχονται σε δήλωση του Κ. Καραμανλή στην "Ελευθερία" της Λάρισας. Κι, αν μη τι άλλο, αποτελούν πρόκληση για τους αγρότες.

Ποιος τα λέει; Ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης, η οποία, εφαρμόζοντας τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ, συρρίκνωσε το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και γκρέμισε χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες γης στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

Που, ακολουθώντας το παράδειγμα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, επέδειξε αδιάλλακτη και εχθρική στάση προς τους φτωχούς αγρότες, όταν έβγαιναν στους δρόμους του αγώνα για το ψωμί και για το δίκιο τους.

Δε λέει την αλήθεια ο Κ. Καραμανλής, υποστηρίζοντας ότι η υποψηφιότητά του στη Λάρισα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον του για την αγροτιά.

Το μόνο που μπορεί να σηματοδοτεί είναι την απεγνωσμένη προσπάθεια της ΝΔ να συγκρατήσει διαφεύγουσες αγροτικές ψήφους.


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com