Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΑΓΡΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΣΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σε άγρια χαράτσια για ιατρικές εξετάσεις υποβάλλονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με μιαν αυθαίρετη απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, καθώς δεν αναγνωρίζει την κάλυψη από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) 87 συνολικά εξετάσεων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, για μία μόνο εξέταση ο ασφαλισμένος θα αναγκαστεί να καταβάλει περισσότερα απο 2.000 ευρώ.

Λόγω της γύμνιας της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ο ΟΠΑΔ έχει συμβληθεί με ιδιώτες γιατρούς και έχει φορτωθεί το κόστος των ιατρικών εξετάσεων, το οποίο θα έπρεπε να αναλάβει ο κρατικός προϋπολογισμός. Η αποζημίωση γίνεται με βάση το τιμολόγιο πέντε Προεδρικών Διαταγμάτων (ΠΔ) που εκδόθηκαν από το 1991 μέχρι σήμερα. Ωστόσο όμως, υπάρχουν και 86 εξετάσεις, οι οποίες δεν περιέχονται στα πέντε ΠΔ. Αυτές οι εξετάσεις κοστολογήθηκαν «κατ' αναλογίαν» και η αποζημίωση κατοχυρώθηκε με την έκδοση εφτά υπουργικών αποφάσεων. Μία απ' τις 86 εξετάσεις - η αρθροπλαστική ισχύου και γόνατος - στοιχίζει 2.054,29 ευρώ, εφτά από 117,39-190,76 ευρώ, 15 από 50-100 ευρώ και οι υπόλοιπες στοιχίζουν μέχρι 50 ευρώ.

Στις 8.8.2007 ο ΟΠΑΔ ενημέρωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τα πέντε ΠΔ, με βάση τα οποία γίνεται η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων. Με βάση το έγγραφο του ΟΠΑΔ, η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης και Ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ενωση προγραμμάτων περίθαλψης έστειλε έγγραφο προς τον ασφαλιστικό οργανισμό των δημοσίων υπαλλήλων, που του απαγορεύει να αναγνωρίζει και να αποζημιώνει όσες από τις εξετάσεις δεν περιέχονται στα ΠΔ. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι το πλέγμα των αντιασφαλιστικών διατάξεων των κυβερνήσεων του δικομματισμού καταλήγουν σε απίστευτες περικοπές σε βάρος των ασφαλισμένων.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει, μπροστά στην κάλπη, στις εκλογές της 13ης Μάη να ζυγίσουν. Στο ζύγι να βάλουν τη ζωή τους και τη ζωή της οικογένειάς τους και να δουν πόσο την κοστολογούν, τι μαθηματικά κάνουν πάνω της οι παρατάξεις και τα κόμματα του συμβιβασμού. Σύμφωνα, λοιπόν, με τους στυγνούς αριθμούς:

  • Στους 10 φοιτητές ΑΕΙ οι 4 αναγκάζονται να δουλεύουν με βάση τη «δωρεάν Παιδεία» των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • Στα ΤΕΙ στους 10 δουλεύουν οι 6, με βάση την κατά τα άλλα «πανεπιστημιοποίηση» της ΔΑΠ ή την «ανωτατοποίηση» της ΠΑΣΠ.
  • Στους 10 σπουδαστές ΤΕΙ οι 8 δεν παίρνουν πτυχίο στην ώρα τους, εξαιτίας των κοινωνικών φραγμών από τα μέτρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Στους 10 σπουδαστές ΤΕΙ οι 5 πρέπει να διαγραφούν από το ΤΕΙ!
  • 650 - 900 ευρώ το μήνα πρέπει να πληρώνουν αν σπουδάζουν εκτός πόλης.
  • 8 με 10 φορές, τουλάχιστον, πρέπει να αλλάξουν δουλειά στη διάρκεια της ζωή τους με βάση τους στόχους της ΕΕ που έχουν ψηφίσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
  • 65 ώρες τη βδομάδα πρέπει να δουλεύουν με βάση όσα ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • 300 - 400 ευρώ το μήνα πρέπει να τα θεωρούν μισθό, με βάση τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.
  • 70 χρόνων πρέπει να φτάσουν για να πάρουν την όποια κουτσουρεμένη σύνταξη.
  • 1 ευρώ τη μέρα πρέπει να το θεωρούν αύξηση, με βάση αυτά που υπογράφουν στη ΓΣΕΕ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.
  • Μισή δουλειά πρέπει να τη θεωρούν ολόκληρη, με βάση τη μερική απασχόληση που στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σε αυτά τα μαθηματικά ένας είναι ο δρόμος για τους φοιτητές των λαϊκών οικογενειών και μία είναι η απάντηση: Ανατροπή των εκπροσώπων του συμβιβασμού και της πολιτικής υποταγής.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Νέα σημαντική κατάκτηση, που αφορά όλους τους εργαζομένους, έρχεται να καταγράψει η μάχη που δίνουν οι κοινωνικες δυνάμεις, τα σωματεία, για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Οι ηλεκτρολόγοι των επισκευαζόμενων πλοίων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μετά από πολυήμερες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες, με οργανωτή το ταξικό τους Σωματείο Ηλεκτρολόγων Επισκευών και Εγκαταστάσεων Πλοίων, επέβαλαν την υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2009, με αυξήσεις στο μεροκάματο από 6,5% έως 7,7% ανάλογα με την ειδικότητα. Ταυτόχρονα, ανάγκασαν την εργοδοτική Ένωση να αποδεχτεί και τα θεσμικά τους αιτήματα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΤΣΣΕ, το μεροκάματο για τους τεχνίτες ηλεκτρολόγους διαμορφώνεται στα 99 ευρώ από 93 και για τους βοηθούς στα 84,24 ευρώ από 78,24. Οσον αφορά τα θεσμικά αιτήματα, με τη νέα Σύμβαση οι επιχειρήσεις είναι πλέον υποχρεωμένες στους 10 εργαζόμενους που θα προσλαμβάνουν ο ένας υποχρεωτικά να είναι από 55 ετών και άνω, ενώ ανά 15 εργαζόμενους ο ένας να είναι 50 ετών και άνω.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει ότι οι νέες κατακτήσεις που απέσπασαν οι ηλεκτρολόγοι αποκτούν πολλαπλή σημασία σήμερα που είναι περίοδος κρίσης και δείχνουν το δρόμο σε ολόκληρη την εργατική τάξη. Το δρόμο «ενός διαρκούς αγώνα με κοινωνικά χαρακτηριστικά», σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική που «δίνει απάντηση στους απολογητές του συστήματος και της εργοδοσίας, σε όλους αυτούς που θεωρούν έγκλημα τον διεκδικητικό αγώνα, προτείνοντας κοινωνικούς διαλόγους, συμβιβασμό και συναίνεση».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Αύριο, είναι 1η Μαΐου. Μια ιστορική μέρα, για κάθε εργαζόμενο.

Το blog μας δυστυχώς, δεν μπορεί να καλέσει τους επισκέπτες του, με την άνεση του παρελθόντος, σε μια δυναμική συμμετοχή στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ξέρουμε ότι περίπου ένα μήνα πριν τις Ευρωεκλογές, τα κόμματα και οι μεγαλοσυνδικαλιστές τους, αύριο θα βρίσκονται επί ποδός για να μετρήσουν τα κουκιά τους...

Τα κουκιά θα είναι φυσικά οι απεργοί, οι
φοιτητές, οι μαθητές τους οποίους ανάλογα με το μπλοκ που θα επιλέξουν να παραταχθούν, θα προσπαθήσουν να τους εντάξουν και στην εκλογική τους λίστα.

Εμείς δεν θέλουμε να καταγραφούν οι αυριανοί απεργοί σε κανέναν κομματικό υπολογιστή, εμείς θέλουμε, Μαζική, Οργανωμένη Λαϊκή απεργία πέρα από χρώματα και κόμματα!

Δυο υποσημειώσεις για το τέλος:

Η αυριανή μέρα πρέπει να προσμετράτε ως απεργία και όχι ως αργία, ως ευκαιρία για βόλτα στην εξοχή.
Η αυριανή μέρα, είναι μέρα της απεργίας κι όχι της κομματίλας!
Διαβάστε τη συνέχεια...

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Τι ακριβώς είναι αυτό το «κοινωνική οικονομία της αγοράς», που έλεγε ο Καραμανλής στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος;

Αν το συγκρίνουμε με το «ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή» του ΠΑΣΟΚ, ποιο σας φαίνεται καλύτερο;

Όπως και να έχει ...μπερδεμένα είναι και τα δυο. Κι αυτό, φυσικά, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Μπορούν να παίζουν όσο θέλουν με τις λέξεις και να εφευρίσκουν τίτλους, όμως, τελικά, για το ...ίδιο πράγμα μιλάμε.

Για τις πολιτικές λιτότητας, ακρίβειας, ανεργίας, που γνωρίζουμε κι απ' τους δυο τους επί δεκάδες χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ

Προφανως, κανείς δεν ...έμεινε εμβρόντητος από έκπληξη, μαθαίνοντας για τα πορίσματα της Εξεταστικής Επιτροπής.

Τι άλλο θα μπορούσε, άλλωστε, να λέει η ΝΔ και τι άλλο θα μπορούσε να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ;

Το έχουμε ξαναδεί εκατοντάδες φορές το «έργο» και ακολούθησε απολύτως την πεπατημένη. Ο καθένας στο ρόλο του...

Και στους δύο, «μπλε» και «πράσινους», αρέσουν τα σκάνδαλα, μην έχετε καμία αμφιβολία. Μόνο που προτιμούν να συζητούνται τα ...σκάνδαλα του αντιπάλου και όχι τα δικά τους.

Αλλά πάνω από όλα να μη συζητιέται τίποτε, που θίγει την ουσία των πραγμάτων. Χίλιες φορές Παυλίδης, Ζαχαρίου και Μανούσης, παρά να κουβεντιάζουμε για ποιο λόγο επιδοτούνται οι εφοπλιστές...

Ευρωεκλογές έρχονται σε λίγο καιρό. Είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν τα ιερά και τα όσια της ελεύθερης αγοράς; Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com