Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη


Ένας αστεροειδής πέρασε ξυστά αυτή την εβδομάδα από τη Γη. Ο διαστημικός βράχος, που έχει το όνομα 2008 VM, εντοπίστηκε τη Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, στις 5.49 ώρα Γκρίνουιτς και ενώ κατευθυνόταν προς τη Γη.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 22.29 ώρα Γκρίνουιτς, ο αστεροειδής πέρασε ξυστά από τη Γη, σε απόσταση 28.000 μιλίων – περίπου το 1/8 της απόστασης μεταξύ Γης-Σελήνης.

Τον αστεροειδή εντόπισε ένα ρομποτικό τηλεσκόπιο στην Αριζόνα, το οποίο σαρώνει συνεχώς τον ουρανό για πιθανά επικίνδυνα αντικείμενα. Το κοσμικό αντικείμενο υπολογίζεται ότι είχε μέγεθος γύρω στα 3 μέτρα.

Πριν από ένα μήνα περίπου, στις 7 Οκτωβρίου, άλλος ένας παρόμοιου μεγέθους διαστημικός βράχος χτύπησε τη Γη και έπεσε σε απομακρυσμένη και έρημη περιοχή στο Σουδάν.

Κανένας από τους δύο αστεροειδής δεν είχε τέτοιο μέγεθος που θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή, αλλά αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η σπουδαιότητα των προγραμμάτων, όπως το Spaceguard, για τον εντοπισμό μεγαλύτερων αντικειμένων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ασύλληπτες καταστροφές.

Μία σύγκρουση με τον αστεροειδή Apophis το 2036 ακόμα δεν έχει αποκλειστεί, παρόλο που οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Πληρώστε ή θα τιμωρηθείτε από το νόμο!

«...Η Ενωση Ελλήνων Εκδοτών Ξενόγλωσσων Εκπαιδευτικών Βιβλίων με έγγραφό της προς την υπηρεσία μας διαμαρτύρεται, διότι στα δημόσια Λύκεια οι μαθητές στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν αγοράζουν τα ξενόγλωσσα βιβλία που επιλέγονται για να διδαχθούν, αλλά χρησιμοποιούν φωτοαντίγραφα. Τούτο, όμως, αποτελεί κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων που τιμωρείται αυστηρά από το νόμο και φέρουν ευθύνη γι' αυτό και οι διδάσκοντες, ακόμη κι αν απλώς ανέχονται τη χρήση φωτοαντιγράφων στην τάξη που διδάσκουν». Τα παραπάνω αναγράφονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, χρονολογούμενη από το 1998, την οποία εμφάνισε καθηγητής ξένων γλωσσών σε μαθητή Λυκείου ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει για τα βιβλία ξένης γλώσσας.

Με το ζόρι δηλαδή - και με την απειλή της τιμωρίας από το νόμο - οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς πρέπει να γίνουν κατανοητοί από τους μαθητές. Δε φτάνει που - σκόπιμα - η πολιτεία αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους βιβλία ξένων γλωσσών στα δημόσια σχολεία, μαζί με τόσα άλλα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι στην όλο και πιο ιδιωτικοποιημένη παιδεία, δε φτάνει που οι μαθητές - όπως διαπιστώνεται στην εγκύκλιο - πρέπει να καταφεύγουν στις φωτοτυπίες γιατί δεν αντέχουν οι οικογένειές τους να πληρώνουν το κόστος, επιστρατεύεται και η διοίκηση της εκπαίδευσης για να προστατέψει τις τσέπες των εκδοτών. Αυτό και πολλά σαν αυτό που συγκροτούν την εκπαιδευτική πραγματικότητα, σαν απάντηση σε όσους ψάχνουν να βρουν γιατί οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου!

Από την τσέπη τους θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από τις 17 Νοεμβρίου οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου μετά την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να σταματήσουν την πίστωση.

Μάλιστα,οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να μην υπογράψουν ξανά ατομικές συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ ακόμα και αν το ταμείο εξοφλήσει
τα χρέη του τα οποία πλέον ανέρχονται σε 70.000.000 ευρώ μόνο για τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά.


Επίσης,οι φαρμακοποιοί θα συνεργαστούν ξανά με τον ΟΠΑΔ μόνο στην περίπτωση που το Ταμείο δεχτεί να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι τον Σεπτέμβριο οι φαρμακοποιοί είχαν αποφασίσει και πάλι να σταματήσουν την πίστωση, όμως ανέστειλαν την απόφασή τους μετά τις υποσχέσεις που έλαβαν ότι θα αποπληρωθούν τα χρέη. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν σήμερα, από τον Σεπτέμβριο έχουν εισπράξει τις οφειλές μόνο ενός μήνα ενώ τα χρέη του ΟΠΑΔ είναι από τον Απρίλιο.

Με άλλα λόγια,οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα, πληρώνουν εφ'όρου ζωής ασφάλεια με αποτέλεσμα όταν φτάσουν στο σημείο, να χρειάζονται φαρμακευτική περίθαλψη να μην μπορούν να πάρουν δωρεάν
τα φάρμακα τους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ασφαλισμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος κ.α, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους,όλα τα απαραίτητα φάρμακα που χρειάζονται για την θεραπεία τους. Μιλάμε για απίστευτη και τρομερή ξεφτίλα
.

Δημήτρη Αβραμόπουλε, είσαι γνώστης του θέματος ή για ακόμη μια φορά έχεις μαύρα μεσάνυχτα; Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com