Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΩΡΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΤΑΙ...ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΞΥΜΕΡΩΝΕΙ

.

-Κώστα, ώρα να φεύγουμε...

απο το:
PRESS-gr
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ...



Ικανοποιημένους καταναλωτές σε όλες τις αγορές ανακάλυψαν στα ρεπορτάζ τους τα κρατικά κανάλια ενόψει Πάσχα. Εκπληκτικό εύρημα...

Φανταζόμαστε πως τις επόμενες μέρες θα ανακαλύψουν και κάποιους που ευχαριστούν δημόσια το υπουργείο Ανάπτυξης για τους ελέγχους που έκανε στην αγορά.

Οπως και για τις θαυμάσιες συμφωνίες με τους βιομήχανους και τις πολυεθνικές προκειμένου να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές.

Η χαρά και η ευτυχία δεν κρύβονται. Πώς να το κάνουμε...



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Δ' -

Ιδεολογήματα περί «τρομοκρατίας»

Ωστόσο στο ιδεολόγημα της τρομοκρατίας, που στηρίχθηκε και δικαιολογήθηκε εξυπηρετώντας χιλιάδες καθημερινά εγκλήματα πολέμου, στο Αφγανιστάν, στοχοποιώντας ως άξονα του κακού σχεδόν το σύνολο του αραβικού κόσμου, μετά την επίθεση στους «δίδυμους πύργους» της Νέας Υόρκης, κανείς δεν τολμά να δώσει απαντήσεις στο ποιος εξόπλισε, εκπαίδευσε και στήριξε τους «Ταλιμπάν» και τα υπόλοιπα «αντάρτικα» στην περιοχή. Κανείς δεν τολμά να πει ξεκάθαρα ότι οι «Ταλιμπάν» και η «αλ Κάιντα» χρηματοδοτήθηκαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ως μέσο υπονόμευσης της Σοβιετικής Ενωσης και της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν. Αντίστοιχη η ιστορία και στο Πακιστάν, που πάντα θεωρείτο άρρηκτα συνδεδεμένο με το Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν οι ίδιες τους ισχυρούς δεσμούς των μυστικών υπηρεσιών του με τους «Ταλιμπάν», που σήμερα κατηγορούν.

Εγκυρες πληροφορίες, ακόμα, καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση του Πακιστάν, με το πρόσχημα της τρομοκρατίας πραγματοποιεί εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην περιοχή των φυλών του Πακιστάν, ενώ οι «ισλαμιστές μαχητές» δρουν ανενόχλητοι.

Με το δεδομένο ότι η θέση του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, που συνδέεται άμεσα πλέον με τον πόλεμο, στο χάρτη των ενεργειακών οδών και του ελέγχου τους είναι στρατηγικής σημασίας, είναι βέβαιο ότι και η αναθεωρημένη στρατηγική πολέμου στις δύο χώρες θα μεταφραστεί σε περισσότερο «αντιτρομοκρατικό θάνατο» για τους λαούς, με νεκρούς εκατοντάδες αμάχους και στις δύο χώρες, που θα χαρακτηρίζονται δικαιολογημένες παράπλευρες απώλειες, μέχρι την εξάλειψη της «τρομοκρατίας» που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Αλλωστε οι ισλαμιστικές ομάδες και οι «Ταλιμπάν» εξακολουθούν να εξυπηρετούν τα ΝΑΤΟικα-Αμερικάνικα συμφέροντα, δίνουν «λόγο ύπαρξης στην κατοχή επιτρέποντας τον απόλυτο έλεγχο της χώρας, από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, υπό τις διακηρύξεις της δήθεν υπεράσπισης της ειρήνης και της ασφάλειας του πλανήτη από την «τρομοκρατική απειλή»...

τέλος.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Γ' -

Ο «χορός των λεόντων»

Στο «χορό των λεόντων» για το μοίρασμα της λείας από τους πρώτους μνηστήρες που έκαναν την εμφάνισή τους ήταν η Ρωσία, επιδιώκοντας φυσικά την ικανοποίηση των συμφερόντων της που περνούν μέσα από το Αφγανιστάν και διεκδικώντας ένα ρόλο πιο παρασκηνιακό και επιτελικό, αλλά καθόλα ουσιαστικό και ρυθμιστικό. Οι διεκδικήσεις της Μόσχας στο Αφγανιστάν εντάσσονται στους, διεθνές επίπεδου, ανταγωνισμούς που εξελίσσονται σε όλα τα πεδία - στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό - και βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση τόσο με τις βλέψεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση πυραύλων στην Ευρώπη, με τον πρόσφατο πόλεμο στην περιοχή του Καυκάσου, αλλά και την πολιτική και στρατιωτική επιρροή των ισχυρών καπιταλιστικών κέντρων στην Κεντρική Ασία, δεδομένων και των εστιών πολέμου που εμφανίστηκαν μετά τη διαμόρφωση των νέων αγορών στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και παραμένουν θερμές ή αναζωπυρώνονται καθώς εντείνονται οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πηγών και των αγωγών τόσο του πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου.

Η Ρωσία φέρεται να εξακολουθεί να «συζητά» τους όρους της προσφοράς εναλλακτικών οδών πέραν του Πακιστάν, που πλέον χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, για τον ανεφοδιασμό των κατοχικών δυνάμεων του Αφγανιστάν, δηλώνοντας πρόθυμη σύμμαχος στη «μάχη κατά της τρομοκρατίας» και της αφγανικής κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι. Η εμπλοκή της Ρωσίας πέρα από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον των φορτίων ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων κατά τη διέλευση τους από το Πακιστάν, τονίστηκε ιδιαίτερα και από την εντολή να κλείσει η αεροπορική βάση των ΗΠΑ του Μανάς στο Κιργιστάν, προσφέροντας ως σιωπηλό αντάλλαγμα κάποια δισεκατομμύρια δολάρια, υπό μορφή «βοήθειας». Με την τακτική του μαστίγιου και του καρότου η Μόσχα έχει ήδη κάνει σαφή τη δύναμή της, αλλά και τον έλεγχο των χωρών επιρροής της, που οι κατοχικές δυνάμεις βλέπουν ως εναλλακτικές λύσεις, καθώς η αναδιάρθρωση των διεθνών συμμαχιών και των αντίπαλων πόλων με την αναβαθμισμένη παρουσία και ισχυροποίηση στο διεθνές προσκήνιο της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας και των περιφερειακών ενώσεων (βλ. Συνεργασία της Ομάδας της Σανγκάης ή ASEAN), τείνει να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό για το μοίρασμα των αγορών.

Στο μεταξύ μετά την προσέγγιση Ιράν - ΗΠΑ, που συναντήθηκαν για πρώτη φορά στη Σύνοδο της Χάγης, τη δέσμευση του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών για συμμετοχή στην ανοικοδόμηση του Αφγανιστάν, αλλά και τις διφορούμενες δηλώσεις του Μπ. Ομπάμα στην Πράγα, περί προσήλωσης στην ανάπτυξη εποικοδομητικών δεσμών με την Τεχεράνη, παρά το ότι διατηρούνται οι παράλληλες απειλές σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, πιθανές λύσεις θεωρούνται και οι εναλλακτικοί οδικοί άξονες της γραμμής Τουρκίας, Κουρδιστάν, Ιράν ή απευθείας Ιράν - Καμπούλ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

Η δολοφονική απόπειρα και η αυτοκτονία του 19χρονου στη Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Ρέντη συγκλόνισε αναμφισβήτητα όλη τη χώρα. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να στήσουν σόου μ' αυτό το γεγονός. Που αντικειμενικά η αναπαραγωγή του διαμορφώνει ένα επικίνδυνο κλίμα σχετικά με τις εγκληματικές συμπεριφορές, αποκρύπτοντας την ουσία του γεγονότος. Αλήθεια, ποια η σκοπιμότητα προβολής ως είδησης με κάθε λεπτομέρεια ενός εγκλήματος; Δεν ξέρουν οι δημοσιολογούντες ότι καλλιεργούν ανάλογη ψυχολογία με μαζικό τρόπο ή μήπως αυτοί είναι οι απώτεροι σκοποί τους; Γιατί το «έργο» από τα συγκεκριμένα ΜΜΕ έχει παιχτεί με διάφορες αφορμές. Ξαναπαίχτηκε τις προηγούμενες τρεις μέρες που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τις λεπτομέρειες του ακρωτηριασμού των άκρων μιας γυναίκας από το σύζυγό της...
Η προβολή και κάλυψη παρόμοιων γεγονότων που συνέβαιναν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού ήδη είχε δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο «πρότυπο». Στο όνομα της υποτιθέμενης καταδίκης του ουσιαστικά αναπαράγουν τις σάπιες αξίες του υπάρχοντος συστήματος με τον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό που φτάνει έως το έγκλημα. Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι ο τρόπος που έδρασε ο 19χρονος μαθητής του ΟΑΕΔ αποτελεί λίγο - πολύ μίμηση παρόμοιων περιστατικών άλλων ανεπτυγμένων χωρών με πιο προχωρημένη τη σαπίλα του συστήματος. Οπως οι ΗΠΑ. Η υπερπροβολή της δολοφονικής επίθεσης ως η «πρώτη τέτοιου τύπου» που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα, με κάθε λεπτομέρεια, η επιδίωξη να την εξηγήσουν με αναφορά σε παράγοντες έξω από το πλαίσιο που τους δημιουργεί, θεωρείται ενημέρωση. Ετσι στο όνομα της ενημέρωσης, το αίμα, το έγκλημα, τα «σκοτεινά» κίνητρα κυριάρχησαν για να προκληθεί η φρίκη, ο τρόμος, να κινητοποιηθούν τα ανθρώπινα ένστικτα.
Στοχευμένα στις συζητήσεις και τα ρεπορτάζ εμφανίζεται το συγκεκριμένο τραγικό γεγονός, με συσκότιση των αιτιών του που βρίσκονται σ' ένα σύστημα που σαπίζει, και που τέτοια φαινόμενα είναι το καθρέφτισμα της απάνθρωπης και εγκληματικής φύσης του. Αυτό ακριβώς θέλουν τα ΜΜΕ και τα κόμματα που στηρίζουν το υπάρχων σύστημα: Να μη βγάλουν οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, οι οικογένειες, χρήσιμα συμπεράσματα και από αυτό το φρικτό γεγονός. Κατά τα άλλα εξανίστανται με τα εγκλήματα. Υποκρισία της ηθικής τους; Μάλλον εγκληματική ηθική...
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ - Β' -

ΝΑΤΟ και άλλες... συναντήσεις

Η ανακοίνωση της «αναθεωρημένης πολιτικής» των κατοχικών για το Αφγανιστάν από τα χείλη του νέου πλανητάρχη, όσο και οι αποφάσεις που ελήφθησαν σχετικά στη Σύνοδο της Χάγης και στη Συνάντηση Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, το περασμένο Σάββατο και επαναβεβαιώθηκαν και στη Σύνοδο ΗΠΑ - ΕΕ την περασμένη Κυριακή στην Πράγα, έδωσαν ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα: Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί, με μεγαλύτερη ένταση, συγκεντρώνοντας στην ιδέα ισοπέδωσης και πλήρους ελέγχου αυτής της χώρας όλο το ιδεολόγημα «περί πάταξης της τρομοκρατίας», που στήριξε και στηρίζει τους πολέμους του 21ου αιώνα και έρχεται να αντικαταστήσει το Διεθνές Δίκαιο.

Τα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ είχαν ως βασικό θέμα την ενίσχυση αλλά και τη διεύρυνση του πολέμου στο Αφγανιστάν, σε στρατιωτικό και πολιτικό επίπεδο, βασισμένης σε μια σειρά «νέων πρωτοβουλιών για το Αφγανιστάν». Πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν την αποστολή ακόμα 5.000 οπλιτών στη χώρα με τη δικαιολογία της προάσπισης της ασφάλειας των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου και της «εκπαίδευσης» των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, συστήνοντας και την εκπαιδευτική αποστολή του ΝΑΤΟ. Αντίστοιχα θα σταλεί και πολιτικό προσωπικό, με στόχο την οργάνωση του κράτους με γνώμονα την ουσιαστική εξακολούθηση και ενδυνάμωση του ελέγχου των θεσμών της χώρας, ενώ αποφασίστηκε και η «ενίσχυση της εμπλοκής γειτονικών κρατών».

Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώθηκαν και στη Σύνοδο της Πράγας, όπου οι 27 της ΕΕ συνυπέγραψαν τα όσα υπαγόρευσε η Ουάσιγκτον διά των Συμπερασμάτων του ΝΑΤΟ, με το Αφγανιστάν να χαρακτηρίζεται ως «πόλεμος ζωτικής σημασίας» για τις μεγάλες δυνάμεις που, κατά τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, δεν έχουν δικαίωμα να τον χάσουν, καθώς «διακυβεύεται μέγα μέρος της παγκόσμιας ελευθερίας» .

Το γενικό πλαίσιο των αποφάσεων, ωστόσο, είχε ανακοινωθεί από τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου σχετικά με την αναθεώρηση της κατοχικής στρατηγικής του Αφγανιστάν, προς το χειρότερο, εν είδει προειλημμένης απόφασης, που επαναβεβαιώθηκε και στη σχετική Σύνοδο του ΟΗΕ στη Χάγη, με τη συμμετοχή 80 περίπου κρατών, που συμμετέχουν στην κατοχή, γειτνιάζουν με το Αφγανιστάν ή επιθυμούν την εμπλοκή τους στο παιχνίδι του πολέμου, διεκδικώντας μερίδιο στα κέρδη που θα αποδώσουν η «ανοικοδόμηση, η ανασύσταση του κράτους, η οικοδόμηση της σταθερότητας και η ασφάλεια»...

συνεχίζεται...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΥΞΗΣΗ...0%


Αυξήσεις: 0%! Ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων: Σε κανένα! Διάστημα για το οποίο θα ισχύουν τα παραπάνω: Επ' αόριστον!

Τα τρία παραπάνω στοιχεία χαρακτηρίζουν την κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) με τους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών (PALSO), και αφορά τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας. Μηδενικές αυξήσεις (σε σχέση με πέρσι) και, μάλιστα, όχι μόνο για φέτος ή για μια διετία, αλλά με ισχύ «αόριστης διάρκειας»!

Ετσι, ο βασικός μισθός για τον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, από 1η Σεπτέμβρη 2008, καθηλώνεται, επ' αόριστον, στα 648,13 ευρώ και αντίστοιχα το ωρομίσθιο στα 8,99 ευρώ, όσο ακριβώς ήταν και πέρσι (από 1/3/2008).

Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση μηδενικής αύξησης που έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα και αφήνει έκθετη την πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ), που υποτάσσεται πλήρως στις απαιτήσεις των εργοδοτών καταδικάζοντας τους εργαζόμενους σε μισθούς πείνας. Παράλληλα, δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλους τους κλάδους εργαζομένων, αφού δίνει ένα επιπλέον επιχείρημα στους εργοδότες να πιέζουν για μηδενικές αυξήσεις. Φαίνεται τελικά ότι η απόσταση από τις συμβάσεις της αύξησης του 1 ευρώ που υπογράφει η ΓΣΕΕ μέχρι τις μηδενικές αυξήσεις δεν απέχει και πολύ... Είχε προετοιμάσει η ΓΣΕΕ το έδαφος γι' αυτές τις εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ απέφυγε να ενημερώσει το ΔΣ της ομοσπονδίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων. H πλειοψηφία ισχυρίστηκε ότι αν δεν υπογραφόταν αυτή, ο κλάδος θα κινδύνευε να έμενε εντελώς χωρίς σύμβαση, ενώ ισχυρίστηκε ότι πιέστηκαν για την υπογραφή από τη μεσολαβήτρια του «Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας» (ΟΜΕΔ) που είχε εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις. Βάσει της νομοθεσίας, όμως, ο ΟΜΕΔ όταν εμπλέκεται σε διαπραγματεύσεις και όταν σε αυτές δε συμφωνούν τελικά εργαζόμενοι κι εργοδότες, εκδίδει διαιτητική απόφαση για σύμβαση η οποία δεν μπορεί να υπολείπεται σε παροχές από την ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ. Στην προκειμένη περίπτωση δε χρειάστηκε κάτι τέτοιο, αφού η πλειοψηφία της ΟΙΕΛΕ «τα βρήκε» με τους εργοδότες σε σύμβαση που υπολείπεται ακόμα και της ΕΓΣΣΕ!

Οι εργοδότες θα γίνουν ακόμα πιο σκληροί λόγω της κρίσης, απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, όπως ακριβώς παλιότερα είχαν πληρώσει και την κερδοφορία τους. Είναι λογικό από την πλευρά των εργοδοτών να εγείρουν αξιώσεις για μηδενικές αυξήσεις, είναι ανεπίτρεπτο όμως για ένα συνδικάτο εργαζομένων να υποτάσσεται και να νομιμοποιεί με την υπογραφή του αυτήν την κατάπτυστη απαίτηση των εργοδοτών.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σε έναν αέναο πόλεμο του τρόμου εξελίσσεται η αμερικανο-ΝΑΤΟική κατοχή στο Αφγανιστάν, ιδιαίτερα για το λαό της χώρας, που επί οκτώ σχεδόν χρόνια ζει σε συνθήκες θανάτου και τρόμου. Η Σύνοδος για το Αφγανιστάν, του ΟΗΕ, οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, με αφορμή την επέτειο των 60χρονων της πολεμοχαρούμενης συμμαχίας, κάθε άλλο παρά ανακούφιση του αφγανικού λαού και χαλάρωση της κατοχής προμηνύουν, αφού το Αφγανιστάν χαρακτηρίζεται ως ο πρωταρχικός και κύριος στόχος «κατά της τρομοκρατίας», ανακοινώνοντας μέτρα ενίσχυσης της στρατιωτικής, αλλά και πολιτικής κατοχής της χώρας.

Σε αυτόν τον κυκεώνα πολέμου συμπαρασύρεται και το Πακιστάν, με τη δικαιολογία ότι στο έδαφός του εκπαιδεύονται «οι τρομοκράτες». Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι και κατά την τελευταία επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, συνοδευόμενου από τον επικεφαλής του αμερικανικού Μεικτού Επιτελείου Στρατού Μάικλ Μιούλεν, το Ισλαμαμπάντ ζήτησε την άνευ όρων στήριξή του, για να «πολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», υπερτονίζοντας τη δέσμευση της χώρας στη συνεργασία με τις ΗΠΑ...

συνεχίζεται...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΙ...!

Και οι πάντες συνεχίζουν να εντυπωσιάζονται με ...ό,τι θέλουν! `Η μάλλον με αυτά που προτιμούν ή μπορούν.

Για την υπόθεση Παυλίδη μιλάμε φυσικά, που μονοπωλεί εν μέσω Πάσχα όλα τα μέσα ενημέρωσης.

Απαντες προσέξανε την τιμή αγοράς του σπιτιού της κόρης του πρώην υπουργού. Και κτηματομεσίτες, εκτιμητές και όλοι οι σχετικοί με την αγορά ακινήτων έγιναν πολύτιμοι σύμβουλοι.

Να κάνει 150.000 ευρώ; Να κάνει 230.000, να κάνει μήπως περισσότερο; Να δόθηκαν και «μαύρα» χρήματα;

Ομως, το ότι ένα απλό δρομολόγιο πλοίου κάποιου εφοπλιστή κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο (ως επιδότηση) 15.000 ευρώ δεν εντυπωσίασε κανέναν. Κι ας προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης.

Το ότι οι εφοπλιστές στο Αιγαίο έχουν επιδοτηθεί με 250.000.000 ευρώ τα τελευταία 7 χρόνια (κι αυτό από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει) δεν έκανε κανένα ...τηλεοπτικό φρύδι να σηκωθεί και κανένα «τηλεπαράθυρο» να αγανακτήσει.

Και φυσικά κανείς απ' αυτούς δεν μπήκε στον κόπο να σκεφθεί μήπως με αυτά τα χρήματα (λέμε μήπως) θα μπορούσε ένας δημόσιος φορέας να αγοράσει καράβια ολόκληρα και να κάνει δρομολόγια με γνώμονα το τι χρειάζονται οι νησιώτες.

Κατά τ' άλλα τα πάντα συμβαίνουν για το συμφέρον του τόπου, για τη νομιμότητα και την αγωνία για τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. `Η, με άλλα λόγια, η υποκρισία ξεπερνά κάθε όριο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com