Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΟ ΣΚΙΡΤΗΜΑ


Η εικόνα που βλέπετε προέρχεται από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Παυλίδη.

Για 4 χρόνια αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Τώρα κάθεται μόνος του στο Κοινοβούλιο και παρακολουθεί τη συνεδρίαση που γίνεται προς τιμήν του...

Κανείς δεν κάθισε δίπλα του...

Κανείς...

απο την Παραπολιτική

Πειρατικός: Όλα ανοιχτά απόψε στη Βουλή. Ευτυχώς κανένας παπαγάλος δεν έχει προβεί σε "μεγαλοστομίες". Το κλίμα πάντως μοιάζει μελαγχολικό στο Κυβερνητικό στρατόπεδο, και σε μας μοιάζει εκλογικό.
Απόψε θεωρούμε ότι όλα είναι πιθανά. Ένα μόνο είναι σίγουρο, ένα μόνο είναι ήδη γεγονός η πτώση της Κυβέρνησης σε ηθικό επίπεδο συλλήβδην!
Έχασαν κάθε ηθικό σκίρτημα..
.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ

Αν δεν έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν στο ΠΑΣΟΚ, σίγουρα επιχειρούν - υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας - να αντιστρέψουν την πραγματικότητα και να μας πείσουν ότι έχουν πάρει «διαζύγιο» από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που εφάρμοσαν επί χρόνια όταν ήταν στην κυβέρνηση.

Και να σου τώρα οι απανωτές ...επιθέσεις στην κυβέρνηση που «πολλαπλασίασε» τα ελλείμματα και το χρέος του ΟΣΕ, «προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για να χαριστούν κερδοφόρα τμήματα σε "υποχρεώσεις" της, όπως ακριβώς συνέβη και με τον ΟΤΕ και την "Ολυμπιακή"». Ολα αυτά τα ισχυρίζονται και τα υπογράφουν 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατέθεσαν Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή «για τη συρρίκνωση, την απαξίωση και την εγκατάλειψη του Ελληνικού Σιδηροδρόμου από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Μα καλά, δεν απέμεινε ίχνος τσίπας; Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ; Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν έγιναν τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες ιδιωτικοποίησης του ομίλου της «Ολυμπιακής»; Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίστηκε ο ΟΣΕ σε θυγατρικές (προπομπός ιδιωτικοποίησης);

Αντί στο ΠΑΣΟΚ να καλούν την «αποχωρούσα κυβέρνηση» να αντιληφθεί ότι «διαχειρίζεται προσωρινά τη δημόσια περιουσία», μήπως θα ήταν σκόπιμο να ενημερώσουν με ειλικρίνεια τον ελληνικό λαό, για τη διαφορετικότητα της πολιτικής τους όσον αφορά στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις στους τομείς στρατηγικής σημασίας; Με δεδομένο ότι όλοι γνωρίζουμε πως στο ΠΑΣΟΚ είδαν με «καλό μάτι» την παράδοση της «Ολυμπιακής» στη MIG, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου έσπευσε να συναντήσει τον νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας Α. Βγενόπουλο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΠΡΟΒΛΡΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ


Δύο από τους βασικούς υπεύθυνους της κρίσης και ταυτόχρονα θεματοφύλακες των μονοπωλιακών συμφερόντων, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Παγκόσμια Τράπεζα, επανήλθαν αυτή τη βδομάδα με εφιαλτικές προβλέψεις για το βάθος και την έκταση της κρίσης. Συνιστούν, μάλιστα, αυτοί οι δύο οργανισμοί, τη λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία στο σύνολό τους στρέφονται κατά των εργαζομένων και προσφέρουν πακτωλό ενισχύσεων σε τράπεζες και πολυεθνικους ομίλους. Διαφαίνεται, λοιπόν, και από τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η πρόθεση των κεφαλαιούχων να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους ως εφαλτήριο για το ξεπέρασμα της κρίσης, με τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος και την κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Μια άλλη «χρησιμότητα» αυτών των εκθέσεων έχει να κάνει με το ότι δημοσιοποιήθηκαν λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη συνάντηση του G-20 στο Λονδίνο, όπου οι εκπρόσωποι των είκοσι πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου θα επιχειρούσαν το συντονισμό των ενεργειών τους για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παγκόσμια Τράπεζα και ΟΟΣΑ προχώρησαν σε νέα σημαντική αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία, η οποία θα σημειώσει φέτος τη μεγαλύτερη ύφεση μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Και αυτό παρά τα «πακέτα στήριξης» διεθνώς, που θα πριμοδοτήσουν φέτος την παγκόσμια ανάπτυξη κατά μισή μονάδα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των δύο οργανισμών, η κρίση θα προκαλέσει σημαντική επιβράδυνση στην Κίνα και στην Ινδία, ενώ θα οδηγήσει σε μεγάλη ύφεση την Ιαπωνία και τη Ρωσία.

Συστήνεται, λοιπόν, στις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια και οι κυβερνήσεις να στηρίξουν περαιτέρω τις οικονομίες και το τραπεζικό σύστημα. Επίσης, ο ΟΟΣΑ προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας πάνω από το 10% στις χώρες-μέλη του με 25 εκατ. ανέργους.

Η Παγκόσμια Τράπεζα μείωσε κατά 2,6 μονάδες τις προβλέψεις (από εκείνες του Νοέμβρη) για την ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας φέτος. Προβλέπει συρρίκνωση 1,7%, η οποία στις χώρες του ΟΟΣΑ θα φτάσει το 3% και στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες στο 2%. Η ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες θα επιβραδυνθεί στο 2,1% φέτος από 5,8% το 2008. Ο όγκος του παγκόσμιου εμπορίου θα μειωθεί κατά 6,1%. Τη μεγαλύτερη πτώση θα σημειώσει το εμπόριο βιομηχανικών προϊόντων. Ο ΟΟΣΑ εκτιμά την πτώση του παγκόσμιου εμπορίου φέτος κατά 13%.

Για την Ευρωζώνη προβλέπεται φέτος συρρίκνωση κατά 2,7% από την Παγκόσμια Τράπεζα και ανάπτυξη 2% το 2010. Για τις ΗΠΑ προβλέπεται φέτος συρρίκνωση κατά 2,4% και για την Κίνα επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 4,5%. Ο ΟΟΣΑ είναι πιο απαισιόδοξος. Προβλέπει για φέτος συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 2,7%. Στις χώρες του ΟΟΣΑ η μείωση του ΑΕΠ προβλέπεται σε 4,3%, στην Ευρωζώνη κατά 4,1%, στις ΗΠΑ κατά 4% και στην Ιαπωνία κατά 6,6%.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ...


Μια εικόνα ίσον χιλιάδες εκατομμύρια λέξεις!!!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ γ'

Στόχος τους η ποινικοποίηση των αγώνων

Δεν πρεπει να αντιμετωπίζουμε τα πανεπιστήμια ως χώρους που σκοπό έχουν να είναι «ταμπούρια» του κινήματος. Πρωταρχικά άλλος είναι ο ρόλος και ο σκοπός τους, εκπαιδευτικός, ερευνητικός. Δε θα μπορούν να παίξουν αποκλειστικά έναν τέτοιο ρόλο ούτε τότε, όταν η κοινωνική πάλη θα οξυνθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το λαϊκό κίνημα να δίνει απευθείας μάχες με τις δυνάμεις καταστολής. Άλλο ζήτημα η συμμετοχή των φοιτητών και των άλλων εργαζομένων σ' αυτά στην κοινωνική πάλη.

Κι μη βιαστεί κανείς να μιλήσει για το Πολυτεχνείο το 1973. Ούτε τότε ήταν αποκλειστικά και μόνο ή το μοναδικό «ταμπούρι». Η κατάληψη του Πολυτεχνείου ήταν μια συγκεκριμένη έκφραση της αντιδικτατορικής πάλης σε εκείνη τη συγκυρία, για συγκεκριμένους λόγους και αφού είχαν προηγηθεί εργατικές και αγροτικές κινητοποιήσεις, έως και απεργίες.

Επίσης, η κατάληψη είναι μια μορφή πάλης που σαφώς δεν αφορά μόνο το φοιτητικό κίνημα και δεν εφαρμόζεται μόνο στους χώρους της εκπαίδευσης. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, παραμονές της πανεργατικής απεργίας, το ΠΑΜΕ προχώρησε σε καταλήψεις γραφείων πολευθνικών εταιρειών και εργοδοτικών ενώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούμε να δεχτούμε την ποινικοποίηση της κατάληψης ως μορφής πάλης με συλλογικά παρμένη απόφαση από τα όργανα του κινήματος.

Κι αυτό έχει μια σημασία, γιατί στο παιχνίδι που παίζεται γύρω από το άσυλο, επιχειρείται η ποινικοποίηση της κατάληψης και άλλων μορφών πάλης του κινήματος μέσα στα ΑΕΙ. Είναι πρόσφατη η δήλωση του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ, Ν. Σταυρακάκη ότι «η κατάληψη είναι ένα πρόβλημα σε σχέση με το άσυλο», εννοώντας ότι διακόπτει πλευρές της λειτουργίας του πανεπιστημίου άρα και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Η απαίτηση του αντιδραστικού μπλοκ δυνάμεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΣΔΕΠ) για την εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, ισοδυναμεί με την ποινικοποίηση κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης εντός των ιδρυμάτων. Γιατί ο νόμος - πλαίσιο βλέπει «βία» και «κατάλυση του ασύλου» σε κάθε διακοπή μαθήματος, συνεδρίασης συλλογικού οργάνου, σε οποιαδήποτε περίπτωση διακοπής κάποιας λειτουργίας του ιδρύματος. Απεργία, αποχή, οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση είναι με αυτήν την έννοια αντίθετη σε ό,τι ονομάζουν άσυλο αυτές οι δυνάμεις. Η ενορχηστρωμένη επίθεσή τους με άξονα το άσυλο, ουσιαστικά στοχεύει στον ευνουχισμό του φοιτητικού κινήματος και κάθε αγωνιστικού σκιρτίματος υπαλλήλων και διδασκόντων στα ΑΕΙ. Είναι φανερό ότι μιλάμε για πλήρη διαστρέβλωση της έννοιας του ασύλου.

Τη δικαιολογία γι' αυτήν την επίθεση, τους τη δίνουν οι διάφορες ομάδες φοιτητών και μη, με τους τυχοδιωκτισμούς και τις προβοκάτσιες τους χωρίς καμιά συμμετοχή με απόφαση οργάνων του κινήματος. Οι ομάδες αυτές συμβάλλουν στον πλήρη εκφυλισμό του ασύλου, ως προστασία των ντουβαριών και των προαύλιων χώρων των ΑΕΙ από την είσοδο της αστυνομίας. Και πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ομάδες αυτές, καλύπτονται πολιτικά από ΕΑΑΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στους φοιτητές, αλλά τους «ζεσταίνουν την πλάτη» συχνά και οι διοικήσεις των ιδρυμάτων, όπως φάνηκε τον περασμένο Δεκέμβρη.

ΤΕΛΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ β'

Το άσυλο ως ελεύθερη διακίνηση ιδεών

Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι μια κατάκτηση που συνοδεύει τα πανεπιστήμια από την περίοδο της γέννησής τους. Κατοχυρώνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, την ελευθερία της επιστημονικής αναζήτησης και έρευνας και την προστασία των ιδρυμάτων από τις επιβουλές της εξουσίας. Ακριβώς γι' αυτό βρισκόταν πάντα στο στόχαστρο της άρχουσας τάξης.

Σήμερα, αυτοί που κραυγάζουν για το άσυλο ως ελεύθερη διακίνηση ιδεών - τι ειρωνεία! - είναι αυτοί ακριβώς που το έχουν τσαλακώσει. Η κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, βάζουν στις πρώτες θέσεις της ατζέντας τους για την ανώτατη εκπαίδευση το ζήτημα του ασύλου, ζητώντας την αποφασιστική εφαρμογή του νόμου - πλαισίου. Μιλούν για ελεύθερη διακίνηση ιδεών, οι δυνάμεις εκείνες που έστρωσαν το κόκκινο χαλί, για να μπαινοβγαίνουν οι εταιρείες μέσα στις σχολές και να παραγγέλνουν έρευνα, σπουδές και αποφοίτους σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Πώς συνάδει, αλήθεια, το άσυλο, με τα συμβόλαια που υπογράφονται ανάμεσα σε πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, για απόκρυψη των αποτελεσμάτων μιας έρευνας, αν αυτά δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της επιχείρησης; Κι αυτό δεν είναι ένα μακρινό φαινόμενο, συμβαίνει και στη χώρα μας (βλέπε αποκάλυψη ενός τέτοιου συμβολαίου ανάμεσα στην εταιρεία Friesland και τα πανεπιστήμια Κρήτης και Χαροκόπειο). Κι ακόμα, πώς συνάδει άραγε το άσυλο με την εκκωφαντική μονοφωνία του περιεχομένου σπουδών, απ' όπου έχει εξοβελιστεί κάθε ίχνος διαλεκτικής; Πώς συνάδει το άσυλο με το ΝΑΤΟ να αλωνίζει στα Πανεπιστήμια με διάφορα προγράμματα δικά του και με αναζήτηση φοιτητών για να μπουν στη δούλεψή του; (σχετική ανάρτηση του Πειρατικού για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Αν αναλογιστούμε αυτά, καταλαβαίνουμε καλύτερα τις χαρακτηριστικές, ωμές ομολογίες αυτής της κατάστασης από τα χείλη βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. και συγκροτήματα του Τύπου ότι τάχα το άσυλο είναι μια ελληνική πρωτοτυπία και δεν υπάρχει σε κανένα πανεπιστήμιο της Ευρώπης ή του κόσμου...

Στη χώρα μας το άσυλο - αν και υπήρχε ως αξία, θεσμός κατοχυρωμένος στο ακαδημαϊκό περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα - συνδέθηκε στη λαϊκή συνείδηση ως λαϊκή κατάκτηση του κινήματος με την περίοδο της μεταπολίτευσης και τις αρχές της δεκαετίας του '80, ως μη είσοδος στα ΑΕΙ των δυνάμεων καταστολής. Ετσι αποτυπώθηκε και στο νόμο - πλαίσιο του 1982. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σήμερα να μιλάμε για πανεπιστημιακό άσυλο εννοώντας αν θα μπει ή όχι η αστυνομία μέσα σε ένα ίδρυμα, την ώρα που οι εταιρείες μπαινοβγαίνουν αβέρτα καταλύοντας κάθε έννοια ελεύθερης διακίνησης ιδεών.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Τη βδομάδα που μας πέρασε γίναμε, για άλλη μια φορά, μάρτυρες ενός στημένου παιχνιδιού με «κλέφτες κι αστυνόμους». Από τη μια, το θέατρο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστές ένα συνονθύλευμα «καταληψιών» και τη διοίκηση του ιδρύματος, από την άλλη κάτι σποραδικές επιθέσεις με γκαζάκια σε άλλες περιοχές και σαν κερασάκι στην τούρτα, μια μέρα πριν την πανεργατική απεργία, συγκλήθηκε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ να συζητήσει μέτρα ενίσχυσης των δυνάμεων καταστολής...

Με διάφορους τρόπους, φρόντισαν πάλι, να παίζει διαρκώς το δίπολο «βία» και «ανάγκη μέτρων». Το πρώτο σκέλος του δίπολου, άλλοι το ονομάζουν εγκληματικότητα, άλλοι το πλασάρουν ως κίνημα. Δεν είναι τίποτα από δύο. Είναι στην πραγματικότητα το άλλοθι, είναι μια καλή δικαιολογία για να ακολουθήσει το δεύτερο μέρος του δίπολου, η ένταση της καταστολής. Από το Δεκέμβρη μέχρι τώρα έχουμε ήδη δει αποφάσεις για περιπολίες της αστυνομίας με σκυλιά, νέο σώμα («ομάδα Δ») καταδίωξης με μηχανάκια, ποινικοποίηση της κουκούλας, αίτημα για πλήρη λειτουργία και αξιοποίηση του υλικού των καμερών παρακολούθησης κ.ά.

Μπορεί όλα τα κομμάτια του παζλ να μην έχουν τοποθετηθεί ακόμα στη θέση τους, η εικόνα όμως έχει αρχίσει να σχηματίζεται.

Το θέατρο στο ΑΠΘ

Για παράδειγμα, ακόμα κι αν δεν είναι κανείς υποψιασμένος περί της καθημερινότητας στο εσωτερικό των πανεπιστημίων, μπορεί να ψυλλιαστεί το στημένο του πράγματος στο ΑΠΘ, παρακολουθώντας την αλληλουχία των γεγονότων:

Ενα συνονθύλευμα ομάδων (λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές», μαζί με φοιτητές από ΕΑΑΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) κάνουν κατάληψη για 15 μέρες περίπου στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος, χωρίς καμιά απόφαση συλλογικού οργάνου και προσπαθούν να αντλήσουν νομιμοποίηση, λέγοντας ότι δήθεν κινητοποιούνται για τα προβλήματα των εργαζομένων στο ίδρυμα μέσω εργολάβων.

Η πρυτανεία δίνει ένα τελεσίγραφο για τη λήξη της κατάληψης μέχρι την Τρίτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να προχωρήσει και σε πρόσκληση του εισαγγελέα και των δυνάμεων καταστολής για να τερματίσει την κατάληψη.

Τελικά, σε ανοιχτή Σύγκλητο την Τρίτη το συνονθύλευμα και η πρυτανεία τα βρίσκουν, καταλήγοντας σε μια - δυο προτάσεις που διαιωνίζουν το πρόβλημα των εργολαβικών εργαζομένων.

Την Τετάρτη, τα συγκροτήματα του Τύπου μέμφονται την πρυτανεία, γιατί δεν κατέφυγε σε δραστικά μέτρα καταστολής, μιλούν για «δειλία» κ.ο.κ.

Και... όλως τυχαίως, εμφανίζεται μια άλλη ομάδα «κουκουλοφόρων» να μπαίνει στο χώρο που στεγάζεται το δίκτυο των υπολογιστών του ιδρύματος και να τα κάνει γυαλιά - καρφιά! Ετσι. Για να υπάρχει πάντα η δικαιολογία των «εκτρόπων», για να μένει «ζεστό», «ανοιχτό», το ενδεχόμενο της επέμβασης και καταστολής. Για να γίνει σε λίγο έως και λαϊκό αίτημα, του «φορολογούμενου» που του καταστρέφουν τη «δημόσια περιουσία», το... «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω»!

Κι ανάμεσα σε όλα αυτά πλανιέται μια λέξη: Ασυλο. Κι ένας στόχος της άρχουσας τάξης: Να ξεμπερδεύουμε με αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΛΛΟΙ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Κέρδη εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε και το 2008 η ΕΥΔΑΠ, για όγδοο συνεχή χρόνο. Πρόκειται για κέρδη, τα οποία πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν ή με το ελάχιστο κόστος, όπως το νερό και η αποχέτευση. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της ΕΥΔΑΠ έφτασαν στα 49,2 εκατ. ευρώ, έναντι 58,48 εκατ. το 2007.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση των κερδών της σε σχέση με το 2007 οφείλεται: Στο υψηλό κόστος των δαπανών για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας, στη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας για την άντληση νερού από τη λίμνη Υλίκη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και στο ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια ύδρευσης - αποχέτευσης εφαρμόστηκαν στο τέλος της χρονιάς και ουσιαστικά άρχισαν να «τρέχουν» από το 2009.

Αν δεν υπήρχαν αυτά τα δεδομένα, η κερδοφορία της επιχείρησης θα ήταν ακόμη πιο αυξημένη και από το 2007, αφού ο κύκλος εργασιών της το 2008 διαμορφώθηκε στα 403,16 εκατ. ευρώ, έναντι 388,42 εκατ. ευρώ το 2007 (αύξηση κατά 3,80%).

Και βέβαια το ΔΣ της εταιρείας προτίθεται να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή μερίσματος 0,13 ευρώ ανά μετοχή, από 0,14 ευρώ το 2007.

Ετσι κατάντησε την ΕΥΔΑΠ η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι μέτοχοι να μοιράζονται εκατομμύρια και ο λαός να πληρώνει το νερό για χρυσάφι...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com