Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Ο ρατσισμός σε όλο του το μεγαλείο...

Έπειτα από τα γεγονότα αστυνομικής βίας στις 26 Οκτώβρη έξω από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη εναντίον δεκάδων μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί για να καταθέσουν αιτήσεις ασύλου και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία ενός από την αστυνομία και τον τραυματισμό πολλών από αυτούς, σήμερα θα κατέθεταν εκ νέου τα χαρτιά τους όσοι δεν κατάφεραν εκείνη τη μέρα.
Νωρίς χθες το πρωί η αστυνομία επιτέθηκε εκ νέου βίαια εναντίον των συγκεντρωμένων ενώ προχώρησαν σε συλλήψεις ορισμένων τραυματιών με αποτέλεσμα να σπεύσουν στην Π.Ράλλη σε αλληλεγγύη δεκάδες μετανάστες και περίπου 60-70 ατομα από τον αναρχικό χώρο.
Πέρα από την καταγγελία του ίδιου του γεγονότος ένα από τα αιτήματα
είναι η απελευθέρωση όλων όσων χτυπήθηκαν το πρωί από την αστυνομία.
Όσοι από αυτούς αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι είναι πολύ άσχημα χτυπημένοι.Συμπληρωματικά εκτός του μετανάστη που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στις 26 Οκτώβρη πέθαναν 2 ακόμη από τους βαριά τραυματίες εκείνης της μέρας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, διαφορετικό χρώμα, ίδια πολιτική για τα κολέγια!


Οι μεν υπογράφουν - οι δε εφαρμόζουν. Και τούμπαλιν! Το «έργο» επαναλαμβάνεται αυτή τη φορά με την αναγνώριση των «πτυχίων» των ψευτοκολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ολα ξεκίνησαν με την οδηγία 89/48 της ΕΕ.

Από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στις 21/12/1988, διαβάζουμε:


«Το συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Εγκρίνοντας την Οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Δεκεμβρίου 1988 σχετικά με ένα γενικό σύστημα αναγνώρισης των διπλωμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (...)

ΣΥΝΙΣΤΑ:

στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών να διευκολύνουν (...) την πρόσβαση στα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα και την άσκησή τους εντός της Κοινότητας, αναγνωρίζοντας αυτά τα διπλώματα, πιστοποιητικά ή άλλους τίτλους στο έδαφός τους».


Αυτά «διέτασσαν» πριν είκοσι χρόνια οι Βρυξέλλες. Και ποιος (ποια) αλήθεια υπέγραφε εκείνη τη «διαταγή»; Τα επίσημα πρακτικά είναι αδιάψευστα: Ηταν η τότε επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΟΚ και κατόπιν πολλές φορές υπουργός και νυν μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η κυρία Βάσω Παπανδρέου, που ζητούσε εκ μέρους των επιτρόπων από τις χώρες της ΕΕ - μεταξύ αυτών και η Ελλάδα - να αναγνωρίσουν τα ψευτοκολέγια.

Σήμερα εκείνη την υπογραφή της Βάσως Παπανδρέου έρχεται ένας άλλος υπουργός, ο κ. Στυλιανίδης, να την... τιμήσει. Πρόκειται, φυσικά για υπουργό της κυβέρνησης του άλλου κόμματος, της ΝΔ. Αλλά ποιος νοιάζεται; Σημασία έχει ότι η πολιτική τους είναι κοινή. Και δεν υπάρχει ούτε υποσημείωση αυτής της πολιτικής στην οποία να μην είναι βουτηγμένοι και οι δυο, και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, μέχρι το λαιμό.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ

Οργή και δυσαρέσκεια σε εκείνο το κομμάτι της ηγεσίας του ΣΥΝ που υπερασπίζεται ανοιχτά την πρόταση για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος του κόμματος Αλ. Τσίπρας απάντησε στον Ν. Κωνσταντόπουλο και στον Λ. Κύρκο, οι οποίοι σε πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις τους είχαν ευθέως ταχθεί υπέρ της συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Την Τετάρτη το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου στις Σέρρες, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε προσωπικά στους Ν. Κωνσταντόπουλο και Λ. Κύρκο, δηλώνοντας: «ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του» και συμπληρώνοντας πως η νέα ηγεσία του ΣΥΝ «θα κριθεί όπως κρίθηκαν και οι προηγούμενες ηγεσίες» (...) «στην εποχή τους οι αγαπημένοι μου αυτοί σύντροφοι, σε πιο δύσκολες ενδεχομένως συνθήκες για την Αριστερά, που ήταν στο 3% και όχι στο 13%, που λέει ο λόγος, που είναι σήμερα, δεν έκαναν τις επιλογές για τις οποίες σήμερα καλούν εμάς να κάνουμε».

Συνεργάτες του Ν. Κωνσταντόπουλου δεν έκρυβαν χτες τη σφοδρή ενόχλησή του απ' τις δηλώσεις αυτές του Αλ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγιζαν απρέπεια και αμετροέπεια. Ενοχλημένα εμφανίζονταν και άλλα στελέχη του ΣΥΝ, λέγοντας πως ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε τα όρια.

Ο Λ. Κύρκος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», υπερασπίζεται το δικαίωμά του να λέει τη γνώμη του, χαρακτηρίζει «αιχμηρά» τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να λέει την άποψή του. Πράγμα που έκανε, καθώς την επομένη των δηλώσεων Τσίπρα, μιλώντας σε εκδήλωση για τον Γ. Γιάνναρο, επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Την τελευταία φορά που τον είδα (σ.σ. τον Γρ. Γιάνναρο), ζήτησε να μας βλέπει συχνότερα. "Πάρε όποια πρωτοβουλία κρίνεις. Εγώ θα είμαι πάντα μαζί σου. Προχώρα. Δεν προλαβαίνουμε". Αυτό το δεν προλαβαίνουμε, το έλεγε σε όλους. Και όλοι αναρωτιόνταν: "Τι δεν προλαβαίνουμε;". Ο Γρηγόρης έφυγε χωρίς να ξεκαθαρίσει τη σκέψη του. Δε νομίζω ότι την παραβιάζω αν ισχυριστώ ότι εννοούσε τη θεμελίωση μιας συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο Λ. Κύρκος, δείχνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο από πότε αυτός ο χώρος είχε στην πραγματικότητα σαν στόχο τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com