Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δεν πας φυλακή αν χρωστάς στο δημόσιο έως 150.000 ευρώ, σύμφωνα με τροπολογία που «σπρώχνει» το υπουργείο Οικονομίας. (Εδώ που τα λέμε δεν ...έχει και χώρο).

Το ερώτημα όμως είναι τι γίνεται αν χρωστάς όχι 150.000 ευρώ αλλά ...1.500.000 ευρώ και βάλε στο δημόσιο. Ιδίως στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σε αυτή την περίπτωση όχι απλά δεν πας φυλακή, αλλά διαχρονικά οι υπουργοί Οικονομίας («γαλάζιοι» και «πράσινοι») «σκίζονται» για το πώς θα σε διευκολύνουν μέχρι ...παραγραφής του χρέους.

Γιατί αν χρωστάς πολλά δεν είσαι όποιος όποιος. Είσαι τράπεζα, βιομήχανος, εφοπλιστής, μεγάλη πολυεθνική, ΠΑΕ ή ΚΑΕ, ίδρυμα, ακόμη και μη κυβερνητική οργάνωση.

Δηλαδή, είσαι ...παράγοντας ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και έτσι πρέπει να σου φέρονται με το γάντι.

Ενίοτε μπορεί και να σου δώσουν κανένα βραβείο για την ανιδιοτελή προσφορά σου στην εθνική πρόοδο.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΝΟΣΗΛΙΑ

Μέχρι και την αστυνομία μαζί με την Εφορία επιστρατεύει η κυβέρνηση για να εισπράξει τα νοσήλια των ανασφάλιστων μεταναστών στη χώρα μας, μετατρέποντας ταυτόχρονα τις διοικήσεις των νοσοκομείων σε κυνηγούς όλων των ανασφάλιστων που δεν έχουν να καταβάλουν τα χαράτσια στην ώρα της ανάγκης.

Η καθυστέρηση για το χειρουργείο νεαρού μετανάστη απ' την Αλβανία στη Θεσσαλονίκη, είχε ως κύρια αιτία τη σαφή έγγραφη οδηγία του υπουργείου Υγείας για την «είσπραξη δαπανών νοσηλείας» κι όχι τη γραφειοκρατική συμπεριφορά κάποιου υπαλλήλου, όπως προσπάθησε να δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Πάνος Ευσταθίου, με δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ανακοινώνοντας, υποκριτικά, τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ένας 18χρονος απ' την Αλβανία με στένωση στην αορτική βαλβίδα, χειρουργήθηκε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» επειδή ήταν ανασφάλιστος. Βέβαια ο Διοικητής του νοσοκομείου Αθανάσιος Δανιήλ υποστήριξε ότι δεν υπήρξε τέτοιο θέμα και ότι η καθυστέρηση στη χειρουργική αντιμετώπιση του νεαρού ασθενούς οφειλόταν στο ότι έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις πριν οδηγηθεί στο χειρουργείο για επέμβαση.


Ωστόσο, απ' τις 15.9.2008 έφτασε στα νοσοκομεία εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλου η οποία έρχεται να συμπληρώσει αλλεπάλληλες αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απ' το 1990 για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων και των μεταναστών. «Με αφορμή -αναφέρει η εγκύκλιος - περιστατικά καταβολής νοσηλείας από πολίτες της χώρας και κυρίως από αλλοδαπούς, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, επικαλούμενοι οικονομική αδυναμία, σας εφιστούμε την προσοχή ώστε - κατά την εισαγωγή των ασθενών προς νοσηλεία, τόσο οι ίδιοι (όπου αυτό είναι εφικτό), όσο και οι συγγενείς (συνοδοί) αυτών - να ενημερώνονται από την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου, για την υποχρέωση συμπλήρωσης υπεύθυνης δήλωσης περί καταβολής της δαπάνης νοσηλείας, καθώς επίσης ότι σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του ποσού, αυτό θα βεβαιώνεται στην αρμόδια ΔΟΥ. Σε περίπτωση άρνησης συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου ή καταβολής της δαπάνης νοσηλείας εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, καλείσθε όπως προβαίνετε στις απαραίτητες ενέργειες για τη βεβαίωση του ποσού στην αρμόδια ΔΟΥ».

Και η εγκύκλιος καταλήγει: «Στα περιστατικά δε τα οποία αφορούν αλλοδαπούς, που η είσοδός τους στη χώρα μας είναι πρόσφατη και οι οποίοι ενδεχομένως να προσφύγουν στις αρμόδιες Διευθύνσεις Αλλοδαπών του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Αστυνομίας για έκδοση άδειας διαμονής, η ενέργεια της βεβαίωσης της οφειλής στη ΔΟΥ να κοινοποιείται και στις υπηρεσίες αυτές για ενημέρωση». Δηλαδή η οφειλή στη ΔΟΥ μετατρέπεται σε «δαμόκλειο σπάθη» στα χέρια της Αστυνομίας για να αποκτήσει ο μετανάστης την άδεια παραμονής. Ετσι ο μετανάστης για να αποφύγει «πρόσθετους μπελάδες» θα αναγκαστεί να καταβάλλει το χαράτσι, που θα έπρεπε να αποτελεί υποχρέωση του κράτους.

Επίσης και κάθε ανασφάλιστος - όπως προβλέπουν παλιότερες εγκύκλιοι - «δε θα μεταφέρεται στο χειρουργείο χωρίς ασφαλιστικό φορέα ή χωρίς να έχει προκαταβάλει το 50% του πιθανολογούμενου κόστους υλικών και νοσηλείας του εκτός αν ο υπεύθυνος γιατρός δικαιολογήσει εγγράφως τους λόγους του κατεπείγοντος περιστατικού και του κινδύνου που διατρέχει ο ασθενής (απώλεια της ζωής του) σε περίπτωση που δε γίνει η επέμβαση και δεν τοποθετηθούν τα υλικά».

Κ. Δημήτρη Αβραμόπουλε, αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας;

πηγή:ΠΡΕΖΑ-tv
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΤΟ "ΡΙΞΟΥΜΕ" ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ...

Βρε - βρε πως τα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος! Δε χρειάζονται κινητοποιήσεις, απλά να ...γίνεται διάλογος. Για τους αγρότες τα 'πε, αλλά προφανώς ισχύει για κάθε ενδιαφερόμενο.

Διάλογο θέλουν για το αγροτικό πρόβλημα, διάλογο θέλουν και για την Παιδεία, διάλογο γενικώς.

Μόνο που σου λένε εξαρχής πως εμείς «τόσα έχουμε να διαθέσουμε» και «αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ που είναι αδιαπραγμάτευτη».

Κατά τ' άλλα, όλα μπορούν να κυλήσουν, δημοκρατικά, ομαλά, με καλή διάθεση και θέληση για εξεύρεση λύσεων. Ακριβώς όμως όπως τις έχουν προκαθορίσει...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Συμπέρασμα πρώτο: Οταν οι αγρότες διεκδικούν ένα πλαφόν κατώτατων τιμών για τα προϊόντα τους, αυτό είναι «παράνομο». Το λένε οι Βρυξέλλες. Αντίθετα, οι Βρυξέλλες δε βλέπουν καμία παρανομία στην εξασφάλιση κατώτατων εγγυημένων ...κερδών στους εργολάβους! Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση που αρνείται την επιδότηση της τιμής για τα προϊόντα των αγροτών

  • στη σύμβαση που υπέγραψε με τους εργολάβους για τον οδικό άξονα Ε65 τους επιδοτεί μέχρι και του ποσού των 400 εκατ. ευρώ στην περίπτωση που η κυκλοφοριακή κίνηση δεν είναι όση έχει προβλεφτεί για να διασφαλίσει τα κέρδη τους,
  • στη σύμβαση για τον οδικό άξονα Κορίνθου - Τρίπολης - Σπάρτης - Καλαμάτας η επιδότηση προς τους εργολάβους ανέρχεται μέχρι του ποσού των 132 εκατ. ευρώ,
  • στη σύμβαση για την Αττική οδό - και όπως σημειώνεται σε σχετική μελέτη του ΤΕΕ - «το δημόσιο στο έργο αυτό αναλαμβάνει πλήρως τον κυκλοφοριακό κίνδυνο στην περίπτωση που οι διελεύσεις στο νέο άξονα είναι λιγότερες από αυτές που έχουν προβλεφτεί από τη μελέτη βιωσιμότητας και κείμενο της σύμβασης»!

Φυσικά, ούτε αποχρώσα ένδειξη ...παρανομίας δεν υπάρχει όταν οι τραπεζίτες «επιδοτούνται» με 28 δισ. ή όταν οι εφοπλιστές μόνο για τις λεγόμενες άγονες γραμμές στο διάστημα 2000 - 2009 έχουν εισπράξει επιδοτήσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ!

Συμπέρασμα δεύτερο: Οι αγρότες με τις διεκδικήσεις τους κινούνται «εκτός των ορίων αντοχής της ελληνικής οικονομίας». Αντιθέτως,

  • τους βιομήχανους στον τομέα των τροφίμων (μιλάμε για χίλιους νοματαίους όλους κι όλους), που είδαν τα καθαρά κέρδη τους μέσα στο 2006 να εκτινάσσονται στα 680 εκατ. ευρώ (!)
  • και τους «σουπερ-μαρκετάδες» (καμιά δεκαριά αλυσίδες δηλαδή) που είδαν τα δικά τους κέρδη να φτάνουν την ίδια περίοδο στα 160 εκατ. ευρώ

η οικονομία τους ...αντέχει. Κατά τα λοιπά, οι αρμόδιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα όχι μόνο για το «δίκιο» των αγροτών, αλλά και για τους καταναλωτές που έχουν μετατραπεί σε έρμαια των «καρτέλ» και θύματα της ακρίβειας...

Συμπέρασμα τρίτο: Οι αγρότες, όπως και οι εργάτες, όπως και οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως οι μαθητές και οι φοιτητές, όπως όλος ο ελληνικός λαός, όποτε διεκδικούν γίνονται «κλοτσοσκούφι» τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Στο εσωτερικό από την εκάστοτε κυβέρνηση. Στο εξωτερικό από την εκάστοτε δικομματική «αντιπολίτευση», η οποία διεκδικεί ρόλο «Αρτέμη Μάτσα» και μετατρέπεται σε δερβέναγα του «κοινοτικού δικαίου»!

Το έκανε η ΝΔ επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν πίεζε με ερωτήσεις ευρωβουλευτών της για ταχύτερο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» και για άμεση νομιμοποίηση των ψευτοκολεγίων. Το διαπράττει τώρα το ΠΑΣΟΚ, που επί κυβέρνησης ΝΔ θυμήθηκε την «κοινοτική νομιμότητα», τόσο στην περίπτωση του «βασικού μετόχου» στα ΜΜΕ, όσο και στο θέμα των (ανύπαρκτων) επιδοτήσεων προς τους αγρότες!

Συμπέρασμα (τελικό): Ολα αυτά τα περί «κοινοτικής νομιμότητας» και περί «σεβασμού του κοινοτικού δικαίου» σημαίνουν ένα πάρα πολύ απλό πράγμα. Οτι στην Ελλάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στην Ευρώπη των φιλελεύθερων και των "σοσιαλδημοκρατών", νόμος είναι το «δίκιο» του βιομήχανου, του εργολάβου, του εφοπλιστή, του τραπεζίτη. Η λύση του προβλήματος βρίσκεται στον αντίποδα αυτής ακριβώς της «νομιμότητας». Εκεί, δηλαδή, όπου «νόμος (θα) είναι το δίκιο του εργάτη», σε συμμαχία με τον αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο και όλα τα λαϊκά στρώματα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com