Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ...(ΟΙ 4ΣΑΡΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΠΥΡΕΤΟ)

Επειδή έχουν έλθει νέες πληροφορίες αφήνουμε γι αύριο το θέμα των εκλογών μαζί με...

  • τους τραπεζίτες που τα θέλουν όλα δικά τους,

  • τους φοιτητές-σπουδαστές που έχουν μείνει χωρίς βιβλία σε πολλά Ιδρύματα της χώρας και
ότι άλλο προκύψει...

Να ευχηθούμε σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, καλό ξεκίνημα και καλό διάβασμα για την εξεταστική που στα περισσότερα ιδρύματα ξεκινά αύριο...!

Υ.Γ. 4-0 έχασε ο Εργοτελης σήμερα και ο βασικός συντελεστής του blog, μετά την δημοσίευση τούτης της ανάρτησης, θα πάρει 2 postan και θα πέσει, με υψηλό πυρετό, στο κρεβάτι του πόνου... Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ...1200 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Ενα έγκλημα χωρίς τέλος πραγματοποιείται εδώ και 23 μέρες στη Λωρίδα της Γάζας, που μετατρέπεται καθημερινά σε τάφο χιλιάδων Παλαιστινίων. Οι νεκροί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές υπολογίζονταν, επίσημα, σε τουλάχιστον 1.200 Παλαιστίνιους, από τους οποίους εκτιμάται ότι 349 είναι παιδιά κάτω των 12 ετών. Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι ανηλεείς βομβαρδισμοί των Ισραηλινών συνεχίζονται, ενώ πολλοί είναι οι σοροί των νεκρών που βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια. Πάνω από 5.200 είναι οι τραυματίες, η πλειοψηφία των οποίων επίσης αναφέρεται ότι είναι παιδιά, με τα νοσοκομεία της Γάζας, δεδομένης της έλλειψης φαρμάκων, των συνεχών διακοπών ηλεκτρικού, την απουσία θέρμανσης και κυρίως των βομβαρδισμών που τα ισοπεδώνουν, στην καλύτερη περίπτωση να υπολειτουργούν.

Χαρακτηριστικό της ισραηλινής προκλητικότητας, αλλά και της υποκρισίας του ΟΗΕ ήταν ο βομβαρδισμός που την Πέμπτη προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο κτίριο της υπηρεσίας αρωγής του Οργανισμού στην Πόλη της Γάζας, με 700 Παλαιστινίους αμάχους, με οβίδες και βόμβες λευκού φωσφόρου... Βομβαρδισμοί που έγιναν ενώ ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντιόταν με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος ζήτησε «συγγνώμη», επικαλούμενος «πυρά» που δέχονταν οι ισραηλινές δυνάμεις από «ενόπλους, που βρίσκονταν στο κτίριο». Ο επικεφαλής του ΟΗΕ επέλεξε να μείνει αποδεχόμενος ουσιαστικά τη «συγγνώμη» και νομιμοποιώντας το έγκλημα, περιοριζόμενος στο να εκφράσει «οργή και σοκ» για τα τεκταινόμενα και συνεχίζοντας τις «διπλωματικές επαφές».



Την ίδια μέρα στη Λωρίδα της Γάζας οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν και τρία νοσοκομεία. Ούτε σ' αυτό υπήρξε αντίδραση. Αντίδραση πολιτική, γιατί λαϊκές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν καταδικάζοντας το έγκλημα της Γάζας, καθ' όλη τη διάρκεια της βδομάδας, σε όλο τον κόσμο.

Διπλωματική υποκρισία και κυνισμός

Αντίθετα στη διπλωματία κυριαρχεί η προσπάθεια κερδίσματος χρόνου για να ολοκληρώσει το Ισραήλ το έγκλημά του, που είχε σχεδιάσει εδώ και μήνες, αλλά προβλήθηκε ως πρόσχημα η ρίψη ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας. Πάντως όχι τυχαία μετά τη συμφωνία ΗΠΑ - Ισραήλ που υπέγραψαν «Μνημόνιο Κατανόησης», με λήψη μέτρων εκ μέρους των δύο χωρών, για τον «τερματισμό του εμπορίου όπλων στη Λωρίδα της Γάζας και έλεγχο των οδών μέσω των οποίων πραγματοποιείται», από το βράδυ της Παρασκευής άρχισαν τα πρώτα σενάρια ότι έχει αποφασιστεί ο τερματισμός των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Παράλληλες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Κατάρ, με τη συμμετοχή αρκετών ηγετών των αραβικών χωρών, με τη Συρία και τη Χαμάς να καλεί τον αραβικό κόσμο να διακόψει σχέσεις με το εβραϊκό κράτος, κίνηση που υιοθέτησαν Κατάρ και Μαυριτανία. Προηγήθηκε συνάντηση των χωρών του Κόλπου, που ακολουθούν την αμερικανική γραμμή, με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας, στο Ριάντ, η οποία μαζί με την Αίγυπτο δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την έκτακτη σύνοδο, αλλά θα παρευρεθούν στην προγραμματισμένη Σύνοδο της Δευτέρας στο Κουβέιτ, όπου θα συζητηθεί «και η Γάζα». Ολο αυτό το «κουβάρι» αναδεικνύει ότι δεν μπορεί να αλλάξει η κατάσταση, ακόμα και αν σιγήσουν τα όπλα, αν δεν υπάρξει άρση του αποκλεισμού της Γάζας, δεν μπορέσει ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει δικό του ανεξάρτητο και βιώσιμο κράτος. Γι' αυτό όμως πρέπει να βάλουν πλάτη οι λαοί για να ηττηθούν τα σχέδια του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Να μην τσιμπήσουν

Η οργάνωση «ταξιδιών» για μαθητές σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες, στο πλαίσιο ευρωπρογραμμάτων, είναι συνηθισμένο «σπορ», ώστε με το δέλεαρ της εκδρομής στο εξωτερικό να φουσκώνουν τα παιδικά μυαλά με το «τι ωραία που είναι η ΕΕ» και την αυταπάτη δήθεν συμμετοχής σε διαδικασίες και αποφάσεις.

Τέτοια περίπτωση είναι και το πρόγραμμα «EUROSCOLA» που διεξάγεται από το 1992 και φέτος θα συμμετάσχουν σ' αυτό μαθητές από Πιερία, Αχαΐα, Ηλεία, Α' Αθήνας, Αργολίδα και Θεσπρωτία σε ημερίδες που θα γίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο, από αύριο μέχρι και το Μάη. Οι μαθητές καλούνται, για να συμμετάσχουν, να γράψουν έκθεση με τίτλο «Η συμβολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη μείωση του δημοκρατικού ελλείμματος στην ΕΕ», και στις ημερίδες να συζητήσουν για το πώς θα ενδυναμωθεί το ευρωενωσιακό καπιταλιστικό οικοδόμημα. Οι καθηγητές, δε, καλούνται να γίνουν προπαγανδιστές του προγράμματος, να διδάξουν στους μαθητές να υμνούν το Ευρωκοινοβούλιο ...του αντικομμουνισμού, του 65ωρου, των μεταλλαγμένων, της αναγνώρισης των ψευτοκολεγίων, της διά βίου αμάθειας κτλ.

Οσο νόστιμο και να 'ναι το «τυρί» του ταξιδιού, η «φάκα» της ευρωϋποταγής είναι πολύ επώδυνη. Μαθητές και καθηγητές να μην τσιμπήσου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Δημήτρης(αναγνώστης)
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΠΡΙΤΖ

Research building at the Addenbrookes site

«BBC» διαβάζουμε την παρακάτω είδηση: Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανακάλυψαν ότι οι χρηματιστές των οποίων το ...παράμεσο δάχτυλο του χεριού είναι μακρύτερο από τον δείκτη βγάζουν τα περισσότερα χρήματα! Οι επιστήμονες συνδέουν αυτά τα αποτελέσματα με την έκθεση του εμβρύου σε τεστοστερόνη, καθώς αυτό μπορεί να αναπτύξει τις δεξιότητες γρήγορης λήψης αποφάσεων και έχει συνδεθεί με την επιθετικότητα.

Δεν πρόκειται για πλάκα. Είναι έρευνα που διεξήχθη στο - σύμφωνα με τις διεθνείς κατατάξεις - «καλύτερο» πανεπιστήμιο της Ευρώπης. Δηλαδή, τα «καλύτερα» μυαλά της Ευρώπης, στο «καλύτερο» πανεπιστήμιο της Ευρώπης, ασχολούνται με έρευνες που πραγματικά ...ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και τα πραγματικά προβλήματα του λαού και της νεολαίας... Μια έρευνα εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους εκείνους τους ευρωλιγούρηδες, που υποκλίνονται στα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, στην ευρωπαϊκή παιδεία, στην ευρωπαϊκή πολιτική γενικώς...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Δημήτρης(αναγνώστης)

Διαβάστε τη συνέχεια...

100εκ. ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στα 226.822.254,98 ευρώ που χάρισαν στoυς εφοπλιστές οι κυβερνήσεις του δικομματισμού προστίθενται άλλα 100.000.000 ευρώ μόνο για φέτος!


Θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ οι επιδοτήσεις που θα εισπράξουν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές για να έχουν εν πλω τα σαπάκια τους τη δρομολογιακή περίοδο 2008 - 2009. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού, αρκεί να σκεφτεί ότι το σύνολο των επιδοτήσεων που δόθηκαν στους εφοπλιστές από το 2000 ως το 2008 ανερχόταν στα 226.822.254,98 ευρώ! Τα μισά σχεδόν από αυτά τα λεφτά της οκταετίας, τα δίνει τώρα η κυβέρνηση στους εφοπλιστές για έναν μόνο χρόνο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, για τη δρομολογιακή περίοδο από 1η Νοέμβρη 2008 ως 31 Οκτώβρη 2009 έχουν προγραμματιστεί από τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Συγκοινωνιών 23 λεγόμενες «άγονες» επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές και 53 από τη Διεύθυνση Θαλάσσιων Μεταφορών Μυτιλήνης, δηλαδή του πρώην υπουργείου Αιγαίου.

Για τις πρώτες 23 γραμμές, το ποσό που δίνεται από το ΥΕΝ ανέρχεται σε 267.315,41 ευρώ το δρομολόγιο (!) συνολικά στις εταιρείες που εκτελούν αυτές τις γραμμές! Με βάση αυτό το νούμερο, αν υπολογιστεί ότι κατά μέσο όρο εκτελούνται 2 δρομολόγια τη βδομάδα, τότε το δωδεκάμηνο Νοέμβρη 2008 ως Οκτώβρη 2009 μόνο για αυτές τις 23 άγονες γραμμές θα καταβληθούν στους εφοπλιστές 25.662.279,36 ευρώ. Βέβαια, το ποσό αυτό αυτό είναι το ελάχιστο αφού πλοία εκτελούν και τρία και τέσσερα δρομολόγια τη βδομάδα.

Και αναπροσαρμογή προς τα πάνω!

Επιπλέον, σύμφωνα με επισήμανση του ΥΕΝ που «συνοδεύει» αυτά τα στοιχεία, επειδή αυτές «οι επιδοτούμενες γραμμές έχουν ήδη προκηρυχτεί από την άνοιξη του 2008», «τα μισθώματα κάλυψης των συγκοινωνιακών αναγκών των γραμμών του έτους 2009 μετά και τον επαναληπτικό διαγωνισμό που πρόκειται να διενεργηθεί την 26η Ιανουαρίου 2009 είναι αυξημένα, κατά μέσο όρο, σε ποσοστό της τάξεως του 30% περίπου σε σχέση με τα μισθώματα του έτους 2008»! Δηλαδή, πολύ απλά το ποσόν αυτό θα αναπροσαρμοστεί από τις 26 Γενάρη κατά 30% και βλέπουμε.

Σε ό,τι αφορά τις 53 άγονες γραμμές του πρώην υπουργείου Αιγαίου, για την ίδια δρομολογιακή περίοδο, σύμφωνα με το ΥΕΝ, οι επιδοτήσεις που έχουν προϋπολογιστεί είναι συνολικά 62.973.107,78 ευρώ χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι και αυτές δε θα αναπροσαρμοστούν κατ' απαίτηση των εφοπλιστών.

Αλλωστε, ότι οι εφοπλιστές στο τέλος της δρομολογιακής περιόδου που εξετάζεται θα έχουν εισπράξει πολύ περισσότερα από τα ποσά που αναφέρονται στα στοιχεία, το μαρτυρά η δήλωση της Παρασκευής του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αν. Παπαληγούρα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Ι. Παπαθανασίου για το θέμα της ακτοπλοΐας. Οπως είπε: «Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση μπορώ να σας πω ότι τα αναγκαία κονδύλια είναι πλέον στη διάθεσή μας. Αρα, ακόμη και μικρά, ασήμαντα προβλήματα - αριθμητικά ασήμαντα προβλήματα - σε σχέση με το σύνολο των συνδέσεων που υπάρχουν, θα αντιμετωπιστούν άμεσα με την προκήρυξη διαγωνισμών, αναθέσεις κλπ.».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ...

1. Προκλητικός μποναμάς της Κυβέρνησης στους Εφοπλιστές, για τις άγονες γραμμές.

2. Σενάρια εκλογών...αν, πότε και γιατί.

3. Έγκλημα χωρίς τέλος στα Παλαιστινιακά εδάφη...
Διαβάστε τη συνέχεια...

7.600 ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ



Επιστήμονες στην Κίνα ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν την μεγαλύτερη τοποθεσία παγκοσμίως με απολιθώματα δεινοσαύρων, στην ανατολική επαρχεία Shandong.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τους τελευταίους επτά μήνες βρέθηκαν γύρω στα 7.600 απολιθώματα σε ένα οικόπεδο 300 μέτρων, κοντά στην πόλη Zhucheng. Στα ευρήματα συγκαταλέγονται και τα απολιθώματα ενός αδρόσαυρου 20 μέτρων, το οποίο ίσως και να αποτελεί μέγεθος-ρεκόρ για έναν τέτοιο δεινόσαυρο.

Προς το παρόν, οι εργασίες των επιστημόνων έχουν διακοπεί λόγω του χειμώνα, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανασκαφές προς εξεύρεση και άλλων απολιθωμάτων.

Στην πόλη Zhucheng, που είναι γνωστή στην Κίνα ως η «πόλη των δεινοσαύρων», έχουν βρεθεί γύρω στις 30 τοποθεσίες με απολιθώματα δεινοσαύρων.

Η Κίνα, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει πολλές ανασκαφές, στις οποίες έχουν βρεθεί αρκετά σπάνια απολιθώματα, τα οποία μάλιστα κάποιες φορές έχουν εξαχθεί παρανόμως από τη χώρα για να πωληθούν στο εξωτερικό έναντι αμύθητων ποσών.

Τον Ιανουάριο, η Αυστραλία παρέδωσε στο Πεκίνο εκατοντάδες κιλά κινέζικων απολιθωμάτων δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων και κάποια αυγά, που χρονολογούνται εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν και τα οποία κατασχέθηκαν από αποθήκες και κοντέινερ από τις αυστραλιανές αρχές.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com