Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ένα περίεργο πολύ περίεργο πρωτοσέλιδο, αύριο από τη Veto.

Μια επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη μέσω...Ισίδωρου Κούβελου.

Βάζει στο στόχαστρο τα οικονομικά της οικογένειας, που φαίνεται μετά από την ανάληψη της κυβέρνησης από την ΝΔ, να διάνθισαν.

Τέτοιου είδους ρεπορτάζ τα θεωρούμε άκρως κακόβουλα χωρίς ουσία, μακρυά από τις κοινωνικές ανάγκες.

Προσωπικές φιλονικίες εξάλλου λίγο μας αγγίζουν, "μαύρα" ρεπορτάζ που χτυπούν πρόσωπα, χωρίς καμία πολιτική ουσία, δεν παίρνουν θέση σχολιασμού στο Πειρατικό.

Υποβάθμιση της ενημέρωσης, χωρίς ποιότητα, χωρίς ουσία, που υπηρετεί προσωπικά συμφέροντα...!

Μακριά από εμάς...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ

Τώρα στο Πρώτο Θέμα..

Ακριβώς στην ίδια γραμμή με την Real, ακόμη και το πρόσωπο του Παπανδρέου στο πρωτοσέλιδο έχει, όπως ακριβώς και η Real.

Αυτό που πρώτη φόρα βλέπουμε να γράφεται είναι η αύξηση του ΦΠΑ.

Ε μόνο αυτό μένει να δούμε να εφαρμόζεται, όλα τα άλλα τα έχουμε δει και σίγουρα αν δεν έχουν εφαρμοστεί τα περιμένουμε να εφαρμοστούν, όπως περιμένουμε μια έγκυος στον 9ο μήνα να γεννήσει...!

Αυτό που παρατηρούμε στο Θέμα είναι η μεταστροφή στη θεματολογία του, καθώς άφησε τα "μαύρα" ρεπορτάζ για πολιτικά πρόσωπα και φαίνεται να επιστρέφει εδώ και μερικές εβδομάδες σε ποιο σοβαρά θέματα.

Τέλος το Θέμα παρουσιάζει και μια δημοσκόπηση της Alco, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες συμφωνούν με τα αναμενόμενα και πολυσυζητημένα σκληρά μέτρα.

Για να τη δούμε κι αυτήν...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ...!

Πάμε τώρα στον σχεδόν καθιερωμένο μας γύρο στις Κυριακάτικες Εφημερίδες.

Ξεκινάμε από την Real News.

Πρώτο της θέμα, πιθανά νέα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, πάντα στο γνωστό μοτίβο, δηλαδή για την καταπολέμηση του ελλείμματος και του κρατικού χρέους.

Βέβαια ένα επίπεδο κάτω σε αντιλαϊκότητα, μιας και δε φαίνεται να αγγίζουν τόσο τα χαμηλά, εισοδηματικά, κοινωνικά στρώματα.

Από κει και πέρα ασχολείται με τα της ΝΔ και την σχετική κατάσταση γύρω από τις εσωτερικές υποψηφιότητες για το Δήμο Αθηναίων. Μάλλον πάνε για σφαγή...!

Σημαντική μοιάζει η συνέντευξη και του Παντελή Κοροβέση, ο οποίος λέει αλήθειες, αλλά είναι προτιμότερο να διαβάσουμε ολόκληρη τη συνέντευξη και μετά να σχολιάσουμε περαιτέρω...θα συζητηθεί σίγουρα!

Η real έχει καλό ρεπορτάζ και θα δικαιωθεί το ρεπορτάζ της στο μέλλον, μέσα κυρίως από την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΞΥΠΝΑ!

Για του λόγου το αληθές...πάμε στην Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε δεκάδες φορές, σημειώσει πως βρίσκεται κάτω από συνθήκες αποπροσανατολισμού ταυτότητας!

Σήμερα σχολιάζει, "ψυχρά", τη χθεσινή απόφαση των Ευρωπαίων για την εφαρμογή μέτρων στην Ελλάδα με σκοπό να μειωθεί το έλλειμμα και το κρατικό χρέος.

Μέχρι εκεί όμως! Ούτε μια πρόταση...ούτε μια ουσιαστική αντιπολιτευτική στήλη, τίποτα σπουδαίο για τους πολίτες...!

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ...δεν ακούει και δεν ακούγεται πουθενά!

Οι πολίτες σας βαρέθηκαν, δεν θα σας υποστούν για πολύ ακόμη...!

Κανένα σχόλιο για τα κουπόνια των ανέργων, κανένα σχόλιο για τις συζητήσεις που γίνονται πέρα - δώθε για το άσυλο...αλλά και καμία πρόταση!!!

Δεν θα τα πάμε καλά...καθόλου καλά!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΜΕ ΚΟΥΠΟΥΝΙΑ ΘΑ ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ"

Για ακόμη μια φορά σχολιάζουμε σε έντυπο της Δεξιάς τίτλο και θέμα που θα περιμέναμε να σχολιάσουμε από εφημερίδα της Αριστεράς.

Αλλά είπαμε η Αριστερά έχει "ψυχολογικά προβλήματα"!

Το σχολιάσαμε και χθες από το σχετικό άρθρο της Παραπολιτικής , δεν είναι δυνατόν μια "προοδευτική" κυβέρνηση, όπως η ίδια διατείνεται, να αντιμετωπίζει τους ανέργους σαν ζητιάνους...!

Το μοντέλο αυτό με τα κουπόνια εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, με "πολύ μεγάλη επιτυχία", έχοντας γεμίσει ζητιάνους στα πεζοδρόμια αφού δημιουργήθηκαν, ολόκληρες στρατιές ανέργων.

Επί της ουσίας λοιπόν...το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την άκρως αντιλαϊκή γραμμή της ΝΔ!

Δυστυχώς, όσο κι να προσπαθούν τα μέσα να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό, το πετσί των πολιτών θα νοιώσει τις πολιτικές σε μερικά χρόνια!

Εμείς όμως ξαναλέμε...την τελευταία λέξη θα την βροντοφωνάξει ο λαός!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΩΣ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!

Η Καθημερινή στο ίδιο μοτίβο...!

Θεωρεί πως "ο κ. Παπανδρέου απορρίπτει τα σκληρά μέτρα", εμείς σημειώσαμε και προηγούμενος, πως όντως ο Πρωθυπουργός στα πιο άμεσα - σκληρά μετρά είπε "όχι", αλλά μπορεί κάποιος και με άλλους τρόπους να επιβάλει σκληρά μέτρα, στο ίδιο επίπεδο.

Επίσης καταλαβαίνουμε τη σημαντικότητα ο Έλληνας να ακούσει τον Πρωθυπουργό του να αρνείται μέτρα που αν εφαρμοστούν, θα τον "γονατίσουν"!

Έχουν την ανάγκη οι πολίτες έναν ηγέτη που θα αλλάξει την ροή των πραγμάτων και θα αλλάξει τη διεθνής υποτίμηση και αναξιοπιστία της χώρας

Ο κ. Παπανδρέου σε κάτι τέτοια είναι καλός, μπορεί δηλαδή να ελιχθεί και να βγάλει την Ελλάδα από τα "κακά" στόματα των διεθνών αγορών...αλλά μέχρι εκεί!

Επί της ουσίας των μέτρων όμως δεν πιστεύουμε πως θα εφαρμόσει αληθινή σοσιαλιστική πολιτική...τα δύσκολα για τους πολίτες έπονται!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ...

Τετραετές προ γραμμα σταθερότητας ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

Ταυτόχρονα απέρριψε τα περισσότερο σκληρά μέτρα, όπως την κατάργηση του 14ου μισθού και το περαιτέρω πάγωμα των μισθών

Δεν γνωρίζουμε εάν επιμείνει στην μη εφαρμογή των δυο παραπάνω, σκληρών μέτρων, αλλά πιστεύουμε πως μια αλλαγή του ασφαλιστικού αρκεί για να ξεθεμελιώσει βασικά εργασιακά διακαιώματα.

Εμείς έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές σε αυτό το blog...όλοι όσοι κουβεντιάζουν για μέτρα που θα επωμιστεί ο λαός, διαπραγματεύονται χωρίς τον "ξενοδόχο", χωρίς να έχουν ρωτήσει τον λαό.

Εκείνος θα δώσει τις απαντήσεις οπότε κρίνει, πως είναι δόκιμο να παρέμβει...!

Εμείς σας το είπαμε...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com