Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΚΟΜΜΑ...ΜΕ "ΞΕΝΟ" ΑΡΧΗΓΟ

Παρακάτω ακολουθεί ένα απόσπασμα από την συνέντευξη του Θ. Πάγκαλου στο χθεσινό φύλο της Καθημερινής και με κόκκινα γράμματα το σχόλιο της Παραπολιτικής

– Είστε υπέρ της επανένταξης στα ψηφοδέλτια όσων παραμένουν εκτός ΠΑΣΟΚ, όπως των κ. Γ. Παπαντωνίου, Χρ. Πάχτα, Μιχ. Νεονάκη κ.λπ.

– Ναι, είμαι. Είναι θέμα, βέβαια, που πρέπει να εκτιμηθεί από πολλούς και την τελική ευθύνη έχει ο αρχηγός. Εγώ το προτείνω, πάντως.

Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ που ονειρεύεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος ;

Όχι μόνο ο Πάγκαλος φίλε Παραπολιτικέ.
Το μεγαλύτερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ ονειρεύεται ένα κόμμα που θα εξουσιάζει την κοινωνία
και θα εξουσιάζεται από κάτι ονόματα, σαν τα παραπάνω.
Ονειρεύονται ένα κόμμα δηλαδή μέσα στη βρωμιά και τη διαφθορά...

Που τα "Πράσινα" παιδιά όμως, θα έχουν την τιμητική τους...!

Ένα κόμμα όμως στο οποίο, δεν ανήκει ο Γιώργος Παπανδρέου...
Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΑΝΑΚΑΜΨΗ", ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;;;

Κάποιοι σπεύδουν να προαναγγείλουν το τέλος της ύφεσης και να προβλέψουν την αρχή της οικονομικής ανάκαμψης. Ομως, ακόμα και αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αυτή η εκτίμηση, οι ίδιοι τονίζουν ότι ανάκαμψη δε σημαίνει πως θα μειωθεί η ανεργία, ούτε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση των εργαζομένων. Ανάκαμψη, δηλαδή, για τα κέρδη. Για τους εργαζόμενους, η κρίση θα έχει συνέχεια.

Σ' αυτήν τη χρονική υστέρηση αναφέρθηκε την περασμένη Πέμπτη ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).

Ο Χουάν Σομάβια, γενικός διευθυντής του Οργανισμού, προειδοποίησε ότι χωρίς κυβερνητική παρέμβαση και συντονισμένη πολιτική, μπορεί να περάσουν μέχρι και 4 ή 5 χρόνια, προκειμένου η αγορά εργασίας να επιστρέψει στα προ της κρίσης επίπεδα, από τη στιγμή που θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας...

Το πρώτο που θα είχε να παρατηρήσει κανείς σχετικά με την παραπάνω δήλωση είναι ότι ο κ. Σομάβια και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας δε δικαιούνται να εμφανίζονται ως ανησυχούντες για την τύχη των εργαζομένων, αφού μέχρι σήμερα υποστήριξαν όλα τα μέτρα που πάρθηκαν για τους εργαζόμενους, για την αντιμετώπιση, δήθεν, της κρίσης.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν την κρίση για πολλά χρόνια ακόμη, ενώ οι οικονομικοι "αφεντάδες" θα περάσουν σύντομα στο στάδιο της ανάκαμψης της κερδοφορίας τους. Και αυτό θα οφείλεται στα μέτρα και τις πολιτικές που οι κύριοι του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στήριξαν με ενθουσιασμό.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΜΕΝΕΙ"

Η ατμοσφαιρική ρύπανση έκανε όλη σχεδόν την προηγούμενη βδομάδα αισθητή την παρουσία της στην Αττική. Τα εκατομμύρια των κατοίκων της πρωτεύουσας ανέπνευσαν, θέλοντας και μη, ισχυρές δόσεις από ένα μείγμα επικίνδυνων ρύπων που υποθηκεύουν καθημερινά την υγεία τους.

Οπως μάλιστα έδειξαν τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, για το νέφος δεν υπάρχουν "καλές" ή "κακές" συνοικίες: Εμφανίζεται παντού! Από τα Πατήσια, το Περιστέρι και το Θριάσιο, ως το Μαρούσι, τους Θρακομακεδόνες, τη Νέα Σμύρνη και τη Λυκόβρυση. Και μάλιστα δεν καταλαβαίνει ούτε από αργίες, αφού χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου, ακόμη και στην αργία του Αγίου Πνεύματος, την περασμένη Δευτέρα.

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση, διά του αρμόδιου ΥΠΕΧΩΔΕ, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο, όπως προβλέπει η νομοθεσία, όταν την περασμένη Τρίτη ο ρύπος του όζοντος ξεπέρασε για τέσσερις ώρες στην Ελευσίνα το όριο συναγερμού, αλλά αρκείται (και αυτό όποτε το θυμηθεί) σε κάποιες "άσφαιρες" συστάσεις προς νεφόπληκτους!

Οσο για ουσιαστικά μέτρα; Και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ συμπεριφέρεται όπως ακριβώς και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ: Είτε αρκείται να παρακολουθεί με απάθεια το φαινόμενο, είτε ακολουθεί μια πολιτική που τρέφει το νέφος: Για παράδειγμα προσπαθεί να εμπορευματοποιήσει και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνας.

"Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά το νέφος μένει", για να παραφράσουμε ένα παλιό τραγουδάκι...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com