Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Θέλουν και χρήματα οι κύριοι....!

Κάνουν που κάνουν τη δουλειά του κεφαλαίου, δε θα την κάνουν και τζάμπα. Ο λόγος για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αλλά και όλο το κογκλάβιο των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, την εργατική αριστοκρατία της Ευρώπης, που -δε λέμε - ξέρει να πουλάει ακριβά τις εκδουλεύσεις της στα αφεντικά. Ετσι, με έγγραφό της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προς τους Ελληνες ευρωβουλευτές ζητάει να υπερψηφίσουν τροπολογίες κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες προβλέπουν χρηματοδότηση των συνδικάτων. Οι τροπολογίες αφορούν στην κάλυψη «εξόδων προκαταρκτικών διαβουλεύσεων μεταξύ συνδικαλιστικών οργανώσεων», «ενημέρωση, διαβούλευση και συμμετοχή εκπροσώπων των επιχειρήσεων», μα προπαντός -όπως λέει και στην επιστολή της η ΓΣΕΕ- οι τροπολογίες αυτές «ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο στην Ευρώπη»! Ενισχύουν δηλαδή την επιχείρηση χειραγώγησης της εργατικής τάξης και υποταγής της στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αλήθεια, ο «διάλογος» αυτός, για τον οποίο η ΓΣΕΕ ζητάει να είναι και επ' αμοιβή, για την εργατική αριστοκρατία, θα γίνει με εκείνους τους "άπληστους τραπεζίτες" και "λοιπούς καπιταλιστές", τους οποίους η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ κατακεραυνώνει τις τελευταίες μέρες;...

Διαβάστε τη συνέχεια...

Πέφτει ο Γενικός Δείκτης χάνουν και τα ασφαλιστικά ταμεία!

Ενδοσυνεδριακά, χτες, η πτώση του γενικού δείκτη τιμών μετοχών ξεπέρασε το 16%, ενώ από την αρχή του έτους οι σωρευτικές απώλειες έφτασαν 67%

Με ένταση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη, τουλάχιστον για τη σημερινή φάση της κρίσης, συνεχίστηκε και χτες η βύθιση των μετοχών στο χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο γενικός δείκτης των τιμών που ενδοσυνεδριακά κατρακύλησε και πάνω από 16%, έκλεισε τελικά με χασούρα 9,7% - η μεγαλύτερη για την τελευταία 20ετία - στις 1.728,4 μονάδες.

Οι εξελίξεις αποδείχνονται καταστροφικές και για τα ασφαλιστικά ταμεία, που έχουν ρίξει τα αποθεματικά τους σε μετοχές, οι οποίες ακόμη και οι μέχρι τώρα θεωρούμενες ασφαλείς συνεχίζουν την κατρακύλα χωρίς τελειωμό. Σημειωτέον ότι η χασούρα του γενικού δείκτη μέσα στη βδομάδα ξεπέρασε το 18% ενώ από την αρχή του έτους η πτώση πλησιάζει σε 67%.

Η κατάσταση εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από το μαζικό ξεπούλημα μετοχών από μεγάλα χαρτοφυλάκια και θεσμικούς μεγαλορεντιέρηδες του εξωτερικού που είχαν τοποθετήσει σε τράπεζες και ισχυρές επιχειρήσεις. Στόχος τους πρώτα και κύρια είναι η αναζήτηση ρευστότητας για το κλείσιμο εκκρεμοτήτων τους αλλά και η αναζήτηση άλλων ευκαιριών κέρδους. Ιδιαίτερα μεγάλος ήταν και ο χτεσινός τζίρος με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 333 εκατ. ευρώ. Πίσω από τις εξελίξεις βρίσκεται και η εκτεταμένη αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίων αλλά και το ενδεχόμενο επαναγοράς των μετοχών, σε πολύ χαμηλότερες τιμές, από τα ίδια τα χαρτοφυλάκια που ξεφορτώνουν. Σε αυτό το πλαίσιο, τράπεζες και άλλοι περιμένουν με ειδικό ενδιαφέρον τα νεότερα στοιχεία του χρηματιστηρίου για τη συμμετοχή που έχουν πλέον οι λεγόμενοι «ξένοι επενδυτές».

Ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών έχανε στη χτεσινή συνεδρίαση πάνω από 16% για να κλείσει με απώλειες 9,8%. Στο χρηματοπιστωτικό κλάδο τις μεγαλύτερες απώλειες δέχτηκε η Proton (-18,75%). H Εθνική Τράπεζα - στην οποία έχουν τοποθετήσει και ασφαλιστικά ταμεία - έχασε ακόμη 16,1%, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 15,4%, η Eurobank 9% κ.ά.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να ανακοινώσει νωρίτερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννιάμηνο του 2008 σε μια προσπάθεια στήριξης της μετοχής τους.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ...ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

Στο δρομο κατεβαινουν ξανα οι φοιτητες
απο την ερχομενη εβδομαδα,
με αποκορυφωμα των κινητοποιησων την 17η Νοεμβρη,
ενω στο πλευρο τους θα εχουν
τους καθηγητες των Πανεπιστημιων,
αλλα και τους μαθητες ολων των Λυκειων της χωρας.

Λογος;;;
Η αναγνωριση των επαγγελματικων δικαιωματων
των αποφοιτων των κολλεγιων,
αλλα και η μικρη χρηματοδοτηση
στο χωρο της παιδειας απο την Ελληνικη Κυβερνηση...
πραγμα το οποιο συνεπαγεται με υποβαθμιση...

Ενδεικτικα να αναφερουμε οτι αυτη τη στιγμη,
πανω απο 300 Λυκεια βρισκονται υπο καταληψη,
ενω σημερα συνεδριάζει η διευρυμένη
Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας
των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ),
ενω παραλληλα οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων
των καθηγητών (ΕΛΜΕ) συζητούν την πρόταση
της ομοσπονδίας τους (ΟΛΜΕ)
για απεργία διαρκείας από τον Δεκέμβριο.
Τελος,στις 31 Οκτωβρίου έχει ορισθεί
η πραγματοποίηση της Συνόδου των Πρυτάνεων
και ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν
είναι ο τρόπος αντίδρασης
στην απόφαση τους Ευρωδικαστηρίου.


Οποιος προσπθει να τα βαλει με το μελλον αυτου του τοπου,
τον πνιγει το ιδιο το παρελθον...
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com