Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Η ανακοίνωση του:

"Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε αναθέτοντάς μου συνεχώς από το 2004 μέχρι σήμερα, σημαντικές κυβερνητικές θέσεις. Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματός μας. Είμαι δε περήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν στα υπουργεία στα οποία υπηρέτησα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτήν την ανήθικη και συκοφαντική τακτική, ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα.

Κύριε Πρόεδρε...,
Την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω όπως άντεξα και στις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι η επίθεση αυτή να πλήττει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και σας προσωπικά. Είμαι από παιδί στη Νέα Δημοκρατία. Αγωνίστηκα για τις ιδέες της στα αμφιθέατρα, τη νεολαία, τη Βουλή, την κοινωνία και έμαθα να βάζω πάντα το συμφέρον της πάνω από το προσωπικό μου. Χρωστάω πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τους υποχρεώσω να περιμένουν τη δικαίωσή μου.
Όλοι γνωρίζουν ότι, από όπου κι αν πέρασα, δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όσο και αν προσπάθησαν δεν έχουν βρει τίποτα να με κατηγορήσουν, γι΄ αυτό έχουν βάλει τώρα, στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.
Κύριε Πρόεδρε,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε στο διάστημα της συντονισμένης αυτής επίθεσης. Για τους λόγους όμως που προανέφερα, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και παρακαλώ να την κάνετε αποδεκτή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή, στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια.
Είτε το θέλουν είτε όχι, η κυβέρνηση, υπό την καθοδήγησή σας, θα προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει».
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Γιώργος Α. Βουλγαράκης".

O κ. Βουλγαρακης έρχεται να υποτιμήσει την νοημοσύνη μας.

Ποιος τον σπίλωσε;;;

Ποιος του επιτέθηκε τρομοκρατικά;;;

Έχει καταλάβει ότι θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από της φυλακής τα σίδερα, όπως σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου(π. χ. Νιγηρία)...!

Πολιτική ντροπή είστε κ. Βουλγαράκη...
Στο καλό δε θα μας λείψετε και νομίζουμε ούτε στον κεντροδεξιό χώρο θα λείψετε, γι' αυτό άλλωστε και παραιτηθήκατε!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΥΤΕ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ...


Σε λίγο περιμένουμε να επιβεβαιωθεί και επισήμως από τον κ. Βουλγαράκη, ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ.

Ήταν άσχημο το κλίμα για εκείνον στη Δεξιά παράταξη και δεν ήθελε να εκτεθεί.

Τα υπόλοιπα "κακά" παιδιά, αναμένεται να διευκολύνουν επίσης τη ΝΔ.

Εκτός τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε θέση εκλογικής μάχης...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...

Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης.

Το μόνο σημείο στο οποίο υπήρξε συμφωνία είναι ότι το Σάββατο θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα
.

Δύσκολα τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και αντί να οργανωθούν, να τρέξουν και να προλάβουν τις εξελίξεις, κολλησιεργούν.

Είναι τέτοιο το χάσμα στον χώρο αυτό, που ούτε το ποιος θα ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα δεν μπορούν να ορίσουν.


Ο Συνασπισμός κινδυνεύει...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ...

Διαβάζουμε στον σημερινό BHMAτοδότη το παρακάτω ενδιαφέρον απόσπασμα:

"Επίδειξη γενναιοψυχίας κάνουν τα στελέχη της ΝΔ και ας λέει άλλα η καρδούλα τους. Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ρωτήθηκε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη πού θα είναι υποψήφια και απάντησε χαριτολογώντας ότι θα είναι στην Α΄ Ευθυνών. Είπε, επίσης, ότι θα δώσει τη μάχη «αναντρανιστά», που σημαίνει με δύναμη και υπερηφάνια. Προς το παρόν οι μόνες βέβαιες μάχες που δίνει η κυρία Μπακογιάννη είναι με τα μαχαιροπίρουνα. Προχθές παρέθεσε πλούσιο κρητικό δείπνο στην οικία Μητσοτάκη στη Γλυφάδα προς τιμήν του πρώην γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Α. Αγαθοκλή , ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε. Παρόντες ήταν οι τρεις υφυπουργοί Μ. Βαρβιτσιώτης, Ι.Βαληνάκης και Θ.Κασσίμης, καθώς και αρκετοί διπλωμάτες. Χθες η υπουργός είχε γεύμα εργασίας με τον κύπριο ομόλογό της κ. Μ. Κυπριανού και θεώρησε σκόπιμο καλέσει και την επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου κυρία Μαριέττα Γιαννάκου. Να σας αποκαλύψω ότι μετά το γεύμα οι δύο κυρίες έμειναν αρκετή ώρα μόνες τους αναλύοντας τα μυστήρια της Α΄ Αθηνών."

Το ενδιαφέρον βρίσκεται, στο γεγονός ότι έχουν αρχίσει ήδη τα εκδοτικά συμφέροντα, να αντιμετωπίζουν την κα Μπακογιάννη σαν την ηγέτιδα του κεντροδεξιού χώρου.

Εμείς απλά σας ενημερώνουμε, δεν θα είναι τόσο ρόδινος ο δρόμος της κα Μπακογιάννη για την κατάληψη της αρχηγίας στη ΝΔ.

Η συνέχεια από την
Οκτωβρίου...
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ!

Ο μεγαλύτερος δημαγωγός της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ήρθε σε συμφωνία, με έναν ευγενικό αλλά για την πολιτική, σαχλαμάρα, τον Ηλία Ψινάκη.

Ο δεύτερος θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ, συνυποψήφιος δηλαδή του Καρατζαφέρη(ο πρώτος).

Πως είναι δυνατόν μια τέτοια πολιτική σαχλαμάρα, να διεκδικεί την 3η θέση στις εκλογές;

Πόσο σαχλαμαρίζει η Ελληνική κοινωνία(για να μη πούμε τίποτα πιο σκληρό) και εμπιστεύεται την ψήφο της, στον Ψινάκη και τον Καρατζαφέρη...;

ΗΜΑΡΤΟΝ!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ!

Πολύ κόσμος χθες στο Θησείο, στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου για τα 35χρόνια από την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

"Είναι πάνω από 2000 τα άτομα που δεν περιμέναμε"...έλεγαν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος ήταν αρκετός και αν σε κάθε εμφάνιση Παπανδρέου στην υπόλοιπη Ελλάδα, η προσέλευση του κόσμου είναι αντίστοιχη της χθεσινής τότε πάει ψιλά το ΠΑΣΟΚ, ποσοστικά.

Περιμένουμε βέβαια να δούμε και τα υπόλοιπα κόμματα, με τους αρχηγούς τους στις πολίτικες εξορμήσεις τους.

Το κλίμα δείχνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα η πρώτη ψάχνει χώρους προκειμένου να μην εκτεθεί στην κάμερα, η χαμηλή προσέλευση που αναμένεται σε κάποιες περιοχές.

Είναι νωρίς ακόμη όμως και καλό θα ήταν να μη βγάζουμε συμπεράσματα από τώρα...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ...

"ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ πάσχιζε να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία, αγκαλιάζοντας σφιχτά την πρωθυπουργική καρέκλα και κλείνοντας τα μάτια στα δεινά που η ανικανότητα του ίδιου και της κυβέρνησής του προκαλούσε στον τόπο, αλλά ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα υποχρεωνόταν ν αποδεχτεί την πραγματικότητα. Το έκανε χθες. Και ανακοινώνοντας την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ανακοίνωσε έμμεσα και το τέλος της πολιτικής του κυριαρχίας ή ενδεχομένως και καριέρας.

ΗΤΑΝ μια δύσκολη αναμφισβήτητα πράξη για τον Κ. Καραμανλή το χθεσινό διάγγελμα. Αλλά, όπως διαφάνηκε, ακόμη δυσκολότερες θα είναι οι μέρες της προεκλογικής περιόδου, αφού ποτέ άλλοτε απερχόμενος πρωθυπουργός δεν βρέθηκε στην τραγική θέση να προαναγγέλλει ότι θα ζητήσει τη λαϊκή ψήφο, υποσχόμενος να κάνει τα όσα πριν από πεντέμισι χρόνια είχε υποσχεθεί, αλλά ούτε καν επιχείρησε να πραγματοποιήσει..."

Ένα απόσπασμα από την άποψη του Έθνους(Ομολογία αποτυχίας) είναι αυτό που μόλις διαβάσατε....


Σας το σημειώσαμε και χθες, ο Κ. Καραμανλής..δεν έπεισε.

Δεν μπορείς να ζητάς για 3η φορά να σε ψηφίσουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο που σε ψήφισαν την 1η.

Πολύ δύσκολο το έργο του Καραμανλή και τις παρέας του, σε τούτη την προεκλογική περίοδο!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ...;

"Oι Ελληνες πολίτες θα αναδείξουν μια νέα κυβέρνηση στις 4 Οκτωβρίου. Εως τότε αναμένουμε: από τον κ. Καραμανλή να μας εξηγήσει γιατί δεν πήρε τις αποφάσεις που έπρεπε όταν είχε ισχυρή πλειοψηφία μετά το 2004 ή ακόμη μετά την ανανέωση της λαϊκής εντολής το 2007. Αναμένουμε ακόμη να εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια ποια ακριβώς μέτρα σχεδιάζει, με ποιους θα τα εφαρμόσει και τι θα κάνει αν σημειωθούν ισχυρές αντιδράσεις. Όσο για τον κ. Παπανδρέου, αναμένουμε να εξηγήσει με την ίδια απόλυτη σαφήνεια ποια ακριβώς μέτρα σκοπεύει να λάβει αν εκλεγεί, με ποιους θα τα εφαρμόσει και πώς θα αντιμετωπίσει το... παλαιό ΠΑΣΟΚ, που μετά βεβαιότητος θα αντιδράσει. Καλώς ή κακώς, το 2009 δεν είναι 2004 γιατί η χώρα βρίσκεται σε κρίση. Οι πολίτες αναζητούν ηγέτη και διακυβέρνηση με τόλμη και συγκεκριμένο σχέδιο. Και από την πρεμιέρα της προεκλογικής αυτής μάχης δικαιούνται να είναι ανήσυχοι και δύσπιστοι."

Μήπως κάποιο από τα κομματικά επιτελεία έχει την απάντηση στο, πολύ καλό, κύριο άρθρο της Καθημερινής;

Εμείς τις επισημάνσεις της εφημερίδας της κρατάμε μέχρι την 4η Οκτωβρίου πάντως...


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com