Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Κι ενώ ένα μεγάλο μέρος της συνέντευξης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει περάσει, ερχόμαστε να σχολιάσουμε μια γενικότερη εικόνα που μας έδωσε η συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου.

Ξεκινάμε με τα αρνητικά:

Καταρχάς μας εκνεύρισε όταν μίλησε εκ νέου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια..."είμαι υπέρ των μη κρατικών Πανεπιστήμιων".
Ο επιχειρηματίας που θα "στήνει" αυτό το Πανεπιστήμιο, θα το κάνει για την ψυχή της μάνας του;

Δεύτερων, αρκετές φορές απάντησε γενικευμένα χωρίς ουσία, σε πολύ ουσιαστικές ερωτήσεις.
Επί παραδείγματι, σε ερωτήσεις για τις αυξήσεις που προτίθεται να δώσει στους μισθούς, ποτέ δεν απάντησε με συγκεκριμένο αριθμό, όσο αφορά τον μισθό που θεωρεί ο ίδιος ότι είναι ο ενδεδειγμένος για να ζήσει ένας Έλληνας.

Τρίτον...,

...τον ακούσαμε να λέει ότι η κατωτάτη σύνταξη θα βρεθεί στα 500ευρώ ανα άτομο και στα 950 ανα ζευγάρι.
Είναι αδύνατον με τις σημερινές συνθήκες να ζήσει ένας άνθρωπος 70ετών με 500ευρώ;...Πολύ λίγα τα λεφτά.

Τέλος, ξεκίνησαν να ρωτούν, πρώτοι, τα "φιλαράκια", δημοσιογράφοι και το κλίμα θύμισε, στην εκκίνηση της συνέντευξης, το κλίμα της περασμένης Κυριακής.

Στα θετικά της ημέρας:

Επιτέλους ήταν ο εαυτός του. Δεν υπάκουσε σε καμία επικοινωνιακή, σαχλαμάρα, μη αντιγράφοντας κανέναν. Αυτό άφησε να φανεί ότι έχει ένα πραγματικό σχέδιο, ένα αληθινό Όραμα για τη χώρα.

Απέδειξε απέναντι σε δημοσιογράφους με εμπαθείς τάσεις προς το πρόσωπο του, ότι δύσκολα μπορεί να τον κάνουν κουμάντο τα εκδοτικά συμφέροντα, όπως τον κ. Καραμανλή.
Χαρακτηριστική η φράση του: "Σήμερα, δεν είναι ελεύθερος δημοσιογράφος να γράψει αυτά, που θέλει. Υπάρχει εξάρτηση με συμφέροντα. Δεν είναι ανεξάρτητα τα Μέσα. Θέλουμε καθαρές σχέσεις. Ο λαός θέλει τομές".

Ήταν ρεαλιστικότατος όταν ερωτήθηκε για το που θα βρει τα λεφτά για να πραγματοποιήσει το σχέδιο που προανήγγειλε.
Χαρακτηριστικά δήλωσε:"Από το πάγωμα των μισθών για δυο χρόνια, που προτείνει ο κ. Καραμανλής, το κράτος θα εξοικονομήσει 160 εκ. ευρώ, ενώ μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο ο ΟΤΕ, έβγαλε τα υπερδιπλάσια...350εκ. ευρώ.".
Όπως επίσης δήλωσε, "αρκεί ένα μέρος από τα 31δισ. ευρώ εισφοροδιαφυγής για να αυξήσουμε εντυπωσιακά τα έσοδα".

Φάνηκε επίσης, πραγματικά αποφασισμένος για δομικές, διοικητικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, με μια σειρά από μέτρα, όπως και η ριζική αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Ήταν μια καλή εμφάνιση, παρά τα σημεία εκείνα που δεν μας έπεισε ότι διαφέρει κατά πολύ, από έναν πολιτικό που βρίσκεται μέσα σε ένα διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Έδειξε παρόλα αυτά να θέλει να ανατρέψει το πελατειακό κράτος, της σήψης και της απέραντης διαπλοκής.

Ενώ, δεν κατέφυγε σε υστερικούς λεονταρισμούς και βαρύγδουπες δηλώσεις, όπως ο σημερινός Πρωθυπουργός.

Ήταν όπως είπαμε και στην αρχή ο εαυτός του και δείχνει σίγουρος για τα επόμενα βήματα του.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝ' ΑΝΑΜΟΝΗ

Αναμένουμε τη συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Ευελπιστούμε να μην επαναληφθεί το θέατρο της προηγούμενης εβδομάδας και με τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Μετά τη συνέντευξη θα επανέλθουμε με τα βασικά σημεία της συνέντευξης και θα ασχοληθούμε με αυτήν έως κι αύριο.


Επαναλαμβάνουμε, αρκεί να μην αναγνώσουμε και σήμερα, ένα καλά στημένο σκηνικό.



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΑ

Από τον Γ.Χ.

Πω πω ρε παιδιά τι γίνετε...


Δεν τα είπαμε την προηγούμενη εβδομάδα, διότι όπως καταλάβατε μας "έφαγαν" οι πολίτικες εξελίξεις.

Χαμός, τρέχουν όλοι για τα ψηφαλάκια και η Μπακογιάννη για τη καρέκλα...χαμός!

Περιμένουμε και κατά τις 1 των επερχόμενο Πρωθυπουργό, για την καθιερωμένη συνέντευξη του(αυτό το παιδί μας έχει σκάσει, άντε να γίνει Πρωθυπουργός να ηρεμήσουμε λιγάκι).

Ο απερχόμενος τώρα...παλεύει να ανακόψει τις διαρροές προς τον ΛΑΟΣ και γενικότερα έχει τις μαύρες του(πολιτικά) , αν και οι πληροφορίες μας λένε, πως ετοιμάζει τα μπογαλάκια του...(και μάλιστα με ικανοποίηση)!

Ευτυχώς σήμερα...σαν Όαση ανάμεσα στην ζούγκλα της πολιτικής, έρχεται ο αγώνας του Εργοτέλη, μόνο μη χάσει, διότι υστέρα "άστα βράστα"...!

Έχουμε και τη formula σήμερα, σε μια από τις καλύτερες πιστές, εκείνη της Μonza...!

Τον Ολυμπιακό τον είδατε χθες...τι χάλι ήταν αυτό; Γεια σου ρε Καβάλα, έτσι πρέπει να παίζουν όλες οι μικρομεσαίες ομάδες, να το πιστεύουν ότι τον έχουν και ας είναι και Πρωταθλητής ο άλλος.

Λοιπόν πολλά σας είπα...την επόμενη βδομάδα, ελπίζω να τα ξαναπούμε.

Μέχρι τότε έχετε χρόνο να σκεφτείτε ποιος είναι ο "καταλληλότερος", αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης...

Γεια σας...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΕΟΙ

Ακόμη μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κρατάμε το παρακάτω απόσπασμα:

"* Κατά «σατανική» σύμπτωση, όσοι «κόπηκαν» ή «απωθήθηκαν» από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ανήκουν στο εκσυγχρονιστικό μπλοκ ή στήριξαν εσάς εσωκομματικά. Κορυφαίο παράδειγμα ο Κ. Σημίτης, αλλά και ο Αλέκος Παπαδόπουλος και ο Χρήστος Βερελής.

- Στηρίζω την ενότητα και την προοπτική της παράταξης όχι μόνο με τον λόγο και τη δράση μου, αλλά και με τις ηθελημένες σιωπές μου, όταν πρέπει. Λέω μόνο ότι η επόμενη Βουλή θα είναι πολύ φτωχότερη και ότι μικραίνει η δεξαμενή των έμπειρων και ικανών προσωπικοτήτων ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό είναι προσωρινό".


Αυτό που συμβαίνει κ. Βενιζέλο είναι ότι μικραίνει η δεξαμενή εκείνων που στηρίζουν, εσωκομματικά, εσάς έναντι του Γ. Παπανδρέου.
Εκείνων δηλαδή που ανήκουν στο πλέον νεοφιλελεύθερο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ.

Το οποίο αν κρίνουμε από τα άτομα που αποχώρησαν και τα οποία θεωρείτε εσείς "έμπειρες και ικανές προσωπικότητες", έχει κραυγαλέα αποδοκιμαστεί από τον Ελληνικό λαό!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Σήμερα στην Κυριακάτικη Καθημερινή δημοσιεύεται μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του πρωθυπουργού, στον Αλέξη Παπαχελά.

Είναι αρκετά τα σημαντικά σημεία αυτής. Αρχικά όμως επισημαίνουμε εκείνο οπου ο Πρωθυπουργός απαντά για την δασική πρόληψη με αφορμή της πυρκαγιές στην Β/Α Αττική.

Αν έχουμε χρόνο ίσως επανέλθουμε και με άλλα σημαντικά σημεία από την συνέντευξη του Πρωθυπουργού:

Αλ. Παπαχελάς: Αυτό που θέλω να ρωτήσω, αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι στον τομέα της πρόληψης υπάρχει ένα απίστευτο ελληνικό γραφειοκρατικό μπέρδεμα, μεταξύ αυτοδιοίκησης, περιφέρειας, δασικής υπηρεσίας κ.ο.κ. Μάθαμε κάτι από το 2007;

Κ. Καραμανλής: Σε επίπεδο συνεργασίας της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής προστασίας και των πυροσβεστικών δυνάμεων υπάρχει σαφής βελτίωση. Εξακολουθεί να υπάρχει ένα ζήτημα και μας απασχολεί πολύ: Είναι η δασοπροστασία με την έννοια της πρόληψης. Οπως ξέρετε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που κατήργησε τις δασικές υπηρεσίες, τον πυροσβεστικό βραχίονα των δασικών υπαλλήλων, γιατί υπήρχε μία μόνιμη τριβή για πάρα πολλά χρόνια. Με κάποια μορφή η πρόληψη, η επαγρύπνηση, η άμεση πληροφόρηση από εντεταλμένους δασικούς υπαλλήλους το επέβαλε. Απλώς πρέπει να γίνουν αλλαγές, αλλά να μην πάμε στο προηγούμενο καθεστώς που είχε οδηγήσει σε πάρα πολλές τριβές.

Η Απάντηση του πρωθυπουργού λοιπόν μας λέει, ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται, υστέρα από 5,5χρόνια, για την ευτελή δασική κρατική πρόληψη.

Αποδέχεται βέβαια ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, μετά από 5,5χρόνια και αφού έχουν καεί 68 άνθρωποι το 2007...τώρα το καταλάβατε;

Επαίσχυντη απάντηση, αποδείχνει με τον ποιο άσχημο τρόπο, την πολιτική του Ομηρία από τα συμφέροντα εκείνα, που θέλουν χώρο για να απλώσουν την αράδα των κερδών τους και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, τα καμένα εδάφη των τελευταίων ετών!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com