Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΙ ΛΕΤΕ;

"Υπάρχουν λεφτά", διαβεβαίωνε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά.

Τώρα πια είναι προφανές ποια λεφτά εννοούσε.

Των μισθωτών, των συνταξιούχων ακόμα και των ανέργων! Δηλαδή, τα δικά μας...!

Επίσης και κατι ακόμα...

Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς, ο πρωθυπουργός θα προσκομίσει και τα βιβλία του ταμείου του ΠΑΣΟΚ (επί Τσουκάτου) για να πιστοποιηθεί ότι το κόμμα του ουδεμία σχέση είχε με τα "μαύρα" της Siemens;

E;;;


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ" ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ


"...Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το κουπόνι θα εξασφαλίζει οικονομικές διευκολύνσεις σε ποσοστό 20%-30%, με την κυβέρνηση να προσδοκά ότι θα υπάρξει συνεννόηση με κρατικές επιχειρήσεις (ΗΛΠΑΠ, ΕΘΕΛ , ΗΣΑΠ) αλλά και με αλυσίδες σούπερ μάρκετ, ώστε οι εκπτώσεις να αγγίξουν έως και το 50%. Όπως επισήμανε ο κ. Λοβέρδος ότι "το κονδύλι που θα διατεθεί, αποτελεί μέρος του 1,5 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζεται για τους ανέργους..."

Είναι προκλητικό . Είναι εξοργιστικό . Είναι χαζό σε σκέψη .

Θα ξοδέψουμε 1,5 δισ.ευρώ σαν κράτος για να μην μειωθούν οι πωλήσεις των supermarkets ;

Μήπως να το ξοδεύαμε σε κάτι πιο ουσιαστικό ;

Οι άνεργοι δεν χρειάζονται κουπόνια . Χρειάζονται δουλειά . Και κανείς δεν λέει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να βρει δουλειά σε όλους αλλά τουλάχιστον το κράτος οφείλει να τους σέβεται .

Δεν είναι ζητιάνοι οι άνεργοι . Είναι αξιοπρεπείς πολίτες που ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

από την:Παραπολιτική

Πειρατικό: Έτσι σκέφτονται οι "σύγχρονοι Σοσιαλιστές"...οι διαφορές τους από τους συντηρητικούς είναι εμφανείς.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ!

Δέκα χρόνια πριν...

Πρόκειται για "ιστορικό βήμα και αναπτυξιακό άλμα".

Η Ελλάδα "τώρα είναι δυνατή".

Η χώρα έχει τις "καλύτερες προϋποθέσεις για να καθορίζει πιο αποτελεσματικά τη δική της ιστορία".(Κώστας Σημίτης)

"Είναι για τους Ελληνες και τις Ελληνίδες μια μέρα πανηγυρισμού".

"Εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για νικηφόρες πορείες (...) για νίκες (...) για μεγάλες εθνικές επιτυχίες (...) είναι το θεμέλιο μιας νέας εθνικής ενότητας".
Και επίσης:

"Αποτελεί για τη χώρα μας, για το λαό μας, ένα ιστορικό γεγονός. Είναι η δικαίωση μιας μεγάλης εθνικής προσπάθειας. Σηματοδοτεί την έξοδο από μια μακρά περίοδο οικονομικής στασιμότητας και περιθωριοποίησης και τη συμμετοχή στο σύγχρονο κόσμο των ανοικτών οριζόντων, της ταχύτερης ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας".

"Η Ελλάδα αποκτά τη θέση που της αξίζει (...). Για πρώτη φορά θα βρίσκεται στην πρώτη ευρωπαϊκή ταχύτητα, στην πρωτοπορία των ευρωπαϊκών λαών".
(Γιάννος Παπαντωνίου)

Με τέτοια λόγια(εδώ σταχυολογήσαμε μερικές μόνο από τις "σταγόνες" του "ωκεανού" της ανελέητης προπαγάνδας)απευθύνθηκαν στον ελληνικό λαό, στις 20 Ιούνη 2000, ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Αλλά τι ήταν εκείνο που συνέβη στις 20/6/2000 και αποτέλεσε την αφορμή ώστε

Σημίτης και Παπαντωνίου, σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της "ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας" και τα ΜΜΕ,να καλούν τον ελληνικό λαό να την ανακηρύξει σε "μέρα πανηγυρισμού";

Υπενθυμίζουμε:

Ηταν η ημέρα κατά την οποία επικυρώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Πορτογαλία, ότι η Ελλάδα έμπαινε και επισήμως στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ)...

Για την ΟΝΕ, δηλαδή,την "επένδυση ασφαλείας" της Ελλάδας όπως την αποκαλούσαν, ήταν που έλεγαν ότι με την ενσωμάτωση της χώρας στο συγκεκριμένο κλαμπ, η Ελλάδα θα είχε αιώνια "ανάπτυξη" και εξασφαλισμένη "κοινωνική ευημερία"...!

Για την ΟΝΕ ήταν όλα αυτά τα πανηγύρια...

Για την ΟΝΕ ήταν, που, την ίδια μέρα ο Παπαντωνίου έγραφε (στα Νέα) σε ειδικό άρθρο του με θέμα την ένταξη:

"Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει ορίζοντα δεκαετίας. Οικοδομούμε την Ελλάδα του 2010".

Ε, λοιπόν, το 2010 έφτασε. Και ποιος, αλήθεια, μπορεί να αρνηθεί ότι η "υπόσχεση" των "οικοδόμων" της ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από "προφητική"!

Σήμερα στην Ελλάδα που θα πήγαινε από "νίκες σε νίκες", που θα ήταν "στην πρωτοπορία των εθνών", αλλά που όλως περιέργως τώρα μας λένε ότι έφτασε να βολοδέρνει κάπου μεταξύ της "εντατικής" και της "χρεοκοπίας"είναι φανερό, πια, τι "οικοδομούσαν":

Μια Ελλάδα - παράδεισο για μια χούφτα πολυεθνικές και "νταβατζήδες"!

Mια Ελλάδα των 2,5 εκατομμυρίων φτωχών και του ενός εκατομμυρίου ανέργων, για το λαό της!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ...

Ο Ελεύθερος Τύπος μπορεί να θέλει να ευνοήσει με την αντιπολίτευση ρους, έναντι της Κυβέρνησης την ΝΔ, αλλά σήμερα έχει δίκιο!

"Ψάχνει σωσίβιο στη συναίνεση" και πολύ σωστά γράφει ο ΕΤ πως αυτό το σωσιβιο το ζητά ο Πρωθυπουργός για να εφαρμόσει στη συνέχεια, περαιτέρω αντιλαϊκά μέτρα.

Μέτρα που όπως μοιάζει, γνώριζε ότι ήταν αναγκαία προτού αναλάβει την Πρωθυπουργία.

Προεκλογικά έλεγε πως "υπάρχουν χρήματα"(και όντως υπάρχουν), ενώ τώρα μας λέει πως, το χρέος "απειλεί την εθνική μας κυριαρχία".

Τους πολίτες τους ρωτήσατε, τους ακούσατε;

Μην ξεχνάτε το αφεντικό...δηλαδή το λαό, αυτός στο τέλος θα καθορίσει την πορεία όλων!




Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ"

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι κερδίζει, ο Αδέσμευτος, με τις κινδυνολογικές εκφράσεις του τύπου..."υπό κατάληψη και χθες η Αθήνα".

Ποιος ήταν εκείνος που κατέλαβε χθες την Αθήνα;

Οι Τούρκοι, οι Γερμανοί... ή μήπως οι νέοι που διαδήλωναν κατά της αστυνομοκρατίας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας;

Αρκετά ποια...Οι πολίτες δεν κατοικούνται από αμοιβάδα στον εγκέφαλο για να μην διαισθάνονται τις αθλιότητες που γράφουν τα Μέσα, για πολλούς λόγους.

Ο Αδέσμευτος παίζει με την νοημοσύνη των αναγνωστών του, άλλα όπως λένε και στα χωριά μας..."πίσω έχει η αχλάδα την ουρά"...!

Να τη θυμάστε τη φράση αυτή...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ...

Το γράφουμε εδώ και μέρες, τα Μέσα προσπαθούν να "στρώσουν" το έδαφος για νέα αντιλαϊκά σκληρά μέτρα, όπως το πάγωμα των μισθών.

Προλειαίνουν το έδαφος προκειμένου να έρθει αύριο μεθαύριο η κυβέρνηση και να τα εφαρμόσει χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Τα Νέα όπως και οι περισσότερες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες έχουν τραβήξει τη γραμμή εδώ και καρό.

Εμείς όπως και χθες σημειώσαμε, θεωρούμε σημαντική και καταλυτική για την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου, την αντίδραση σε όλα αυτά του λαού.

Οι προθέσεις του λαού θα καθορίσουν το αύριο...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com