Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ Ή ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗ;

Το πράσινο φως για τον εμπλουτισμό του ωκεανού, που βρίσκεται γύρω από την Ανταρκτική, με σίδηρο έδωσε η Γερμανία σε συνεργασία με την Ινδία. Το αμφιλεγόμενο σχέδιο στοχεύει στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη με το λιγότερο κόστος, καθώς ο εμπλουτισμός των ωκεανών με σίδηρο αποτελεί μία από τις φθηνότερες και ευκολότερες μεθόδους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις Γερμανών οικολόγων για περιβαλλοντικό κίνδυνο, καθώς και το μορατόριουμ για την τεχνητή γονιμοποίηση των ωκεανών της Συνόδου του ΟΗΕ για την βιοποικιλότητα στην Βόννη, το γερμανικό υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας ανακοίνωσε ότι το ερευνητικό πείραμα θα προχωρήσει βάσει σχεδίου.

«Μετά από ειδικές μελέτες είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές και νομικές ενστάσεις για το γερμανο-ινδικό σχέδιο», δήλωσε η υπουργός Εκπαίδευσης και Έρευνας Ανέτ Σάβαν. Σύμφωνα με το σχέδιο, έξι τόνοι σιδήρου θα διασκορπιστούν στον ωκεανό σε έκταση 300 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ένα γερμανικό ερευνητικό όχημα, που ονομάζεται Polarstern.

Σκοπός του σχεδίου είναι η άλγη του ωκεανού να αφομοιώσει τον σίδηρο και έπειτα να αναπαραχθεί ταχύτερα, με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από την επιφάνεια του ωκεανού. Στο πείραμα θα λάβουν μέρος τριάντα Ινδοί επιστήμονες και δεκαοκτώ από άλλες χώρες, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους προς την Ανταρκτική από το Κέιπ Τάουν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ALPHA


Καταχρηστική και παράνομη κηρύχτηκε η απεργία εργαζομενων του σταθμού ΑLPHA, μετά από αίτημα που έκαναν οι Γερμανοί του RTL. Τα πράγματα αγριεύουν.
Την απόφαση πήρε το δικαστήριο μετά από αίτημα των Γερμανών. Μετά από αυτήν την απόφαση, αρχίζει και μαζεύεται κόσμος έξω από τον ALPHA και κυρίως συνδικαλιστές που στηρίζουν τους εργαζόμενους. Αν κλείσουν την Αττική Οδό όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουν τα δικαστήρια;. Και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα που καθώς φαίνεται θέλει το...τσιφλίκι να περνάει και στους εργαζόμενους και το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο να πάρει και πάλι ζωη;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ...!!!



Οι εικόνες που βλέπετε δεν είναι από κάποια τριτοκοσμική χώρα της Αφρικής ή από κάποιο νοσοκομείο της Γάζας.....

Είναι ένα από τα βασικά βοηθητικά κτήρια του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ιπποκράτους 33 στο κέντρο της Αθήνας...

Χρησιμοποιείται κυρίως από τη Νομική Σχολή Αθηνών...

Δείτε λοιπόν μερικές "πινελιές" από το εσωτερικού του κτηρίου...
("κλικ" για μεγαλύτερη ανάλυση)

Καμαρώστε την άθλια κατάσταση των τοίχων...

Και πάμε τώρα στους χώρους υγιεινής...

Έχετε ξαναδεί τουαλέτες αποκλεισμένες με ταινία ;

Να και οι εγκαταστάσεις του καλοριφέρ...

Να σας ενημερώσουμε μόνο ότι στο συγκεκριμένο κτήριο βρίσκονται τα γραφεία των περισσότερων καθηγητών της Νομικής Αθηνών όπου του Νίκου Αλιβιζάτου , της Λένας Διβάνη κτλ καθώς και πολλά από τα σπουδαστήρια των διαφόρων κλάδων της Σχολής Νομικών , Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών...

Πώς σας φάνηκε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο εν έτει 2009;

Μήπως για την κατάντια αυτή φταίνε οι κουκουλοφόροι ;
Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ ;
Μήπως οι Αμερικάνοι και λοιποί πράκτορες ξένων δυνάμεων ;

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι η λύση για όλα αυτά είναι τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια ;

Και δεν είδαμε καμία φοιτητική παράταξη να διαμαρτύρεται για όλα αυτά...

Αντίθετα είδαμε διάφορες προσκλήσεις για μπουζούκια , πάρτυ , εκδρομές κτλ...

Και κάτι ακόμα...

Μήπως ήρθε η ώρα και οι ίδιοι οι καθηγητές να αντιδράσουν δυναμικά σε όλα αυτα;

Πειρατικός: Το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο είναι κι αυτό ένα από τα θύματα, της υποβάθμισης που επιχειρούν να συντελέσουν στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, οι εκάστοτε κυβερνώντες, με διαρκή υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων.
Το κέρδος τους; Μα φυσικά η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, αφού ο καλός
''Σαμαρείτης'' - ιδιώτης, θα έρθει αύριο να μετατρέψει τις παραπάνω εικόνες σε έναν πρότυπο χώρο Ακαδημαϊκής άσκησης. Και όλα αυτά θα τα πραγματοποιήσει, μα για ποιον άλλον...εκτός από τη «φουκαριάρα» τη τσέπη του!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΡΙΣΗ-ΕΛΛΑΔΑ-Ε.Ε.

Παρατήρηση πρώτη: «Θα φάτε με χρυσά κουτάλια» έταζαν και σε μας και στους άλλους όταν μπαίναμε στην ΕΕ. Αντ' αυτού, όχι μόνο «χρυσά κουτάλια» δεν είδαμε, αλλά όλα αυτά τα χρόνια δεν έμεινε «ασημικό για ασημικό στο σπίτι», κατά την ομολογία των κ. κ. Παπαντωνίου, Αλογοσκούφη και λοιπών «τσάρων» της Οικονομίας.

Παρατήρηση δεύτερη: Οταν ξέσπασε η οικονομική κρίση, μας είχαν τρελάνει στα διαγγέλματα, από κυβερνητικους παράγοντες μέχρι τηλε-ευρωλάτρειδες, για το πόσο «περήφανοι» είναι, επειδή η Ελλάδα βρίσκεται στο απάνεμο λιμάνι της ΕΕ. Πολύ θα θέλαμε μια εξήγηση πώς γίνεται το «γραφικό λιμανάκι» να έχει μετατραπεί μέσα σε λίγες βδομάδες σε ...Φαλκονέρα, με την Ελλάδα να φιγουράρει δίπλα στους υπόλοιπους «αδύναμους κρίκους» της ΕΕ.

Παρατήρηση τρίτη: Τη στιγμή που ξεκινούσε το «τσουνάμι» στις ΗΠΑ, εδώ στην Ελλάδα μας έλεγαν ότι ουδείς κίνδυνος υπάρχει διότι η ΕΕ είναι μια «οικογένεια» που διαθέτει τον «μάγο» Μπράουν, την «σιδηρά» Μέρκελ και τον «λεβέντη» Σαρκοζί. Βέβαια, από την πρώτη σύνοδο της ΕΕ για την κρίση έχουν περάσει κάτι μήνες, έκτοτε επαναλήφθηκαν άλλες δυο - τρεις σύνοδοι, αλλά το ερώτημα δεν είναι πλέον αν και πώς θα σωθεί το «καράβι», με ποιο «ποντίκι» θα πνιγεί πρώτο.

Παρατήρηση τέταρτη: Πόσο ακόμα θα νομίζουν ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο με τα φληναφήματα περί «αγαθών» ηγετών που θέλουν «παρεμβατισμό» και «μοχθηρών» κυβερνώντων που θέλουν τις «ελεύθερες αγορές»; Τόσο δύσκολο είναι να δουν ότι πίσω από τον Σαρκοζί είναι, π.χ., η «Πεζό» και η «Ρενό», ενώ πίσω από την Μέρκελ είναι οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και ότι αυτό είναι που καθορίζει το αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και όχι το ποιος αγαπά περισσότερο το λαό του, αλλά το ποιο επιχειρηματικόκέντρο μπορεί, στο δοσμένο συσχετισμό δύναμης, να επιβάλει τη θέληση και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των «δικών του» πολυεθνικών και των «δικών του» μονοπωλίων.

Παρατήρηση πέμπτη: Σε αυτή τη σύγκρουση συμφερόντων, στο πλαίσιο μιας κρίσης που αφορά στις βάσεις του συστήματος, όποιος συνταχθεί με τα «βουβάλια» θα υποστεί την τύχη που έχουν τα «βατράχια». Οι εργαζόμενοι, όπως ποτέ δεν υπήρξαν «συνεταίροι» στα κέρδη των κεφαλαιούχων, έτσι δεν μπορεί να αφεθούν στα κηρύγματα της «συναίνεσης» και να αποδεχτούν να μετατραπούν σε «συνεταίρους» της κρίσης και των ζημιών.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΟΤΑ...

Η Κυβερνηση μόλις χτες ξεκίνησε να υλοποιεί νομοθετικά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών. Εχει δώσει 28 δισεκατομμύρια στις τράπεζες, ετοιμάζεται να επιβάλλει πακέτο νέων φορών...

Επίσης, εφαρμόζει ταχύτατα τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που έχει ψηφίσει, έφτιαξε «πρόγραμμα σταθερότητας» λιτότητας και ανέχειας, προετοιμάζει την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, δένει με διεθνείς συμβάσεις τη χώρα στο άρμα του ΝΑΤΟ.

Κι ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε όλα αυτά βλέπει ...«έλλειμμα πολιτικής». Δεν έχει λέει πολιτική η κυβέρνηση.

Δηλαδή, αν χωρίς να έχει πολιτική μια κυβέρνηση κάνει όλα αυτά τι θα κάνει αν ...αποκτήσει πολιτική;

Ακόμη χειρότερα το ΠΑΣΟΚ (που κατά τον πρόεδρό του «έχει» πολιτική) πόσο χειρότερα πράγματα σχεδιάζει;

Ας κόψουν λοιπόν αμφότεροι αυτή την - αστεία πλέον - πολιτική αντιπαράθεση. Εχουν και οι δυο τους πολιτική και μάλιστα την ίδια, έστω αν ο ένας την αποκαλεί «υπεύθυνη» και ο άλλος «πράσινη»...

Το πρόβλημα είναι πως η πολιτική του είναι αντιλαϊκή και πρέπει με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους οι εργαζόμενοι να της αντεπιτεθούν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΙΣΤΕΡΑ «ΚΡΟΤΟΥ-ΛΑΜΨΗΣ» !

«Η απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου ιδιαίτερα από την κοινωνία, μπορεί να οδηγήσει σε ένα ταξικό Πανεπιστήμιο από την ανάποδη, δηλ. ένα Πανεπιστήμιο των φτωχών, όχι των πολύ φτωχών - αυτοί εγκαταλείπουν την εκπαίδευση από το Λύκειο, τώρα ενδεχομένως και από το Γυμνάσιο - και των μικρομεσαίων. Τα μεσαία και ανώτερα στρώματα ήδη εκπαιδεύονται στα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής. Αυτό το Πανεπιστήμιο (εναλλακτικό ή όχι) θα αποτελέσει φοβάμαι το ισχυρότερο επιχείρημα για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων και τότε οι αντιστάσεις της κοινωνίας θα είναι πολύ αδύνατες».

Η παραπάνω «βαθυστόχαστη ανάλυση», ανήκει στην πανεπιστημιακό ΣόνιαΤσιτήλου, της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ, σε ενα άρθρο της που βρήκαμε στην «Κυριακάτικη Αυγή». Εν ολίγοις, ισχυρίζεται ότι η «απαξίωση» των πανεπιστημίων συμβαδίζει με την έξοδο των παιδιών της ελίτ και γενικότερα της αστικής τάξης στο εξωτερικό και ότι θα ξεσηκωθεί ο λαός να ζητάει ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι για τον ίδιο... για τα «φουκαριάρικα» τα παιδιά των βιομηχάνων, που αναγκάζονται να ξενιτεύονται..!

Με τέτοιες απόψεις εκει στον Συνασπισμό...δε το γλιτώνετε το 5αρακι στις εκλογές. Ορθά σας αποκάλεσε χθες ο Λαζόπουλος, Αριστερά «κρότου-λάμψης»!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com