Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΟΛΟΙ στους δρομους...και σήμερα!!!


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαβάστε τη συνέχεια...

Τον χτύπησαν με αστυνομικό περίστροφο ;


Ένα όργιο παραπληροφόρησης καλύπτει τον τραυματισμό από σφαίρα του 16χρονου μαθητή Γιώργου Παπλωματά στο Περιστέρι...

Η αστυνομία αρχικά υποστήριξε ότι η σφαίρα ήταν από αεροβόλο όπλο , μετά έγινε 22αρι περίστροφο , μετά 32αρι και τώρα 38αρι...

Το 38αρι περίστροφο είναι το υπηρεσιακό περίστροφο αρκετών αστυνομικών...

Η ΕΛ.ΑΣ αρνείται πεισματικά ότι στην περιοχή βρισκόταν κάποιος αστυνομικός σε υπηρεσία και εξετάζεται το σενάριο να πυροβόλησε κάποιος κάτοικος εξαιτίας της φασαρίας που προκαλούσαν οι μαθητές...!

Αν ισχύει κάτι τέτοιο , θα τρελαθούμε τελείως !Κάνει κάποιος φασαρία στη γειτονιά σου και βγαίνεις και τον πυροβολείς για να σιωπήσει !!!Αν είναι δυνατόν !

Ο 16χρονος είναι γιός του συνδικαλιστή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Κώστα Παπλωματά (ΚΚΕ).
Διαβάστε τη συνέχεια...

Τα 100 πρώτα χρόνια είναι τα δύσκολα...


Ο κ. Καραμανλής, μετά από 10 χρόνια που το θέμα «σέρνεται» και μετά από 4 μήνες που βρίσκεται στην κορωνίδα της επικαιρότητας, ανέλαβε την «αντικειμενική», όπως είπε, πολιτική ευθύνη που έχει για το Βατοπέδι. Ποιος ξέρει; Μόλις αποκτήσει «πλήρη εικόνα της κατάστασης», μπορεί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και για τα ομόλογα, και για τους «κουμπάρους», και για τους Πακιστανούς, και για τους «πραίτορες», και για τις υποκλοπές και για τα 300 ευρώ σύνταξη στους συνταξιούχους. Σιγά - σιγά. Τα 100 πρώτα χρόνια είναι τα δύσκολα... Διαβάστε τη συνέχεια...

Καταψήφιση του 65ωρου...για να έρθει το 78ωρο!

Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε χτες την πρόταση για συνολική απόρριψη της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου της ΕΕ(όλα τα ελληνικά κόμματα) και με τροποποιήσεις εξωραϊσμού διατήρησε την αντεργασιακή οδηγία.



Αρχικά το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε πρόταση για την καταψήφιση συλλήβδην της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου της ΕΕ(το ΚΚΕ μόνο από ελληνικής πλευράς την υποστήριξε), αυτό μόνο αρκεί για να υποψιαστούμε ποιος ήταν ο αυτοσκοπός της χθεσινής ολομέλειας.

Οι τροποποιήσεις πάνω στο κείμενο της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου που εγκρίθηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν αλλάζουν τον αντεργασιακό χαρακτήρα της οδηγίας για την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Αντίθετα, η τροποποίηση της Κοινής Θέσης αποτελεί ελιγμό για την παραπλάνηση των εργαζομένων, απέναντι στη θύελλα της εργατικής και λαϊκής κατακραυγής που έχει ξεσηκώσει η Οδηγία. Ελιγμός που άλλωστε είναι επισφαλής, αφού στη συνέχεια, το τροποποιημένο κείμενο της σχετικής οδηγίας προβλέπεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τι ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο

Αυτό τον ελιγμό επιχείρησαν να αξιοποιήσουν χτες οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν την ΕΕ, θριαμβολογώντας πως δήθεν το ευρωκοινοβούλιο επέφερε ριζικές αλλαγές στην Κοινή Θέση. Πρόκειται για τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που επιχειρούν να εξωραΐσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της οδηγίας.

Οι τροποποιήσεις του ευρωκοινοβουλίου δε θίγουν, ούτε αλλάζουν τη βαθιά αντεργασιακή ουσία της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου. Συγκεκριμένα:

  • H έννοια του «ανενεργού» χρόνου εργασίας παραμένει και εισάγεται έτσι στην εργατική νομοθεσία.
  • Παραμένει ανέπαφη η ετήσια διευθέτηση του χρόνου εργασίας, δηλαδή ο υπολογισμός του ανώτατου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ως ο μέσος όρος των ωρών εργασίας μέσα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών.
  • H ρήτρα εξαίρεσης, το λεγόμενο «opt out» διατηρείται για τουλάχιστον τρία χρόνια και παραπέμπεται σε διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο και την Επιτροπή.

Με δεδομένη την ισχύουσα Οδηγία, που προβλέπει ότι ο ημερήσιος χρόνος δουλειάς φτάνει μέχρι τις 13 ώρες, με την ετήσια διευθέτηση και τη ρήτρα εξαίρεσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν μέχρι και 78 ώρες! Γεγονός που από μόνο του καθιστά κοροϊδία προς τους εργαζόμενους τους ισχυρισμούς των ισχυρών δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οτι «απέρριψε το 65ωρο». H αλήθεια είναι ότι δε μιλάμε για 65ωρο αλλά για 78ωρο!

Από αυτή τη σκοπιά, μόνο σαν πρόκληση μπορούν να εκληφθούν οι δημαγωγικές κορόνες της ΝΔ και του ΠAΣOK. Πάει πολύ οι συνένοχοι της αντεργασιακης πολιτικής της ΕΕ, της ευελφάλειας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, αυτοί που πρωτοστάτησαν στο χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να εμφανίζονται - με χτεσινές ανακοινώσεις ευρωβουλευτών τους και της ίδιας της υπουργού Απασχόλησης - σαν υπερασπιστές των εργασιακών δικαιωμάτων.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com