Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

"ΧΑΣΜΑ"

Πάντως, αν συγκρίνουμε τις θέσεις Καραμανλή και Παπανδρέου για το θέμα των μεταναστών, βλέπουμε τεράστιες διαφορές.

Ο πρώτος ζήτησε "κοινές κοινοτικές δράσεις" και ο δεύτερος "κοινοτική αλληλεγγύη''!

Δεν είναι εύκολα διακριτή η χαοτική διαφορά ανάμεσα στις θέσεις των δυο κομμάτων; Μιλάμε για πραγματικά αντίθετες απόψεις...

Πώς να το κάνουμε, βρε παιδιά, οι μεν είναι "δεξιοί φιλελεύθεροι" και οι άλλοι "κεντροαριστεροί σοσιαλιστές".

Υφίσταται χάσμα!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ Η ΑΙΤΙΑ ΦΥΓΗΣ

Τι προκαλεί τα κύματα της μετανάστευσης; Ποιος φταίει;

Αντί άλλης απάντησης στα παραπάνω, ας δώσουμε το λόγο στους "ειδικούς":

Στα 42 εκατομμύρια έφθασε ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των πολέμων σε όλον τον κόσμο μέσα στο 2008. Στην ετήσια έκθεση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (HCR) τονίζεται πως οι ξεριζωμένοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα έφθασαν τα 26 εκατομμύρια ενώ οι πρόσφυγες σε άλλες πατρίδες, μεταξύ τους και όσοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο, ανέρχονται στα 16 εκατομμύρια, ένας αριθμός μικρότερος κατά 700.000 αναλογικά με το 2007. Εντούτοις, "οι νέοι υποχρεωτικοί εκτοπισμοί του 2009, που δεν περιλαμβάνονται στην ετήσια τούτη έκθεση, έχουν ισοσκελίσει αυτήν τη μείωση", υπογραμμίζεται στο ίδιο κείμενο.

Κυρίως αυτό οφείλεται στις συρράξεις στη Σρι Λάνκα, στη Σομαλία και στο Πακιστάν, όπου η επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν στην επαρχία Σουάτ και μόνο αυτή έχει προκαλέσει την έξοδο 1,8 εκατομμυρίων κατοίκων. Οπως τονίζει ο Υπατος Επίτροπος του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, η κρίση των προσφύγων στο Πακιστάν είναι "ίσως εκείνη με τις μεγαλύτερες προκλήσεις από την κρίση στη Ρουάντα" το 1994. Η Αρμοστεία αποκαλύπτει επίσης πως το 80% των προσφύγων προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες και ο Γκουτέρες επέκρινε τις πλουσιότερες χώρες για την πλημμελή υποστήριξή τους στις ανθρωπιστικές προσπάθειες, είτε στο Πακιστάν, είτε σε άλλες περιοχές.

Σε αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να προστεθεί και επιβράδυνση του συνολικού αριθμού των επαναπατρισμών (περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι), που αντανακλά, όπως τονίζει η Αρμοστεία, την επιδείνωση της κατάστασης στην ασφάλεια στο Σουδάν, ή το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επαναπατρισμοί μειώθηκαν κατά 17% και η επιστροφή των εκτοπισθέντων προσώπων κατά 34%.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ εκτιμά πως "τουλάχιστον 5,7 εκατ., πρόσφυγες ζουν στη λήθη", μη διαθέτοντας ''καμία άμεση λύση ενόψει''. Μεταξύ των χωρών με το μεγαλύτερο αριθμό εκτοπισθέντων περιλαμβάνονται το Ιράκ (2,6 εκατομμύρια), το Νταρφούρ (2 εκατομμυρια) και η Σομαλία (1,3 εκατομμύρια). Και κάτι ακόμα: Σχεδόν οι μισοί από τους πρόσφυγες υπό την ευθύνη της Αρμοστείας είναι Αφγανοί και Ιρακινοί.

Αυτά περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, πλευρές της οποίας μεταδόθηκαν από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων, μεταξύ αυτών και το ΑΠΕ που ήταν και η πηγή της στήλης για την άντληση των στοιχείων.

Κι όμως. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έφτασαν στην λεγόμενη κοινή γνώμη.

Τα ΜΜΕ, που βομβαρδίζουν καθημερινά τον ελληνικό λαό με τον παραληρηματικό λόγο των εκπροσώπων του ρατσισμού και του εθνικισμού, που διαγκωνίζονται μεταξύ τους ποιο θα μεταδώσει "πρώτο" την είδηση για τη συγκρότηση στρατοπέδων συγκέντρωσης, την "έθαψαν" την έκθεση.

Γιατί, άραγε;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΛΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Με νέες "αλχημείες" επιχειρεί η κυβέρνηση να ...διευκολύνει τους δήμους να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, καθώς η κρατική χρηματοδότηση παραμένει εδώ και χρόνια ανεπαρκής. Σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα, μέρος των χρημάτων των δήμων που προορίζονται για επενδυτικές δραστηριότητες, δηλαδή για έργα, να διατίθενται για την αντιμετώπιση λειτουργικών δαπανών που "διαπιστώνονται κατά το τελευταίο τρίμηνο του οικονομικού έτους και δεν μπορούν να καλυφθούν από τα τακτικά ή έκτακτα έσοδά τους".

Πέρα από την παραδοχή που υπάρχει στη διάταξη ότι πολλοί δήμοι ενδεχομένως δεν μπορούν να καλύψουν καν τις λειτουργικές τους δαπάνες (ως απόρροια της πενιχρής χρηματοδότησης) η ...διέξοδος που δίνεται αποβαίνει σε βάρος των έργων που έχουν ανάγκη οι Δημότες και, βέβαια, έχουν πληρώσει ήδη μέσω της φορολογίας του εισοδήματός τους ή των ανταποδοτικών τελών. Ευθύνη, βέβαια, φέρουν τόσο οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, αλλά και η ηγεσία της ΚΕΔΚΕ, που όχι μόνο δε διεκδίκησε ποτέ ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης των δήμων, με ένα σταθερό ποσοστό επί του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά την ίδια ώρα περιόρισε τις διεκδικήσεις της, ως προς τα χρωστούμενα προς τους δήμους, μόλις στα 1,711 δισ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com