Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ...ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ;

"ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ με τους «σκελετούς» που κρατούσαν καλά κρυμμένους στο ντουλάπι της Ρηγίλλης βρίσκονται ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ, καθώς οι προσπάθειες... διαγραφής του σκανδάλου Siemens στη μετά το 2004 περίοδο δεν ευδοκίμησαν και έτσι τώρα η τύχη της κυβέρνησης βρίσκεται έρμαιο της διάθεσης και των εκβιασμών του κ. Χριστοφοράκου...

...ΠΕΡΥΣΙ η κυβέρνηση πλήρωσε πολιτικά το «ό,τι νόμιμο είναι και ηθικό». Μάλλον θα πληρώσει πολύ πιο ακριβά την υπόθεση Siemens, που εκτός από απολύτως ανήθικη είναι και εντελώς παράνομη."

Διαβάσαμε μόλις τώρα, δυο αποσπάσματα(ολόκληρο το άρθρο) της άποψης του Έθνους, από την σημερινή έκδοση του για το σκάνδαλο της Siemens...

Σίγουρα η ΝΔ θα πληρώσει ακριβά, τον αυτοπροσδιορισμό της άμωμης και αμόλυντης που έχει προσδώσει στον εαυτό της.

Σίγουρα και το ΠΑΣΟΚ θα δεχτεί από τη μεριά του κάμποσα χαστουκιά για την εμπλοκή του στην ίδια υπόθεση.

Ίσως μετά την διαφαινόμενη έκδοση του Χριστοφοράκου στην Ελληνική Δικαιοσύνη, όπως αποφάσισε η Γερμανική Δικαιοσύνη, να δοθούν κάποιες "τσέπες"(ονόματα) στη δημοσιότητα και φυσικά στη Δικαιοσύνη.

Αλλά αναρωτιόμαστε η ουσία της υπόθεσης σταματά σε μερικά(πολύ λίγα) ονόματα; Σταματά στον κύριο Χριστοφοράκο και τους συνδιαλεγόμενους του;

Οι απεριόριστα άνετες σχέσεις των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κεφαλαίου, με τους "εκπροσώπους" του λαού, τα κόμματα - επιχειρήσεις που βάζουν στα ταμεία τους εκατομμύρια από επιχειρηματικούς κολοσσούς...όλα αυτά πότε θα εξεταστούν;

Γιατί εμάς καθόλου λογικό δε μας φαίνεται, κόμματα να χρηματοδοτούνται και να συνεργάζονται με οικονομικούς "βροντόσαυρους" και στα μπαλκόνια να μας διδάσκουν... για το ''καλό'' του λαού!!!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ: ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

"Τελεσίγραφο" επιδιώκουν να αποδώσουν στους πραξικοπηματίες οι λαϊκές δυνάμεις οι οποίες επί 44 ημέρες από την εκδήλωση του πραξικοπήματος συνεχίζουν τον αγώνα.

Χτες μετά από πορεία που ξεκίνησε σε κάποιες περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας Ονδούρας στις 5 Αυγούστου έχουν φτάσει στο στόχο τους και πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Σαν Πέδρο Σούλα.

Παρά το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις που διοργανώνονται από το Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο Πραξικόπημα αποκλείονται από τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ - ελάχιστα ΜΜΕ που τολμούν να μεταδώσουν αυτές τις ειδήσεις, όπως το "Radio Globo", κλείνουν με αποφάσεις των πραξικοπηματιών - οι πληροφορίες κατορθώνουν να σπάσουν τον ασφυκτικό αποκλεισμό...:

Χιλιάδες οι συμμετέχοντες ενώ και όσοι λόγω του φόβου της καταστολής δεν συμμετέχουν, στηρίζουν τις κινητοποιήσεις με όποιον τρόπο μπορούν. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής τους, αλλά κυρίως με την είσοδό τους στην Τεγκουσιγκάλπα και το Σαν Πέδρο Σούλα χιλιάδες κάτοικοι των πόλεων άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες τους και παρείχαν νερό, τρόφιμα και στέγη σε αυτούς που πορεύτηκαν για μία ολόκληρη εβδομάδα όπως μεταδίδει το "Radio Globo" από την "παρανομία".


Οι συγκεντρώσεις συμπίπτουν με την αναμενόμενη άφιξη της αντιπροσωπείας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS), ενώ τη Δευτέρα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Τεγκουσιγκάλπα οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα μποϋκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν το Νοέμβρη.

"Ο στόχος είναι η αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης, με την επιστροφή του προέδρου Μανουέλ Σελάγια", δήλωσε ο ιερέας Αντρές Ταμάγιο, μέλος του Μετώπου Αντίστασης, προσθέτοντας ότι "αν η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών δεν το δεχτεί, δε θα γίνουν εκλογές"...

Πάντως οι διεργασίες εντός του Μετώπου δε λείπουν. Ρεπορτάζ της προσκείμενης στο πραξικόπημα εφημερίδας "El Heraldo" κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτό που οι δυνάμεις που στήριζαν τον Μανουέλ Σελάγια δεν κατόρθωσαν τα χρόνια της προεδρίας του, το κατορθώνουν τώρα: τη δημιουργία "στρατηγικής - πολιτικής συμμαχίας" που θα στηρίξει στις εκλογές την υποψηφιότητα του Κάρλος Ρέγιες, ηγετικού στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος, ο οποίος επίσης θα έχει την ανοικτή υποστήριξη του Μανουέλ Σελάγια.

Η συμμαχία αποτελείται από συνδικάτα, λαϊκές και ιθαγενικές οργανώσεις, το Κόμμα UD - η υποψηφιότητα του Σέζαρ Αμ ενδέχεται να αποσυρθεί - τμήμα του Φιλελεύθερου Κόμματος και του PINU.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ

Δηλαδή στη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας να υποθέσουμε ότι το εξέτασαν... επιστημονικά το θέμα της "νέας γρίπης" και των μέτρων που θα ληφθούν;

Ο Κ. Καραμανλής ενημερώθηκε για τα επιχειρησιακά σχέδια του υπουργείου, έκανε τις παρατηρήσεις του και μοιράστηκε την... αγωνία του για τη δημόσια υγεία με τον Δ. Αβραμόπουλο;


Δυστυχώς έχουμε μια... μικρή δυσκολία να πιστέψουμε αυτό το σενάριο. Να κανόνισαν το πώς θα "μπαλώσουν" την εικόνα του δημόσιου συστήματος Υγείας που καταρρέει μπροστά σε ένα τέτοιο πρόβλημα, μας φαίνεται πιο πιθανό...Άλλωστε πίσω από τις «υπεύθυνες» μεγαλοστομίες της κυβέρνησης, δόθηκε καθαρά το μήνυμα: "Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε. Πηγαίνετε στον ιδιωτικό τομέα να πληροφορηθείτε και να πάρετε φάρμακα, διότι ...δημόσιο γιοκ"!!!

Και δεν κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις πορεύεται κανείς με ό,τι έχει. Κι όταν επί χρόνια ακολουθείται πολιτική ιδιωτικοποίησης της υγείας... καταλαβαίνετε.
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com