Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Δείτε τα γκολ και τις φάσεις των αγόνων του ομίλου του Ολυμπιακού στο Champions League:

Ολυμπιακός - Σταντάρ Λιέγης 2-1



ΑΖ Αλκμααρ - Άρσεναλ 1-1




Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ;

Τι λόγια είναι αυτά, που ξεστομιζει τις τελευταιες μερες, ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης;

Μηχανισμοί και "σημαδεμένες τράπουλες'' στο κόμμα;

Αδιανόητο...


Εμείς (ακούγοντας τους άλλους υποψηφίους)είχαμε αποκομίσει την εντύπωση πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει σωστά ο θεσμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης...!

Κάναμε κάποιο λάθος...;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ "ΧΡΥΣΑ ΠΑΙΔΙΑ"!

θυμάστε πριν μερικές μέρες τον σχολιασμό μας για τον υπέρτιτλο των ΝΕΩΝ... "Τα γκόλντεν μπόις τελειώνουν εδώ"!(δείτε εδώ)

Αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου έφερε δυο - τρία παραδείγματα σχετικά με τις προκλητικές αμοιβές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως των διαφόρων προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων σε επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η ΕΡΤ, ο ΟΠΑΠ, για να αναρωτηθεί απευθυνόμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση:

"Τι θα πούμε στο νέο επιστήμονα που δουλεύει ανασφάλιστος με stage για 500 ευρώ το μήνα ή στον ιδιωτικό υπάλληλο των 700 ευρώ και των απλήρωτων υπερωριών;"...

Βουνό του δίκιο του κυρίου πρωθυπουργού.

Ιδού και μερικές αποδείξεις:

  • Πρόεδρος Χρηματιστηρίου: μισθός 17.600 ευρώ μηνιαίως, 246.400 το χρόνο (χωρίς τα μπόνους...). Βλέπετε το να προΐσταται κανείς στις πράξεις της αγυρτίας του παρασιστιμού και της κερδοσκοπίας του καπιταλισμού και με το ξεπουπούλιασμα του κοσμάκη στη Σοφοκλέους είναι πολύ αποδοτικό...!
  • Διοικητής Εθνικής Τράπεζας: 17.600 ευρώ μηνιαίως, 246.400 το χρόνο (χωρίς τα μπόνους...). Ξέρετε, τι δύσκολη δουλειά είναι να εργάζεσαι για να θησαυρίζουν οι μέτοχοι και να γδέρνεται "τοκογλυφικώς" ο κοσμάκης;
  • Πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου: 15.300 ευρώ μηνιαίως, 214.200 ευρώ το χρόνο (χωρίς τα μπόνους...). Ξέρετε τι κόπος απαιτείται για να ξεπουληθεί μια υπερκερδοφόρα επιχείρηση στους ιδιώτες;
  • Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΠΕ: 15.260 ευρώ μηνιαίως, 213.640 το χρόνο (χωρίς τα μπόνους...). Το θεωρείτε μικρό πράγμα να χαρίζεις τα πετρέλαια στον Λάτση;
  • Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ: 14.670 ευρώ μηνιαίως, 205.380 ευρώ το χρόνο (χωρίς τα μπόνους...) Είδες πόσο προσοδοφόρα είναι η ΔΕΗ, ειδικά όταν της "αλλάζεις τα φώτα";

Μόνο που πρέπει στα παραπάνω στοιχεία να προσθέσουμε το εξής:

Οι αμοιβές αυτές, που είχαν καθιερώσει οι κύριοι της κυβέρνησης επειδή (όπως είπε την περασμένη Κυριακή ο κ. Παπανδρέου μιλώντας προς τη ΝΔ) θέλατε "να είστε πολύ ευχάριστοι στους εκλεκτούς σας, ημετέρους και φίλους και πολύ δυσάρεστοι στον άνθρωπο του μόχθου και της παραγωγής".

Δεν είναι οι φετινές, ούτε οι περσινές, ούτε οι προπέρσινες αμοιβές.

Είναι οι αμοιβές που ίσχυαν ήδη από το Δεκέμβρη του 2003! Όταν, δηλαδή, κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ. Όταν ο κ. Σημίτης έδινε το "δαχτυλίδι" στον κ. Παπανδρέου.

Από τότε ισχύουν όλα αυτά τα προκλητικά και τα επαίσχυντα.

Όσο ποιο γρήγορα σταματησουν να ισχύουν κ. Πρωθυπουργέ τόσο πιο εύκολα θα πειστούμε ότι δεν ακολουθείτε την πολιτική Σημίτη, την πολιτική της Δεξιάς!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΙΣΗ!

Πήγαμε και μεις να κατηγορήσουμε τα ΜΜΕ γιατί συγκαλύπτουν τη αποφυλάκιση Χριστοφοράκου.

Και το ΒΗΜΑ λοιπόν, κάτω κάτω στη δεξιά στήλη έχει ένα σχετικό παράρτημα!

Τα γνωστά κατά τα άλλα και το ΒΗΜΑ, με τον Αλμούνια τα έχει βάλει και την πρώην κυβέρνηση της ΝΔ διότι έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τη νέα Κυβέρνηση Παπανδρέου.

Αλλά για κοιτάξτε το τελευταίο υπόστυλο της εφημερίδας:

"Οι πρώτες αψιμαχίες εν όψει Δεκεμβρίου"!

Χθες λοιπόν απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες με πρόσχημα τον νομό, έκτρωμα, για τις κουκούλες, επίσης τέθηκε ξανά ζήτημα για το Πανεπιστημιακό Άσυλο, λόγο της κατάληψης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δεκέμβρης δεν είναι μακρυά...πολλοί θα είναι εκείνοι η οποίοι θα μπουν μπροστά και στο όνομα του μικρού Αλέξη και της Δημοκρατίας χωρίς κανένας να τους έχει δώσει τα διαπιστευτήρια, θα προσπαθήσουν να κάψουν την μίση χώρα.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και η πολιτική ηγεσία θα δοκιμαστούν και θα δείξουν τις πραγματικές διαθέσεις τους...

θα είναι από τη μεριά της αποσταθεροποίησης της κοινωνικής συνοχής και προσπάθειας συντηρητισμού της...

Είτε θα προστατέψει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, το δικαίωμα της κινητοποίησης απομακρύνοντας διάφορους γνωστούς αγνώστους, από τις λαϊκές πορίες..;

Μη ξεχνάμε όμως...η οργανωμένη και περιφρουριμένη κοινωνική προσπάθεια θα είναι εκείνη που δεν θα επιτρέψει τον εκφυλισμό της λαϊκής διαμαρτυρίας!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΑΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ...!

Το ποιο σοβαρό πρωτοσέλιδο από κάθε άλλη εφημερίδα και ίσως διαχρονικά για την ίδια, είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ.

Ο Χριστοφορακός πολύ απλά και χωρίς να μας ρωτήσει φυσικά, αποφυλακίστηκε!

Είναι ελεύθερος μετά από εγγύηση που κατέβαλε στο ύψος των 250.000 ευρώ.

Αλήθεια γιατί καμιά άλλη εφημερίδα δεν γράφει τίποτα για το θέμα αυτό, γιατί χθες βράδυ κανένα δελτίο δεν είπε ούτε λέξη;

Γιατί αυτή η ομαδική απώλεια μνήμης;

Βέβαια και η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ κάποιο λόγο θα έχει για να αναφέρεται τόσο έντονα στο ζήτημα, κάπου πάει το μυαλό μας αλλά δεν θέλουμε σήμερα να την στηλιτεύσουμε διότι η επιλογή του θέματος είναι άκρως επίκαιρη!

Όλα καλά λοιπόν, ο άνθρωπος που ήξερε σχεδόν τα πάντα γύρο από την υπόθεση Siemens βρίσκεται ελεύθερος...το πολιτικό μας σύστημα, μόλις έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αυτοκάθαρσης!


Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ...ΤΟΥ ΛΑΟΥ

"Mέτρα τώρα ή βουλιάζουμε" ήταν το μήνυμα που πήραμε από τις Βρυξέλλες.

Όπως σας είπαμε χθες η ΕΕ, αλλά και σχεδόν όλοι οι διαπραγματευόμενοι με το Ελληνικό κράτος οργανισμοί, έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη μετά από αλλεπάλληλους εμπαιγμούς των Ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι τους.

Το ζήτημα είναι σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν τα νέα μέτρα;

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μόνο η τσέπη του εργαζόμενου δεν ευθύνεται για το έλλειμμα και το κρατικό χρέος.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην ακολουθήσει τις επιλογές των προκατόχων της, να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης, να παγώσει μισθούς να χτυπήσει εργασιακά διακαιώματα.

Είναι επιλογές που πάντα γυρνούν μπούμερανγκ!

Η στάση του λαού θα έχει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις της νέας κυβέρνησης...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com