Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά τη σύνοδο των Γενικών Υποθέσεων των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η Ελλάδα, όπως δήλωσε χτες η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη από τις Βρυξέλλες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί στις φυλακές της κρατούμενους του Γκουαντάναμο.

Η Αθήνα, μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους εμφανίζεται πρόθυμη να «φιλοξενήσει» τους κρατούμενους των Αμερικανών στο Γκουαντάναμο, αν και όποτε τερματιστεί, η λειτουργία του κολαστηρίου. Η προθυμία των Ευρωπαίων να «εξυπηρετήσουν» το ανθρωπιστικό προφίλ του νέου Αμερικανού προέδρου, πιθανότατα αποτελεί συμβατική τους υποχρέωση έναντι των συμφωνιών που έχει υπογράψει η ΕΕ με τις ΗΠΑ για θέματα ασφάλειας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Χτες η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για αυτό το θέμα μετά τη σύνοδο Γενικών Υποθέσεων των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, παραδέχτηκε ότι πρόκειται για ένα «ανοιχτό» θέμα προς συζήτηση στην ΕΕ και σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να εξετάσει το ιδιαίτερο νομικό καθεστώς στη χώρα μας, τις προϋποθέσεις και την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα αυτό και στη συνέχεια να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει τις φυλακές του Γκουαντάναμο, τονίζοντας ότι ήταν αίτημα όλων των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Κατά τα άλλα, η κατάσταση στη Γάζα, η ευρωπαϊκή ενεργειακή «ανασφάλεια» και οι προτεραιότητες της προεδρίας για το τρέχον εξάμηνο, ήταν τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε χτες κατά τη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΚΑΛΑΘΙ..."

Σύμφωνα με τους ισολογισμούς του ΕΛΓΑ, τα χρήματα που με τη μορφή των αποζημιώσεων και των ΠΣΕΑ (σ.σ.: έκτακτες ανάγκες) αποδόθηκαν στους αγρότες ήταν:
  • Για το 2003 το ποσό των 609 εκ. ευρώ
  • Για το 2004 το ποσό των 496 εκ. ευρώ
  • Για το 2007 το ποσό των 482 εκ. ευρώ
  • Για το 2008 το ποσό των 422 εκ. ευρώ

Χρειάζεται, μήπως, άλλη απόδειξη για το «τρικ» της κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες 425 εκ. ευρώ, δηλαδή ανακοίνωσε ότι θα τους δώσει τα χρήματα που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται και τα οποία έχουν προϋπολογιστεί για το 2008!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ?

Πέρσι, τέτοιο καιρό (στις 4/2/2008), ο δήμαρχος Αθήνας κ. Κακλαμάνης, σε μια πολύ προσεγμένη και καλαίσθητη τελετή, παρουσίασε το πρόγραμμά του με τίτλο «Χάρτα Πρασίνου για την Αθήνα»...

Φέτος, χτες συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του Δήμου πήγαν στην Κυψέλη (την πιο υποβαθμισμένη από άποψη πράσινου περιοχή στον κόσμο) και παρά τη θυελλώδη αντίδραση των κατοίκων ξερίζωσαν από πάρκο περίπου 50 αιωνόβια δέντρα για να φτιαχτεί πάρκινγκ! Ισχυρίζονται, δε, οι άνθρωποι του Δήμου ότι τα δέντρα που ξεριζώθηκαν θα

...ξαναφυτευτούν. Πότε; Μετά την κατασκευή του πάρκινγκ...
Όσο για τη δήλωσή τους ότι τα δέντρα που κόπηκαν, ύψους 20 και 25 μέτρων, θα επαναφυτευτούν σε χώρο με χώμα βάθους μόλις 2 μέτρων, αν δε διεκδικεί βραβείο δημαγωγίας, διεκδικεί σίγουρα βραβείο «οικολογικής ευρεσιτεχνίας»...μήπως ψάχνετε για ηλιθίους, να τους φυτέψετε στα 2 μέτρα αντι δέντρων και έχετε την εντύπωση ότι είναι οι κάτοικοι της Κυψέλης;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!!!

Διπλή ντροπή για τον δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη. Κατ' αρχάς διότι ενέκρινε το κόψιμο των 45 δέντρων στην Κυψέλη. Οποιος κι είναι ο λόγος που κόπηκαν τα δέντρα, είναι λιγότερο σημαντικός από την ύπαρξή τους και από τη γενικότερη ανάγκη για πράσινο. Πολύ περισσότερο αν κόπηκαν για να φτιαχτεί γκαράζ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έστειλε τα ....ΜΑΤ για να αποκρούσουν με δακρυγόνα τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν. Αυτή είναι η δημοκρατική σας ευαισθησία κύριε δήμαρχε; Κρίμα. Πάντως στη θέση των 45 δέντρων που έκοψε ο Δήμος Αθηναίων, οι κάτοικοι της πλατείας Αμερικής προχώρησαν το απόγευμα στη φύτευση περίπου 40 δέντρων στο πάρκο Κύπρου. Επίσης οι κάτοικοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και οργανώνουν για σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο. Και πολύ καλά κάνουν.

απο το:PRESS
Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com