Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ...

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέψευσε σήμερα τα περί νομοθετικής ρύθμισης που σύμφωνα με το "Παρόν" ετοιμάζει για την κατάργηση της ανωνυμίας στα bloggs.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο τα οποία κάνουν λόγο για πρόθεσή του να επιβάλει την επώνυμη δημοσίευση σχολίων στα blog τα οποία έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα ή σχολιάζουν την επικαιρότητα, διευκρινίζει ότι ουδέν τέτοιο θέμα υφίσταται. Το ίδιο ισχύει και για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όσων δημιουργούν, λειτουργούν ή διαχειρίζονται blog ενημερωτικού χαρακτήρα στο Διαδίκτυο".

Το άρθρο της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ:

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Παπαγεωργίου Βασίλης

Όντως δεν υπάρχει μηχανισμός που να δίνει «αυτόματα λύσεις» στα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας, όπως είπε και ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή.

Το θέμα είναι όμως ότι υπάρχουν χιλιάδες μηχανισμοί, πολιτικές και κατευθύνσεις που δημιουργούν αυτόματα... προβλήματα.

Αν και οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν έχουν ένα σύστημα ώστε να... επαρκεί ο μισθός, έχουν ωραιότατα θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των αγορών, ώστε αυτόματα να ακριβαίνουν τα προϊόντα.

Όταν πρόκειται γενικώς για τα συμφέροντα και κέρδη των πολυεθνικών και λύσεις βρίσκονται, και λεφτά βρίσκονται, και διάθεση υπάρχει και ο διεθνής παράγοντας βοηθάει.

Μόνο όταν πρέπει να γίνει κάτι για το λαό άπαντες στραβομουτσουνιάζουν, αντιδρούν, κινδυνολογούν και στέλνουν και τα ΜΑΤ για να εμπεδωθεί ο «κοινωνικός διάλογος».

Είπε κι άλλο όμως ο πρωθυπουργός. Ότι ουδείς έχει δικαίωμα να «προσποιείται άγνοια των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης» και ως εκ τούτου να μην απαιτεί οτιδήποτε.

Καλά θα κάνουν οι κυβερνώντες να μη μιλάνε για «προσποίηση», όσον αφορά το θέμα αυτό. Δεν τους... παίρνει.

Γιατί όταν παρουσιάζουν τη λεγόμενη κρίση ως «φαινόμενο» από τον ουρανό, για το οποίο κανείς δε φταίει, σαν να μην έχει καμία αιτία, τότε κοροϊδεύουν και μάλιστα χοντρά.

Πώς να το κάνουμε, αυτή η ιστορία έχει «ενόχους», το υπάρχον σύστημα όπου η κούρσα του ανταγωνισμού και των κερδών οδηγούν σε τέτοιες καταστάσεις.

Κι όταν λέμε «το σύστημα» εννοούμε τους πάντες, γιατί δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» πολυεθνικές, ούτε «τζογαδόροι» και «σοβαροί επιχειρηματίες». Ολοι το κέρδος κυνηγάνε ανεξέλεγκτα.

Μόνο που ακριβώς αυτά είναι που δε θέλουν να κουβεντιάζονται. Γιατί έτσι ο κόσμος καταλαβαίνει τι γίνεται και το χειρότερο αντιδρά σε όσους θέλουν να τον βάλουν ακόμη μια φορά να πληρώσει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η "ΛΥΣΗ" ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...

Τη Τεταρτη καταγράφτηκε στις εφημερίδες ότι το Παιδαγωγικό Τμήμα (Δασκάλων) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έχει μόλις ένα αμφιθέατρο για πάνω από 2.000 φοιτητές. Την Πεμπτη, με αφορμή τα δημοσιεύματα, ο υπουργός Παιδείας, Α. Σπηλιωτόπουλος, ρωτήθηκε γι' αυτά τα προβλήματα και απάντησε ότι υπάρχει η βούληση «με ψυχραιμία στα πλαίσια του εφικτού, με ρεαλιστικό δηλαδή τρόπο, αυτά τα ζητήματα να τα αντιμετωπίσουμε»...

Τα περί «εφικτού» και «ρεαλιστικού» τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων απαντιούνται μάλλον από την ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η εταιρεία INTRAKAT (του ομίλου «Intracom») ότι υπέγραψε σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 4,35 εκατομμυρίων ευρώ(!) με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων για την προμήθεια και τοποθέτηση 266 λυόμενων μεταλλικών αιθουσών, που θα χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία, κ.ά. στα σχολεία της επικράτειας.

Με άλλα λόγια, ο «ρεαλισμός» είναι τα λυόμενα αντί για κανονικές αίθουσες και οι «μπίζνες» με τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η «λύση» που δίνει η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που μιλάει για «λευκά χαρτιά» του «διαλόγου», την ίδια ώρα που ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει τις συναντήσεις «αβροφροσύνης» με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ή με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com