Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ...ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΥΡΕΣ

Μόνο 17 δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας διαθέτουν ιατρεία για τα ρευματικά νοσήματα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις που φτάνουν μέχρι και τρεις μήνες, τόσο στα νοσοκομεία όσο και στο ΙΚΑ, τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Το αποτέλεσμα αυτής της γύμνιας είναι να υπάρχουν ολόκληρες περιοχές, όπως η Δυτική Μακεδονία, χωρίς ρευματολόγο γιατρό, ενώ η έλλειψη της πρόληψης εκφράζεται και από το γεγονός ότι η έννοια του ρευματικού νοσήματος είναι άγνωστη στο γενικό πληθυσμό. Οι τρομακτικές ελλείψεις στα νοσοκομεία συμπληρώνονται και από τη, σχεδόν πλήρη, έλλειψη των γενικών γιατρών που θα κατευθύνουν τα περιστατικά, έστω και σε αυτά τα περιορισμένα ιατρεία. Ετσι, για παράδειγμα, στα υπάρχοντα ιατρεία κλείνονται 30 ραντεβού για κάθε μέρα, αλλά απ' αυτά μόνο τα 15 περιστατικά έχουν κάποιο νόσημα που χρειάζεται ρευματολόγο, με αποτέλεσμα να μπλοκάρονται και αυτά τα, ήδη, πλημμελώς λειτουργούντα ιατρεία. Ακόμα οι ουρές σε όλα τα ιατρεία κυμαίνονται από 2-3 μήνες.

Στην Ελλάδα, τονίστηκε, πάσχουν 100.000 άτομα από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Τα 20.000 περιστατικά αντιμετωπίζονται στα δημόσια νοσοκομεία και το ΙΚΑ. Οι υπόλοιποι 80.000 είτε απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς ή αντιμετωπίζουν το πρόβλημα πολύ αργά, όταν αρχίζουν να υποφέρουν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ...

Ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που υποσχόταν ότι θα βάλει τέλος στους «εθνικούς εργολάβους». Τελικά, έγινε το ακριβώς αντίθετο: αφού χώρισε το χάρτη της Ελλάδας σε εθνικούς άξονες, κατόπιν μοίρασε τους εθνικούς άξονες στους εργολάβους. Τώρα, μάλιστα, σχεδιάζει να βάλει διόδια μέχρι και στον Αγιο Στέφανο, μέχρι και στη Βαρυμπόμπη!

Ο κ. Καραμανλής ήταν επίσης αυτός που διακήρυξε ότι θα έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τη διαφθορά. Αλλά δεν είναι μόνο εκείνοι οι «κουμπάροι», ούτε μόνο εκείνα τα δομημένα ομόλογα. Είναι και το ότι του πήρε και κανά τεσσάρι μήνες για να αντιληφθεί ότι «κάτι έτρεχε» με τη Βιστωνίδα...

Στα λόγια του κ. Καραμανλή (από το «σεμνότητα και ταπεινότητα» μέχρι τα περί «νταβατζήδων») μπορεί κανείς να δει με ασφάλεια την πολιτική που ακολουθήθηκε στη χώρα την τελευταία πενταετία. Αρκεί, βέβαια, να αναποδογυρίσει τις πρωθυπουργικές διακηρύξεις.

Το μόνο, λοιπόν, που είχε απομείνει μετά από την «επανίδρυση» ήταν εκείνο το «δε συνεργάζομαι με τα άκρα», που είχε διατυπώσει ο κ. Καραμανλής ερωτηθείς, στις προηγούμενες εκλογές, για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Καρατζαφέρη.

Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, η φράση αυτή μόνο δειλά επαναλαμβάνεται πλέον από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Την ίδια ώρα σχεδόν οι μισοί καθήμενοι στα υπουργικά έδρανα (μεταξύ αυτών και αρκετοί διακινητές της πομφόλυγας περί του «μεσαίου χώρου») καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να αυτοσυγκρατηθούν, ώστε να μην απευθύνουν ακόμα και ανοιχτή πρόσκληση συγκυβέρνησης με το ΛΑ.Ο.Σ.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι δικαίωμα της ΝΔ να επιλέγει τα «φλερτ» της και να διαμορφώνει το κλίμα για τις ενδεχόμενες πολιτικές της συμμαχίες. Είναι όμως δικαίωμα και των υπολοίπων να αντλούν συμπεράσματα από τα «παιχνίδια» με τη βαθιά αντίδραση, με το ρατσισμό και τον εθνικιστικό λαϊκισμό.

Εξάλλου, οι δυνάμεις του δικομματισμού, όταν πρόκειται τόσο για την εκπλήρωση του συστημικού τους ρόλου, όσο και για την ικανοποίηση των στενών κομματικών τους σκοπιμοτήτων, έχουν δείξει ότι πρωταγωνιστούν σε τέτοια «παιχνίδια». Αρκεί να θυμηθούμε τα κρυφά «μνημόνια» μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ στις νομαρχιακές του 2006 στην Κέρκυρα, ή την - επί ΠΑΣΟΚ - υπερπροβολή του Καρατζαφέρη από τα ηλεκτρονικά «μέσα» στις νομαρχιακές του 2002.

Σε κάθε περίπτωση, όταν η πολιτική ζυγαριά «γέρνει» (με τη διαρκή βοήθεια των ΜΜΕ που έχουν ανακηρύξει τον Καρατζαφέρη στον πλέον προβεβλημένο «μαϊντανό» τους), αξίζει να θυμόμαστε ότι το έργο ανέβηκε και πριν τρεις δεκαετίες, όταν ανοίχτηκε διάπλατα η πόρτα στην ακροδεξιά. Και την άνοιξε, για ίδιον όφελος, ενόψει της αναρρίχησής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Καραμανλής. Ο Καραμανλής, ο θείος...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ...

Σιγά που δε θα ενέκρινε την πώληση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» η Ευρωπαϊκή Ένωση! Έχετε δει ποτέ μέτρο με το οποίο χάνεται δημόσια περιουσία και κερδίζουν ιδιώτες που να ...κολλήσει στις Βρυξέλλες;

Ουδέποτε (εκτός από τις περιπτώσεις που ...τσακώνονται δυο πολυεθνικές για τη λεία τους, οπότε πάμε σε μεταξύ τους διαπραγματεύσεις).

Εκεί μόνο για μέτρα που ενισχύουν το δημόσιο χαρακτήρα επιχειρήσεων, που περιέχουν ενίσχυση των αγροτών ή παροχές προς τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους δεν μπορούν να ακούνε.

Όχι πως τους ενοχλεί και καμιά κυβέρνηση με τέτοια θέματα. Βλέπετε, όλοι μαζί τα έχουν συναποφασίσει αυτά.

Διαβάστε τη συνέχεια...

MHN ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Βρε βρε το στενοχώρησε το ΛΑ.Ο.Σ. η Νέα Δημοκρατία που δε θέλει να ...παίξουν μαζί στο παιγνίδι της εξουσίας και της διακυβέρνησης. Τι θα κάνει άραγε τώρα; Θα βρει άλλη παρέα;

Γιατί όχι; Λαϊκιστές είναι οι άνθρωποι. Σήμερα εδώ, αύριο αλλού, μεθαύριο πάλι εδώ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Ούτως ή άλλως θέμα πολιτικής διαφωνίας δεν υπάρχει...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com