Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2009

NOTEBOOK ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΩΣ

Η LG ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός νέου notebook, το οποίο αλλάζει τα δεδομένα όσον αφορά στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για το φωτισμό. Συγκεκριμένα, το νέο notebook αξιοποιεί το ηλιακό φως όταν βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση από τη μπαταρία σε ποσοστό έως 75%.

Η ευρεσιτεχνία της LG βασίζεται στην τεχνολογία Backlight Data Signal Switching Technology, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να κάνει την εναλλαγή από το τυπικό backlit mode στην αξιοποίηση του φωτός που υπάρχει στο περιβάλλον. Στην κατάσταση αυτή, το φως αντανακλάται με τρόπο ώστε να φωτίζει την οθόνη.

Σύμφωνα με την LG, η νέα οθόνη έχει outdoor contrast ratio 9:1, γεγονός που σημαίνει ότι η απόδοσή της είναι πολύ ικανοποιητική, ακόμα και σε πολύ φωτεινά περιβάλλοντα. Το νέο notebook θα παρουσιαστεί με τη μορφή prototype εντός του Ιανουαρίου. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ


Απολιθωμένα οστά μίας αρχαίας φάλαινας, η οποία ήταν στην ξηρά για να γεννήσει, ήρθαν στο φως με ένα έμβρυο να βρίσκεται ακόμα στα σπλάχνα της.

Η φάλαινα ήταν έγκυος, και το μικρό της, που είχε μήκος 90 εκατοστά, παραλίγο να γεννηθεί εκεί που πέθανε η μητέρα του.

Η θέση που είχε το μικρό έδειξε πως το ζώο, το οποίο ήταν ένα σπάνιο μέχρι προσφάτως είδος φάλαινας, εξαρτιόταν από την ξηρά και δεν είχε γίνει ακόμα πλήρως υδρόβιο. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το είδος αυτό των φαλαινών έβγαινε στην ξηρά για να ξεκουραστεί και να γεννήσει.

Όταν πέθανε η μητέρα φάλαινα, πριν από 47.5 εκατομμύρια χρόνια, το μωρό της είχε πάρει τέτοια θέση που φανερώνει πως θα έβγαινε με το κεφάλι, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα θηλαστικά της ξηράς, και όχι με την ουρά, όπως συνηθίζονται να γεννιούνται τα υδρόβια θηλαστικά.

«Ήταν σαφέστατα δεμένα με την ξηρά,» δήλωσε ο Philip Gingerich από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ. «Ζούσαν μία στη θάλασσα και μία στην ξηρά.»

Παλαιοντολόγοι βρήκαν μία έγκυο φάλαινα το 2000 σε περιοχή του Πακιστάν και τέσσερα χρόνια μετά βρήκαν απολιθώματα μίας αρσενικής φάλαινας 2,5 μέτρων σε καλύτερη κατάσταση. Είναι η πρώτη φορά όπως που βρίσκουν ένα έμβρυο αρχαίας φάλαινας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com