Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

0% Η ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ούτε ένα ευρώ αύξηση δε θα λάβουν φέτος ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι στις επικουρικές τους συντάξεις. Τη θέση αυτή έκανε καθαρή χτες η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλη Πετραλιά μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η προκλητική αυτή απόφαση της κυβέρνησης έρχεται μετά το μικρό επίδομα αλλά και το πάγωμα - για ποσά πάνω από 1.100 ευρώ - και στις κύριες συντάξεις, φορτώνοντας και με αυτό τον τρόπο τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των απομάχων της δουλειάς.

Η αντεργασιακή κυβερνητική απόφαση μεταφράζεται σε κλοπή από το κράτος πάνω από 105 εκατομμύρια ευρώ μόνο για τις επικουρικές συντάξεις, ενώ συνολικά η κλοπή από το πάγωμα και των κύριων συντάξεων σε βάρος των συνταξιούχων εκτιμάται στα 280 εκατομμύρια ευρώ. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι συνταξιούχοι συγκαταλέγονται στις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που βιώνουν ή κινδυνεύουν από την πραγματική φτώχεια, ενώ ένας στους τέσσερις διαβιώνει ήδη κάτω από το στατιστικό όριο της φτώχειας.

Το πάγωμα όμως στις επικουρικές συντάξεις κρύβει και έναν επιπλέον κίνδυνο, καθώς αποτελεί προπομπό στην εφαρμογή του αντασφαλιστικού νόμου 3655/2008 της ΝΔ με τον οποίο όλες οι επικουρικές συντάξεις σταδιακά θα συρρικνωθούν στο 20% των συντάξιμων αποδοχών. Οι παρεμβάσεις αυτές αποκαλύπτουν το στρατηγικό ρόλο της ΝΔ καθώς και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συρρίκνωση των δημόσιων συντάξεων και δη των επικουρικών και την αντικατάστασή τους με τα ιδιωτικά συστήματα ασφάλισης, όπως είναι και τα Επαγγελματικά Ταμεία.

Το γεγονός ότι η ανακοίνωση της υπουργού Απασχόλησης για το πάγωμα των επικουρικών συντάξεων έγινε αμέσως μετά την συνάντηση με το ΔΝΤ, είναι εξόχως συμβολικό, καθώς θέμα της συνάντησής τους ήταν το ασφαλιστικό. Η υπουργός χαρακτήρισε «εποικοδομητική και σε βάθος» τη συζήτηση που είχε με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, ενώ ενδεικτικό των επιδιώξεών τους είναι ότι ζήτησαν να μάθουν αν η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Διαβάζουμε στο άρθρο «ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ» από το σημερινό «ΒΗΜΑ»:

«
Υπήρχαν εδώ και καιρό δείγματα αποθράσυνσης του οργανωμένου εγκλήματος και πολλοί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Το χθεσινό όμως ειδεχθές έγκλημα της Κρήτης, η απαγωγή, η διαπραγμάτευση, η απόδοση των λύτρων και ο ψυχρός φόνος του επιχειρηματία ξεπερνούν κάθε όριο.

Και βεβαιώνουν ότι τείνουν να επικρατήσουν πρωτοφανή, στα ελληνικά χρονικά, εγκληματικά ήθη. Εκ των συνθηκών πια επιβάλλεται εκστρατεία κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Πριν είναι πολύ αργά.»

Καλό θα ήταν πρώτα να εξετάσουν οι κύριοι του ΒΗΜΑΤΟΣ, το γιατί εκδηλώνονται και πως πρωτοεμφανίζονται αυτά τα
«πρωτοφανή» εγκλήματα. Να εξετάσουν ποιος τους έφτασε ως το έγκλημα.

Μπορεί να μη βρουν πρόσωπα...αλλά θα βρουν, προσφιλές, γι αυτούς πολιτικές. Πολιτικές που για να τις ξεφορτωθούν τα λαϊκά στρώματα, χρειάζονται όντως μια δυναμική πολιτική
«εκστρατεία» εναντίον τους και ενάντια σε εκείνους που τις υπηρετούν.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Αποκαλύψεις από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Επιτέλους, καταλάβαμε τι συμβαίνει.

Δεν μπορούσαμε μέχρι τώρα να δούμε τις καλές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, γιατί, απλούστατα, τόσον καιρό δημιουργεί ...υποδομές.

Και τα καλά των υποδομών δεν τα αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Θέλει χρόνο για να αποδώσει το ουσιαστικό αυτό έργο...

Αλλά, όπου να 'ναι, έρχονται οι απολαβές. Είναι θέμα χρόνου να ευοδωθεί η προσπάθεια και να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων και των μακροπρόθεσμων προσπαθειών της κυβέρνησης

Ελα, όμως, που από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ κάποιοι και απολαβές είχαν, και προνόμια, και κέρδη. Κι αυτοί δεν ήταν, φυσικά, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι...

Φαίνεται, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές δεν έχουν υπομονή. Αυτό είναι ...λαϊκό χαρακτηριστικό, κατά τη Νέα Δημοκρατία.

Εμείς, απλά, να τους πληροφορήσουμε ότι αυτό το ...γνώρισμα έχει χαθεί εδώ και καιρό από τον ελληνικό λαό. Δεν τρώει τόσο κουτόχορτο όσο νομίζουν.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com