Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑ...!

Διαβάζουμε από το in.gr :

"Το έλλειμμα του προϋπολογισμού μπορεί να εκτιναχθεί ακόμα και στο 8% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους, τονίζει ο Γ.Παπαθανασίου, εφόσον δεν εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Euroday.gr, ο κ. Παπαθανασίου λέει ότι το έλλειμμα μπορεί να συγκρατηθεί κοντά στα επίπεδα του 6% αν αποδώσουν τα μέτρα που προώθησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση"
.

Δε θυμόμαστε λάθος, ο κ. Παπανδρέου είχε ρωτήσει τον κ. Καραμανλή στο πρώτο debate, εάν "οι αριθμοί της οικονομίας που έχει δώσει η ΝΔ στη δημοσιότητα, είναι οι πραγματικοί"!

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε τότε, ότι "τους αριθμούς τους γνωρίζετε"!

Εμείς σήμερα ποιον να πιστέψουμε...τον κ. Παπαθανασίου ή τον κ. Καραμανλή;

Διότι ο ένας δείχνει να μη γνωρίζει με τι έλλειμμα αφήνει τη χώρα στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο άλλος δήλωσε ότι τους αριθμούς της οικονομίας τους γνωρίζουμε!!!

Ε ρε γλεντιαααα...!Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΚΚΕ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΚΚΕ για το καβγά αποπροσανατολισμού απο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την τρομοκρατία:

"Η αντιπαράθεση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις πρόσφατες συλλήψεις είναι αποπροσανατολιστική και εντάσσεται στον μεταξύ τους καβγά για την κυβερνητική καρέκλα.

Το κύριο, το οποίο και οι δύο αποκρύπτουν, είναι ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν συλλαμβάνονται οι υψηλά ιστάμενοι εγκέφαλοι διαφόρων οργανώσεων, που προβοκατόρικα χρησιμοποιούν δήθεν επαναστατικά συνθήματα. Εκείνο το οποίο επίσης αποκρύπτουν και οι δύο, είναι οι διασυνδέσεις διαφόρων τέτοιων οργανώσεων με μυστικές υπηρεσίες. Και τελικά ότι αξιοποιούνται για τη λήψη νέων μέτρων καταστολής.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν και από αυτό το γεγονός συμπεράσματα, για την ταύτιση της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και να τους πληρώσουν στην κάλπη, όπως τους αξίζει"
.


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα:

"Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας στη λογική της ανάδειξης προγραμματικών ζητημάτων σ’ αυτή την εκλογική μάχη, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, o Παν.Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, υποψήφιος Β΄Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, υπεύθυνος Τμήματος Φορολογικής πολιτικής. Συντονιστής ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ στην εισήγησή του τόνισε:

… Καταγγέλλουν την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει συγκεκριμένες προτάσεις πολύ ωραίες, μιλάει για κοινωνική πολιτική, για διασφάλιση της εργασίας, ωραία πράγματα, αλλά πώς θα τα καταφέρουμε όλα αυτά, διότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Εδώ είναι που πρέπει να δώσουμε πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις. Γιατί σ΄ αυτή τη χώρα παρήχθη πολύ πλούτος όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζει να παράγεται πλούτος, μόνο που ο πλούτος που παράγεται κατανέμεται άδικα. Και βεβαίως όλο το πρόγραμμά μας όλες οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας για τη δημιουργία ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, για την προστασία της απασχόλησης, για τις δημόσιες επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την τόνωση της οικονομίας, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση και αναδιανομή του πλούτου μέσα από μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση...

Έχουμε ένα άδικο φορολογικό σύστημα που συρρέει πόρους από τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, από τους μισθωτούς, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους κι όχι απ΄ αυτούς που παράγουν, που κερδίζουν πάρα πολλά χρήματα.

Θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ στον βασικό πυρήνα της πρότασής μας. Μιλάμε για την ανάγκη να υπάρξει μια φορολογική μεταρρύθμιση η οποία θα αναδιανέμει τον πλούτο. Και αγωνιζόμαστε για ένα φορολογικό σύστημα που θα είναι κοινωνικά δίκαιο, οικονομικά αποδοτικό, απλό και αποτελεσματικό.

• Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουν τα βασικά χαρακτηριστικά της παρούσας κατάστασης, δηλαδή για να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ στα επίπεδα των χωρών της Ε.Ε.

• Αγωνιζόμαστε για να αντιστραφεί η σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων, που είναι μια σχέση που θάλεγε κανείς ότι αντανακλά την αδικία του φορολογικού μας συστήματος, μια σχέση η οποία είναι υπερβολικά άνιση υπέρ των έμμεσων φόρων, υπέρ της έμμεσης φορολογίας, έχουμε φτάσει κοντά στο 60-40. Και είναι μια σχέση που δεν την συναντά κανείς στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

• Αγωνιζόμαστε για να ελαφρυνθούν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και τα χαμηλά εισοδήματα και να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα. Και εδώ θα δούμε ότι η χώρα μας, σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, έχει πάρα πολύ χαμηλό φορολογικό συντελεστή των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Και εκεί χάνονται πολλά δισεκατομμύρια ετησίως. Και βεβαίως αν όλα αυτά τα συμπεριλάβει κανείς με την απίστευτη φοροδιαφυγή, με την φοροκλοπή, με την φοροαποφυγή, που είναι πολιτική επιλογή -και πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη πολιτική βούληση για την καταπολέμησή τους. Δεν είναι ένα τεχνικό πρόβλημα. Υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης. Διότι αυτοί που φοροαποφεύγουν, φοροδιαφεύγουν με μεγάλα ποσά δεν είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, είναι μεγαλοεπιχειρηματίες που συστηματικά φοροδιαφεύγουν. Κι αν δεν έχεις πολιτική βούληση να συγκρουστείς μαζί τους, δεν φτιάχνεις αποτελεσματικούς μηχανισμούς.

Αυτές είναι οι βασικές αρχές της πρότασης που θα αναδείξουμε πιο συγκεκριμένα στη συνέχεια της συνέντευξης. Θέλω να κλείσω όμως με δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα και με ένα γενικό σχόλιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, προτάσεις οι οποίες έχουν ενδεχομένως ένα περιεχόμενο και έχουν να κάνουν και με δικές μας παρεμβάσεις, διότι τις προτάσεις για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα η Αριστερά τις καταθέτει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία, όσο πηγαίνουμε πιο κοντά στις εκλογές, εξαγγελίες και προτάσεις που κατευθύνονται στον πυρήνα αυτής της λογικής, ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, απαλείφονται, ξεχνιούνται.
Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: Τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας. Ενώ και το ΠΑΣΟΚ μίλαγε, μέχρι πριν από λίγο διάστημα, για μια πρόταση που εμείς έχουμε καταθέσει εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα -σας θυμίζω την ομιλία του κ. Παπανδρέου τον Μάιο στον ΣΕΒ- μίλησε για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Ξεχάστηκε και στη ΔΕΘ και στις εξαγγελίες του τώρα. Και φυσικά υπάρχει μια θολούρα για την ενιαία φορολογική κλίμακα, χωρίς να προσδιορίζεται ποια θα είναι αυτή. Κουβέντα για τιμαριθμοποίηση.

Δεύτερο παράδειγμα: Η φορολόγηση της υπεραξίας που πραγματοποιείται από βραχυχρόνιες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Πρόταση η οποία είναι ακόμα ξεχασμένη -αν ανοίξετε στο διαδικτυακό τόπο του ΠΑΣΟΚ στις προτάσεις του, η οποία φυσικά έχει ξεχαστεί, στα συρτάρια- πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες. Δεν λέμε για όταν θα είναι κυβέρνηση αύριο. Πριν ανοίξουν οι κάλπες έχουν ξεχαστεί αυτά.

Τα λέω αυτά γιατί έχει μια σημασία να δούμε το εξής. Απ΄ ότι φαίνεται, μετά τις εκλογές θα έχουμε κυβέρνηση. Και απ΄ ότι φαίνεται δεν είναι δεδομένο μόνο ότι θα έχουμε κυβέρνηση, είναι δεδομένο και ποια θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει. Και είναι γνωστό το μότο που θα χρησιμοποιηθεί για την αδυναμία να υλοποιηθούν ακόμα και οι πενιχρές υποσχέσεις που έχουν δώσει προεκλογικά στον ελληνικό λαό. Παραλάβαμε καμένη γη, τα ταμεία είναι άδεια. Αυτή θα είναι η απάντηση μετά τις εκλογές.

Έχουμε λοιπόν την αίσθηση ότι ζούμε ξανά περίπου παρόμοιες μέρες με τις μέρες του 1985, όπου το ΠΑΣΟΚ ερχόταν στον ελληνικό λαό και έλεγε, ψηφίστε μας για καλύτερες μέρες. Ψήφισε ο ελληνικός λαός και αυτό που ακολούθησε αντί για καλύτερες μέρες, ήταν μέρες σκληρής λιτότητας και καμία διάθεση βεβαίως για ρήξη με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην κατεύθυνση παρεμβάσεων στο φορολογικό σύστημα για την αναδιανομή του πλούτου.

Έτσι και τώρα. Και κυβέρνηση θα έχουμε και ξέρουμε ποια θα είναι και την πολιτική που θα ακολουθήσει την ξέρουμε. Αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή, στην κοινωνία, προκειμένου να πιέζει αποτελεσματικά και αποφασιστικά για μια διαφορετική πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων, των εργαζόμενων, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων. Και σ΄αυτά τα πλαίσια βεβαίως οι πιέσεις για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα και για αναδιανομή του πλούτου θα πάρουν ένα πιο συγκεκριμένο και αποφασιστικό χαρακτήρα από την επομένη των εκλογών.»

Ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ παρουσίασε τις προτάσεις για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα:
ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
1. Δίκαιο φορολογικό σύστημα το οποίο:

* θα είναι απλό, με δραστική μείωση υποκειμενικών κρίσεων και γραφειοκρατικών διαδικασιών.
* θα έχει ΕΝΑ φορολογικό νομοσχέδιο ανά έτος (αποτέλεσμα κοινωνικού διαλόγου) το οποίο θα κατατίθεται μαζί με τον προϋπολογισμό.
* θα μελετά – αναλύει και προσαρμόζεται στα θέματα της «πράσινης» φορολογίας, του φορολογικού ανταγωνισμού, της ανάπτυξης κλάδων και περιοχών.
* θα κατανέμει δίκαια τα αναγκαία φορολογικά βάρη κυρίως στις πολύ μεγάλες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και σε κλάδους που εμφανίζουν προκλητικά προνόμια (Τράπεζες, κινητή τηλεφωνία, κατασκευές κλπ).

2. Εξυπηρέτηση του πολίτη. Εφαρμογή ΚΑΙ στην χώρα μας (όπως στις άλλες χώρες της Ε.Ε.) μέτρων και διαδικασιών τα οποία:

* θα επιτύχουν σε άμεσο διάστημα, μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, την κατάργηση της ανάγκης να μεταβαίνει ο πολίτης στην εφορία.
* θα ελαφρύνουν τον πολίτη από ταλαιπωρία, κόστη και χάσιμο χρόνου (π.χ αποστολή σε μισθωτούς και συνταξιούχους από την εφορία προεκτυπωμένων φορολογικών δηλώσεων με όλα τα σχετικά στοιχεία και της σχετικής εκκαθάρισης).
* θα απλοποιήσουν κάθε σχετική γραφειοκρατία

3. Ελάφρυνση μισθωτών – συνταξιούχων, σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες εισοδημάτων (80% φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΓΓΠΣ στο διαδίκτυο!)
4. Αύξηση των φορολογικών εσόδων (ως ποσοστό του ΑΕΠ), στα επίπεδα των χωρών της Ε.Ε, μέσω:

α) Της καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής της φοροκλοπής και της φοροαποφυγής. Είναι πλέον αναγκαιότητα η ύπαρξη αντίστοιχης πολιτικής βούλησης. Κι’ αυτό διότι πάνω απ’ όλα θεωρούμε ότι η βασική αιτία της φοροδιαφυγής είναι η πλήρης απροθυμία των κυβερνώντων να την αντιμετωπίσουν. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το εξής παράδειγμα: Μισθωτός των 700 ευρώ σε μια ανώνυμη εταιρεία (ετήσιο εισόδημα 14 επί 700=9800), που αγοράζει αμάξι 12000 ευρώ, πρέπει να δικαιολογήσει στην εφορία, που βρήκε τα επιπλέον 2200 ευρώ(12000-9800). Ενώ ο επιχειρηματίας που σύστησε την ΑΕ, με ένα κεφάλαιο 15 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι υποχρεωμένος να εξηγήσει που βρήκε τα λεφτά. Αυτό οφείλεται στην ανυπαρξία «πόθεν έσχες» για την σύσταση ΑΕ. Η προκλητική αυτή εστία φοροδιαφυγής (όπως και πολλές άλλες π.χ ανυπαρξία «πόθεν έσχες» στην αγορά μετοχών ή ομολόγων) παρέμεινε ανέπαφη τόσο επί ΠΑΣΟΚ όσο και επί ΝΔ. Πως λοιπόν μπορούν να μας πείσουν ότι διαθέτουν την απαραίτητη πολιτική βούληση για την καταπολέμηση αυτού του τόσο αντικοινωνικού φαινομένου;

β) Αύξησης των φορολογικών συντελεστών για τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

5. Φορολογική κλίμακα η οποία θα έχει:

* Αφορολόγητο όριο πολύ πιο πάνω από το σημερινό, η λογική του οποίου θα είναι να μην φορολογούνται εισοδήματα απαραίτητα για τη στοιχειώδη διαβίωση του πολίτη -π.χ. πρόταση για αφορολόγητο όριο 16.000€, δηλαδή μηνιαίος μισθός 1.143€ (16.000:14)-.
* Πολλά κλιμάκια, χαμηλά αρχικά συντελεστές και θεσμοθετημένη διαδικασία ετήσιας τιμαριθμοποίησης.
* Άθροιση όλων των εισοδημάτων του φορολογούμενου στην ίδια κλίμακα. Η άθροιση αυτή πρέπει να κατοχυρώνει ότι όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν μικρά και μεσαία εισοδήματα αλλά και θα ελαφρυνθούν.

6. Φορολογία περιουσίας.

* Επιβολή Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος:

* θα έχει αφορολόγητα (π.χ. 300.000 ευρώ ανά άτομο και 600.000 ευρώ ανά οικογένεια) ώστε να μη θιγεί η μικρή και μεσαία περιουσία.
* θα έχει προοδευτική φορολογική κλίμακα.
* θα αποτελεί αποκλειστικό έσοδο της Αυτοδιοίκησης.
* θα καταργεί τα σχετικά τέλη.
* θα φορολογεί την κατοχή μεγάλης και πολύ μεγάλης περιουσίας.

* Φόρος μεταβίβασης, κληρονομιάς, δωρεάς κλπ ο οποίος θα έχει υψηλά αφορολόγητα και θα στοχεύει στις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες.

7. Μείωση της έμμεσης φορολογίας (60% οι έμμεσοι!). Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διαβίωσης.
8. Μακροχρόνιος σχεδιασμός – προγραμματισμός (μετά από ανάλυση – τεκμηρίωση και κοινωνικό διάλογο) του Φορολογικού συστήματος και των αλλαγών του, με στόχο την σταθερότητα, την απλότητα και την αναπτυξιακή διάστασή του. Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
9. Τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων. Επιβολή τους σε κάθε συναλλαγή – μεταβολή περιουσίας και ειδικά σε αγορά (εισηγμένων) μετοχών, ομολόγων, ίδρυση και αύξηση κεφαλαίου ΑΕ κλπ.
10. Φορολογικός έλεγχος, τακτικός, ετήσιος και αναλυτικός που θα κατευθύνεται στις πολύ μεγάλες και μεγάλες επιχειρήσεις. Δυνατότητα επιλογής για τις μικρομεσαίες, μεταξύ φορολογικού ελέγχου ή διαδικασιών αντικειμενικοποίησης.
11. Φοροαπαλλαγές – φορολογικά κίνητρα. Επανεξέταση από μηδενική βάση ΟΛΩΝ των φοροαπαλλαγών, κινήτρων κλπ (κατάργηση της ασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, των φοροαπαλλαγών εκκλησίας κλπ).
12. Λειτουργία Φορολογικής Διοίκησης. Η βάση και προϋπόθεση για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Συνοπτικά:

* Ανεξαρτητοποίησή της από κομματικές, πολιτικές και κάθε είδους παρεμβάσεις.
* Αξιοκρατία σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή.
* Αντιμετώπιση με ουσιαστικές παρεμβάσεις των φαινόμενων της διαφθοράς.
* Αντιμετώπιση των θεμάτων εκπαίδευσης, συνθηκών εργασίας κλπ του προσωπικού της.
* Άμεση ολοκλήρωση μηχανοργάνωσης".


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 2-1ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 0-1Εργοτέλης - Πανθρακικός 4-0Άρης - Ξανθη 1-0Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 0-0Ολυμπιακός - Πανιώνιος 1-0Λάρισα - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0Καβάλα - Ηρακλής 1-0Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε την χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή από το Ηράκλειο:

"Η Κρήτη των αγώνων, η Κρήτη της λεβεντιάς, στέλνει σήμερα ισχυρό μήνυμα σ’ ολόκληρη τη Χώρα. Είναι αληθινά συγκινητική η συγκέντρωση αυτή. Σας ζητώ να κρατάτε ψηλά τα λάβαρα των κοινών μας αξιών. Ψηλά τα λάβαρα των κοινών μας αγώνων. Η συμμετοχή σας αυτή είναι απόφαση ευθύνης. Η εμπιστοσύνη αυτή είναι η μεγάλη μου δύναμη. Η μοναδική μου δύναμη. Η φωνή σας αντηχεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Είναι δυνατή, είναι αποφασιστική, είναι περήφανη! Όπως η ιστορία αυτού του Τόπου. Στείλτε το μήνυμά σας παντού. Ο αγώνας αυτός αφορά το μέλλον της Πατρίδας μας. Αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Συστρατευόμαστε. Συσπειρωνόμαστε. Δυναμώνουμε. Έτσι κερδίζονται οι αγώνες. Το αποδείξαμε πολλές φορές. Θα το αποδείξουμε και τώρα.

Φίλες και φίλοι,

Καλέσαμε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σ’ ένα δεύτερο δημόσιο διάλογο, πρόσωπο με πρόσωπο. Όχι γιατί αντιμετωπίζω το διάλογο αυτό σαν μία μάχη με νικητές και ηττημένους. Αλλά γιατί επιβάλλεται να νικήσει η ενημέρωση του πολίτη. Μία ενημέρωση που έχει ακόμα σοβαρότατα κενά. Καθώς είναι μεγάλα τα κενά των οικονομικών προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Τα κενά αυτά δείχνουν δύο πράγματα: Πρώτον, δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο, πέρα από ανεύθυνες παροχές. Δεύτερον, οι ανεύθυνες παροχές δεν είναι μόνο επικίνδυνες για την οικονομική σταθερότητα, αλλά οδηγούν αναπόφευκτα σε δραματική αύξηση των φόρων για όλους: Ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες.

Η άρνηση του ΠΑΣΟΚ να προσέλθει στο διάλογο, έχει ένα και μόνο στόχο: Να μην δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των πολιτών. Αυτή είναι η αλήθεια. Κρύβεται πίσω από την ασάφεια. Και τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Πώς γίνεται σε δύσκολες συγκυρίες να μην προτείνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο; Πού θα βρεί τα πάνω από 10 δις, των παροχών του; Ποια είναι ακριβώς η φορολογική κλίμακα που προτείνει; Πώς θα αντιμετωπίσει την εκτίναξη του χρέους και του ελλείμματος που θα προκαλέσουν οι παροχές του; Πως θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, χωρίς να μας παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο μέτρο; Σε τίποτα από αυτά δεν μπορεί και δεν θέλει να απαντήσει. Γι΄ αυτό αρνείται έναν ακόμα δημόσιο διάλογο. Επενδύει στο σκοτάδι της ασάφειας, όχι στο φως των καθαρών θέσεων...

Οι Κρητικοί ξέρετε πολύ καλά ότι οι κίνδυνοι δεν ξεπερνιούνται, παρά μόνο με δύσκολες αποφάσεις. Τα μεγάλα και τα σπουδαία δεν χαρίζονται. Κερδίζονται. Κατακτώνται! Κατακτώνται με αγώνες, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, με αγώνες. Κατακτώνται όταν οι πολίτες ξέρουν την αλήθεια. Όταν μετέχουν σε μια καθαρή συμφωνία. Χωρίς αοριστίες, χωρίς ψιλά γράμματα, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εμείς αυτή τη συμφωνία προτείνουμε. Συμφωνία ειλικρινή, ξεκάθαρη, απαράβατη. Συμφωνία για γρήγορη έξοδο από την κρίση. Συμφωνία για την Ελλάδα του 2011. Την Ελλάδα που χτίζει, σε γερά θεμέλια, τις προϋποθέσεις μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε. Φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη. Να βγει η Χώρα πιο γρήγορα από τη διεθνή κρίση. Να μην αφήσουμε τα χρέη και τα ελλείμματα να γονατίσουν την Οικονομία μας. Να τολμήσουμε σήμερα τις αναγκαίες πολιτικές.

Αναπτύξαμε, για το σκοπό αυτό, συγκροτημένο Σχέδιο σε τρεις άξονες:
- Άτεγκτος έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες.
- Πόλεμος στη φοροδιαφυγή.
- Ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Ανέπτυξα με σαφήνεια τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται για τα δύο επόμενα χρόνια. Κατέθεσα συγκεκριμένες προτάσεις για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Υπογραμμίζω:
• Άνοιγμα όσων κλειστών επαγγελμάτων θεωρούνται κρίσιμα για την Οικονομία.
• Συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων και των στρατηγικών συμμαχιών.
• Πλήρης απλοποίηση στη διαδικασία ίδρυσης επιχειρήσεων.
• Επένδυση στην Ψηφιακή Ελλάδα.

Προετοιμάσαμε ακόμη:
• Την ολοκλήρωση της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.
• Τη θέσπιση Ολοκληρωμένου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
• Την αναμόρφωση του Λυκείου.
• Την καθιέρωση νέου συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πέρα από αυτά, το σχέδιό μας περιλαμβάνει:
• Ριζική αναμόρφωση της διοικητικής δομής της Χώρας.
• Κατάργηση ή συγχώνευση εκατοντάδων φορέων του Δημοσίου.
• Αναδιοργάνωση του κυβερνητικού σχήματος, με έμφαση στη Δημόσια Διοίκηση, το Περιβάλλον, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες. Στις 5 Οκτωβρίου, ξεκινούμε με νέα ορμή. Συνεχίζουμε…
- με πίστη στην Πατρίδα μας.
- Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων.
Φίλες και φίλοι,

Στα πέντε προηγούμενα χρόνια, κάναμε σημαντικό έργο. Τολμούμε τη σύγκριση: Σε όλους τους τομείς. Σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας. Ό,τι κι αν λέει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ.
• Οι πόροι που δόθηκαν, στο διάστημα αυτό, για την ανάπτυξή της Κρήτης ξεπέρασαν τα 2 δις ευρώ.
• Έγιναν πάνω από 4,5 χιλ. μικρά και μεγάλα έργα.
• Δημοπρατήσαμε το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου, στο Καστέλι. Ένα έργο που, μαζί με τις οδικές του συνδέσεις, φτάνει το 1 δις ευρώ. Η Κρήτη αποκτά ένα υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, αρμονικά ενταγμένο στο ιστορικό, το πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον της. Ένα αεροδρόμιο με κομβική συμβολή στην ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων της.
• Σημειώνω ότι γίνονται, στο μεταξύ, έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια του νησιού.
• Κατασκευάζονται νέοι οδικοί άξονες και βελτιώνονται οι υφιστάμενοι, με έργα που ξεπερνούν τα 680 εκ. ευρώ.

Ανάμεσα στ’ άλλα σημειώνω:
• Τις παρεμβάσεις που γίνονται και αυτές που σχεδιάζονται στο Βόρειο Οδικό Άξονα.
• Τα έργα στο Νότιο Οδικό Άξονα, 200 εκ. ευρώ.
• Τους τρεις κάθετους άξονες, ένα αίτημα 40 χρόνων, που γίνονται πράξη:
- Οι δύο από αυτούς έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
- Στον άξονα που συνδέει το Ηράκλειο με τις Μοίρες και το Τυμπάκι γίνονται τη στιγμή αυτή έργα, που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.
• Επισημαίνω, ακόμη, τις παρεμβάσεις στα λιμάνια του Ηρακλείου, της Σούδας, της Σητείας, του Ρεθύμνου.

Δώσαμε, ταυτόχρονα, ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του σπάνιου φυσικού πλούτου της Κρήτης. Δημιουργούνται φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αρδευτικά δίκτυα, αλιευτικά καταφύγια.
• Γίνονται έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων.
• Σημειώνω, ξεχωριστά, το φράγμα του Αποσελέμη, ένα πολύ σημαντικό έργο, με το οποίο καλύπτονται οι ανάγκες ύδρευσης όλου του παραλιακού μετώπου, από το Ηράκλειο έως και τον Άγιο Νικόλαο.
• Σημειώνω, ακόμη, το κλείσιμο χωματερών, αλλά και την πλήρη αποκατάσταση του Κουρουπητού, που τόσο είχε εκθέσει τη Χώρα μας στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ.
• Σημειώνω τον προγραμματισμό νέων έργων προστασίας του περιβάλλοντος (120 εκ. ευρώ). Ανάμεσά τους, έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, σε όλους τους Δήμους άνω των 2 χιλ. κατοίκων.

Προχωρήσαμε, από την πρώτη στιγμή, στην εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και ασφάλειας της Κρήτης. Κινηθήκαμε σταθερά, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας της ζωής και του τουριστικού προϊόντος. Κατασκευάστηκαν οι δύο μονάδες του Αθερινόλακου (200 MWatt) και προγραμματίστηκε νέα μονάδα (άλλων 100 MWatt) με συνολικές επενδύσεις 335 εκ. ευρώ.

Αποφασίστηκε, εδώ στο Ηράκλειο, με συμφωνία όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της Κρήτης, η δημιουργία στην Κορακιά ενός από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Χώρας. Το κόστος του φτάνει το 1,2 δις ευρώ. Θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες της Κρήτης, για τα επόμενα 15 χρόνια και θα λειτουργεί με φυσικό αέριο. Προγραμματίσαμε, τόσο την κατασκευή σταθμού υγροποιημένου αερίου, όσο και την επέκταση του φυσικού αερίου σ’ ολόκληρο το νησί. Με την ολοκλήρωση του έργου -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- θα μετακινηθούν από τα Λινοπεράματα του Ηρακλείου, οι πεπαλαιωμένοι σταθμοί της ΔΕΗ.

Στο χώρο της Υγείας, θέλω να υπογραμμίσω τη δημιουργία νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου, έτσι ώστε να μηδενιστεί, ως το τέλος του χρόνου, η λίστα αναμονής.

Στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού:
• Έγιναν σημαντικά έργα για την προστασία και την ανάδειξη μνημείων της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
• Αναβαθμίστηκαν εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές. (Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, θαλάσσια έρευνα, τεχνολογίες αιχμής).

Στηρίξαμε την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση.
• Στο Νομό Ηρακλείου ενισχύθηκαν επιχειρήσεις και υλοποιήθηκαν έργα για την επιχειρηματικότητα, (640 εκ. ευρώ).
• Στον Τουρισμό προχωρήσαμε...
- στη λειτουργική τακτοποίηση ξενοδοχειακών μονάδων.
- Τη μείωση των τελών παρεπιδημούντων.
- Τη διεύρυνση της διαφημιστικής προβολής.
• Για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, πέρα από τα αρδευτικά έργα, υπενθυμίζω:
- Την ουσιαστική ενίσχυση στους νέους αγρότες, τα σχέδια βελτίωσης, τις βιολογικές καλλιέργειες.
- Τη δίκαιη λύση στο πρόβλημα με τις πρόσφατες ζημιές στα σταφύλια.
- Τη στήριξη των αμπελουργών, με άτοκο δάνειο 50 εκατ. ευρώ, σε συνεταιριστικές οργανώσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις, από τα οποία τα 10 εκατ. στο Νομό Ηρακλείου, με τη λύση που πρόσφατα δόθηκε στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα αποθέματα κρασιών για απόσταξη. Η κακοποίηση της πραγματικότητας δεν περνά. Η προπαγάνδα δεν πιάνει τόπο. Η Κυβέρνηση αυτή ήταν και θα είναι κοντά στην Κρήτη.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Η Χώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της σφοδρότερης κρίσης από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Για να κρατηθεί όρθια η Οικονομία, χρειάζεται ρεαλιστικό σχέδιο πορείας. Για να πορευτεί με δυναμισμό, χρειάζεται να δράσουμε άμεσα. Οι επιλογές είναι δύο: Από τη μία, το ΠΑΣΟΚ: Μοιράζει εξωπραγματικές υποσχέσεις. Δεν τολμά να αρθρώσει καμιά συγκροτημένη πρόταση. Πέφτει, συνεχώς, σε αντιφάσεις. Προσπαθεί, με εκθέσεις ιδεών, να εξαπατήσει τους πολίτες.

To ΠΑΣΟΚ εξαγγέλλει ενιαία κλίμακα φορολόγησης στην οποία θα μπαίνουν όλα τα εισοδήματα. Δηλώνει, ταυτόχρονα, ότι δεν θα αλλάξει η σημερινή φορολογική κλίμακα. Ρωτήστε τους λοιπόν: Προκύπτουν έτσι -ναι ή όχι;- περισσότεροι φόροι για τους μικρούς επιχειρηματίες, για τα νοικοκυριά που έχουν αφορολόγητες κοινωνικές παροχές; Θα επιβαρυνθούν -ναι ή όχι;- τα μεσαία εισοδήματα; Γιατί, λοιπόν, ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο; Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Πίσω από τις «κούφιες» υποσχέσεις κρύβονται μεγάλοι φόροι. Ενώ έβαλαν στο στόχαστρό τους τα μεσαία εισοδήματα, μιλούν για τους έχοντες. Μιλούν και για «επιχειρήσεις της Εκκλησίας»!!

Ισχυρίζονται τώρα ότι χρειάζονται, άμεσα, πάνω από 10 δις για το έλλειμμα. Την ίδια ώρα, μοιράζουν υποσχέσεις που κοστίζουν πολύ περισσότερα από 10 δις ευρώ. Πού θα βρουν πάνω από 20 δις ευρώ; Από ποιόν θα τα πάρουν; Έως πού θα φτάσουν οι φόροι; Έως πού θα φτάσουν τα χρέη;

Το ΠΑΣΟΚ μιλά για ένα «δίκαιο» Ασφαλιστικό Σύστημα. Δεν λέει, όμως, ούτε ποιο είναι το δίκαιο, ούτε ποιο το άδικο. Δεν λέει κουβέντα για τα μέτρα που θα έπαιρνε. Θα καταργούσε τον Ασφαλιστικό Νόμο που τόσο λυσσαλέα πολέμησε; Θα διασπούσε και πάλι τα Ταμεία; Θα εξίσωνε τα όρια ηλικίας στο Δημόσιο;

Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει, σήμερα, έστω και ετεροχρονισμένα, την ύπαρξη διεθνούς κρίσης. Αναγνωρίζει τώρα ότι επηρεάζονται όλες οι Οικονομίες του Κόσμου. Και όμως! Επιμένει ότι για την Ελλάδα δεν φταίει η διεθνής συγκυρία!! Ας μας πουν λοιπόν. Η κάμψη του Τουρισμού, σε τί οφείλεται; Οι απώλειες της Ναυτιλίας, σε τί; Η πτώση των εξαγωγών, σε τί; Και έπειτα: Το γεγονός ότι η ανάπτυξη στη Χώρα μας δεν βρέθηκε στη βαθιά ύφεση άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών δεν λέει τίποτα; Το γεγονός ότι η ανεργία είναι χαμηλότερη απ΄ ό,τι την παραλάβαμε το 2004, δεν σημαίνει τίποτα;

Ένα είναι βέβαιο: Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ισοπεδώσει τα πάντα. Προσπαθεί να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα της πολιτικής μας. Κι’ αυτό, γιατί φοβάται την πραγματική σύγκριση. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο. Καμιά συγκροτημένη πρόταση. Εάν η Χώρα αφεθεί στα ευχολόγια, η κρίση θα παρασύρει την Οικονομία. Εάν η Χώρα αφεθεί σε εκθέσεις ιδεών, το κόστος για κάθε οικογένεια, για κάθε εργαζόμενο, για κάθε νέο θα είναι πολύ μεγάλο. Η Οικονομία μας θα βρεθεί σε περιπέτεια. Το συμπέρασμα είναι ένα: Οι θέσεις ΠΑΣΟΚ σημαίνουν περιπέτεια. Περιπέτεια που κοστίζει ακριβά. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Όλοι μαζί, να μην το αφήσουμε να συμβεί.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Το δικό μας Σχέδιο οδηγεί με ασφάλεια και σιγουριά στην Ελλάδα του 2011. Είναι τολμηρό, ρεαλιστικό, αποτελεσματικό.
- Αποτρέπει σοβαρούς κινδύνους.
- Επισπεύδει την έξοδο από την κρίση.
- Ενισχύει τα θεμέλια της Οικονομίας. Μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε σίγουρα και γρήγορα στο δρόμο της μακροχρόνιας ανάπτυξης. Μόνο έτσι μπορεί η Χώρα να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Να τονώσει ξανά την επιχειρηματικότητα του Έλληνα. Να αποκαταστήσει τις χαμένες δουλειές και να ανοίξει καινούριες. Μόνο έτσι μπορούμε να ανταποκριθούμε...
- στις ανάγκες ενός πραγματικά Κοινωνικού Κράτους,
- στις προσδοκίες κάθε πολίτη,
- στα όνειρα των νέων ανθρώπων σ’ αυτή τη χώρα.

Στις 4 Οκτωβρίου μια εβδομάδα από σήμερα, αποφασίζετε εσείς. Κρίνετε ποιός έχει ρεαλιστικό σχέδιο. Αποφασίζετε ποιός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη διεθνή κρίση. Επιλέγετε ποιός, πραγματικά, εξασφαλίζει την ελπίδα!

Αυτοί προσφέρουν κούφιες ελπίδες, χτισμένες στην άμμο ανεύθυνων υποσχέσεων, που κρύβουν την πλήρη απουσία σχεδίου, πέρα από την αναπόφευκτη υπερφορολόγηση. Εμείς προσφέρουμε ελπίδα στηριγμένη στις στέρεες βάσεις δύσκολων και αναγκαίων αποφάσεων και ενός οικονομικού σχεδίου που προτείνει συγκεκριμένα, σαφή, καθαρά μέτρα.

Αυτοί κρύβουν τα χαρτιά τους. Εμείς τα ανοίγουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες.

Η δέσμευσή μου είναι αυτή: Να εργαστώ, με όλες τις δυνάμεις μου, για το εθνικό, το συλλογικό συμφέρον. Να υπηρετώ, με όποιο προσωπικό κόστος κι αν χρειάζεται, τον Τόπο, την Πατρίδα μου. Σταθερά στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Αποφασισμένος να κερδίσουμε μαζί την Ελλάδα του αύριο.

Περήφανοι Κρητικοί,

Την επόμενη Κυριακή, να είμαστε όλοι παρόντες. Να μη λείψει κανείς. Ο αγώνας είναι κοινός. Είναι αγώνας για τον Τόπο, την ασφάλεια, την προοπτική όλων. Στον αγώνα αυτό, πάμε όλες και όλοι μαζί. Όλοι παρόντες. Όλες παρούσες. Η νίκη είναι στα δικά μας χέρια"
.

Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ"

Εχθές όμως είχαμε κι ένα άρθρο του Γ. Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ.

Δεν προτιθέμεθα να σχολιάσουμε το πολιτικό περιεχόμενο του άρθρου(ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ) .

Εμείς όμως έχουμε να σημειώσουμε, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει δεχθεί από το ΒΗΜΑ για το μεγαλύτερο διάστημα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, μεγατόνους λάσπης!

Ελάχιστες είναι οι εβδομάδες εκείνες που το ΒΗΜΑ όπως και οι περισσότερες εφημερίδες του ΔΟΛ, επαναπροσδιόρισαν την πολιτική τους ταυτότητα...διότι "μυρίστηκαν" εξουσία, "μυρίστηκαν" κρατική διαφήμιση!

Ο κ. Παπανδρέου κράτησε γενναία στάση όταν παραμονές των ευρωεκλογών απέσυρε από το ΒΗΜΑ, την τελευταία προεκλογική του συνέντευξη σε καθημερινό έντυπο.(θυμηθείτε ακριβώς τι έγινε και διαβάστε τη στάση του Πειρατικού).

Χθες όμως στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με κεφαλαία γράμματα είδαμε να φιγουράρει το άρθρο του κ. Παπανδρέου.

Μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα...,

...καθώς υπάρχουν και οι πληροφορίες που μας λένε ότι αρχικά ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει συνέντευξη και το αρνήθηκε.

Επίσης κανένας δεν μπορεί να προδικάσει, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει δεσμευτεί σε κάτι με την εφημερίδα ή τον ΔΟΛ.

Η στάση μας παραμένει η ίδια, με εκείνη παραμονές των ευρωεκλογών, καθότι οι μέρες εξουσίας του ΠΑΣΟΚ είναι πρώτων πυλών, τότε θα μάθουμε πολλά!

Μένουμε εις το ακουστικό μας λοιπον...


Διαβάστε τη συνέχεια...

Χέρι που σε ταΐζει σε περίοδο κρίσης , δεν το δαγκώνεις...


Σημειώστε τη σημερινή μέρα στο ημερολόγιο σας κι από κάτω προσθέστε με κόκκινο μαρκαδόρο :

" Η Παραπολιτική συμφώνησε με την Αυριανή "

Ε ναι λοιπόν ! Σήμερα ο Κουρής τα χώνει και τα χώνει πολύ σωστά.

Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου , σημαία της προεκλογικής περιόδου έγινε η διελκυστίνδα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για το ποιος άρπαξε τα περισσότερα από την Siemens.

Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο , η λέξη "Siemens" δεν ακούστηκε σε κανένα debate , σε καμία τηλεοπτική συνέντευξη.

Για παράδειγμα , κανείς δεν ρώτησε επίμονα τον Παπανδρέου για τις καταγγελίες Χριστοφοράκου περί χρηματισμού του ΠΑΣΟΚ μέσω του πρώην ταμία Κώστα Γείτονα.

Κανείς δεν ζόρισε τον Καραμανλή για τις αντίστοιχες κατηγορίες που σχετίζονταν με τον αποθανόντα Γιάννη Βαρθολομαίο.

Και η αλήθεια είναι μια . Όταν...


...τα σκάνδαλα αφορούν τον δικομματισμό , το πολιτικό μας σύστημα έχει τα αντανακλαστικά να τα εξουδετερώσει..

Για να ξεχαστεί η Siemens , επαναλήφθηκε το σχέδιο "Ζαχοπουλιάδα" . Για μήνες όλα τα κανάλια μας βομβάρδιζαν με πληροφορίες , ειδήσεις κι "αποκαλύψεις" για την Siemens . Ο κόσμος βαρέθηκε ! Δεν ήθελε πια να ακούει !

Όταν λοιπόν έφτασε η ώρα να μιλήσει ο Χριστοφοράκος , δεν είχε μείνει πια κανείς να τον ακούσει...

Το ίδιο έγινε και με τον Ζαχόπουλο . Το ίδιο και με τις πυρκαγιές .

Η πρόωρη προκήρυξη των εκλογών ; "Θείο" Δώρο...

Το κερασάκι ήταν αυτό που καταγγέλλει ο Κουρής . Η Siemens γέμισε με διαφημίσει τα ΜΜΕ...

Χέρι που σε ταΐζει σε περίοδο κρίσης , δεν το δαγκώνεις.

Εμείς μόνο ένα πράγμα έχουμε να υπερθεματίσουμε, αφου και το Πειρατικό συμφωνεί με τον Κουρή, ο οποίος επαναφέρει το θέμα.

Αλλά να μας επιτραπεί η επιφύλαξή...
ποιο το δικό του συμφέρον να το κάνει..!
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ;;;

Διαβάζουμε από τη συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στο Βήμα της Κυριακής:

- Η κυβέρνηση έχει κάνει ορισμένες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία χωρίς να έχει αναβαθμίσει τα σχολεία. Εσείς τι σχεδιάζετε να κάνετε;

"Ρυθμίσεις ίσως έκανε η κυβέρνηση. Μεταρρύθμιση όμως καμία. Ο σχεδιασμός και οι δεσμεύσεις στην Παιδεία αφορούν μία τετραετία, αφορούν μεγάλα διακυβεύματα και κυρίως αξίες και αρχές. Εννοιες όπως η αξιοκρατία, η συμμετοχή, η εμπιστοσύνη, η λογοδοσία, η αξιολόγηση, η δημιουργικότητα πρέπει να γίνουν η βάση των αλλαγών στην Παιδεία. Πιο συγκεκριμένα όμως υπάρχουν και σαφείς δεσμεύσεις, όπως η καθολική λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, η πιστοποίηση από το δημόσιο σχολείο της ξένης γλώσσας και της πληροφορικής, η αναβάθμιση του γενικού και τεχνικού λυκείου και ο χωροταξικός ανασχεδιασμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι κεντρικές παράμετροι μιας “Δημόσιας, Δωρεάν και Υψηλής Ποιότητας Παιδεία για Ολους”".

Σαν εκείνη τη μεταρρύθμιση του 2001, η οποία εξίσωσε τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, προκειμένου οι απόφοιτοι των ΑΕΙ να χάσουν κάποια από τα δικαίωμα τα τους...

...στη συνέχεια σαν την υπογραφή στην πρώτη Ευρωπαϊκή Οδηγία, αναγνώρισης των κολεγίων...

...σαν άλλοτε κ. Διαμαντοπούλου θα είναι η “Δημόσια, Δωρεάν και Υψηλής Ποιότητας Παιδεία για Όλους”;;;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ;

Μια όχι και τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Στο γνωστό μοτίβο της ΝΔ, ότι για όλα το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται και ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, επέμεινε κι εκείνη.

Όπως επέμεινε και στο θέμα ηγεσίας, αν τυχόν τεθεί τέτοιο ζήτημα μετά τις εκλογές:

- Ο Κ. Καραμανλής λέει ότι θα μείνει στην ηγεσία αν τον θέλουν οι νεοδημοκράτες. Αν θεωρήσει ότι το αποτέλεσμα δείχνει πως δεν τον θέλουν, είστε έτοιμη να διεκδικήσετε την ηγεσία;

K. Μπακογιάννη: "Θέμα Καραμανλή δεν τίθεται και ούτε θα τεθεί από κανέναν. Σίγουρα όχι από εμένα. Αυτή την ώρα, δίνουμε όλοι μαζί την κρίσιμη μάχη για τη νίκη της παράταξης. Οποιοδήποτε σενάριο για οποιαδήποτε επόμενη μέρα, δεν έχει καμιά απολύτως αξία".

- Μπορεί να μην τεθεί από εσάς, όμως να τεθεί από τον ίδιο αν το αποτέλεσμα είναι πολύ αρνητικό για την Ν.Δ.

Κ. Μπακογιάννη: "Μην ανησυχείτε. Δεν θα υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο".

Πάμε στοίχημα ότι θα υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο κυρία Μπακογιάννη...;

Εμείς το μόνο που σημειώνουμε είναι ότι τα...γραπτά μένουν και τις δυο απαντήσεις που έδωσε η κ. Μπακογιάννη, θα τις θυμόμαστε την 5η Οκτώβρη!Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com