Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΡΡΩΣΤΩΝ

Προάγγελο του βαθιά ιδιωτικοποιημένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), με την ταυτόχρονη εφαρμογή των διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων, αποτελεί η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας με τις «οδηγίες για εφημερίες και διαχείριση έκτακτων περιστατικών στα Νοσοκομεία».

Την εγκύκλιο έστειλε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αριστείδης Καλογερόπουλος προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των μονάδων υγείας και μεταξύ των άλλων προβλέπει ότι θα «θα ορίζεται κάθε φορά "ομάδα υποδοχής" με έναν υπεύθυνο που θα κάνει τον διαχωρισμό μεταξύ εκτάκτων και σοβαρών περιστατικών, με αυτά "πρωτοβάθμιου χαρακτήρα" που χρήζουν απλής εξέτασης και φαρμακευτικής αγωγής». Με γυμνή, δηλαδή, την ΠΦΥ, θα αρχίσει ο διαχωρισμός των περιστατικών και ως κριτήριο, καθώς φαίνεται, θα χρησιμοποιηθούν τα θεραπευτικά πρωτόκολλα με τους αντιεπιστημονικούς περιορισμούς.

Για να απαμβλύνει, μάλιστα, την αλγεινή εντύπωση, στη συνέχεια της εγκυκλίου επιχειρείται η εξής διευκρίνιση: «Ο διαχωρισμός αυτός δεν πρέπει αναγκαστικά να συμπίπτει με τα έκτακτα περιστατικά που μεταφέρονται με ασθενοφόρα και τους περιπατητικούς ασθενείς. Κάθε περίπτωση πρέπει να κρίνεται ατομικά, με σεβασμό στην προσωπικότητα του ασθενούς και με μεγάλη κατανόηση και ευαισθησία στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους».

Ολες αυτές οι υποδείξεις αποτελούν μέγιστη πρόκληση για τους γιατρούς - λείπουν 3.500 - και τους εργαζόμενους - λείπουν 25.000 - που δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης και εξάντλησης με μισθούς πείνας. Μάλιστα, οι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί ούτε τις εφημερίες του 2009. Ωστόσο, το υπουργείο επιχειρεί να επιβάλει τη σκληρή πειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική και με μέτρα αστυνόμευσης: Η εγκύκλιος προβλέπει ότι «η σύνθεση των "ομάδων υποδοχής" θα κοινοποιείται από όλα τα νοσοκομεία προς τις αντίστοιχες ΥΠΕ και προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας μαζί με το απευθείας κινητό και σταθερό τους τηλέφωνο».

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ 2009

Πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από το Γενάρη του 2008

Εκτίναξη στην ανεργία το Γενάρη του 2009 καταγράφει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου χρόνου. Η στατιστικά καταγεγραμμένη ανεργία έφτασε στο 9,4% από 8% που ήταν πέρσι. Ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων από 390.210 αυξήθηκε σε 465.692 ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση των ανέργων ανήλθε στο 19,4% και σε απόλυτους αριθμούς σε 75.482 άτομα. Το ίδιο διάστημα οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 26.570 άτομα. Ετσι συνολικά μεταξύ του Γενάρη 2008 και Γενάρη 2009 χάθηκαν 102.052 θέσεις εργασίας. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι βέβαια πολλαπλάσιο αυτού που καταγράφεται στατιστικά και επίσημα, με δεδομένα τα κριτήρια καταγραφής που συγκαλύπτουν το πραγματικό μέγεθος της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια - σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία - έχουμε ταυτόχρονα μείωση του αριθμού των απασχολούμενων και αύξηση του αριθμού των ανέργων. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στις ηλικίες των 15-24 ετών, όπου από το 20,6% το Γενάρη του 2008 τον περασμένο Γενάρη αυξήθηκε στο 25%. Δηλαδή στην μικρότερη ηλικιακή ομάδα ένας στους τέσσερις νέους είναι άνεργος. Αύξηση της ανεργίας καταγράφεται και στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών που φτάνει στο 12% από το 11,3% πέρσι το Γενάρη.

Η ανεργία στις γυναίκες αυξήθηκε στο 13,3% από το 12,1% πέρσι, ενώ στους άντρες ανέβηκε στο 6,7% από το 5,1% πέρσι. Η περιοχή που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη ανεργία είναι η Δ. Μακεδονία που φτάνει το 16,4% από το 13,3%. Ακολουθούν το Ν. Αιγαίο με ποσοστό ανεργίας στο 16,3%, η Ηπειρος με 12,8%, η Κρήτη με 12,4%, ενώ στην Αττική η ανεργία έφτασε το 7,1%.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

Με μια συντονισμένη κινητοποίηση, κλιμάκωσαν χτες τον πολύμηνο αγώνα και έβαλαν στον τοίχο τη διοίκηση του ΟΑΕΔ

Χίλια ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους ανέργους λόγω των γιορτών του Πάσχα κατάφεραν να αποσπάσουν οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Πρόκειται για το πρώτο θετικό αποτέλεσμα που καταγράφει η δυναμική δράση του Συντονιστικού που έχουν συγκροτήσει τα ταξικά Σωματεία της Ζώνης, με τα Σωματεία Μετάλλου Αθήνας, Ελευσίνας και Βοιωτίας.

Η καταβολή των 1.000 ευρώ αποφασίστηκε χτες από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Επιβλήθηκε κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, που κλιμάκωσαν τον πολύμηνο αγώνα τους με βασικό άξονα το διεκδικητικό πλαίσιο, που, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, αφορά την πραγματική προστασία των ανέργων.

Οι εργάζόμενοι με οδηγό τα ταξικά σωματεία τους, χτες, με υποδειγματική οργάνωση, κατάφεραν να καταλάβουν συμβολικά, ταυτόχρονα, 5 περιφερειακά γραφεία του ΟΑΕΔ και το κεντρικό κτίριο του Οργανισμού στους Τράχωνες, ενώ παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη και μαζική παράσταση στο υπουργείο Απασχόλησης. Με την αποφασιστικότητά τους, απογυμνώνοντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση. Ανέδειξαν ότι όπου γίνονται συντονισμένοι, καλά οργανωμένοι ταξικοί αγώνες, υπάρχουν και κατακτήσεις και έδωσαν το «σινιάλο» σε ολόκληρη την εργατική τάξη να βγει στην αντεπίθεση.

Υποδειγματική κινητοποίηση

Η όλη «επιχείρηση» ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, οπότε και είχε αποφασιστεί παύση εργασιών. Ακριβώς στη 1 το μεσημέρι, τέθηκαν υπό κατάληψη τα γραφεία του ΟΑΕΔ Πειραιά, Νίκαιας, Κερατσινίου, Αιγάλεω, Ελευσίνας και τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Παράλληλα, στην Ομόνοια βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση εργατών και συνδικαλιστών που εξελίχθηκε σε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης.

Κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, η διοίκηση του Οργανισμού, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε ότι όλοι οι άνεργοι που το πρώτο τρίμηνο του 2009 έχουν από 50 έως μηδέν ένσημα θα πάρουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ, με μοναδική προϋπόθεση μία υπεύθυνη δήλωση. Η απόφαση αναμένεται να υπογραφεί σήμερα από την υπουργό Απασχόλησης και να αρχίσει η καταβολή των χρημάτων τις επόμενες μέρες. Αποφασίστηκε, ακόμα, μία ειδική ρύθμιση, για έξτρα οικονομική ενίσχυση σε εργαζόμενους της Ζώνης που πάσχουν από βαριές ασθένειες.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργάτες έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης χαρακτήρισε την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ως πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Ομως, ξεκαθάρισε ότι είναι ένα ψίχουλο απέναντι στις ανάγκες των ανέργων. «Ο αγώνας μας - τόνισε - θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι να επιβάλουμε το διεκδικητικό μας πλαίσιο».

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ...

Τη λαϊκή ρήση «όλα τα 'χε η Μαριορή, ο φερετζές τής έλειπε», θυμίζει η εγκύκλιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αριστείδη Καλογερόπουλου προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών με τις «οδηγίες για εφημερίες και διαχείριση έκτακτων περιστατικών στα νοσοκομεία». Η εγκύκλιος ήρθε μετά από μια διευρυμένη συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) - πού τη θυμηθήκανε, αλήθεια, και αυτή (;) - και ύστερα από τις, μετά των τηλεοπτικών καμερών, ...αιφνιδιαστικές περατζάδες του υπουργού Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στα νοσοκομεία. Η εγκύκλιος, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπει: «Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό εφημερίας θα φέρει σήμα (badge) με το έμβλημα του υπουργείου, όπου θα αναγράφεται το όνομα του νοσοκομείου, του εργαζομένου και η ειδικότητά του». Κανείς δεν αντιλέγει για το σήμα. Αλλά προσωπικό πού θα βρεθεί για να μπουν τα σήματα; Τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι γονατισμένα από τις 25.000 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού, και για να βρεις άνθρωπο να σε μεταφέρει, π.χ,. στον «Ευαγγελισμό» σε μέρα εφημερίας, πρέπει να 'σαι τελικά τυχερός. Και οι ελλείψεις αυτές δε λύνονται ούτε με κλήσεις σε απολογία των διοικητών - που σίγουρα εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική - ούτε με φτιασιδώματα και εξωραϊσμούς. Χρειάζονται προσλήψεις και σχεδιασμό με γενναία κρατική χρηματοδότηση, που όχι μόνο δεν τα προωθεί η κυβέρνηση, αλλά κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Διαβάστε τη συνέχεια...

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΣΕ...

Την επιτάχυνση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στον ΟΣΕ αναμένεται να εγκρίνει σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή ΔΕΚΟ. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Οι στόχοι έχουν να κάνουν με:
  • Την περικοπή 2.500 - 3.000 θέσεων εργασίας και υποχρεωτικές μετατάξεις εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες και Οργανισμούς του δημοσίου.
  • Τη δραστική περικοπή δρομολογίων που θεωρούνται «ζημιογόνα». Στόχος είναι να παραμείνει ο βασικός σιδηροδρομικός άξονας Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, που είναι και το «φιλέτο» για τους ιδιώτες.
  • Τον υπερδιπλασιασμό των εισιτηρίων στις γραμμές μεγάλης επιβατικής κίνησης έως το 2010.
  • Την παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ (άνω των 7 δισ. ευρώ) σε ιδιώτες για πολυετή εκμετάλλευση, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης των σταθμών του Οργανισμού για την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων. Ιδιώτες αναζητά η κυβέρνηση και για την κατασκευή νέας γραμμής του Προαστιακού προς Λαύριο, ενώ υπάρχει σκέψη και για τη διατήρηση ορισμένων «ζημιογόνων» δρομολογίων, αλλά με επιδότηση στους ιδιώτες, όπως γίνεται τώρα με τα θαλάσσια και αεροπορικά δρομολόγια των αποκαλούμενων άγονων γραμμών.

Όλα αυτά, βέβαια, προωθούνται με πρόσχημα την «εξυγίανση» και τον περιορισμό των ελλειμμάτων, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για την εφαρμογή πολιτικής ιδιωτικοποίησης των ελληνικών σιδηροδρόμων, ενόψει της πλήρους «απελευθέρωσης» - ιδιωτικοποίησης των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών μεταφορών από το 2011.

Σημειώνεται ότι κεντρική φιλοσοφία της προωθούμενης - από την Ευρωπαϊκή Ενωση - πολιτικής και στο σιδηρόδρομο, όπως και στις τηλεπικοινωνίες και στην ενέργεια, είναι ότι οι βασικές υποδομές χρηματοδοτούνται από το κράτος, δηλαδή με χρήματα του ελληνικού λαού, για να μπορούν να τις χρησιμοποιούν και να κερδοσκοπούν ιδιώτες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η NEWSPHONE HELLAS ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τον εργαζόμενο Θανάση Καραμάνο απέλυσε την περασμένη Δευτέρα η εταιρεία «Newsphone» επειδή τόλμησε να πάρει μέρος στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 Απρίλη και καλούσε τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργοδοσία επιχείρησε πριν την απεργία να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας, ρωτώντας έναν έναν τους εργαζόμενους ποιος θα απεργήσει.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ) «από την ημέρα που ο συνάδελφος ενημέρωσε τους υπεύθυνους ότι θα απεργήσει - απαντώντας με θάρρος στην παράνομη και τρομοκρατική τους τακτική να ρωτούν τους συναδέλφους πριν την απεργία αν θα απεργήσουν ή όχι - "τιμωρήθηκε" με τη μείωση και την αλλαγή του ωραρίου σε ώρες που γνώριζαν από πριν ότι έχει φοιτητικές υποχρέωσεις».

Ο εργαζόμενος ενώ δούλευε από έξι έως οκτώ ώρες τη μέρα κυρίως βραδινές βάρδιες, μετά τη δήλωσή του ότι θα απεργήσει, εξαναγκάστηκε να δουλεύει σχεδόν τις μισές ώρες - ακόμα και λιγότερες μέρες - και, σε βάρδιες που τον εμπόδιζαν να ανταποκριθεί στις σπουδές του. «Παρ' όλα αυτά, ο συνάδελφος, σημειώνει το ΣΕΤΗΠ, αντεπεξήλθε κανονικά στο πρόγραμμα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Απρίλη, όταν κατά τη διάρκεια της εργασίας του ενημερώθηκε ότι απολύεται».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ!

Η πολυδιαφημισμένη και πολυπαινεμένη, διαδικασία της «αξιολόγησης» πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι μοχλός για να προσαρμοστούν τα Ιδρύματα στους κανόνες και τις επιδιώξεις της αγοράς. Γι' αυτό και στη διαδικασία της εξωτερικής «αξιολόγησης» συμμετέχουν εκπρόσωποι επιχειρήσεων! Το στοιχείο προέρχεται από τις πέντε εκθέσεις εξωτερικής «αξιολόγησης» που έχει δημοσιοποιήσει η Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ), και συγκεκριμένα από την έκθεση εξωτερικής «αξιολόγησης» του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου τρεις από τους πέντε εξωτερικούς «αξιολογητές» προέρχονται από το χώρο των επιχειρήσεων. Πόσο πιο αποκαλυπτικά να φανεί ότι η διαδικασία της «αξιολόγησης» γίνεται για να προσαρμοστούν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στους κανόνες της αγοράς, να λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και να συνάπτουν συμφωνίες με εταιρείες...

Η επιτροπή εξωτερικής «αξιολόγησης» του συγκεκριμένου τμήματος αποτελείται από δυο καθηγητές ξένων πανεπιστημίων και τρεις εκπροσώπους επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων: ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ, Ντανισκό και Φρίσλαντ! Είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, «αξιολογώντας» πανεπιστήμια και ΤΕΙ, βασικό και μοναδικό τους κριτήριο έχουν πώς θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

Αυτό δε σημαίνει ότι στις υπόλοιπες Επιτροπές εξωτερικής «αξιολόγησης» που δε συμμετείχαν εκπρόσωποι των επιχειρήσεων η «αξιολόγηση» έγινε με άλλους όρους. Γιατί εκείνο που είναι στην καρδιά της διαδικασίας της «αξιολόγησης» είναι να ασκηθεί έλεγχος και πίεση στα Ιδρύματα για την προσαρμογή τους στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, δηλαδή στις επιδιώξεις για ολοκληρωτική πρόσδεση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ στις ανάγκες της αγοράς. Οταν, όμως, διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων συμμετέχουν στην «αξιολόγηση» των τμημάτων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, τότε είναι πια εξόφθαλμη η παρέμβαση του κεφαλαίου στην ίδια τη διαδικασία της «αξιολόγησης», στην ίδια τη λειτουργία πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην έκθεση εξωτερικής «αξιολόγησης» του Τμήματος, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, αναφέρει: «Συνιστάται οι καλές σχέσεις με ορισμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις να διευρυνθούν και πέραν των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την πρακτική άσκηση των σπουδαστών και να καλλιεργηθούν περαιτέρω για συνεργασίες στην έρευνα και τη δοκιμασία προϊόντων». Και υπογραμμίζεται: «Η επιτροπή εξέτασε επίσης τον διάλογο του Τμήματος με τη βιομηχανία και διαπίστωσε ότι αυτή έχει ανεπίσημο χαρακτήρα μόνο και βασίζεται κυρίως σε προσωπικές επαφές. Στην Επιτροπή αναφέρθηκε ότι τα νεοδιορισμένα μέλη του διδακτικού προσωπικού προέρχονται κυρίως από εξωτερικές θέσεις και με εμπειρία από τη βιομηχανία και φέρνουν μαζί τους τις προσωπικές τους διασυνδέσεις. Ο διάλογος με τη βιομηχανία δεν έχει συστηματοποιηθεί, ούτε γίνεται σε τακτική βάση. Για το λόγο αυτό, η αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών φαίνεται τελικά να βασίζεται σε ανεπίσημες και μη συστηματικές εισροές από εξωτερικές πηγές και, τελικά, οριστικοποιείται από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος. Η Επιτροπή συνιστά καλύτερα δομημένες, τυποποιημένες και τεκμηριωμένες προσεγγίσεις στο θέμα αυτό». Με άλλα λόγια, καλείται το Τμήμα να συστηματικοποιήσει τη διασύνδεσή του με την αγορά και να συμπεριλάβει τη γνώμη των επιχειρήσεων στις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΠΟΡΟΥΣ...

Η τουριστική προσφορά της Ελλάδας πρέπει να απευθύνεται «σε πιο ενήμερους, πιο εκλεκτικούς, πιο απαιτητικούς και πιο εύπορους τουρίστες».

Αυτό είπε χτες, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος στην παρουσίαση της καμπάνιας για την προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία και Γαλλία.

Δεν είπε κάτι καινούριο. Είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται οι μεγαλοξενοδόχοι και οι ιδιοκτήτες των ακριβών εστιατορίων, είναι αυτό ακριβώς που διακρίνει και τους στόχους της τουριστικής προβολής της χώρας και της Αθήνας.

Ωστόσο, οι «μικροί» του τουρισμού που μπορεί να νιώθουν ικανοποίηση όταν ακούν ότι αυξάνονται από την κυβέρνηση τα κονδύλια της τουριστικής προβολής πρέπει να καταλάβουν ότι τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανούνται δεν είναι γι' αυτούς.

Οι «εκλεκτικοί» και «εύποροι» τουρίστες έχουν πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις και αυτές προβάλλονται μέσα από τις καμπάνιες. Τα λεφτά στα λεφτά, που λέει και ο λαός.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΥ ΕΝΟΧΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ

Bρε βρε άγχος εκεί στο ΠΑΣΟΚ μην παραγραφεί η ευθύνη υπουργών σε καμιά υπόθεση, όπως της «ΖΗΜΕΝΣ», του Βατοπεδίου, του «ΓΕΡΜΑΝΟΥ», ή αυτή την δομημένων ομολόγων...

Οχι τίποτε άλλο, αλλά δεν τους έχουμε δει να ...σκίζουν τα ρούχα τους στις περιπτώσεις που έχουν παραγραφεί οι ευθύνες των δικών τους υπουργών.

Βέβαια, δεν είναι αυτή η ουσία του πράγματος. Αλλη είναι. Οτι το ΠΑΣΟΚ φωνάζει για παραγραφές μόνο και μόνο για να έχει «σκάνδαλα» να τρέχουν στην επικαιρότητα.

Αυτά, την ίδια στιγμή που φροντίζει με κάθε τρόπο να «παραγράφει» την πολιτική ουσία αυτών των υποθέσεων με την πολιτική του στάση. Γιατί η πολιτική ουσία, βλέπετε, «πατάει» στις πολιτικές που ασκούν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ...

Τους νοιάζει, π.χ., ποιος υπουργός φταίει ή δε φταίει για το Βατοπέδι, αλλά ουδόλως τους αφορά ότι η ελληνική γη είναι εμπόρευμα. Κόπτονται για τα δομημένα ομόλογα, αλλά δεν τους απασχολεί ότι οι εισφορές των εργαζομένων παίζονται στο χρηματιστήριο...

Αν αυτό δεν είναι υποκρισία, τότε τι είναι; Κατανοούμε το πρόβλημά τους να οξύνουν την σκανδαλολογία ενόψει εκλογών, αλλά κι ο κόσμος δε «μασάει κουτόχορτο»...

Κι εχουμε και τη Νέα Δημοκρατία από την άλλη, που μας έχει «φάει τα ...αυτιά» με το πόσο ...νομιμόφρονας είναι ο τρόπος που κινείται. Ολα, λέει, πάνε στη Δικαιοσύνη...

Η ...Δικαιοσύνη πού πάει, δεν ξέρουμε όμως. Κι όταν οι παρεμβάσεις, οι διορισμοί της ηγεσίας της, οι διώξεις κατά δικαστικών είναι καθημερινά φαινόμενα, προφανώς ...δεν πάει καλά.

Αφήστε, δηλαδή, που και η Δικαιοσύνη την εφαρμογή των νόμων εποπτεύει. Δηλαδή, τους ίδιους νόμους που ψηφίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οπότε, ακόμη και αν θελήσει να θίξει την ουσία των πραγμάτων, ελάχιστα περιθώρια έχει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com