Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΤΑΤΟΥΛΗΣ:ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αν δεν αλλάξει τακτική θα καταγραφούμε ως μία Οδυνηρή Παρένθεση.

Ο Πέτρος Τατούλης πάει γυρεύοντας για διαγραφή με αυτά που είπε στην ομιλία του το κόμμα των Φιλελευθέρων είπε μεταξύ άλλων "ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αν δεν αλλάξει τακτική θα καταγραφούμε ως μία ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ..."
ΤΑΤΟΥΛΗΣ στην ομιλία του στους "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ" επέμεινε....ότι υπάρχει καθεστώς ατιμωρησίας στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τήρησε τις προγραμματικές δηλώσεις της ούτε πραγματοποίησε τις μεταρρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει"Ανοιχτή αμφισβήτηση Τατούλη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού. Ο τελευταίος είχε πει ".... ΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΑΣ ΡΊΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....."
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 151.ΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ "ΞΕΚΑΘΑΡΟ" ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ...
πηγή:troktiko
Διαβάστε τη συνέχεια...

Σήμερα, δυστυχώς, αναζητούμε το χθες του μεγάλου ηγέτη!

.

Σαν σήμερα τον Οκτώβρη του 1981, το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 48,06 %. Μια νίκη που άλλαξε την πορεία της χώρας...
Στην πρώτη επινίκια δήλωσή του ο Προέδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, τόνιζε μεταξύ άλλων: «Απόψε κατέχομαι από βαθιά συγκίνηση. Είμαι πράγματι συγκινημένος για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έχετε δείξει. Και έχω ταυτόχρονα το αίσθημα βαθιάς ευθύνης, την οποία επωμίζομαι εγώ και οι συνεργάτες μου, για να πραγματώσουμε το έργο της αλλαγής. Πράγματι, πιστεύετε αυτά που πιστεύω και εγώ, γιατί η αλλαγή σήμερα είναι όρος για την επιβίωση του έθνους, για την ευημερία του λαού μας….….για να βγει πέρα το πρόγραμμα της μεγάλης αλλαγής, για να εδραιωθούν επιτέλους οι προσδοκίες του λαού μας, θα απαιτηθεί η άμεση ενεργός συμμετοχή σας στο πρόγραμμα της αλλαγής. Και θα κάνουμε την αλλαγή χειροπιαστή. Η αλλαγή θα δείξει το πρόσωπό της πάρα πολύ γρήγορα, πολύ άμεσα….…στόχος μας, πολιτική μας, είναι η ευημερία του λαού. Είναι η εθνική υπερηφάνεια και η κοινωνική δικαιοσύνη……είμαστε αποφασισμένοι να εκτελέσουμε το πρόγραμμά μας κατά γράμμα, γιατί μας δώσατε αυτό που ζητούσαμε…….θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα μείνουμε στις επάλξεις αυτού του αγώνα για τη νέα Ελλάδα, που όλοι προσδοκούμε. Μια Ελλάδα που θα ανήκει στο λαό της. Μια Ελλάδα που θα τη διαφεντεύει ο λαός της…Και να ξέρετε, πως θα τιμήσω το μεγάλο συμβόλαιο τιμής, που συνήψα τόσα χρόνια μαζί σας»
Και πράγματι το τίμησε:
-Η πρώτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε στις 21 Οκτώβρη και στις 22 Οκτώβρη γίνεται η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Στις 15 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Παλαιστίνιου ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ στην Αθήνα, όπου εκφράζεται η υποστήριξη της Ελλάδας για να αποκτήσουν πατρίδα οι παλαιστίνιοι (χρέος του Ανδρέα στα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα που στήριξαν το ΠΑΚ)
- εισοδηματική πολιτική με αυξήσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες έφθαναν στο 37,5% στα μεροκάματα και 42,5% στους μισθούς (παράλληλα εξαγγέλθηκε και καθιερώθηκε η Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής)Ανδρέας Παπανδρέου: «Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής, μια ανθρώπινη ζωή στα χωριά και στις πόλεις. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε πόλεις που αξίζει να ζει κανείς. Θέλουμε να φτιάξουμε πάρκα, παιδικούς σταθμούς, ιατρικούς σταθμούς για την πλήρη περίθαλψη του πολίτη, του Έλληνα και τις Ελληνίδας. Θέλουμε να ανεβάσουμε το βιοτικό επίπεδο…»
- Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) «…Για να καταργηθούν τα προνόμια των ολίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευθούν η μητέρα, το παιδί, τα γηρατειά….Την κοινωνικοποίηση της υγείας που συνεπάγεται την δωρεάν ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την προληπτική υγιεινή για όλους τους Έλληνες, την κατάργηση των ιδιωτικών κλινικών και όλων των προνομίων στην παροχή ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών. Ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για υγεία, ατυχήματα, γηρατειά και ανεργία που να επεκταθεί σε όλους τους Έλληνες. Την προστασία της μητέρας και του παιδιού...»
- Παιδεία. Θεσπίστηκε η δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία της εκπαίδευσης. Κατοχυρώθηκε η αυτοδιοίκηση των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, ιδρύθηκαν τα ΤΕΙ και δημιουργήθηκε ο θεσμός των Μαθητικών Κοινοτήτων.«Αποτελεί για μας η Παιδεία βάθρο και θεμέλιο της μεγάλης Αλλαγής, γι' αυτό θεωρούμε εθνική ντροπή το ρεκόρ του αναλφαβητισμού που είχε η χώρα μας σ' ολόκληρη την Ευρώπη...»
- Κοινωνικό κράτος έλαβε ιδιαίτερη πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Οι άστεγοι, οι άποροι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες απέκτησαν μια θέση στην κοινωνία και λήφθηκαν μέτρα για την περίθαλψη και επαγγελματική αποκατάστασή τους.· Κατοχύρωση του 5θήμερου, 40ωρου και 4 εβδομάδων αδείας.· Αύξηση στους κατώτατους μισθούς των συνταξιούχων
– Επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα.· Προστασία του εισοδήματος με την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή.· Αυτοτελή σύνταξη για την Αγρότισσα - Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προς όλους τους αγρότες.· Δημιουργία Εθνικού Συστήματος Υγείας· Οργάνωση Δημόσιων Βρεφονηπιακών Σταθμών – Διακοπών για παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, ΚΑΠΗ...· Μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας... και τόσα άλλα...Μόνο ελαφρά μειδιάματα και νοσταλγία προκαλούν τα πιο πάνω σήμερα…
Κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει θέληση και βούληση να επιστρέψουμε στις κατακτήσεις της πρώτης προοδευτικής κυβέρνησης της χώρας. Κανείς δεν θέλει να οικοδομήσει ξανά αυτονόητες κατακτήσεις που ισοπέδωσε ο δήθεν «εκσυγχρονισμός» της σημιτικής λαίλαπας και κατόπιν της δεξιάς.Κι όμως, ο λαός είναι σοφός…
Μια απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων του 1981 και του 2007, βάζει στη γωνία «επικοινωνιολόγους», γιάπηδες και «τεχνοκράτες»:
1981 Εγγεγραμμένοι: 7.059.778, Ψήφισαν: 5.753.478, ΠΑΣΟΚ: 48,1% (2.726.309 ψήφοι)
2007 Εγγεγραμμένοι: 9,918,917, Ψήφισαν: 7,355,026, ΠΑΣΟΚ: 38.10 % (2,727,279 ψήφοι)Μακρινές κατακτήσεις, σήμερα είναι οράματα αγώνων…
Σήμερα, δυστυχώς, αναζητούμε το χθες του μεγάλου ηγέτη!
Διαβάστε τη συνέχεια...

Άθλια σωφρονιστική περίθαλψη στις δικαστικές φυλακές Χανίων!

Aρνηση λήψης συσσιτίου και αποχή από τον εγκλεισμό τους πραγματοποιούν από την Πέμπτη οι κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών Χανίων.

Οι κρατούμενοι ζητούν βελτίωση των συνθηκών κράτησης, δεδομένου ότι, όπως επισημαίνουν, η φυλακή διαθέτει 118 κρεβάτια και στεγάζει 165 κρατούμενους, με αποτέλεσμα 47 εξ αυτών να κοιμούνται σε στρώματα, είτε μέσα σε κελιά, είτε σε διαδρόμους των φυλακών.

Επίσης,ζητούν τη βελτίωση των γευμάτων και των συνθηκών υγιεινής, καθώς και τη μείωση της ποινής για τις παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Δυστυχως,ο χαρακτηρας του σωφρονισμου στην Ελλαδα συνεχιζει να περιοριζεται στα πλασια της εκδικησης. Πως ειναι δυνατον να μιλαμε για Δημοκρατια, αναπτυξη και πολιτισμο, οταν οι κρατουμενοι στις φυλακες...κοιμουνται στο δαπεδο;;;

Πως ειναι δυνατον ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων Χανίων να χαρακτηριζει Πανελλαδικο, το πρόβλημα της έλλειψης κλινών στα σωφρονιστικά ιδρύματα...και η Ελληνικη Κυβερνηση, ουτε καν να αντιδρα...;;;

Μιλαμε,για βασικα στοιχεια ανθρωπιας και αξιοπρεπειας, τα οποια θα επρεπε να ηταν δεδομενα, αν θελαμε να προχωρησουμε παρακατω.
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΝΤΡΟΠΗ! ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ 3.000 ΕΥΡΩΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ!

Την οργή των πληγέντων στην Ηλεία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν στείλει, ήδη, 1.000 ειδοποιητήρια - αναμένεται να σταλούν άλλα 11.000 - για να επιστραφεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση



Δεν έχουν δώσει χρήματα ακόμη και σε όσους τα δικαιούνται!

Η μη οικονομική ενίσχυση των πυροπλήκτων όλο αυτό το διάστημα, η μη καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται, η μη κάλυψη του χαμένου εισοδήματος, η μη αντικατάσταση των στάβλων και των μηχανημάτων έχει αναγκάσει τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να πουλάνε τα κοπάδια τους και τα χωράφια τους κοψοχρονιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελαιοπαραγωγοί, τις μόνες αποζημιώσεις που έχουν πάρει (και αυτές λειψές) είναι 150 ευρώ ανά στρέμμα στα καμένα και ως προκαταβολή από την Πολιτική Σχεδίασης Εκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) το 20% της παραγωγής που κάηκε, πέρα από τα 3.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα θα αποδοθούν, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, σε δύο χρόνια και θα καλύπτουν μέρος της πραγματικής ζημιάς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετικά πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, δίδεται η χαριστική βολή στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Υπενθυμίζουμε ότι εξαιρούνται από τις αποζημιώσεις, μεταξύ άλλων, αγρότες και κτηνοτρόφοι των οποίων οι ζημιές δεν υπερβαίνουν το 30% της παραγωγής και του πάγιου κεφαλαίου, παραγωγοί που δεν έχουν ΑΦΜ, γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που δεν έχουν συστηματικό χαρακτήρα... Η λίστα της «εξόντωσης» των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων περιλαμβάνει ακόμα καμιά 50αριά παρόμοιες «εξαιρέσεις».

Επιπρόσθετα, στην Ηλεία καταστράφηκαν περισσότερα από 1.000 σπίτια. Ξεπερνώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, αιτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών κατάφεραν να καταθέσουν 500 πληγέντες. Από αυτές τις 500 αιτήσεις, έχουν εγκριθεί μόλις λίγες δεκάδες! Και μιλάμε για χρήματα που δόθηκαν από το υστέρημα του λαού.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com