Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Πανηγυρίζει» η κυβέρνηση γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα τρέξει με ρυθμούς 3% φέτος και 2-2,5% του χρόνου...«Πανηγύρια» και στο μεσημεριανό δελτίο του MEGA! Μόνο που αμφότεροι «ξέχασαν» να μας πουν:
- Τι ρυθμό ανάπτυξης παρέλαβε η Ν.Δ. το 2004: Πάνω από 5%...
- Τι ρυθμό ανάπτυξης υπόσχονταν η Ν.Δ. το 2004: Πάνω από 5%...
- Σε ποια θέση στην Ε.Ε., ως προς το ρυθμό ανάπτυξης, βρίσκονταν η Ελλάδα το 2004: Στην 5η θέση...
- Σε ποια θέση βρίσκεται σήμερα: Στην 14η...

«Το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, που κληροδότησαν οι Κυβερνήσεις του χθες, αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας και περιορίζει πολύ τα περιθώρια άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής...» λέει το υπουργείο οικονομικών. Μόνο που ξέχασαν να μας πει:
- Τι δημόσιο χρέος παρέλαβε το 1989 η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Στο 70 με 75% του ΑΕΠ...
- Τι δημόσιο χρέος παρέδωσε η Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ το 1993; Στο 110% του ΑΕΠ...
- Τι δημόσιο χρέος παρέλαβε η Ν.Δ. το 2004; Στα 180 δις...
- Πόσο έχει φτάσει το δημόσιο χρέος σήμερα; Στα 250 δις, μέσα σε μόλις 4,5 χρόνια...
Δημοσίευση:Πέτρος Αλυσανδράτος(αναγνώστης)
Διαβάστε τη συνέχεια...

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πόροι στην "φτωχή" Ελλάδα για αύξηση των μισθών και των συντάξεων...

Με Ερώτηση που κατέθεσαν πριν από λίγο στη Βουλή 36 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχ. Καρχιμάκη και την Σ. Σακοράφα, "ξετινάζουν" αυτή τη φορά τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Χρήστο Χατζηεμμανουήλ. Και καταγγέλουν ότι "το … ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ του ανέρχεται σε αστρονομικές ημερήσιες αποδοχές ποσού 1.923 ευρώ, ΔΗΛΑΔΗ 41.666 ευρώ το μήνα και περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο! Και όλα αυτά -όπως προσθέτουν- με συμβατικούς όρους, που επέβαλλε ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ και που περιλαμβάνονται ως παραδείγματα στην επιχειρηματολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των παγίων Ελληνικών θέσεων περί διατήρησης του μονοπωλίου!»
.
Παραθέτουν επίσης έναν πίνακα με αμοιβές και άλλων στελεχών του ΟΠΑΠ:
κ. Χ. ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος)
500.000 ευρώ ετησίως ή 41.666 ευρώ μηνιαίως ή 1.923 ευρώ ημερησίως ή 240,30 ευρώ την ώρα!
κα. Β. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ (έμμισθη δικηγόρος – σύμβουλος)
182.000 + bonus έως 165.000
κ. Σ. ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ (Σύμβουλος – Γενικός Επιχειρησιακός Υπεύθυνος – «κουμπάρος» του Προέδρου)
182.000 + bonus έως 165.000
κ. Γ. ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ (QUALITY BUSINESS SOLUTIONS - υιός καθηγήτριας Πανεπιστημίου που επέβλεψε γνωστή διδακτορική διατριβή)
432.000 ευρώ
κ. Δ. ΠΑΝΑΓΕΑΣ (Νομικός Σύμβουλος Διοίκησης)
120.000 + ασφαλιστικές εισφορές
κ. Ν. ΤΟΜΑΡΑΣ (παραιτηθείς !!! πρώην επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία καταργήθηκε ως … ανεπαρκής)
Εφάπαξ 1.500.000 Ευρώ
πηγή:PRESS
Διαβάστε τη συνέχεια...

''Α''ΤΕΙ...Πλήρης υποβάθμιση! (Μέρος 1ο)

Τι κι αν οι διοικήσεις ζητούν αλλαγή της «ταμπέλας» στα ΤΕΙ και νέα «βαφτίσια» των ιδρυμάτων, που από ΤΕΙ έγιναν ...ΑΤΕΙ και από κει πάνε να γίνουν ...«πανεπιστήμια»... Η πραγματικότητα που βιώνουν οι σπουδαστές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα ΤΕΙ είναι μία: Υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση, ελλείψεις, δυσβάσταχτο κόστος σπουδών...

Οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, η πολιτική της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, που στρώνει το έδαφος για την επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων, οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Παιδείας, χτυπούν ακόμα περισσότερο τα ΤΕΙ. Τώρα, μάλιστα, που στο προσκήνιο μπαίνει η αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων (καθώς πρόθεση της κυβέρνησης, μετά και την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου, είναι να ενσωματώσει την κοινοτική οδηγία 36/05), τα ΤΕΙ βρίσκονται σε ακόμα δυσμενέστερη θέση.

Η ντιρεκτίβα και οι «ασπιρίνες»

Στόχος της πολιτικής της ΕΕ, στον οποίο εντάσσεται και η κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ, είναι να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα όλων των αποφοίτων, να πέσει η τιμή της εργατικής δύναμης, να κρίνει τα επιστημονικά προσόντα του εργαζόμενου ο ίδιος ο εργοδότης. Αυτό σημαίνει, ότι ο εργοδότης «κρίνει» κάθε μεμονωμένο εργαζόμενο, ότι καταργούνται δηλαδή οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα που τάζει η κυβέρνηση στα ΤΕΙ δεν είναι παρά μια μπανανόφλουδα, καθώς με το ένα χέρι τους δίνει μια φιλολογική λίστα χωρίς αντίκρισμα και με το άλλο χέρι τους παίρνει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι ήδη φτηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι, διαπραγματεύονται την πώληση της εργατικής τους δύναμης υπό χειρότερους όρους σε σχέση με τους πτυχιούχους πανεπιστημίου.

Τόσο η «ανωτατοποίηση» των ΤΕΙ επί ΠΑΣΟΚ, όσο και όλες οι κινήσεις - βαφτίσια των ΤΕΙ αποβλέπουν στην ακόμα παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων και των πανεπιστημίων. Βασική κατεύθυνση της διαδικασίας της Μπολόνια άλλωστε είναι η δημιουργία χώρου όπου όλα τα πτυχία θα είναι μια «σούπα», στην οποία όπου να 'ναι θα ενταχτούν και τα κολέγια. Είναι προφανές ότι όλες οι κατ' όνομα αλλαγές που επιχειρούνται στα ΤΕΙ δε συνοδεύονται από καμία ουσιαστική αναβάθμισή τους. Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει τους εκπαιδευτικούς και τις διοικήσεις των ιδρυμάτων «στο χέρι» για να εφαρμόσουν γρήγορα τις αναδιαρθρώσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ-ΕΛ.ΑΣ.-ΚΡΑΤΟΣ


Tης δικαιοσύνης ήλιε ...ανόητε. Παρέπεμψαν ποιον; Τον φοιτητή που έφαγε ξύλο και δήθεν έπεσε σε Ζαρντινιέρα! Τον έκαναν τόπι στο ξύλο αλλά τον παραπέμπουν για στάση κατά της αρχής και ενώ τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο. Αυτό δεν είναι κράτος, δεν είναι δικαιοσύνη. Αύριο μάλιστα γίνεται η δίκη των 18 αστυνομικών που τον ξυλοκόπησαν και φέρουν την ευθύνη και λίγο πριν τον έχουν παραπέμψει. Μα δεν ντρέπεστε καθόλου. Ούτε μια συγνώμη δεν...

θα του ζητήσετε; Τον πλακώσατε στο ξύλο και τελικά θα τον ...καταδικάσετε έτσι όπως είναι; Να το θεωρήσουμε επιτυχία αν τελικά το παλικάρι αθωωθεί; Να πούμε ότι δικαιώθηκε ενώ τον ξυλοφόρτωσαν και τον έστειλαν στην Κύπρο;

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com