Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΑΦΑΝΤΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ!


> Ε, ε, εμείς δεν είμαστε Οικολόγοι για τα δάση...μόνο στις εκλογές το κάναμε για παιχνιδάκι...καλά το πιστέψατε; Μ@λ@κες είστε;


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΛΑ ΜΙΑ "ΜΠΙΖΝΑ"...

Κρουνοί δισεκατομμυρίων έχουν ανοίξει από τις υποδομές που αφορούν το έργο της πυρόσβεσης στη χώρα, αλλά οι τραγικές συνέπειες, με την πρώτη ευκαιρία, όπως συμβαίνει και τις τελευταίες μέρες, κάνουν ξανά και ξανά την επανεμφάνισή τους.

Σε τελική φάση βρίσκεται και η κατασκευή διοικητικών κτιρίων του Πυροσβεστικού Σώματος και ακόμη 7 Πυροσβεστικών Σταθμών, που εκχωρούνται με τη ληστρική μέθοδο των διαβόητων συμπράξεων Δημοσίου και ιδιωτών (ΣΔΙΤ).

Οι ιδιώτες (μεγαλοκατασκευστές κ.ά.) θα βάλουν κάτω από τη διαχείρισή τους τις εκχωρούμενες δημόσιες υποδομές, κάτι που βέβαια τους υπόσχεται νέα τρελά υπερκέρδη προς δόξαν των εμφανιζόμενων ελλειμμάτων.

Για την ακρίβεια...

...οι καραδοκούντες ιδιώτες θα βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι, φορτώνοντας τα σπασμένα στους κρατικούς προϋπολογισμούς της επόμενης 25ετίας, για το διάστημα δηλαδή που προβλέπουν οι "υμβάσεις" τους με το κράτος.

Σε αυτό το πλαίσιο και τα νέα υπερκέρδη των παραπανω θα βάλουν και πάλι φρένο στα απαραίτητα δημόσια κονδύλια και για τις ανάγκες πυροπροστασίας και πυρόσβεσης...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΝΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (Β')

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕΛΗ

Μέχρι αργά χτες το βράδυ οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου έβλεπαν τη φωτιά να φτάνει και να μπαίνει στα πρώτα σπίτια του δήμου στη βόρεια πλευρά. Στις περιοχές Πευκόφυτο και Αγία Παρασκευή οι φλόγες υψώνονταν μπροστά στους ανθρώπους, ενώ κάποια σπίτια παραδόθηκαν στη φωτιά. Η αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους να εκκενώσουν πολλές περιοχές και να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι δεκάδες ρίψεις που επιχειρήθηκαν το μεσημέρι από αεροπλάνα και ελικόπτερα ανέκοψαν τη φωτιά ώστε να μην κάψει κυριολεκτικά το χωριό, εκτός από το δάσος που έγινε κάρβουνο. Μέχρι αργά το βράδυ, κάτοικοι και πυροσβέστες - λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων - βρίσκονταν "στο πόδι"...

Το πιο επικίνδυνο μέτωπο χτες το απόγευμα ήταν αυτό της Πεντέλης που έζησε εικόνες της δεκαετίας του '90. Η πλατεία της Παλαιάς Πεντέλης παραδόθηκε στις φλόγες όπως και δεκάδες σπίτια της περιοχής, ενώ η αναδασωμένη περιοχή μετατράπηκε σε στάχτη. Σε λίγα λεπτά η πύρινη λαίλαπα έφτασε στη Νέα Πεντέλη και προχωρούσε ανεξέλεγκτη.

ΡΟΔΟΠΟΛΗ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Πολλοί κάτοικοι κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν στην περιοχή καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έκλειναν δρόμους, στερώντας έτσι τους δρόμους διαφυγής. Σε κλοιό ήταν για αρκετή ώρα οι οικισμοί Αγ. Σπυρίδωνας και Νταού Πεντέλης όπως και το νοσοκομείο στο οποίο παρέμειναν 25 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημαντικό πρόβλημα υπήρχε στην περιοχή του ΠΙΚΠΑ.

Τραγικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι της Ροδόπολης και της Σταμάτας, που βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι το Σάββατο το βράδυ απέναντι στη φωτιά και είδαν τις φλόγες να μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους και αρκετά από αυτά να καίγονται. Στους δρόμους επικράτησε πανικός, με τους κατοίκους πανικόβλητοι μέσα στη νύχτα να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και χτες όλη τη μέρα, ενώ εκτός από πολλά στρέμματα δάσος, κάηκαν σπίτια και τα κτίρια του Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης. Η κατάσταση στη Ροδόπολη έγινε καλύτερη αργά το βράδυ, όπως και στη Σταμάτα, αν και ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παρέμενε μαζί και με το φόβο των κατοίκων να ζήσουν ένα ακόμα βράδυ αντιμέτωποι με τη φωτιά.

Ανεξέλεγκτα έκαιγε η φωτιά στο Διόνυσο μέχρι αργά χτες το βράδυ κατακαίγοντας το δάσος. Η φωτιά έφτασε στην περιοχή αργά το βράδυ του Σαββάτου καίγοντας σπίτια. Αρκετοί κάτοικοι εγκατέλειπαν την περιοχή ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εκκενώθηκε και η περιοχή Αιολίς. Ολο το βράδυ έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες που συνεχίστηκε και με το πρώτο φώς της ημέρας και κατάφεραν κάποια στιγμή χτες να ανακόψουν τη φωτιά. Αργά το απόγευμα όμως και λόγω των αναζωπυρώσεων η φωτιά βρέθηκε και πάλι να καίει ανεξέλεγκτα το δάσος κατευθυνόμενο στην κορυφή του βουνού.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΝΕΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ

Μεγάλες είναι οι καταστροφές στον Μαραθώνα. Οι φλόγες μάλιστα έφτασαν μέχρι την περιοχή Αύρα, αργά χθες το βράδυ, τμήμα της οποίας εκκενώθηκε. Ολη η περιοχή, από τη Λίμνη μέχρι και τα όρια της πόλης, έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Χτες το μεσημέρι, απειλήθηκαν σπίτια, λίγες μόλις εκατοντάδες μέτρα από την κεντρική πλατεία της πόλης, λόγω μεγάλης αναζωπύρωσης.

Φλόγες ξεπρόβαλαν ξανά στο Καλέτζι, χτες το απόγευμα βγάζοντας τους κατοίκους ξανά στο δρόμο, όπως τις απογευματινές ώρες της Κυριακής που απείλησαν σπίτια της περιοχής και έκαψαν δασικές εκτάσεις. Ιδια κατάσταση στο Ανω και το Κάτω Σούλι, που κάτοικοι είδαν την πύρινη λαίλαπα να περνά από τις αυλές των σπιτιών τους.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, η φωτιά έφτασε στο Κάτω Σούλι και απείλησε το πευκοδάσος του Σχινιά. Αντίθετα, πολλά σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και άλλα υπέστησαν ζημιές στην Πάντειο Πολιτεία όπως επίσης κινδύνεψαν θερμοκήπια, καλλιέργειες και φυτώρια. Από την άλλη, στο Ανω Σούλι, οι φλόγες απειλούσαν το χωριό, καταστρέφοντας σπίτια και εκτάσεις με ελιές ανά διαστήματα, με κατοίκους και πυροσβέστες να παλεύουν σχεδόν όλο το 24ωρο με τις αναζωπυρώσεις.

Ενα από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, πέρασε από την περιοχή του Βρανά, κάτω από το ελικοδρόμιο του Πολεμικού Ναυτικού. Θερμοκήπια και σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις αναζωπυρώσεις που συνεχίστηκαν και χτες.

Σε επιφυλακή ήταν οι κάτοικοι της Ν. Μάκρης, της Ανατολής και του Ν. Βουτζά καθώς το μέτωπο του Αγ. Πέτρου πλησίαζε το απόγευμα τις περιοχές αυτές. Νωρίτερα, από το μέτωπο του Βρανά, οι φλόγες έφτασαν κοντά στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μάκρης.

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό τα ξημερώματα του Σαββάτου επεκτάθηκε ανεξέλεγκτη σε όλη τη βόρεια πλευρά του χωριού, καίγοντας χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έδιναν μάχη όλη τη μέρα με τις φλόγες. Αργά το βράδυ, η φωτιά μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού. Η καταστροφή συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα, αυτή τη φορά, στην περιοχή Σέσι, όπου η φωτιά έφτασε κυριολεκτικά στην παραλία και στον εκεί οικισμό. Οι κάτοικοι προσπαθούσαν μέχρι χτες το βράδυ να σώσουν τις περιουσίες τους και να σβήσουν τη φωτιά που συνεχώς αναζωπύρωνε.

Η ίδια φωτιά κατευθύνθηκε και ανατολικά, φτάνοντας έξω από το Βαρνάβα όπου δόθηκε κυριολεκτικά και με κάθε μέσο μάχη περιμετρικά του χωριού στα πρώτα σπίτια, ώστε να μην περάσει η φωτιά. Η φωτιά μπήκε ακόμα και στο στρατόπεδο που υπάρχει στην περιοχή από το οποίο ο στρατός είχε αποσύρει το πρωί αντιαεροπορικούς πυραύλους που ήταν εκεί αποθηκευμένοι.

Μάχη με τις φλόγες δόθηκε και στην παραλία του Βαρνάβα, ενώ μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής κατόρθωσαν να ανακόψουν τη φωτιά στα νότια του χωριού σε χαράδρα η οποία υπήρχε κίνδυνος να την οδηγήσει προς το Καπανδρίτι. Στο ίδιο σημείο χτες το πρωί μια μεγάλη αναζωπύρωση δημιούργησε και πάλι μέτωπο φωτιάς που προσπαθούσαν μέχρι το βράδυ να τη σβήσουν.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Έρχονται αναλυτικές αναρτήσεις για κάθε πληγείσα περιοχή.

Επίσης θα σας δημοσιεύσουμε για τις ίδιες περιοχές...τις αναδασώσεις με "βίλες" που έχουν γίνεικατά το παρελθόν.

Αναλυτικές αναρτήσεις το, επόμενο διήμερο, για όλες τις περιοχές και την πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα για τις συγκεκριμένες περιοχές!

Έρχεται στο Πειρατικό...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΑΧΤΗ...

Ευτυχώς σήμερα τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, μικρές εστίες υπάρχουν σε αρκετά σημεία, αλλά ελέγχονται.

Έχουν μπει οι φλόγες σε πολλά σπίτια σε πάρα πολλά χωριά και οι περιουσίες που έχουν καταστραφεί είναι εκατοντάδες.


Στο χωριό Διώνη έχουμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέτωπο όπως και στην Καλλιτεχνούπολη, που ίσως κινδυνέψουν και πάλι κατοικίες.


Πάνω από 120,000 δασικά στρέμματα έχουν γίνει στάχτη και η οικολογική ζημία ειναι ανεπανόρθωτη.

Καμένη γη παντού, ολόκληρη η Β/Α Αττική έγινε κάρβουνο, αλλά...


καμία πολιτική ευθύνη, καμία πολιτική παραίτηση.


Όλα φαίνεται και πως τούτη τη φορά πήγαν πολύ καλά κι έτσι δεν χρειάζονται ούτε παραιτήσεις, ούτε ανάληψη πολιτικών ευθυνών.

Να δώσουμε όμως Συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και στους εθελοντές, που πάλεψαν με κάθε μέσο με τις φλόγες, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com