Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός εκλόγιμων θέσεων του Επικρατείας ο Έβερτ


Φαίνεται τελικά ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά...

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ αποφάσισε να διευκολύνει τον Κώστα Καραμανλή και ζήτησε να μην περιληφθεί το όνομα του στις εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Μια σημαντική αλλά και "παράξενη" απόφαση καθώς είχε γίνει γνωστό ότι η συμμετοχή Έβερτ στο Επικρατείας προτάθηκε ως αντάλλαγμα στην απόσυρση της υποψηφιότητας του Πέτρου Δούκα.

Είναι πάντως μια σωστή επιλογή για τον πολιτικό Μιλτιάδη Έβερτ ο οποίος έχει συμπληρώσει το 70ο έτος της ηλικίας του και δεν μπορεί πια να προσφέρει κάτι στην παράταξη αλλά και τη χώρα του.


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΓΙΑ ΤΟ DEBATE

Ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ για το debate των έξι πολιτικών αρχηγών:

"Για άλλη μια φορά υπογραμμίζουμε την ανάγκη διεξαγωγής του debate ανάμεσα στους έξι πολιτικούς αρχηγούς για λόγους πλουραλισμού και δημοκρατίας. Η ανάγκη βελτίωσής του δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την ματαίωσή του, γεγονός που θα συνιστούσε πλήγμα στον ισότιμο δημοκρατικό διάλογο αλλά και επιστροφή σε ένα στενά δικομματικό πλαίσιο".


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος παρουσιάζει σήμερα, τα 3 πιθανότερα σενάρια της 4η Οκτωβρίου, στα ΝΕΑ.

Εμείς θέλουμε να επικεντρωθούμε στο πιο πιθανό από τα τρία, το μεσαίο της εικόνας. Θα σας γνωστοποιήσουμε τις δικές μας εκτιμήσεις και παρατηρήσεις.

  • Στο ΠΑΣΟΚ, δίνεται ισχυρή αυτοδυναμία 157 εδρών με ποσοστό 42,8%. Όχι αδύνατο να συμβεί, αλλά πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει 156έδρες με ποσοστό έως το 42,5%
  • Το 35,4% που δίδεται στη ΝΔ, είναι μάλλον κολακευτικό για το πως μέχρι στιγμής διαμορφώνονται οι τάσεις, αλλά μάλλον πιθανότερο, καθώς αναμένεται περαιτέρω αύξηση της συσπείρωσης της.
  • ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στα επίπεδα εκείνα που κι εμείς τα τοποθετούμε, με βάση τις πληροφορίες μας.
  • Ο ΛΑΟΣ αναμένεται στο 5,9%. Εμείς του δίνουμε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 6%, αν και μια δυναμική συσπείρωση των οπαδών της ΝΔ, μπορεί να τον περιορίσει στο 5,5% και στις 15 έδρες.
  • Το 2,4% που δίνεται σαν εκτίμηση στους Οικολόγους μας φαίνεται υψηλό, μάλλον με δυσκολία θα ξεπεράσουν το 2%.
  • Τα ΛΟΙΠΑ θα βρεθούν πάνω από το 3%. Η εκτίμηση του 2,1% μας μοιάζει μακρινή. Καταλαβαίνετε ότι ένα ποσοστό των ΛΟΙΠΩΝ άνω του 3% θα επηρεάσει άμεσα το εκλογικό αποτέλεσμα. Το πιθανότερο να ευνοήσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς θα αυξηθεί το ποσοστό των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων, άρα και οι έδρες του πρώτου. Ενώ αναμένεται αρνητικά να επηρεαστεί η ΝΔ, έχοντας τις γνωστές διαρροές της προς πάσα κατεύθυνση.
Όλα τα παραπάνω με βάση τις σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.

Πολλά μπορούν να γίνουν μέχρι τις 4 Οκτώβρη...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στα Ιωάννινα:

Απόψε, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας εδώ στα Γιάννενα, στην Ήπειρο. Σήμερα, είμαι και πάλι εδώ κοντά σας, για να φωνάξουμε όλοι μαζί ότι μπορούμε.

Μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, να βάλουμε τέρμα στην παρακμή, για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας, για τη μεγαλειώδη αυτή παρουσία, εδώ, στην Ήπειρο. Ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για την εμπιστοσύνη σας, γι' αυτό το συγκλονιστικό πάθος, που δεν είναι πάθος για την εξουσία και για τις καρέκλες, είναι πάθος για την Ελλάδα.

Είναι πίστη. Πίστη στις ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού μας. Είναι αυτή η τεράστια δύναμη που ξυπνάει, για να αλλάξει την πορεία της χώρας. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων.

(Ακούγονται συνθήματα)

Ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας.

Αποφάσεις, για να αφήσουμε πίσω την παρακμή και μαζί να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της ελπίδας. Μια νέα πορεία Εθνικής Ανάτασης.

(Ακούγονται συνθήματα)

Εμείς, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ενώνουμε τις δυνάμεις του Ελληνικού λαού, γιατί ήρθε η ώρα για το εγερτήριο. Το εγερτήριο των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Όλων των δυνάμεων, που διψάνε να δουν και πάλι την Ελλάδα να πρωτοπορεί, να πρωταγωνιστεί, να προοδεύει.

(Ακούγονται συνθήματα)

Ναι, ζητάμε αυτοδυναμία. Και κάθε μέρα, κάθε ώρα, όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες εναποθέτουν τις ελπίδες τους, την εμπιστοσύνη τους, στο δικό μας σχέδιο εξόδου από το αδιέξοδο.

Γι' αυτό, τώρα είναι η ώρα να κινητοποιήσουμε όλους τους Έλληνες. Να απευθυνθούμε, ναι, και στον γείτονά μας, να απευθυνθούμε στο φίλο μας, να απευθυνθούμε στο συνάδελφό μας, που ψήφισε Ν.Δ., και σήμερα αισθάνεται προδομένος.

Και να του πούμε με ειλικρίνεια: Είτε ψηφίσεις, είτε δεν ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ, θα παλέψουμε να σε κάνουμε και εσένα περήφανο. Περήφανο για την κυβέρνησή σου. Περήφανο για την Ελλάδα. Το πάθος, η αγωνία και η αποφασιστικότητά μας, αφορούν όλους, για τη νέα πορεία της πατρίδας μας με τη συμμετοχή όλων, κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.

Γι' αυτό από εδώ, από τα Γιάννενα, ζητώ από κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσά μου, και λέω συμπολίτη και συμπολίτισσα, διότι έχω και εγώ ρίζες απ' αυτόν εδώ τον τόπο, και σας καλώ απόψε:

Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα, με όραμα, με σχέδιο για τη χώρα.

Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης. Ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας, για να πορευθούμε μαζί σε μια πορεία Εθνικής Ανάτασης. Η λύση είναι μία, είναι η νίκη του ήλιου της ελπίδας, για να ενώσουμε τον Ελληνικό λαό σε αυτή τη νέα πορεία από τις 5 του Οκτώβρη και μετά. Για ένα κράτος που δουλεύει για τους πολίτες, για ένα κράτος που πιστεύει στις δυνάμεις των πολιτών, και για πολίτες που μπορούν να αισιοδοξούν για την Ελλάδα που θα φτιάξουμε μαζί.

Φίλες και φίλοι,

Η παρακμή που ζούμε δεν είναι μόνο μια οικονομική κρίση και δεν θα περάσει απλά όταν τελειώσει η διεθνής κρίση, διότι δημιουργήθηκε πολύ πριν τη διεθνή οικονομική κρίση. Αυτή η κρίση που περνάμε, είναι μία κρίση αξιών, είναι κρίση των δημοκρατικών θεσμών, είναι κρίση μιας Πολιτείας που δεν μας σέβεται.

Και φτάσαμε εδώ, γιατί επί έξι χρόνια γιγαντώθηκε το πελατειακό κράτος που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, που σπαταλά το βιος, τον κόπο τον δικό σας, το χρήμα του Ελληνικού λαού. Δεν στηρίχθηκε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, αφέθηκε το κράτος ανεξέλεγκτο και παραδόθηκε στη διαφθορά.

Κι όταν μιλάω με σας, με συμπολίτες, όλοι αναρωτιούνται και μου λένε «έχουμε υπουργούς, έχουμε Υπουργεία, έχουμε δημόσιους υπαλλήλους, αλλά δεν έχουμε κράτος». Γιατί δεν έχουμε κράτος, που να υπηρετεί τον Έλληνα και την Ελληνίδα; Και αυτό συμβαίνει τα τελευταία έξι χρόνια, γιατί κανένας σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την κυβέρνηση δεν ανέλαβε τις ευθύνες του. Για κάθε πρόβλημα, μας έλεγε η κυβέρνηση «κάποιος άλλος φταίει».

Όχι, δεν ήταν αμέλεια, ήταν η πολιτική απόφαση και επιλογή μιας κυβέρνησης, που επέλεξε μόνο να μοιράζει χάρες, ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις στους λίγους και «ημέτερους» και να σπαταλά τον πλούτο του Ελληνικού λαού, για να κρατηθεί στις καρέκλες της εξουσίας, αλλά από την άλλη, να καταδικάζει την Ελλάδα στην ύφεση, την κρίση και την υπανάπτυξη.

Μια κυβέρνηση, που δεν σεβάστηκε ούτε τον πολίτη, ούτε την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη, ούτε την περιφερειακή ανάπτυξη. Αδιαφόρησε, αγνόησε συνειδητά και το οικονομικό και το κοινωνικό κόστος. Το μόνο που την απασχόλησε ήταν το λεγόμενο «πολιτικό κόστος», αλλά και αυτό θα το πληρώσει με την απόφαση του Ελληνικού λαού στις 4 του Οκτώβρη.

Εδώ, στα Γιάννενα και την Ήπειρο, γνωρίζετε πολύ καλά τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Η Ήπειρος το 2004 ήταν μέσα στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έβγαινε από την απομόνωση τόσων ετών με την Εγνατία, με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου, με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, με τις σύγχρονες υποδομές στην Πανεπιστημιούπολη, έργα που έδωσαν πνοή και ελπίδα στον τόπο.

Σήμερα, η Ήπειρος, από Περιφέρεια - σταυροδρόμι κάνει πισωγύρισμα, αντί να πατήσει στα πόδια της γερά και να φύγει εμπρός. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να χτίσει σε όλες τις υποδομές τις οποίες εμείς αφήσαμε, επέλεξε συνειδητά να απαξιώσει, να γκρεμίσει την προοπτική της Ηπείρου, ό,τι έκανε δηλαδή και στην υπόλοιπη χώρα.

Μάταια περίμεναν οι Ηπειρώτες την ολοκλήρωση των στρατηγικών έργων για την περιοχή. Όλα, βλέπουμε, «παγώνουν», εγκαταλείπονται. Απώλεια πόρων από το Γ' ΚΠΣ, ρουσφετολογικές σπατάλες που μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, πού πήγαν όλα αυτά τα λεφτά;

Μάταια οι συμπολίτες μας στην Ήπειρο και στη Βόρεια Ελλάδα περίμεναν την ολοκλήρωση της Εγνατίας μέχρι το 2010. Μάταια περίμεναν την υλοποίηση της Ιόνιας Οδού, τον δυτικό σιδηροδρομικό άξονα, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Μάταια περίμεναν οι Ηπειρώτες την αξιοποίηση του φυσικού κάλλους, της ομορφιάς, του πολιτιστικού πλούτου αυτής της όμορφης περιοχής. Αυτού του πλούτου που μπορεί να γίνει εργαλείο ανάπτυξης, εργαλείο καταπολέμησης της ανεργίας, για τον πλούτο κάθε οικογένειας.

Από τον Αμβρακικό μέχρι τη λίμνη Παμβώτιδα. Τους ορεινούς όγκους, τα χωριά και τα ποτάμια της Πίνδου. Από τη Νικόπολη μέχρι το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Όλα δυστυχώς αφέθηκαν στη μοίρα τους, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς παρεμβάσεις, χωρίς κονδύλια. Κονδύλια, που γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν.

Ναι, υπάρχουν κονδύλια, αλλά ξοδεύονται αλλού. Ξοδεύονται σε προσλήψεις αγροφυλάκων. Ξοδεύονται στη δημιουργία άχρηστων επιτροπών. Ξοδεύονται σε έργα για να πλουτίσουν κάποιοι, αλλά το έργο να μην έχει τέλος. Ξοδεύονται για την εξυπηρέτηση όσων τους εξυπηρέτησαν. Αυτή ήταν η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας.

Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ πάει σήμερα παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από εδώ, από τα Γιάννενα. Και είναι μήνυμα ελπίδας, αλλαγής, νέας πορείας. Διότι ξέρουμε πια ότι, ούτε οι πολίτες, ούτε τα έργα, ούτε ο σχεδιασμός, ούτε η ανάπτυξη, ούτε η αντιμετώπιση της ανεργίας που χτυπάει ξανά κόκκινο στην Ήπειρο, δεν ήταν προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης που αποχωρεί.

Γι' αυτό λέμε:

Φτάνουν πια οι δικαιολογίες.

Φτάνει πια ο χαμένος χρόνος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δεν μπορεί η Ήπειρος να περιμένει άλλο.

Στις 4 του Οκτώβρη, βάζουμε τέλος στην κοροϊδία. Ξεκινάμε μαζί την πορεία για ένα καλύτερο αύριο. Σε ένα δρόμο που δεν είναι εύκολος, είναι όμως στρωμένος με κοινωνική δικαιοσύνη, με ελπίδα, με αισιοδοξία και με ανθρώπους που θα σηκώσουν τα μανίκια για να δουλέψουν.

Φίλες και φίλοι,

Αν το οικονομικό τοπίο στη χώρα είναι θολό, το πολιτικό τοπίο είναι ξεκάθαρο. Σε αυτές τις εκλογές, αναμετρώνται δύο διαφορετικές πολιτικές, δύο αντίθετες δέσμες αξιών. Δύο αντίθετες αντιλήψεις για τον τόπο.

Εκείνοι μιλάνε για περικοπές.

Εμείς μιλάμε για επενδύσεις.

Εκείνοι μιλάνε για συρρίκνωση.

Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη.

Εκείνοι μιλάνε για πάγωμα μισθών.

Εμείς μιλάμε για στήριξη των εισοδημάτων, του χαμηλόμισθου, της μεσαίας τάξης, για αναθέρμανση της αγοράς.

Εκείνοι μοιράζουν τον πλούτο στους λίγους.

Εμείς πιστεύουμε ότι ο πλούτος πρέπει να διανέμεται δίκαια σε όλους.

Εκείνοι βλέπουν την εξουσία ως λάφυρο για τους εαυτούς τους.

Για εμάς, η διακυβέρνηση είναι ευκαιρία και μόνον ευκαιρία προσφοράς.

Εκείνοι, ποτέ δεν πίστεψαν στις δυνάμεις αυτού του τόπου.

Εμείς, ξέρουμε απ' την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τα Ιόνια, τη Στερεά Ελλάδα, το Αιγαίο, την Κρήτη, τη Θράκη, ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει αστείρευτες δυνατότητες και πάνω σε αυτές θα οικοδομήσουμε το νέο αύριο.

Αλλά αυτά δεν γίνονται με υποσχέσεις, με ένα κατεβατό μέτρων που ποτέ δεν υλοποιούνται.

Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο, προγραμματισμός. Χρειάζεται κυβέρνηση, ηγεσία που θα οδηγεί τη χώρα με σιγουριά για το στόχο. Που δίνει ανάσα στη σημερινή ασφυξία. Που εγγυάται την ανάπτυξη στο μέλλον.

Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, το μόνο που υπόσχεται είναι το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων. Ακόμα και αυτά τα «έρημα» τα 20 ευρώ αύξηση, που υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία στους συνταξιούχους αγρότες, δεν τα έδωσε. Δεν τα δώσατε. Ενώ υπόσχεστε και τη συνεχή φοροεπιδρομή στη μεσαία τάξη.

(Ακούγονται συνθήματα)

Μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα, με τα δυναμικά νιάτα μας, εδώ. Με την εμπειρία της τρίτης ηλικίας, των περήφανων γηρατειών. Με τον επαγγελματία και μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη. Μαζί με τη νεολαία μας, που πλήττεται όσο κανένα άλλο στρώμα από την ανεργία και την έλλειψη προοπτικής. Είναι μια μάστιγα, για την οποία εμείς παίρνουμε άμεσα μέτρα, για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη και να δώσουμε ευκαιρίες, ευκαιρίες και προοπτική στη νέα γενιά.

Γι' αυτό και λέμε ότι, η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι και αδιέξοδη, και άδικη. Διότι με το πάγωμα, συνεχίζει το φαύλο κύκλο της ύφεσης και οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερα δημοσιονομικά προβλήματα.

Εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη. Εμείς λέμε ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει με μια άλλη πολιτική. Ξέρουμε καλά, ξέρω προσωπικά καλά, τι συμβαίνει στην αγορά, στην οικονομία, στις επιχειρήσεις. Στην τσέπη του μισθωτού, του άνεργου, του συνταξιούχου. Σας συναντώ καθημερινά. Μιλώ μαζί σας καθημερινά, όπως θα κάνω και αύριο ως πρωθυπουργός, λαού θέλοντος, της χώρας.

Γι' αυτό, στα πρώτα άμεσα μέτρα, θα είναι η στήριξη του εισοδήματος. Στήριξη εισοδήματος, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Με έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, με μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Με την καταπολέμηση της ακρίβειας. Με τη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, που θα προωθήσει την αναδιανομή των βαρών και του πλούτου.

Να ανασάνουν όσοι έχουν σήμερα μεγάλες δυσκολίες. Να τονωθεί η αγορά. Να ενισχύσουμε την οικονομική δραστηριότητα. Και βέβαια, να γίνουν σοβαρές δημόσιες επενδύσεις.

Με μέτρα, ώστε να πάει η ρευστότητα στην αγορά, όχι μόνο στις τράπεζες, αλλά στη μικρομεσαία επιχείρηση. Να βοηθήσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον. Με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους, για να μην έχουν πρόβλημα να μπουν στην αγορά εργασίας. Να τους βοηθήσουμε ώστε γρήγορα, τελειώνοντας το ΤΕΙ, το Πανεπιστήμιο, να μπαίνουν σε δουλειά.

Επίσης, για τους άνεργους, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και προγράμματα κοινωνικής εργασίας, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια άνεργους και τους ηλικιωμένους. Και βέβαια, θα καταπολεμήσουμε την πελατειακή σπατάλη.

Εμείς, σας το εγγυώμαι, θα σεβαστούμε κάθε ευρώ που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Να πιάσει επιτέλους τόπο το χρήμα του Ελληνικού λαού. Και όταν πιάνει τόπο το χρήμα του Ελληνικού λαού, τότε μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, για παιδεία, για υγεία, για πρόνοια, για περιβάλλον.

Και αυτά δεν είναι απλά υποσχέσεις μιας τετραετίας. Είναι τα 5 πρώτα νομοσχέδια που φέρνουμε στη Βουλή, στις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής μας. Και αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα, το βήμα ανάκαμψης, το βήμα τόνωσης, πάνω στο οποίο θα χτίσουμε και την πολιτική μιας πιο μακροπρόθεσμης και υγιούς ανάπτυξης για τη χώρα. Θα τονώσουμε την οικονομία και πάνω σε αυτή τη βάση θα κάνουμε και τις τομές για το αύριο.

Γι΄ αυτό μιλάμε για ένα νέο τριετές Πρόγραμμα και Σταθερότητας και Ανάπτυξης, νοικοκυρέματος και δημιουργίας πλούτου, το οποίο θα διαπραγματευθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τη μια, να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πλέον χρέος που μας κληροδοτεί η Νέα Δημοκρατία. Ξέρετε πόσα μας αφήνει επιπλέον χρέος; Εκατό δισεκατομμύρια ευρώ δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, επιπλέον χρέος για το ελληνικό κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Από την άλλη μεριά όμως - γι΄ αυτό χρειάζεται και το νοικοκύρεμα -θα τονώσουμε την αγορά και θα διαπραγματευθούμε σκληρά στην Ευρώπη για το πρόγραμμά μας. Ο στόχος μας, μια ανάπτυξη που θα αλλάζει το μοντέλο που είχαμε μέχρι προχθές.

Δεν μπορεί η χώρα μας να αναπτυχθεί μόνο στην υπερκατανάλωση και στο τσιμέντο. Είναι μια χώρα που μπορεί να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες, περισσότερα από αυτά που καταναλώνει, να παράγει νέο πλούτο και να τον μοιράζει δίκαια σε όλους.

Δεν ακούσαμε τίποτα για την ανάπτυξη από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν ακούσαμε απ΄ αυτήν τίποτα για το τι θα εξάγει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Γι΄ αυτό εμείς, μέσα στην πρώτη τετραετία, βάζουμε συγκεκριμένους στόχους, να αυξήσουμε το εθνικό εισόδημα, να υπάρξει αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων.

Και θα το κάνουμε, μέσα από ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, την πράσινη ανάπτυξη. Πράσινη ανάπτυξη, σημαίνει ποιοτικά βιολογικά προϊόντα, με υπεραξία, που θα πωλούνται στις εύρωστες οικονομικά χώρες και θα έχουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, οι παραγωγοί, σοβαρή προοπτική και νέο πλούτο.

Πράσινη ανάπτυξη, σημαίνει παραγωγή καθαρής ενέργειας, που θα δώσει και επενδύσεις. Επενδύσεις, που θα πάνε στην Περιφέρεια. Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει επένδυση στα πλεονεκτήματα της χώρας μας, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό, το όμορφο περιβάλλον.

Πράσινη ανάπτυξη, σημαίνει επένδυση στη νεολαία, στην εκπαίδευσή της, στην ποιότητα της καινοτομίας, στις νέες τεχνολογίες. Η πράσινη ανάπτυξη είναι ο μεγάλος στόχος που βάζουμε για τον Ελληνισμό, για να αλλάξουμε τη χώρα, για να γίνουμε πρωτοπόροι στην τεχνολογία και στον ανταγωνισμό.

Όλοι αυτοί οι στόχοι, φίλες και φίλοι, όμως, χρειάζονται μία προϋπόθεση: επιτέλους, να φτιάξουμε κράτος, κράτος ευνομούμενο, κράτος που σέβεται τον πολίτη, κράτος που προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη, το βιος του, τον κόπο του, την περιουσία του.

Κράτος που αξιοποιεί σωστά τα χρήματα του Ελληνικού λαού, που δεν αφήνει τα χρήματα του Ελληνικού λαού να πηγαίνουν στη διαφθορά και στη σπατάλη, που βάζει κανόνες και πλαίσιο σε αυτή την προσπάθεια, που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη καθημερινά, που στέκεται δίπλα στον πολίτη, που βοηθά τον επιχειρηματία.

Αυτονόητη είναι η υποχρέωσή μας και αυτονόητο το όραμά μας να φτιάξουμε ένα κράτος ευνομούμενο, δημοκρατικό, κοντά στον πολίτη. Γι΄ αυτό, και πάλι στις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, θα αναλάβουμε μεγάλη πρωτοβουλία-τομή στο πολιτικό μας σύστημα, για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος, για να απελευθερώσουμε αυτό το δυναμικό που βλέπετε, που έχει ενέργεια, έχει διάθεση, έχει πρωτοβουλία, έχει φαντασία. Να απελευθερώσουμε τον πολίτη. Και πρώτοι εμείς, ως Πολιτεία, θα δώσουμε το παράδειγμα.

Τα πρώτα μέτρα που απαιτούνται, που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ, θα είναι μέτρα διαφάνειας. Δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ ένας νέος εκλογικός νόμος, που σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες, μειώνει δραστικά τις εκλογικές δαπάνες και χτυπάει το μαύρο πολιτικό χρήμα και τις εξαρτήσεις των πολιτικών από τα διάφορα συμφέροντα.

Δεν κοστίζει τίποτα να αναμορφώσουμε το θεσμό τού «πόθεν έσχες», ώστε να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται και να τιμωρούνται έτσι όσοι δημόσιοι λειτουργοί δεν δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και πλουτίζουν εις βάρος του Ελληνικού λαού.

Δεν κοστίζει τίποτα να αναρτώνται στο διαδίκτυο όλες οι υπογραφές των υπουργών, των διευθυντών, όλες οι πράξεις του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, για να βλέπει ο Ελληνικός λαός τι υπογράφει ο υπουργός, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και να ξέρει πού πάνε τα λεφτά του.

Δεν κοστίζει τίποτα να πάρουμε σκληρά μέτρα για τον έλεγχο του μαύρου πολιτικού χρήματος. Γι' αυτό και εμείς, σήμερα, στον προεκλογικό μας αγώνα, και το βλέπετε, μιλάμε για καθαρό περιβάλλον. Γι΄ αυτό είπαμε όχι στις μεγάλες αφίσες.

Καθαρό περιβάλλον, καθαρά χρήματα, καθαρές κουβέντες.

Και βέβαια, και η Δημόσια Διοίκηση θα αποδώσει πολύ καλύτερες υπηρεσίες, όταν δώσουμε αρμοδιότητες, εξουσία και πόρους στην Περιφερειακή αιρετή Αυτοδιοίκηση. Εξουσίες σε σας, εξουσίες στην Περιφέρεια, για να αποφασίζετε για τα έργα, τους στόχους σας και τις προτεραιότητές σας για την ανάπτυξη, την πρόνοια, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον.

Μιλάμε για διαφάνεια, για να έχει λόγο, για να έχει τον έλεγχο ο πολίτης. Αυτά δεν κοστίζουν χρήματα, θέλουν απλά πολιτική βούληση. Και εμείς, έχουμε πολιτική βούληση.

(Ακούγονται συνθήματα)

Δεν χρωστάω σε κανέναν. Είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι να συγκρουστούμε, όπου χρειαστεί.

Θα συγκρουστώ, φίλες και φίλοι, αν χρειαστεί, με συμφέροντα και κατεστημένα, που δεν θέλουν τις αλλαγές, που δεν θέλουν την πρόοδο, που θέλουν να διατηρούν την αδικία και την ανισότητα, που δεν θέλουν την προκοπή του λαού, φοβούμενοι ότι είναι εις βάρος του δικού τους πλουτισμού.

Θα συγκρουστώ, θα συγκρουστούμε μαζί, παλεύοντας γι΄ αυτές τις αλλαγές. Δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω στο σκοτάδι υποθέσεις αδιαφάνειας και διαφθοράς, αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Δεν σηκώνει ο τόπος άλλη συγκάλυψη. Ο Έλληνας πολίτης ζητά την αλήθεια.

Και έτσι, πάνω σε αυτή την αφετηρία, της διαφάνειας, θα χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και κράτους. Ναι, να βλέπει ο πολίτης το κράτος με περηφάνια και το κράτος να βλέπει τον πολίτη με σεβασμό. Αυτή είναι η νέα σχέση που χτίζουμε.

Και το κάνουμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες:

- Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού. Τέρμα η ταλαιπωρία λόγω της γραφειοκρατίας.

- ΚΕΠ παντού, για τον επιχειρηματία, τον αγρότη, το νέο, τη νοικοκυρά, τον συνταξιούχο.

- ΑΣΕΠ για την πρόσληψη όλων των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου.

Θα ξέρει ο πολίτης ότι επιστρέφεται σε αυτόν στο ακέραιο κάθε ευρώ που διαχειρίζεται η ελληνική Πολιτεία, για να πάει σε παιδεία και σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση. Σε Εθνικό Σύστημα Υγείας, που αντιμετωπίζει με σεβασμό τον ασθενή. Σε βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, με μια δίκαιη βασική σύνταξη, αφετηρία για όλους. Και σε ένα κοινωνικό κράτος, που προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας.

Και θέλω από εδώ, απ' τα Γιάννενα, να δεσμευτώ ότι δεν θα αφήσω να παρεκκλίνει κανείς, από την κυβέρνησή μας, από αυτές τις αρχές.

Και προειδοποιώ όσους σήμερα ράβουν κουστούμια εξουσίας, ότι τσάμπα ξοδεύονται. Θα μείνουν στην ντουλάπα. Θα κάνουμε κρίση, αξιολόγηση, με τρόπο που θα είναι περήφανος ο Ελληνικός λαός για τις επιλογές μας. Θα είναι στελέχη, που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και κανέναν άλλον. Δίπλα στον πολίτη.

Το σχέδιό μας θα είναι για την Ελλάδα, αλλά θα είναι και για κάθε Περιφέρεια, θα είναι και για την Ήπειρο. Μια Περιφέρεια, που έχει τεράστιες δυνατότητες. Και αυτό είναι το κρίμα που ζούμε όλοι. Ξέρουμε, ξέρει ο Ηπειρώτης, ξέρει τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβει μέσα της αυτή η περιοχή, η Ήπειρος. Και όμως, σπαταλώνται αυτές οι δυνάμεις. Δεν αξιοποιούνται.

Εμείς λέμε, θα αξιοποιήσουμε το νέο που πήρε πτυχίο. Θα αξιοποιήσουμε τον αγρότη, που ξέρει να παράγει το παραδοσιακό, ηπειρώτικο προϊόν. Θα αξιοποιήσουμε τον κτηνοτρόφο που ξέρει να παράγει το ωραίο ηπειρώτικο τυρί. Θα αξιοποιήσουμε το όμορφο περιβάλλον για τον τουρισμό.

Θα ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί όπου το αφήσαμε, για τα Γιάννενα, για την Πρέβεζα, για την Άρτα, για την Ηγουμενίτσα, για όλη την Ήπειρο.

Θα ξαναπιάσουμε το νήμα, για να αξιοποιήσουμε αυτό το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, τα αρχαιολογικά μνημεία οικουμενικής αξίας, το απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον που έχει η Ήπειρος, μαζί με γειτονικές περιοχές, όπως της Αιτωλοακαρνανίας και των Ιονίων Νήσων.

Εδώ υπάρχει ισχυρός αγροτοδιατροφικός κλάδος. Και είναι συνυφασμένος με την πράσινη ανάπτυξη.



Ακούγεται το σύνθημα: «Γιώργο θυμήσου, η Ήπειρος μαζί σου»



Και η Ήπειρος μαζί μας. Και η Ήπειρος κοντά μας. Θα δουλέψουμε μαζί. Θα αξιοποιήσουμε αυτό το οικολογικό απόθεμα. Με προγράμματα και παρεμβάσεις, όπως την προστασία, διατήρηση και αξιοποίηση του Καλαμά και της Σαγιάδας, του Αώου, του Αράχθου, του Αχέροντα. Της Λίμνης των Ιωαννίνων, του Αμβρακικού κόλπου. Θα αναβαθμίσουμε τους Φορείς Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας, του Αμβρακικού. Αλλά και του Φορέα Διαχείρισης Βορείου Πίνδου.

Φορείς, που απαξιώθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία. Διότι εμείς ξέρουμε, είναι πλούτος. Είναι πλούτος για την υγεία μας, είναι πλούτος για τα παιδιά μας, είναι πλούτος για τις επόμενες γενιές. Είναι πλούτος για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Είναι πλούτος για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, είναι πλούτος για τον τουρισμό μας, είναι πλούτος για την μικρομεσαία επιχείρηση. Είναι πλούτος για τον εργαζόμενο.

Και υπάρχουν τα επώνυμα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου, το γάλα, το τυρί, το κρέας, το κοτόπουλο, το κρασί, τα εσπεριδοειδή, το λάδι, που συνδυάζονται με τη μεσογειακή δίαιτα, τη γαστρονομία, τον τουρισμό, την οικολογία και όλη την ιστορία της Ηπείρου.

Να δώσουμε ισχυρή, ηπειρωτική και ελληνική ταυτότητα στα προϊόντα, με διεθνή αναγνωρισιμότητα. Να γίνουν μοντέλο μεσογειακής διατροφής. Και τα κέρδη θα γυρίζουν πίσω στην Ήπειρο, θα γυρίζουν πίσω στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Θα παραμένουν στους παραγωγούς.

Όχι, όπως σήμερα, να στηρίζουν το χαρτοφυλάκιο της Αγροτικής Τράπεζας και των μεγαλοστελεχών της, με παχυλούς μισθούς.

Εμείς ξέρουμε ότι θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε την Ήπειρο σε τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας.



Ακούγεται το σύνθημα: «Σεμνά και ταπεινά, Καραμανλή για πες μας που πήγαν τα λεφτά»



Είναι απαράδεκτο! Όπως το λέτε, τόσα χρήματα, τόση υπερχρέωση του κράτους απ' αυτή την κυβέρνηση, και μετά, να μας λέει ότι η λύση είναι να πληρώσει ο μισθωτός και ο συνταξιούχος. Είναι αίσχος!

Εδώ, αυτή η περιοχή, έχει το προνόμιο, με τα Ζαγόρια, την Κόνιτσα, το Πωγώνι, απ' όπου είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κάρολος Παπούλιας, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, το Σούλι, να είναι μια περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς. Και να σας πω ότι εγώ έμαθα την Ήπειρο και αυτές τις ρίζες μου, επισκεπτόμενος εδώ τη δεκαετία του '70, ως φοιτητής, τον Κάρολο Παπούλια, όταν ξεκίναγε τη δική του πολιτική ζωή.



Ακούγεται το σύνθημα: «Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς



Και παραμένει έμπνευση και δύναμη, για να παίρνουμε αποφάσεις. Αποφάσεις, που συγκρούονται με τους λίγους, αλλά υπηρετούν το λαό.

Εμείς, μέσα από την πράσινη ανάπτυξη, προσβλέπουμε στην αύξηση των εισοδημάτων αυτού του τόπου. Μια Ήπειρος πρωτοπόρα στην πράσινη ενέργεια, με αξιοποίηση του πλούσιου υδάτινου δυναμικού της. Με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Με τα απόβλητα των κτηνοτροφικών μονάδων να αξιοποιηθούν, ναι, με πράσινο τρόπο, όπως για παράδειγμα, να μετατραπούν σε βιομάζα, που μετά θα μετατρέπεται σε ενέργεια για την περιοχή.

Με τον αγωγό φυσικού αερίου, που θα περνάει από την Ήπειρο και θα πηγαίνει στην Ιταλία, αλλά θα σέβεται το περιβάλλον και τις αναπτυσσόμενες περιοχές της Θεσπρωτίας.

Με την ολοκλήρωση της λειτουργίας των Βιομηχανικών Περιοχών των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, του Βιοτεχνικού Πάρκου της Θεσπρωτίας, αλλά και με τη χωροθέτηση Βιοτεχνικών και Βιομηχανικών Πάρκων σε Άρτα και Πρέβεζα.

Και βέβαια, δεν μπορεί να συνεχιστεί η υποβάθμιση των υπηρεσιών παιδείας και υγείας. Είναι αδιανόητο τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία στα Γιάννενα, αλλά και στην Άρτα και το Φιλιάτι, να κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω έλλειψης προσωπικού και υλικών. Είναι απαράδεκτο. Και μετά, να προσλαμβάνουμε αγροφύλακες!

Εμείς μιλάμε για ένα όραμα, που είναι αυτονόητο. Να υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στα Νοσοκομεία μας, στην παιδεία μας, στην πρόνοιά μας, για να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο Έλληνας πολίτης. Είναι αδιανόητη επίσης η στασιμότητα στην έρευνα στα Πανεπιστήμια, όπως των Ιωαννίνων, επειδή δεν υπάρχουν οι κτιριακές υποδομές. Ενώ και το ΤΕΙ έχει χάσει χιλιάδες σπουδαστές τα τελευταία χρόνια.

Εμείς βλέπουμε την άμεση σύνδεση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ με την ανάπτυξη της περιοχής. Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης αλλά και πτυχία και έρευνα, που θα συνδεθούν με τη μετατροπή της Ηπείρου σε μία πρότυπη περιοχή πράσινης ανάπτυξης, με τις απαραίτητες υποδομές, που θα δώσουν δουλειές, που θα δώσουν σιγουριά στον κτηνοτρόφο, στον αγρότη, αλλά και στη μεταποίηση.

Να αναδείξουμε την αρχαία Δωδώνη, σε σύγχρονο κέντρο πολιτισμού, όπως και τη Νικόπολη, για να αξιοποιήσουμε τον ιστορικό και αρχαιολογικό μας πλούτο. Όλα αυτά αποτελούν ένα νέο όραμα, που θα κάνουν την Ήπειρο κέντρο πολιτισμού.

Μέσα από το Δ' ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ, θα ανοίξουμε το δρόμο στο εμπόριο και την ανάπτυξη.

Με τη σύνδεση της Εγνατίας με την ενδοχώρα της Ηπείρου. Την επιτάχυνση της Ιόνιας Οδού και τον παραθαλάσσιο οδικό άξονα Πρέβεζα - Ηγουμενίτσα - Αλβανία. Τη σιδηροδρομική Εγνατία, που θα συνδέει Ήπειρο με Μακεδονία - Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα.

Φίλες και φίλοι, πολίτες των Ιωαννίνων,

Έχουμε σχέδιο. Έχουμε όραμα. Έχουμε τη βούληση. Και η Ελλάδα μας, δεν μπορεί να περιμένει άλλο, δεν έχει ούτε μία μέρα για χάσιμο. Είναι ώρα να αφήσουμε πίσω την παρακμή.

Να σταθούμε σε κάθε πολίτη και πρωτοβουλία. Να κάνουμε περήφανους όλους για το έργο μας, για το καλό όλων και όχι των λίγων.

Να παλέψουμε. Να αφήσουμε έργο με βαθύ σεβασμό στις γενιές που έρχονται, αυτές που θα έρθουν, όταν εμείς θα έχουμε φύγει.

Γι' αυτό, απλώνω φίλες και φίλοι, απόψε σε όλους, έναν προς έναν, το χέρι μου και σας καλώ:

Πάμε μαζί.

Πάρτε το μήνυμα της ελπίδας, πάρτε το μαζί σας, στην οικογένεια, στο χωριό, στη γειτονιά, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στο εργοστάσιο.

Γίνετε εσείς οι φορείς της αλλαγής. Και σήμερα, και αύριο, όταν θα είμαστε, λαού θέλοντος, κυβέρνηση της χώρας.

Κάνουμε απόψε μια συμφωνία. Διότι χωρίς τη συμφωνία σας, τη βοήθειά σας, την αρωγή σας, δεν μπορεί να πάει ο τόπος μπροστά. Αλλά αυτή είναι η δύναμή μας. Είναι η δύναμη του πολίτη. Είναι η δύναμη του λαού. Μαζί προχωράμε και δίνουμε τα χέρια σε όλους. Ακόμα και στον αντίπαλο. Και του λέμε: «σήμερα, είσαι σύμμαχος. Αύριο, έλα να αλλάξουμε την Ελλάδα, να την κάνουμε καλύτερη, να τη βάλουμε μπροστά».

Χωρίς διακρίσεις.

Με δικαιώματα για όλους.

Όχι με προνόμια για τους λίγους.

Δικαιώματα για κάθε Ελληνόπουλο στην παιδεία, για κάθε συνταξιούχο στην αξιοπρεπή σύνταξη, για κάθε πολίτη σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και σε δουλειά.

Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας.

Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια, για να δουλέψουμε μαζί.

Και ξέρω, θα πετύχει η προσπάθειά μας, γιατί εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, μόνο στον Ελληνικό λαό.

Γι' αυτό θα δουλέψουμε μαζί.

Γι' αυτό θα φτιάξουμε την Ελλάδα καλύτερη.

Είμαι βέβαιος, θα το πετύχουμε.

Καλό μας αγώνα και με τη νίκη.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα Γιάννενα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ήπειρο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την οποία τιμώ και θα τιμήσω.

Θα δουλέψουμε μαζί για μια Ελλάδα διαφορετική, που ανταποκρίνεται στα όνειρά σας, στα οράματά σας, σε αυτό το οποίο εσείς θέλετε να χτίσουμε μαζί αύριο.

Γεια σας.



(Ανακοινώνονται και παρουσιάζονται οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Νομών της Ηπείρου)

Ακούγεται σύνθημα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό



Εδώ, γερή ομάδα στην Ήπειρο, γερή ομάδα σε όλη την Ελλάδα.

Με τη νίκη.

Καλή μας νίκη.

Καλό αγώνα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΤ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ










Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΠΟΤ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ








Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ...!

Για τη ΝΔ, διαφαίνεται μια ιδιαιτέρως σκληρή 5η Οκτώβρη.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, δείχνουν καταβαράθρωση της κυβερνητικής παράταξης σε όλα τα σημεία.

Ακόμη και ο Κώστας Καραμανλής πλέον, έχει χάσει κάθε προσωπικό πλεονέκτημα έναντι του Γ. Παπανδρέου.

Τέλος στο στοιχειό της μη ή ισχνής αυτοδυναμίας που ο κ. Καραμανλής, επένδυε όταν προκήρυσσε τις εκλογές, φαίνεται να χάνετε στο βάθος του χρόνου.

Περισσότερες από 153 έδρες αναμένεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ, ως πρώτο κόμμα.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Διαβάζουμε από το σημερινό Βηματοδότη:

"Πάρτι ενηλικίωσης στην πολιτική (με τους παλαιούς όρους, όπου η ενηλικίωση γινόταν στα 21) κάνει απόψε στις εννέα ο εικονιζόμενος στο σκίτσο κ. Τηλ. Χυτήρης στο Jackson΄s της οδού Μηλιώνη στο Κολωνάκι. Στο εν λόγω πάρτι καλεί δημοσιογράφους, νεολαίους, επιστήμονες, ποιητές, αιθεροβάμονες σοσιαλιστές και απλούς ταπεινούς υποστηρικτές. Ο έμπιστος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και αργότερα του κ. Κ. Σημίτη έγινε πρώτη φορά εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ πριν από περίπου 20 χρόνια και εν όψει εκλογών το γιορτάζει με λόγια πνευματώδη, μεζέδες και οινοπνευματώδη.

Κάποιοι λένε ότι ο κ. Χυτήρης όλα αυτά τα χρόνια απέδειξε πως διαθέτει τη σπάνια ικανότητα να παρευρίσκεται ως ψύχραιμος αυτόπτης μάρτυρας σε όσα αδιανόητα στους κοινούς θνητούς διαδραματίζονται στα απροσπέλαστα δωμάτια της εξουσίας, χωρίς όμως να χάνει την ευαισθησία του για τις πολλές εκφράσεις του ωραίου. Και εννοώ φυσικά, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, τις εκφράσεις του ωραίου στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στη φιλοσοφία, στην όπερα και στην κλασική μουσική. Αν λοιπόν το αίμα της εξουσίας που κινεί την Ιστορία έλκει εξίσου στοχαστές και βαμπίρ, ο κ. Χυτήρης σίγουρα δεν ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, οπότε όσοι σπεύσουν στο πάρτι του μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς".

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, είναι ένα από τα πιο ιστορικά πρόσωπα της σύγχρονης Πολιτικής, ποτέ δε βρέθηκε έρμαιο εσωκομματικών - μικροκομματικών γεγονότων.

Αξιόλογος πολιτικός, αλλά κυρίως αξιοπρεπέστατος κύριος.

Να μια σοβαρή και με πολιτικό βάθος, μελλοντική, υποψηφιότητα Πρόεδρου της Δημοκρατίας.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ!

Διαβάζουμε από την Καθημερινή:

Είναι κρίμα που ο κ. Γιώργος Σουφλιάς δεν επέλεξε να είναι ο ίδιος υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να επιστρατευθεί ο πρωθυπουργός ως υποψήφιος στην περιφέρεια αυτή. Ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος θεωρείται ο αρχιτέκτων της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, θα αποδείκνυε με αυτό τον τρόπο δύο τινά: ότι επωμίζεται και ο ίδιος το σοβαρό ρίσκο στο οποίο ο ίδιος επέμεινε και πως ακόμη αφήνει στον πρωθυπουργό περιθώρια επιλογής νέων προσώπων για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η προσωπική στρατηγική ορισμένων στελεχών, όπως π.χ. για την μη έγκαιρη θέσπιση υπουργείου Περιβάλλοντος, κόστισε πολύ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Καιρός είναι όσοι λειτούργησαν κατ’ αυτόν τον τρόπο να αλλάξουν τακτική, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή.

Ο ρόλος του κ. Σουφλιά είναι πλέον γνωστός στον κόσμο, για μας είναι άλλο το ζητούμενο.

Πως μπορεί σε ένα κόμμα, το οποίο διεκδικεί την Κυβέρνηση του τόπου, κάθε ένα στέλεχος να "καρφώνει" ένα άλλο δημόσια, για διάφορες συμπεριφορές;

Πως είναι δυνατόν να μάχονται πολλοί, με αίμα και ιδρώτα για μια καρέκλα, αφήνοντας πέρα για πέρα, την όποια ιδεολογική σύμπτωση μεταξύ τους, αν υπάρχει ιδεολογία γι' αυτούς.

Ύστερα αναρωτιόμαστε, τις πιθανές διαφορές που μπορεί να έχουν στελέχη της ΝΔ, γιατί δεν τις κάνουν γνωστές στα αρμόδια όργανα της Παράταξης, παρά τρέχουν πίσω από κάμερες και δημοσιογράφους...;

Ο τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com