Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΧΕΡΙ - ΧΕΡΙ...

Όλοι μπορούν να μιλούν για όλα. Ακόμα και οι του ΠΑΣΟΚ, που επί των ημερών τους η Αμαλία Γκινάκη δε σώθηκε, σώθηκαν όμως οι εφοπλιστές από τους επιστρατευμένους ναυτεργάτες. Που με την απαγωγή του λεωφορείου, με το χαμό του 28χρονου παλικαριού στην Κακαβιά έως και τις εξόχως «τιμητικές» επιδόσεις τους στις υποθέσεις περιώνυμων «Χρυσαυγιτών» και δολοφόνων τύπου Πάσσαρη, μπορεί να μην τα κατάφεραν και τόσο καλά, αλλά με τη μετατροπή της Αθήνας σε κατεχόμενη πόλη επί επίσκεψης Κλίντον και με τα «βουλκανιζατέρ» κατά των αγροτών, τα πήγαν τέλεια!

Οι "σοσιαλιστές" του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, όταν μιλούν, προσφέρουν τεράστιο έργο. Λίγο είναι, ότι, ακούγοντάς τους να υποδύονται τους τιμητές, μας υπενθυμίζουν, πως δίπλα στη γαλάζια, μαζί της και χέρι - χέρι με αυτήν, υπάρχει και η πράσινη υποκρισία και γελοιότητα;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με την παρακολούθηση και αποθήκευση τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω και της κατάργησης της ανωνυμίας των κατόχων καρτοκινητών τηλεφώνων, προχωρά η κυβέρνηση, με αφορμή την απόδραση κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Χτες, ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Ευρ. Στυλιανίδης, δήλωσε για το θέμα ότι έχει αρχίσει η μελέτη των θεσμικών πλαισίων που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη για τα καρτοκινητά τηλέφωνα, και πρόσθεσε: «Δε θα ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, θα εφαρμόσουμε πλαίσια τα οποία είναι συμβατά με το κοινοτικό δίκαιο και ισορροπούν ανάμεσα στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων από τη μια και από την άλλη στη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και της δημόσιας ασφάλειας». Σημειώνεται ότι χτες το βράδυ ο υπουργός συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Αντώναρος, δήλωσε: «Το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο προαναγγέλθηκε, εφαρμόζεται ήδη ή βρίσκεται στη διαδικασία της εφαρμογής σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μεγάλες και μικρές», είπε, αναφέροντας ως παραδείγματα τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία. Και υποστήριξε ότι «κανένα δικαίωμα των πολιτών δεν πλήττει η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία», επικαλούμενος ως ατράνταχτο επιχείρημα ότι στις παραπάνω χώρες της ΕΕ «και η δημοκρατία λειτουργεί και τα δημοκρατικά δικαιώματα γίνονται σεβαστά και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά»...

Από την άλλη, δεν μπόρεσε να εξηγήσει πώς συσχετίζεται η κατάσταση στις φυλακές με τη χρήση των καρτοτηλεφώνων, με δεδομένο ότι τα κινητά απαγορεύονται στις φυλακές. Περιορίστηκε να επαναλάβει το σαθρό επιχείρημα ότι «ο νομοταγής πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβηθεί»... Ανέφερε ακόμα ότι «το μέτρο αυτό, βεβαίως, θα μελετηθεί. Θα μελετηθούν όλες οι παράμετροί του και θα πάρει το δρόμο που χρειάζεται, προκειμένου να μπει σε εφαρμογή». Από την άλλη, καθησύχασε πως «το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας υφίσταται και θα εξακολουθήσει να υφίσταται, δεν αλλάζει κάτι».

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...

θα βγει κυνήγι η Εφορία προκειμένου να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας Αντώνη Μπέζα...

Μόνο που ως συνήθως θα πηγαίνει εκεί που έχει «πέρδικες» παρότι ξέρει πολύ καλά πού υπάρχουν ...«αρκούδες».

Γιατί, βλέπετε, οι φορολογικές «αρκούδες» (δηλαδή βιομήχανοι, εφοπλιστές, πολυεθνικές, τράπεζες κλπ.) μπορούν να κοιμούνται ήσυχα όλο το χειμώνα. Κανείς δε θα πειράξει τα κέρδη τους.

Αλίμονο στα ψιλικατζίδικα, στα μικρομάγαζα, στους μικρο-επαγγελματίες και όλα τα σχετικά. Αυτοί θα μάθουν για τα καλά τι σημαίνει - φορολογική ευθύνη. Αυτή ντε που έχουν απέναντι το κράτος.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com