Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...!!!

Φτάσαμε στο πρώτο, προσωρινό, κλείσιμο του Πειρατικού Press.

Σίγουρα θα μπορούσαμε να μη διακόψουμε, είτε να διακόπταμαι για μικρότερο, χρονικά, διάστημα. Νομίζουμε όμως ότι είναι προτιμότερο να ξεκουραστούμε να ανανεωθούμε και κυρίως να αναδιαμορφώσουμε το νου μας.

Όλα πήγαν αρκετά καλά, καλύτερα από το αναμενόμενο για το Πειρατικό. Είμαστε ευχαριστημένοι και προπαντός ευγνώμονες, σε ποιους άλλους...σε 'σας!

Θα επιστρέψουμε, πρώτα να είμαστε γεροί και δυνατοί, τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, μέχρι τότε αν προκύψει κάτι απρόοπτα και απρόσμενα σοβαρό εννοείτε ότι θα επανέλθουμε εκτάκτως.

Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε...σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!!!

ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ PRESS
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ, "ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ"...

Στο ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα με σκοπό την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, υπάρχει και ειδικό κεφάλαιο στο οποίο γίνεται αναφορά στις αμοιβές και στα οφέλη των μελών του ΔΣ, των γενικών διευθυντών, καθώς και των μελών των εποπτικών διοικητικών και διαχειριστικών οργάνων της τράπεζας, για τη χρήση του 2008.

Ξέρετε τι προκύπτει; Οτι 39 άτομα μοιράζονται συνολικά 4.611.755 ευρώ σε αμοιβές και 6.804.100 σε μπόνους. Τουτέστιν... 11.415.855 ευρώ! Με τη μερίδα του λέοντος, φυσικά, να πηγαίνει στα κορυφαία διευθυντικά στελέχη, όπως ο κ. Ευστράτιος - Γεώργιος Αράπογλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, ο οποίος πέραν των (καθαρών) αποδοχών του, ύψους 263.119 ευρώ, φέρεται εισπράξας και το ποσό των 800.000 ευρώ υπό μορφήν μπόνους.

Δε λέμε, καλοφάγωτα να είναι και σε καλή μεριά, αλλά να, σε εποχές κρίσης και σε περίοδο απηνούς... διώξεως των "γκόλντεν μπόις", μήπως τέτοια νούμερα είναι (προκλητικά) μεγάλα;

ΥΓ1: Ξέρετε σε πόσα χρόνια 39 εργαζόμενοι των 700 ευρώ (από τα 2,5 εκατομμύρια των Ελλήνων που πληρώνονται με το παραπάνω μηνιάτικο και που τούς πετούν τις "αυξήσεις" του ενός ευρώ) θα εισπράξουν το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων περίπου, που έλαβαν σε ένα χρόνο τα στελέχη της Εθνικής; Σε ...μόλις 35 χρόνια. Δηλαδή, πρέπει να δουλεύουν μια ολόκληρη ζωή!

ΥΓ2: Ερευνα του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου καταδεικνύει "έκρηξη απαισιοδοξίας'' των Ελλήνων όσον αφορά την οικονομική τους κατάσταση στο μέλλον, αφού 8 στους 10 απαντούν ότι βλέπουν τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται να είναι "μαύρα". Γιατί άραγε; Εκείνα τα 28 δισεκατομμύρια που δόθηκαν στους τραπεζίτες για να κατευθυνθούν (όπως έλεγε η κυβέρνηση) στο λαό τι έγινε, έχασαν το δρόμο;...
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΕ "ΦΑΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΤΙΑΣ"

Στη "φάση της προστασίας" (από τη "φάση της περιχαράκωσης") περνά πλέον η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Πριν τις ανακοινώσεις ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, εξέφρασε την ανησυχία του συνιστώντας, ταυτόχρονα, "όχι πανικό" γιατί "η πολιτεία έχει πάρει τα μέτρα της".

Πέρα όμως από τις διαβεβαιώσεις για τη λήψη μέτρων η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας έρχεται να αποκαλύψει τη γύμνια των υπηρεσιών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και μεγάλων συναθροίσεων του πληθυσμού. Αυτές οι υπηρεσίες θα έπρεπε να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την αντιμετώπιση των περιστατικών και των καταστάσεων, όταν εμφανιστούν ατομικά ή ομαδικά κρούσματα.

Για παράδειγμα σε εταιρεία και μάλιστα φαρμακευτική διαπιστώθηκε ότι ένα στέλεχός της προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης. Λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας ακολούθησε τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μέχρι την ίασή του. Οταν το έμαθαν οι εργαζόμενοι και ανησύχησαν πήραν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από τη διεύθυνση της εταιρείας να μην ανησυχούν γιατί ο συνάδελφός τους έχει ιαθεί πλήρως και ότι έχουν προμηθευτεί το φάρμακο ταμιφλού. Λείπουν, δηλαδή, από τους εργασιακούς χώρους οι γιατροί εργασίας, που θα υποδείξουν τι θα κάνει η κάθε επιχείρηση για την κάθε περίπτωση.

Οταν χτες στη συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους δημοσιογράφους τέθηκε από το θέμα της έλλειψης των γιατρών εργασίας στους χώρους δουλειάς η καθηγήτρια Ε. Γιαμαρέλλου παρέπεμψε και πάλι στην "κλασική τακτική": Δηλαδή παραπομπή στο κέντρο αναφοράς, που σημαίνει σε κάποιο νοσοκομείο, όπου θα του πουν "εάν θα πάρει φάρμακο και ποιοι θα προστατευτούν στο περιβάλλον του". Επίσης ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γ. Πιερρουτσάκος πρόσθεσε ότι έχουν στείλει υλικό στις επιχειρήσεις και ότι υπάρχουν αιτήματα για να κάνουν ενημερωτικά μαθήματα και να εκπαιδεύσουν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες. Φαίνεται δηλαδή ότι η αντιμετώπιση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει μέσα από οργανωμένα δίκτυα και περιορίζονται στον πυροσβεστικό ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μέχρι και χτες τα κρούσματα έφτασαν τα 323, εκ των οποίων το 90% ιάθηκε πλήρως σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Στη "φάση της προστασίας" θα νοσηλεύονται και θα λαμβάνουν φάρμακα μόνον οι ασθενείς που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα ή επιπλοκές. Οι ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία θα παραμένουν στο σπίτι τους και δε θα ακολουθούν αγωγή με αντιγριπικά φάρμακα. Το υπουργείο Υγείας σταματά την καθημερινή καταμέτρηση των κρουσμάτων. Οπως ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα συγκροτηθεί Εθνικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο αναλαμβάνει την ενημέρωση η οποία θα γίνεται μια φορά την εβδομάδα και θα ξεκινά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιο.

Οπως ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος, εξετάζεται και το ενδεχόμενο εμβολιαστικής κάλυψης όλου του πληθυσμού της χώρας, κάτι που θα αποφασιστεί ανάλογα με τη φθινοπωρινή πορεία της νόσου. Οσο για το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη προς αποφυγή ραγδαίας εξάπλωσης της γρίπης, ο υπουργός δεν το απέκλεισε, είπε ωστόσο ότι όπου εφαρμόστηκε αυτό το μέτρο δεν είχε θεαματικά αποτελέσματα.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!!

"Την πλήρη διαφωνία της με την εγκύκλιο του τέως εισαγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, ο οποίος προσπάθησε να λύσει τα χέρια της Αστυνομίας και να «νομιμοποιήσει» την απόλυτη (χωρίς δικαστική εγγύηση) κατάργηση του απορρήτου και της ανωνυμίας των blogs καθώς και κάθε δημόσιας επικοινωνίας στο Διαδίκτυο, εκφράζει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Οπως αναφέρει σε έγγραφά της προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα και τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, η παράκαμψη της δικαστικής αρχής παραβιάζει τη συνταγματική και κοινοτική νομιμότητα, αφού και τα εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών (όπως η ταυτότητα των επικοινωνούντων, ο τόπος και χρόνος της επικοινωνίας, οι αριθμοί εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τα μηνύματα κ.ά.) ανήκουν, με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο σε Ελλάδα και Ευρώπη, στην προστατευτική σφαίρα του απορρήτου.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ, μετά την εγκύκλιο Σανιδά έχουν πυκνώσει τα αιτήματα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ για αποστολή στοιχείων επικοινωνίας διαφόρων χρηστών, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης από τον νόμο 2225/1994 διαδικασίας για την άρση του απορρήτου.

Οι αστυνομικοί ζητούν δηλαδή από τις εταιρείες Ιντερνετ, πληροφορίες για τα εξωτερικά στοιχεία των διαδικτυακών επικοινωνιών, χωρίς να υπάρχει σχετική εισαγγελική άδεια ή δικαστικό βούλευμα- ακόμη και για αδικήματα που δεν ανήκουν στα «σοβαρά εγκλήματα», όπως απαιτεί ο νόμος.

Για να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η βεβαιότητα των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και να αρθεί κάθε πρόβλημα ή ενδοιασμός ως προς τη νομιμότητα της εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, η ΑΔΑΕ καλεί τόσο τον κ. Σιούφα όσο και τον Τέντε να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Η ΑΔΑΕ, πάντως, δεν είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε μια, υπό όρους και προϋποθέσεις, διεύρυνση των εγκλημάτων για τα οποία δικαιολογείται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Βασική προϋπόθεση είναι βεβαίως τα νέα αδικήματα που θα προστεθούν να συνιστούν ιδιαιτέρως σοβαρά εγκλήματα κατά την έννοια του νομοθέτη, αναλόγως της προσβολής του έννομου αγαθού που χρειάζεται να προστατευθεί. Μόνο που αυτό απαιτεί νομοθετική παρέμβαση για αλλαγή του σημερινού πλαισίου, ώστε να μη θίγεται η δικαστική προστασία του πολίτη και να τηρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρου 19 του Συντάγματος για την άρση του απορρήτου."

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύεται αυτούσιο στην σημερινή έκδοση της Ελευθεροτυπίας. Μας εκπλήσσει για ακόμη μια φορά, θετικά, η εφημερίδα και μάλιστα από το παραπάνω άρθρο δείχνει να μην έχει και ιδιαίτερα διαπλεκόμενες σχέσεις με πολιτικούς και συμφέροντα.

Με πολιτικούς και συμφέροντα που φοβούνται την αλήθεια και προσπαθούν να κλείσουν τα blogs...βρε κούνια που σας κούναγε!!!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΑ "ΣΠΟΥΔΑΓΜΑΤΑ"...

Δυο ειδήσεις καθόλου άσχετες η μια από την άλλη κυκλοφορούν αυτές τις μέρες σχετικά με τις νεολαίες των δυο εταίρων του δικομματισμού.

Η μια έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ, μετά την εκλογή του προέδρου της στη θέση του ευρωβουλευτή. Ο ίδιος και οι πάτρωνές του στο κόμμα επιδιώκουν να διατηρήσει ο εκλεκτός τους και τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, ζητώντας προφανώς να κρατήσουν ή και να ενισχύσουν τη θέση τους στο πεδίο του εσωκομματικού ανταγωνισμού που εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζει τα αστικά κόμματα. Με στόχο τη διατήρηση της καρέκλας, η "τάση" του προέδρου της ΟΝΝΕΔ επιχειρεί να στήσει κρυφά κάλπες για να διατηρήσει τους ενδοπαραταξιακούς συσχετισμούς, προκαλώντας την οργή των εσωκομματικών αντιπάλων, αψιμαχίες και χειροδικίες ομόαιμων πάνω από τις κάλπες.

Η άλλη είδηση έχει να κάνει με τη Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης και το "κύκλωμα" ΠΑΣΠ - ΔΑΠ που επέβαλε τους επιτυχόντες στα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής. Δηλαδή, τα ονόματα των υποψηφίων για τα οποία οι παρατάξεις του δικομματισμού εκδήλωναν ενδιαφέρον με ραβασάκια προς τις αρμόδιες επιτροπές, ήταν αυτά που τελικά γίνονταν δεκτά στα μεταπτυχιακά.

Αυτή είναι η συνείδηση που καλλιεργούν και θέλουν να περάσουν στη νεολαία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσω και των οργανώσεών τους. Τη συνείδηση του κυνηγητού της καρέκλας, της ρεμούλας, του βίσματος, του συμβιβασμένου και καιροσκοπικού συνδικαλισμού, των μαχαιρωμάτων, το "ο καθένας για την πάρτη του".

Θέλουν τη νεολαία συμβιβασμένη, ηττημένη, εύκολα χειραγωγούμενη ώστε αύριο να αναπαράγει την ίδια συμπεριφορά στο χώρο δουλειάς, απέναντι στον εργοδότη και τα συμφέροντά του. Αυτό ακριβώς είναι το πρώτο μάθημα στις νεολαιίστικές οργανώσεις τους.

Με την ίδια ακριβώς τακτική κατεβαίνουν και στις φοιτητικές εκλογές, για τα αποτελέσματα των οποίων κραυγάζουν μετά τα κόμματά τους.
Γιατί όπως λέει και ο λαός μας, "κατά μάνα κατά κύρη κατά γιο και θυγατέρα"... Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΙΩΚΕΙΤΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Με την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και στο πνεύμα της εντολής Σανιδά, για την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και τη δίωξη πρωταίτιων αυτών των αγώνων μεταβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα του Αρείου Πάγου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, το στέλεχος του ΚΚΕ κατηγορείται για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, που διοργάνωσε το ΚΚΕ, με αίτημα την κατάργηση των διοδίων, στις 4 Απρίλη του 2008.

Τη συγκεκριμένη περίοδο, πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της χώρας, όπου λειτουργούν διόδια, δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με αίτημα την κατάργησή τους. Οι διαμαρτυρόμενοι: Άφησαν τους οδηγούς να περνούν ελεύθερα, αναδεικνύοντας με αυτήν τη συμβολική κινητοποίηση την ανάγκη να δυναμώσει η πολιτική πάλη για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που βαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.

Ο Γ. Μαρίνος διώκεται για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση στα διόδια Σχηματαρίου, με κατασκευασμένες κατηγορίες, όπως "από κοινού διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, διατάραξης της κοινής ειρήνης, παράνομης βίας και φθοράς πραγμάτων που χρησιμεύουν για κοινό όφελος". Η όλη διαδικασία της δίωξης, από τις πρώτες καταθέσεις μέχρι και την τελική μεθόδευση, αποδεικνύουν πως πρόκειται για μια στοχευμένη πολιτική κίνηση, που στόχο έχει να χτυπήσει τους όποιες λαϊκές κινητοποιήσεις και δεν διστάζει να "τιμωρήσει" μέχρι και βουλευτές που συμμετέχουν σε εκείνες

Βλέπετε προτιμούν να δείξουν την ανοχή τους, σε βουλευτές και πολιτικούς που χρηματίζονται και παίζουν εκατομμύρια ευρώ στην πλάτη των Ελλήνων, πολιτικούς με mercedes και κότερα!

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com