Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Διοργανώνει party η ΠΑΣΠ με δύο playmate


Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ διοργανώνει party με εκλεκτούς καλεσμένους δυο playmate. Μάλλον θα είναι η νέα καμπάνια του ΠΑΣΟΚ για να προσελκύσει την φοιτητική και τοπική νεολαία της Πρέβεζας. Επίσης στην photo παρατηρούμε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη και αναρωτιόμαστε ποιος θα τα πληρώσει τα κορίτσια ; Μάλλον θα είναι μέλη του κόμματος

Σήκω Ανδρέα για να δεις τα παιδιά της Νέας Αλλαγής .Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Ντροπή λίγο. Αυτό δεν είναι πολιτική αλλά αχταρμάς.

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ?

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με μελανά χρώματα περιγράφουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κατάσταση που βιώνουν, όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας VPRC για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, ενώ ακόμα πιο σκοτεινό βλέπουν το μέλλον τους. Σύμφωνα με την έρευνα, το 25% των εργαζομένων έχει καθαρό μηνιαίο μισθό μέχρι 750 ευρώ, ενώ ένας στους πέντε εργαζόμενους απασχολείται στις λεγόμενες ελαστικές μορφές απασχόλησης (σύμβαση ορισμένου χρόνου - έργου, ανασφάλιστοι κλπ.). Το 13% των εργαζομένων λαμβάνει μισθό λιγότερο από ότι ορίζει ακόμα και αυτή η κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και το 14% κάνει δεύτερη μόνιμη ή περιστασιακή εργασία, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 392.000 άτομα. Κατά μέσο όρο, στη δεύτερη εργασία, αυτοί οι εργαζόμενοι απασχολούνται 12,7 ώρες τη βδομάδα.

Οσον αφορά στο μέσο χρόνο εργασίας στην κύρια εργασία, η διάρκεια είναι 39 ώρες στο πενθήμερο (36,16 ώρες στο δημόσιο, 40,14 ώρες στον ιδιωτικό τομέα). Ομως, ένας στους δύο εργαζόμενους (49%) εργάζονται συχνά ή κάποιες φορές και τα Σαββατοκύριακα. Κατά μέσο όρο οι μισοί εργαζόμενοι προσθέτουν στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας άλλες 10,62 ώρες. Επιπλέον οι εργαζόμενοι κατά μέσο όρο για να πάνε και να επιστρέψουν από τον τόπο εργασίας τους, χρειάζονται καθημερινά 42 λεπτά της ώρας. Το 76% των εργαζομένων δουλεύουν με σταθερό ωράριο και το 21% με ελαστικό, δηλαδή σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Οι νέοι άνεργοι δηλώνουν στην έρευνα ότι ψάχνουν να βρουν εργασία κατά μέσο όρο τουλάχιστον 18 μήνες, αλλά στον ΟΑΕΔ είναι εγγεγραμμένο μόνο το 35%, ενώ το 65% δεν έχει εγγραφεί. Ενας στους δέκα εργαζόμενους (9%), αν και δουλεύουν σε επιχειρήσεις σε μόνιμη βάση με εξαρτημένη εργασία, εντούτοις υποχρεώνονται να εργάζονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών.

Κατά συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση. Το 75% δηλώνει ότι η πορεία της χώρας είναι λάθος και μόνο το 5% ότι είναι σωστή, ενώ το 18% δεν απαντά ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά σειρά θεωρούν: Την ακρίβεια 56%, την ανεργία 52%, τα δημόσια οικονομικά 15%, την προσωπική οικονομική κατάσταση το 12%, τη διαφθορά το 10%.

Το 82% δε νιώθει σιγουριά για το μέλλον του, όταν σίγουροι δηλώνουν το 15%. Αντίστοιχα στην ερώτηση πώς θα ζούνε τα παιδιά τους, το 65% δηλώνει ότι θα ζούνε χειρότερα, το 17% το ίδιο και μόλις το 11% ότι θα ζούνε καλύτερα απ' αυτούς. Με βάση το σημερινό τους εισόδημα, οι εργαζόμενοι απαντούν ότι έχει δυσκολία το 43%, το 18% μεγάλη δυσκολία (συνολικά 61%) και το 32% δηλώνει ότι τα καταφέρνει, επιπλέον το 43% εκτιμά ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Το παζλ των εξελίξεων, μετά από εκείνη τη «φοβερή» συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ολοκληρώθηκε:

Δυο υπουργοί «παραιτημένοι» (Βουλγαράκης, Ρουσόπουλος), δυο φορές με μείον έναν βουλευτή (Δαϊλάκης, Τατούλης), μια εξεταστική για τα «θαύματα» του Βατοπεδίου και μια ντουζίνα δημοσκοπήσεις, από τις οποίες προκύπτει ένα και μόνο συμπέρασμα: Οτι η ΝΔ, που ήρθε για να «επανιδρύσει» το κράτος, το μόνο που κατάφερε να ...επανιδρύσει είναι το ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου, το ισοζύγιο της δικομματικής τραμπάλας καλά κρατεί. Αλλωστε, και ο Αντρέας Παπανδρέου είχε βάλει στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας» τη ΝΔ, αλλά από τότε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ ξανάφερε την «επάρατο» ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές στην κυβέρνηση...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com