Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

To Πειρατικό Press όσα είχε να πει για την χρόνια αυτή τα είπε....Σίγουρα για εμάς τούτη η χρονιά ήταν αναγνωριστική στον χώρο των bloggers...οι εμπειρίες πάρα πολλές, τα γεγονότα εξίσου καταιγιστικά. Από που να ξεκινήσουμε....ένας χαμός που ο μόνος κερδισμένος (ίσως) που προέκυψε είναι ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ετοιμάζει το Πρωθυπουργικό του κουστούμι. Η χρονιά μας αφήνει με ένα αρνητικό στίγμα...βαμμένο κόκκινο από το αίμα ενός παιδιού, δυστυχώς. Ελπίζουμε η νέα χρονιά να φέρει επιτέλους τη πολυπόθητη κοινωνική αφύπνιση, με χαρακτηριστικά τέτοια που δεν θα αφεθεί ξανά κανένα όπλο ελεύθερο να σκοπεύσει κανέναν πολίτη, κανένα σώμα, καμιά ανθρώπινη ζωή, καμιά παιδική ψυχή!!!

Ας ελπίσουμε ότι η νέα χρονιά θα είναι διαφορετική και όχι βουτηγμένη μέσα στην κοινωνική μιζέρια...εμπιστευόμαστε τους μαθητές και φοιτητές, εκείνους που δρουν αυτόβουλα εκείνους που δεν γνωρίζουν από χρώματα και κόμματα!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ


















το Πειρατικό θα επανέλθει, θεού θέλοντος, στις 6 Ιανουαρίου του 2009 πλέον...
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.......ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ PRESS



Η εισχώρηση του πειρατικού press (και μόνο) στα αποδυτήρια του Εργοτέλη, βγάζει αποκλειστικότητα.....

Ρήξη υπάρχει στην προσωπική σχέση του Παναγιώτη Κορδονούρη με τον Πάτρικ Ογκουνσότο.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι δύο παίκτες ούτε καν μιλάνε πλέον, λόγω μιας προσωπικής τους υπόθεσης. Μάλιστα , φαίνεται, και οι υπόλοιποι παίκτες του Εργοτέλη να έχουν πάρει το μέρος του έμπειρου αμυντικού, οι οποίοι πιστέυουν οτι η συμπεριφορά του Πάτρικ σ' αυτόν ήταν ανεπίτρεπτη.

Αυτή η περίεργη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του Εργοτέλη εναντίον του Νιγηριανού επιθετικού, φαίνεται να έχει επηρρεάσει και την αγωνιστική απόδοση του στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας.

Με συνέπεια η διοίκηση του Εργοτέλη να σκέφτεται σοβαρά ,πλέον ,να δώσει τον 25χρονο επιθετικό στην Μπόχουμ, όπου σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, έχει κάνει πρόταση για την απόκτηση του.
Διαβάστε τη συνέχεια...

Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη...θυμίζει το ΠΑΣΟΚ


O μεν κ. Σημίτης επισείει την ενδεχόμενη «απόβαση» του ΔΝΤ στην Ελλάδα σαν απειλή. Ο δε κ. Αλέκος Παπαδόπουλος σαν... «ελπίδα»! Οπως και να έχει, το ΠΑΣΟΚ, παίζει για μια ακόμα φορά το παιχνίδι με το οποίο έχει κερδίσει περίοπτη θέση στην καρδιά των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών.


Επαναφέροντας ένα αιώνα μετά, το «δυστυχώς επτωχεύσαμε» του Χαρίλαου Τρικούπη, οι κύριοι της... Χαριλάου Τρικούπη, διαμορφώνουν το έδαφος για την οικονομική πολιτική της επόμενης μέρας, εφόσον κερδίσουν τις εκλογές.


Αλλά ακόμα κι αν δεν τις κερδίσουν, η συμβολή τους στο σύστημα της λεηλασίας των εργαζομένων - έστω και με διαχειριστή τη ΝΔ - είναι δεδομένη. Για σκεφτείτε: Αν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα, όπως διαβεβαιώνουν ένας πρώην πρωθυπουργός και ένας πρώην υπουργός, τότε τι μπορεί να σου κάνει το «έρμο» το ΠΑΣΟΚ, που θα παραλάβει «καμένη γη»...

Ομοίως και στην περίπτωση που η ΝΔ συνεχίσει να κάθεται στην καρέκλα της κυβερνητικής εξουσίας. Είναι δυνατόν σε μια χώρα που απειλείται με χρεοκοπία - όπως λένε οι επιφανείς του ΠΑΣΟΚ - οι εργαζόμενοι να ζητούν αυξήσεις στα μεροκάματα και δικαιώματα στις εργασιακές τους σχέσεις; Το μόνο που τους μένει είναι να παρακολουθούν αδιαμαρτύρητα να οδεύουν τα 28 δισ. στις τράπεζες...

Τέτοια υπηρεσία στην κυβέρνηση της ΝΔ, μόνο κάποιος που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, προσφέρει. `Η κάποιος που ενδεχομένως θα ήταν «αναγκασμένος» να... συγκυβερνήσει μαζί της.

Υ.Γ. Αυτοί οι εκσυγχρονιστές κύριε Παπανδρέου ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, όχι απλά διαμένουν, αλλά κάνουν και τους πολύξερους...μήπως είναι ανησυχητικό το γεγονός αυτό? Τόσο ουδέτερος είστε που στο τέλος θα νομίζουμε ότι τους έχετε ανάγκη κιόλας...

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ούτε χρήσιμος, ούτε ευχάριστος!

Ο προϋπολογισμός για το 2009 είναι νόμος του κράτους. Αλλά πίσω από τα παχιά λόγια του πρωθυπουργού που ακούστηκαν στη Βουλή υπάρχουν τα νούμερα. Ας δούμε μερικά απ' αυτά:

  • Οι δαπάνες για την Παιδεία κινούνται κάτω ακόμα κι από αυτό το 3%. Για την ακρίβεια, στην Παιδεία προβλέπεται να διατεθεί την επόμενη χρονιά το 2,97% του ΑΕΠ, από 2,9% πέρσι. Δηλαδή, «αύξηση» της τάξης του ...0,07%.
  • Πάμε στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ας αναλογιστούμε κατ' αρχάς ότι ζούμε σε μια χώρα που, για το 2008, η μέση κύρια σύνταξη φτάνει μόλις τα 413 ευρώ για τους συνταξιούχους του και ότι η μέση κύρια σύνταξη του ΙΚΑ είναι 583 ευρώ. Εντούτοις, ο κρατικός προϋπολογισμός χρηματοδοτεί το ΙΚΑ με το ποσό των 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόλις στο 17% των προϋπολογισμένων αναγκών του Ιδρύματος για το 2009...
  • Ας έρθουμε, τέλος, στο τι και πόσα «μας παίρνουν». Οι πρόσθετοι φόροι για το λαό ανέρχονται σε πάνω από 7 δισ. ευρώ! Από αυτά το 67,5% των κάθε είδους φόρων που εισπράττει το κράτος πηγαίνει στους «τοκογλύφους», αφού διατίθεται για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους. Τα βάρη τα επωμίζονται τα συνήθη «υποζύγια», αφού η αύξηση των φόρων (άμεσων και έμμεσων) κινείται με ρυθμούς σχεδόν πέντε φορές πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό! Οσο για το λεγόμενο «Ταμείο κατά της φτώχειας» ισοδυναμεί με την πιο ...πλουσιοπάροχη υποκρισία που ανακαλύφθηκε ποτέ: Το κονδύλι του είναι το 1/50 εκείνου που διατέθηκε για τη «σωτηρία» των τραπεζιτών!

Κατά τα λοιπά, ο κ. Καραμανλής το επανέλαβε: Θέλει, λέει, να είναι «χρήσιμος κι όχι ευχάριστος». Πράγμα που θα το έχει υπόψη του ο λαός στις επόμενες εκλογές. Οταν και θα προκύψει - ανεξαρτήτως του πόσο «χρήσιμη» θα αποδειχτεί η ψήφος του - ότι δε θα μπορέσει να είναι καθόλου «ευχάριστος» στον κ. Καραμανλή...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com