Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Μεγάλες ελλείψεις στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης παρουσιάζει το ΤΕΙ Χαλκίδας, στο οποίο φοιτούν πάνω από 8.000 σπουδαστές.

Αυτό οφείλεται στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, που χτυπάνε όλους τους τομείς. Εκπαιδευτικούς, σπουδαστές, εργαζόμενους (διοικητικό, τεχνικό προσωπικό), λειτουργία, υποδομές, στέγαση, σίτιση και πάει λέγοντας.

Για παράδειγμα, στο συγκεκριμένο Τεχνολογικό Ιδρυμα έχουμε και λέμε: Ελλείψεις σε επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

  • Από τις 113 οργανικές θέσεις (όχι ότι αν καλυφτούν όλες θα λυθούν τα προβλήματα, αφού οι ανάγκες έχουν αυξηθεί), καλυμμένες είναι μόνον οι 44 (!!)
  • Στο ΕΔΠ (Επιστημονικό - Διδακτικό Προσωπικό) η αναλογία μόνιμου - έκτακτου προσωπικού κλίνει απελπιστικά υπέρ του δεύτερου. Η αναλογία είναι 1:4 ή 25% προς 75%. Σε απόλυτους αριθμούς, στους 80 μόνιμους αντιστοιχούν 320 έκτακτοι. Επιπλέον, παραμένουν (οι έκτακτοι) απλήρωτοι για πολλούς μήνες, και με πρόβλημα στην ασφάλισή τους στο ΙΚΑ (το τοπικό υποκατάστημα επέβαλε στο ΤΕΙ-Χ πρόστιμο 300.000 ευρώ πρόσφατα).

Τα εργαστήρια - με παμπάλαιο εξοπλισμό - λειτουργούν με συνθήκες «μεσαίωνα», αίθουσες διδασκαλίας κλπ. είναι σε άθλια κατάσταση.

Ακόμα, η Εστία, όπου διαμένουν 400 (μόνο) σπουδαστές (όταν οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες), είναι σε απαράδεκτη για ανθρώπους κατάσταση, ενώ οι χώροι διαμονής, ενδιαίτησης κ.ά. δεν πληρούν ούτε στοιχειώδεις υγειονομικές προϋποθέσεις.

Μ' αυτήν την κατάσταση, που συνειδητά διαμορφώνουν ο δικομματισμός και οι συνεταίροι του, «δίνουν τα ρέστα τους» στη δυσφήμιση της όποιας δημόσιας και δωρεάν Παιδείας απόμεινε. Το σπουδαστικό - φοιτητικό κίνημα, όμως, δε θα τους κάνει το χατίρι.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΣΗ ΚΟΡΟΪΔIΑ ΑΚΟΜΑ;

Η φωτογραφία που βλέπετε δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και έχει τραβηχθεί σε έναν από τους παράδρομους της Ομόνοιας...

Η Ομόνοια απέχει ελάχιστα τόσο από το Πολυτεχνείο όσο και από τα Εξάρχεια και την Νομική...

Δεν ισχύει όμως εκεί το πανεπιστημιακό άσυλο...

Ποιος εμποδίζει τον κρατικό μηχανισμό να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια ;

Ποιος εμποδίζει τον κρατικό μηχανισμό να διακόψει το εμπόριο των ναρκωτικών ;

Ποιος εμποδίζει τον κρατικό μηχανισμό να διακόψει την πορνεία που γίνεται στα στενά της πόλης ;

Πόση άλλη κοροϊδία αντέχετε ;
Διαβάστε τη συνέχεια...

ΦΤΗΝΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ

To «λιοντάρι» θέλησε να παραστήσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε προσωρινά από την παρουσίαση των προτάσεων της ΟΚΕ για την «Εθνική Κοινωνική Αναπτυξιακή Συμφωνία», όταν στους «εταίρους» μιλούσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Αλήθεια, τι πραγματικά ενόχλησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ; Μήπως τα εύσημα που έδινε στην ΟΚΕ και στους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε; Μα η ΓΣΕΕ και συμμετέχει στην ΟΚΕ και ο ίδιος ο Γ. Παναγόπουλος τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας όλων των κοινωνικών εταίρων... Μήπως τον ενόχλησε ότι ο υπουργός υποστήριξε τα αντεργασιακά μέτρα που ανήγγειλε η κυβέρνηση; Μα και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραψε σύμβαση για το 2009, που το πρώτο τετράμηνο του χρόνου δε δίνει ούτε ένα λεπτό του ευρώ στους εργαζόμενους, οι οποίοι μένουν «παγωμένοι» από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν ενόχλησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Η κίνησή του εντάσσεται στο γνωστό δικομματικό καβγά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική κουτάλα και όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γιατί τα συμφέροντα αυτά τα έχει προ πολλού απεμπολήσει η πλειοψηφία. Όλα τ' άλλα είναι φτηνοί επικοινωνιακοί λεονταρισμοί.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ...ΚΥΝΙΚΕΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

Στις πρόσφατες εγκληματικές ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν εν ψυχρώ αμάχους Παλαιστίνιους, σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις αυτές.

Οι συγκεκριμένοι στρατιώτες, που προέρχονται από την Ακαδημία «Γιτζάκ Ράμπιν» δημοσίευσαν τις μαρτυρίες τους στις εφημερίδες «Χααρέτζ» και «Μάαριβ». Οι στρατιώτες ομολόγησαν πως ανώτεροι αξιωματικοί, τους είχαν διατάξει να υπολογίζουν περισσότερο τις ζωές των Ισραηλινών από εκείνες των Παλαιστινίων αμάχων. Ετσι, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, υπήρξαν περιπτώσεις εν ψυχρώ δολοφονιών γυναικόπαιδων επειδή, για παράδειγμα, δεν τήρησαν για ελάχιστα εκατοστά την προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας. Αυτά τα εγκλήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τώρα, παρά τα έντονα συναισθήματα που προκαλούν, είναι ουσιαστικά τα ελάχιστα μπροστά στο απάνθρωπο έγκλημα της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και της καταδίκης ενός ολόκληρου λαού σε αφανισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com