Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Είναι ποτέ δυνατόν, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ένας εκ των δυο υποψηφίων Πρωθυπουργών, να δίνει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και να αφήνει να βγαίνει ως κεντρικό μήνυμα..."Καραγκιοζιλίκια τα περί δαχτυλιδιού";

Δεν θα έπρεπε να βγαίνει ένα σαφές προεκλογικό στίγμα, για την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής μάχης;

Δεν θα έπρεπε ο κ. Καραμανλής να δώσει ένα μήνυμα συστράτευσης προς πάσα, κεντροδεξιά, κατεύθυνση, προκειμένου να συσπειρώσει τον κόσμο του και να προσπαθήσει να αναστρέψει το κλίμα έστω την υστάτη στιγμή;

Εμάς με ένα τέτοιο μήνυμα που αφήνεται να διαρρεύσει, μας μοιάζει ο κ. Καραμανλής να κοίτα στην επόμενη μέρα, αποδεχόμενος την εκλογική του ήττα.

Ο κ. Χατζηνικολάου δεν θα μείνει αμέτοχος στην επόμενη μέρα, της Νέας Δημοκρατίας.

Τα μέσα ενημέρωσης που διατηρεί, θα έχουν σίγουρα κάποιον επιτελικό ρόλο, από την 5η Οκτώβρη...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ" ΤΟΥΣ!

"Χρησιμοποιήστε το σταυρό προτίμησης για να τιμωρήσετε όποιους σας απογοήτευσαν και σας πίκραναν, αλλά ψηφίστε την παράταξη".

Τέτοια υψηλού επιπέδου επιχειρήματα χρησιμοποιούν τα στελέχη της ΝΔ για να αποφύγουν το μαύρισμα από τους ψηφοφόρους που έχουν δυσαρεστήσει και εξοργίσει τα προηγούμενα χρόνια.

"Δεν φταίει σε κανέναν τίποτα το πρόγραμμα, οι αξίες και τα ιδανικά μας. Με το σταυρό προτίμησης, μπορεί κάποιος σε επίπεδο προσωπικό, να στείλει το μήνυμα αυτό που θέλει", δήλωσε (στο Real FM) ο Β. Μεϊμαράκης.

Προφανώς, ο υπουργός Αμυνας πιστεύει ότι οι γαλάζιοι ψηφοφόροι καταναλώνουν κουτόχορτο.

Λες και είναι θέμα προσωπικό η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Λες και η ψήφιση των αντιδραστικών νόμων, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, της Υγείας, η "εξαφάνιση" των δασών κ.ο.κ., είναι υπόθεση κάποιων μεμονωμένων προσώπων και άρα "αντιμετωπίζεται" με το σταυρό προτίμησης.

Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ, που προέρχονται κατ' εξοχήν από τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να "σταυρώσουν" την ίδια την πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ.


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε τη χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Ηράκλειο:

"Απόψε, χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας εδώ στo Ηράκλειο, σε όλη την Κρήτη. Στην Κρήτη που σέρνει τον πεντοζάλη της νίκης και παρασέρνει όλη την Ελλάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Από τα βάθη της καρδιάς μου. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Γι' αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, μ' αυτό το πρωτόγνωρο πάθος. Δίνετε εσείς πρώτοι το μήνυμα ότι τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για την απόφασή μας να πάμε τη χώρα μπροστά. Να φύγουμε μπροστά.

Ποτέ στο παρελθόν δεν μας ένωσαν τόσες πολλές αλήθειες. Ποτέ στο παρελθόν δεν μοιραστήκαμε τόσες πολλές αγωνίες. Ποτέ δεν νιώσαμε όλοι μας όπως σήμερα, ότι έχουμε φτάσει σε τέτοιο τέλμα. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο πιεστική, πιο επιτακτική, η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα.

Αυτό το δικό σας πάθος, το πάθος της Κρήτης, σήμερα, εδώ, είναι η κοινή μας φωνή, να αφήσουμε πίσω μια και καλή όλα όσα μας έφεραν στην παρακμή, στην κατάπτωση, στην ανομία, στον ξεπεσμό, στη διαφθορά, στο φόβο, στο περιθώριο.

Δημοκράτες της Κρήτης, όπου κι αν πηγαίνω, με όποιον κι αν μιλάω, το ακούω παντού. Το βλέπω στα μάτια των ανθρώπων. Μοιράζομαι την αγωνία όλων για μια καλύτερη ζωή. Για προοπτική. Για μια καλύτερη Ελλάδα.

Στις 4 του Οκτώβρη, είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να αφήσουμε πίσω μας την παρακμή, να βάλουμε τη χώρα σε πορεία προόδου, δικαιοσύνης και ανάπτυξης.

Ναι, τώρα είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα και απευθύνομαι σήμερα από εδώ, από την Κρήτη, σε όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες που αγωνιούν. Καλώ όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, όπου και αν ανήκουν, απ' όπου κι αν προέρχονται, ό,τι κι αν ψηφίζουν.

Και σε εκείνους, που μας κοιτάνε με δυσπιστία. Που θέλουν όμως να φύγουμε μπροστά, αλλά έχουν πάψει να πιστεύουν. Που θέλουν να αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο, αλλά έχουν χάσει την ελπίδα. Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και λέω από εδώ, απ' την Κρήτη: Πάμε μαζί.

Πάμε μαζί να κάνουμε το αυτονόητο. Επιτέλους, ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη. Που θέτει πρώτα τον πολίτη. Ένα κράτος Δικαίου, ευνομίας και διαφάνειας. Ένα κράτος, που προστατεύει και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα του πολίτη. Ένα κράτος, που γίνεται το θεμέλιο για κάθε προσπάθεια, ατομική ή συλλογική.

Πάμε μαζί για μια οικονομία ζωντανή, που δίνει δουλειές στους νέους μας, που δίνει τζίρο στη μικρομεσαία επιχείρηση, που ανοίγει προοπτική για την αγροτιά, που δημιουργεί πλούτο και τον μοιράζει δίκαια.

Πάμε μαζί, να κερδίσουμε το μέλλον μας. Και βλέποντας το δυναμισμό το δικό σας, τα νιάτα, τους παλιούς αγωνιστές, την Κρήτη, έχω απεριόριστη πίστη στις δυνατότητές μας. Να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες της Ελλάδας.

Τίποτα δεν πρόκειται ποτέ να κλονίσει αυτή μου την πίστη στην Ελλάδα, στον Έλληνα και την Ελληνίδα. Και είμαι σήμερα εδώ, για να πω σε όλους τους Έλληνες, ότι δεσμεύομαι. Δεσμεύομαι να κάνω το πρώτο βήμα. Δεσμεύομαι να μπω πρώτος σ' αυτή τη νέα πορεία. Να προχωρήσουμε σε αλλαγές, να αφήσουμε οριστικά πίσω την παρακμή.

Σήμερα, από την Κρήτη, στέλνω το μήνυμα παντού. Με όποια κατεστημένα κι αν πρέπει να τα βάλω. Όποιο κι αν είναι το κόστος.

Δεσμεύομαι να μπω μπροστά σ' αυτή μας τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ελλάδα καλύτερη από αυτήν που παραλάβαμε.

Ζητώ τη δύναμή σας, τη δύναμή σας για να αλλάξουμε μαζί το κράτος, για να φτιάξουμε την οικονομία. Γιατί τώρα είναι η ώρα και η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης. Ζητώ ψήφο αυτοδυναμίας. Ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας.

Και με τη δύναμή σας, θα κάνουμε πράξη τα λόγια μας, όχι όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, που άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Ξέρετε καλά, αυτή η παρακμή που βιώνουμε, δεν είναι μόνο μια οικονομική κρίση. Είναι ο ξεπεσμός της πολιτικής, η απαξίωση των θεσμών, η κοινωνική αποσύνθεση και αδικία. Τα ζούμε όλοι. Αυτά δεν θα σταματήσουν όταν περάσει η διεθνής κρίση, αν εμείς δεν τα χτυπήσουμε κατακέφαλα, αν εμείς δεν κάνουμε αλλαγές, γιατί δημιουργήθηκαν πολύ πιο πριν από τη διεθνή κρίση.

Φτάσαμε εδώ, γιατί επί έξι χρόνια γιγαντώθηκε το πελατειακό κράτος, που πνίγει κάθε πρωτοβουλία, που σπαταλά το χρήμα, το βιος του Ελληνικού λαού. Φτάσαμε ως εδώ, γιατί δεν στηρίχθηκε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Φθάσαμε ως εδώ, γιατί το κράτος παραδόθηκε στη διαφθορά. Γιατί κανένας σε αυτή τη χώρα, σε αυτή την κυβέρνηση, δεν ανέλαβε ποτέ τις ευθύνες του. Γιατί για κάθε πρόβλημα, γι' αυτούς, πάντα έφταιγε κάποιος άλλος.

Αλλά η κυβέρνηση αυτή, ούτε μπόρεσε, ούτε ήθελε να λύσει τα προβλήματα που ζει κάθε μέρα ο πολίτης. Και δεν ήταν αμέλεια. Ήταν επιλογή. Το ξέρετε, το ξέρετε εδώ στην Κρήτη καλά. Γνωρίζετε πολύ καλά και τα κίνητρα και τις συνέπειες της πολιτικής των τελευταίων έξι ετών. Αδιαφορία για την Περιφέρεια της Κρήτης. Αδιαφορία για τους ανθρώπους της Κρήτης. Εξοργιστική αδιαφορία.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό, οι υποδομές αυτού του νησιού. Αναγκαίες υποδομές, για την ανάπτυξη, για μια πιο ανθρώπινη ζωή. Το 2004, παρέλαβαν μια Κρήτη με έργα ώριμα, με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη, με δημοπρατημένα έργα. Κι αυτοί, όχι μόνο δεν τα τελείωσαν, αλλά έχασαν και τα λεφτά που δικαιούνταν αυτός ο τόπος, τους κοινοτικούς πόρους.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης παραμένει, έξι χρόνια τώρα, χωρίς ολοκληρωμένο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Το μπαλάκι των ευθυνών και αρμοδιοτήτων έχει οδηγήσει και σε ανεπαρκή χρηματοδότηση και σε στασιμότητα το έργο. Το λέει αυτό η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την κυβέρνηση αυτή.

Το ίδιο και ο Νότιος Άξονας και οι κάθετοι άξονες. Παράδειγμα, ο δρόμος Άγιος Νικόλαος - Καλό Χωριό και η παράκαμψη των Μαλίων. Έχασαν. Έχασαν κονδύλια. Και τώρα, τρέχουν να σώσουν κάποια έργα στο ΕΣΠΑ, το Δ' ΚΠΣ. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η Κρήτη στερείται νέους πόρους για την ανάπτυξη, για νέα έργα σ' αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο περίοδο.

Σ' όλους τους νομούς του νησιού, εσείς ζείτε καθημερινά την απουσία της Πολιτείας, αλλά την παρουσία και την παρέμβαση μόνο κομματικών παραγόντων. Ζείτε την εγκατάλειψη και την αδιαφορία σε θέματα περίθαλψης, σχολικής στέγης, ασφάλειας.

Στο Ρέθυμνο, τα βασικά προβλήματα υποδομών παραμένουν άλυτα. Η συγκοινωνιακή απομόνωση παραμένει. Οι ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας δεν καλύπτονται. Η διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων, δεν αντιμετωπίζενται.

Στα Χανιά, περιβαλλοντικά προβλήματα. Μια κατάσταση με τη διαχείριση των λυμάτων ανησυχητική, που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται και βούληση και ευαισθησία και σχεδιασμός. Πράγματα που ουδέποτε έδειξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για κανένα μεγάλο πρόβλημα στην Περιφέρεια. Ούτε βέβαια για το Νοσοκομείο των Χανίων.

Ακούγονται συνθήματα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αγάπη σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

Στα Χανιά, έχουμε ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, που όπως και τόσα άλλα νοσοκομεία, βρίσκεται σήμερα σε εγκατάλειψη, με μεγάλα χρέη, με δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Στο Λασίθι, όσα έργα είχαν ξεκινήσει, έχουν εγκαταλειφθεί. Ούτε οδικοί άξονες, ούτε αλιευτικά καταφύγια, ούτε μαρίνες έγιναν ποτέ. Και βέβαια, ούτε λόγος για πανεπιστημιακή σχολή.

Όμως, φίλες και φίλοι της Κρήτης, εκείνοι που έζησαν πραγματικά στο πετσί τους αυτά τα χρόνια την αδιαφορία και την περιφρόνηση είναι οι αγρότες της Κρήτης. Γνωρίζετε εσείς οι αγρότες πολύ καλά ποια ήταν η αντιμετώπιση της κυβέρνησης, όταν οι αγρότες του νησιού, της Κρήτης, έφτασαν στον Πειραιά. Όταν βρεθήκαμε εκεί όλοι μαζί. Όταν αντί για διάλογο, αντί για συμπόνια, αντί για βοήθεια, αντί για αποζημιώσεις, βρεθήκατε, βρεθήκαμε, να δεχόμαστε δακρυγόνα και αποκλεισμό.

Την ίδια ώρα του αποκλεισμού και των δακρυγόνων, η κυβέρνηση χρηματοδοτούσε ανεξέλεγκτα τις τράπεζες, την ίδια ώρα ευνοούσε τους μεγαλομετόχους των επιχειρήσεων και τα καρτέλ. Την ίδια ακριβώς ώρα, αδιαφορούσε και οδηγούσε σε απόγνωση χιλιάδες νοικοκυριά της Κρήτης.

Και μόλις πρόσφατα, στο Νομό Ηρακλείου, αδιαφόρησαν για την καταστροφή της σταφίδας και των σταφυλιών. Και γνωρίζω το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές και οι σταφυλοπαραγωγοί, τη χαριστική βολή που δέχθηκε η σοδειά τους από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις.

Γνωρίζω ότι είστε σε απόγνωση, γιατί οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές, δεν καλύπτουν το κόστος. Και τώρα, ήρθε η καταστροφή στα σταφύλια και τη σταφίδα. Εμείς ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή καταγραφή των ζημιών και γρήγορη αποζημίωση.

Και ήρθε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, με υποσχέσεις για οριζόντιες αποζημιώσεις. Πρέπει οι αποζημιώσεις να καταβληθούν, οι παραγωγοί να ορθοποδήσουν. Ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για δίκαιες, αντικειμενικές εκτιμήσεις των ζημιών και για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

Και δεσμευόμαστε, δεσμευόμαστε εδώ, στην Κρήτη, να προστατέψουμε τον ιδρώτα σας, να στηρίξουμε τον αμπελοοινικό τομέα. Διότι αυτός ο τομέας εξασφαλίζει απασχόληση, εισόδημα σε όλους τους αγρότες πολλών περιοχών της χώρας, ιδιαίτερα στην Κρήτη.

Ακούγονται συνθήματα

Πράγματι, έβρεξε και χιόνισε και κάηκε η Ελλάδα τα τελευταία έξι χρόνια. Αλλά στις 4 του Οκτώβρη ανατέλλει μια νέα μέρα, με τον ήλιο της ελπίδας.

Και μας λένε ότι «δεν υπάρχουν τα χρήματα», αφού τα σπατάλησαν έξι χρόνια. Το θέμα, όμως, δεν είναι αν υπάρχουν χρήματα, αλλά πού πήγαν τα χρήματα. Πού τα πήγαν τα χρήματα;

Γιατί βρέθηκαν χρήματα για τα τοξικά ομόλογα της Αγροτικής και για τη δημιουργία άχρηστων κομματικών επιτροπών και Υπηρεσιών στη Δημόσια Διοίκηση.

Χρήματα, όπως τα 5 δις των ασφαλιστικών εισφορών που χάρισαν στις τράπεζες.

Χρήματα, όπως το 1 δις ευρώ φορολογικό δώρο που χαρίζουν κάθε χρόνο στους μεγαλομετόχους.

Χρήματα, όπως την κατάργηση του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που μετακύλησαν στην μέση ελληνική οικογένεια με το ΕΤΑΚ.

Και ξαφνικά, λίγο πριν τις εκλογές, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σπεύδει να μοιράσει με αδιαφάνεια τα δικαιώματα ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα του 2008, της προηγούμενης χρονιάς, για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο αυτή την αδιαφάνεια, αυτή την ανικανότητα, αυτή την έλλειψη σχεδίου, αυτή την πελατειακή προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων.

Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο τους φεουδάρχες - παράγοντες, που θέλουν τον πολίτη εξαρτημένο, που τον θέλουν επαίτη, ανασφαλή.

Γι' αυτό λέμε από εδώ, από την Κρήτη: Φτάνουν πια οι δικαιολογίες. Φτάνει πια ο χαμένος χρόνος. Φτάνουν πια τα ψέματα. Στις 4 του Οκτώβρη, ξεκινάμε μαζί την πορεία για ένα καλύτερο αύριο στην Ελλάδα.

Με τα νιάτα μας και τη ζωντάνια τους θα φτιάξουμε την Ελλάδα. Νιάτα της Ελλάδας, πάμε μαζί. Μαζί θα ανατρέψουμε κατεστημένες αντιλήψεις, πρακτικές που σας θέλουν εξαρτημένους, που θέλουν να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις σας. Εμείς θα τιμήσουμε την αξιοπρέπειά σας, θα σεβαστούμε την προσωπικότητά σας. Θα βοηθήσουμε την προοπτική σας. Θα στηριχτούμε πάνω στα νιάτα της Ελλάδας για να ξαναφτιάξουμε μια Ελλάδα περήφανη. Αξιόπιστη. Με κύρος. Με προοπτική. Με ελπίδα.

Και ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει στην αγορά, στην οικονομία, στις επιχειρήσεις, στην τσέπη του μισθωτού, του άνεργου, του συνταξιούχου. Γι' αυτό, τις πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησής μας, θα πάρουμε τα επείγοντα μέτρα που απαιτούνται για την ανάταξη της οικονομίας μας.

Ψηφίζουμε 5 νομοσχέδια. Το πρώτο νομοσχέδιο στοχεύει να στηρίξει το πραγματικό εισόδημα της ελληνικής οικογένειας, με αναδιανομή, με φορολογική δικαιοσύνη, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, αλλά και με την επιβολή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που δεν θα επιβαρύνει τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, αλλά που ζητά από τον πλούτο και τη μεγάλη περιουσία, να σηκώσουν επιτέλους το ανάλογο βάρος με την φοροδοτική τους ικανότητα.

Το δεύτερο νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε αφορά στην προστασία των δανειοληπτών και στην καταπολέμηση της ακρίβειας. Προστατεύουμε τον δανειολήπτη από αθέμιτες πρακτικές, που ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημά του. Από πρακτικές των τραπεζών, που θέλουν να βλέπουν τους ισολογισμούς τους να καλυτερεύουν, αλλά την ελληνική οικογένεια να μην προοδεύει.

Δίνουμε τη δυνατότητα ρύθμισης και απαλλαγής οφειλών σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Και χτυπάμε αμείλικτα τα καρτέλ που γονατίζουν τον καταναλωτή.

Φίλες και Φίλοι,

Οι μικρές επιχειρήσεις πέφτουν σήμερα στο κενό της κρίσης. Δεν θα τις αφήσουμε να συντριβούν. Θα απλώσουμε δίχτυ ασφαλείας. Γιατί επιχειρήσεις που δουλεύουν, σημαίνει άνθρωποι που δουλεύουν. Γι' αυτό θα παγώσουμε τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σε κρίση για ένα χρόνο και θα ξεπαγώσουμε τις εγγυήσεις από το πακέτο ρευστότητας των τραπεζών, για να πάνε επιτέλους σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Γιατί κανείς, μα κανείς, δεν μπορεί να επιχειρεί με το μαχαίρι διαρκώς στο λαιμό. Αυτό κάνει το τρίτο νομοσχέδιό μας, για τη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, για τη ρευστότητα στην οικονομία.

Το τέταρτο νομοσχέδιο, που θα φέρουμε τη Βουλή άμεσα, αποσκοπεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην προώθηση των επενδύσεων στη χώρα μας. Θα στηρίξουμε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις, αλλά και την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Σταθερό φορολογικό πλαίσιο, απλοποίηση διαδικασιών για ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων. Και γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει για τους ανθρώπους, να είναι η αγορά και οι μισθοί παγωμένοι. Να τους χτυπά την πόρτα η ανεργία. Γι' αυτό στηρίζουμε την αξιοπρέπεια εκείνων, που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στην ανεργία, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Εμείς, την θεωρούμε την εργασία πάνω απ' όλα δικαίωμα, που θα προστατεύσουμε με την κυβέρνησή μας.

Γι' αυτό, το πέμπτο νομοσχέδιο που φέρνουμε, θα στηρίζει τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις υφιστάμενες θέσεις εργασίας, αλλά και εκείνες που κάνουν προσλήψεις. Θα δώσουμε κίνητρα, για να ενισχύσουμε την απασχόληση μέσα από τετραετή επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους νέους.

Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή δουλειά. Είναι όμως άλλο η δουλειά και άλλο η δουλεία. Γι' αυτό βάζουμε τέλος στους κομματικούς εκβιασμούς με τα Stage στο Δημόσιο. Αναθεωρούμε ριζικά το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων, που είναι κοινωνική μάστιγα.

Φίλες και Φίλοι της Κρήτης,

Σίγουρα ξέρετε και ξέρουμε ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Ξέρουμε ότι δεν θα αλλάξουμε την Ελλάδα σε 100 ημέρες. Αλλά μπορούμε να της δώσουμε χρόνο για να αντιδράσει. Να ανασάνει. Να βγει από την εντατική. Να κάνει το επόμενο βήμα.

Και το επόμενο βήμα έχει ως προϋπόθεση ένα κράτος ευνομούμενο, που στέκεται επιτέλους δίπλα στον πολίτη.

Ένα κράτος που να είναι δικό σας, όχι ξένο προς τον πολίτη. Που σέβεται τους κόπους του Ελληνικού λαού.

Ένα κράτος διαφορετικό από αυτό που έχουμε σήμερα. Που δεν αφήνει τα χρήματα του Ελληνικού λαού να πηγαίνουν στη διαφθορά και τη σπατάλη.

Είναι χρήματα δικά σας, είναι χρήματα για επένδυση, για δουλειά, για πρόοδο, για περιφερειακή ανάπτυξη.

Ένα κράτος που βάζει πλαίσιο, που βάζει κανόνες. Που σέβεται κα προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών στην καθημερινή πρακτική.

Έτσι θα χτίσουμε και πάλι την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικής, μεταξύ Πολιτείας και πολιτών. Γιατί χωρίς αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης, έχουμε τα χέρια μας δεμένα.

Γι' αυτό αλλάζουμε τη Δημόσια Διοίκηση. Κάνουμε τομή. Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες:

* Ηλεκτρονική διακυβέρνηση παντού.
* ΚΕΠ για όλες τις συναλλαγές με το κράτος.
* ΑΣΕΠ, αντικειμενικότητα, αξιοκρατία στις προσλήψεις.

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα για να οικοδομήσουμε ένα κράτος αποτελεσματικό, διαφάνειας, που σέβεται τον πολίτη. Που θα επιστρέφει στο ακέραιο στον πολίτη κάθε ευρώ που πληρώνει από το φόρο του, μέσα από την ποιοτική και σύγχρονη δημόσια, δωρεάν παιδεία. Μέσα από ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, αξιοπρέπειας και σεβασμού. Μέσα από ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, που εγγυάται μια βασική, αξιοπρεπή σύνταξη για όλους.

Ένα κοινωνικό κράτος, που προσφέρει σιγουριά, ασφάλεια, ποιότητα, δικαιώματα σε όλους. Μια Δημόσια Διοίκηση, που θα αποδώσει καλύτερες υπηρεσίες.

Εμείς προχωράμε παραπέρα, δίνοντας πόρους, αρμοδιότητες στην Περιφέρεια. Να παίρνετε εσείς αποφάσεις για την Κρήτη. Να θέτετε εσείς τις προτεραιότητες. Να χτίσετε εσείς την Κρήτη, όπως νομίζετε καλύτερα. Να παίρνετε αποφάσεις για την παιδεία, την πρόνοια, την υγεία, το περιβάλλον, με στόχο μια καλύτερη προοπτική για το νησί.

Και τα μέτρα που παίρνουμε, είναι μέτρα που δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ. Απλώς θέλουν πολιτική βούληση, για να συγκρουστούμε με κατεστημένα και κατεστημένες αντιλήψεις.

Γιατί δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ ένας νέος εκλογικός νόμος, που θα σπάει τις αχανείς εκλογικές περιφέρειες και θα επιφέρει γερό χτύπημα στο μαύρο πολιτικό χρήμα.

Δεν κοστίζει τίποτα η αναμόρφωση του θεσμού του «πόθεν έσχες», ώστε να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δηλώνονται από τους πολιτικούς ή τους δημόσιους υπαλλήλους.

Δεν κοστίζει η υποχρεωτική δημοσίευση όλων των αποφάσεων των υπουργών, της κυβέρνησης και της Αυτοδιοίκησης στο Διαδίκτυο. Να ξέρει ο πολίτης που πάνε τα λεφτά του.

Φίλες και φίλοι,

Η άμεση αναθέρμανση της οικονομίας μας, η δημιουργία ενός κράτους Δικαίου, είναι η πρώτη αναγκαία συνθήκη. Δεν φτάνουν όμως αυτά. Είναι η βάση πάνω στην οποία θα κάνουμε τη μεγάλη στροφή για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.

Ένα πρότυπο ανάπτυξης, που αξιοποιεί τα δικά μας, ελληνικά, κρητικά, συγκριτικά πλεονεκτήματα, που δημιουργεί πλούτο, που μεγαλώνει την πίτα του πλούτου και την αναδιανέμει δίκαια.

Μια νέα προοπτική, που την ονομάζουμε «πράσινη ανάπτυξη». Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι απλά η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά να αξιοποιήσουμε ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας: στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στη γεωργία, στον τουρισμό, στην παιδεία, στην υγεία, σε όλους τους τομείς, να φτιάξουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, να είναι παραγωγικός ιστός ποιότητας.

Και η πράσινη ανάπτυξη θα περάσει πρώτα από όλα από τα σχολεία μας, από την εκπαίδευση, από τη νέα γενιά, που θα προετοιμάσει το νέο πρόσωπο της χώρας μας, για να γίνει η Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με επενδύσεις για την παραγωγή πιο ήπιων, πιο ασφαλών χημικών προϊόντων φυτοπροστασίας και τη βιώσιμη διαχείριση του νερού.

Με παραγωγή νέων τεχνολογιών σε συστήματα άρδευσης, βελτιωτικών εδάφους.

Με παραγωγή ενέργειας. Δική μας παραγωγή ενέργειας, ναι. Η Ελλάδα, με τον αέρα, τον ήλιο της, τη γεωθερμία της, να γίνει παραγωγός ενέργειας, αξιοποιώντας ακόμη και τα αγροτικά προϊόντα και υποπροϊόντα, αξιοποιώντας τα λύματα, τα απόβλητα των γεωργικών βιομηχανιών, όπως - και είναι άμεσης προτεραιότητας - και αυτά των ελαιοτριβείων, που μπορούν να γίνουν πηγές ανανεώσιμες ενέργειας.

Με βιώσιμη επεξεργασία υπολειμμάτων και αξιοποίηση βεβαίως της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και των δασών.

Με την παραγωγή προϊόντων ονομασίας προέλευσης και εξειδικευμένα δίκτυα πιστοποίησης και προώθησης επιτέλους των ελληνικών προϊόντων. Να μη μας αγοράζουν οι ξένοι, τζάμπα, και μετά να πλουτίζουν αυτοί, αλλά να πεινάνε οι δικοί μας αγρότες.

Και τα λέω αυτά, φίλες και φίλοι, όχι ως άπιαστη ουτοπία. Δεν είναι ουτοπία. Είναι η σημερινή πραγματικότητα. Γιατί μόλις χθες ήμουν με συναδέλφους, ηγέτες σοσιαλιστές απ' όλο τον κόσμο στον ΟΗΕ, στο πλαίσιο της Συνάντησης Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.

Όλοι προωθούν πια την πράσινη ανάπτυξη, αυτήν για την οποία εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, πρώτοι βγήκαμε και μιλήσαμε. Και όταν εγώ τους περιγράφω την μεσογειακή, την Κρητική δίαιτα, κοιτάζουν με έκπληξη και αναρωτιούνται πώς η Ελλάδα δεν είναι ακόμα πρωτοπόρα χώρα σ' αυτό το νέο πρότυπο ανάπτυξης.

Γι' αυτό λέω, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Από πρωτοπόροι, γίναμε ουραγοί. Αλλά στις 4 του Οκτώβρη θα γυρίσουμε σελίδα. Και σας στέλνω εδώ, στην Κρήτη, τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς απ' όλους τους προοδευτικούς ηγέτες της υφηλίου για την νίκη μας στις 4 του Οκτώβρη.

Ναι, αποτελούμε ελπίδα, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για τόσους λαούς του κόσμου.

Και η Κρήτη μας, αυτός ο όμορφος τόπος, αυτό το όμορφο νησί που αγαπούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με παράδοση δημοκρατικών αγώνων, με τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, αυτό το νησί μπορεί και θα γίνει αναπτυξιακό πρότυπο όλης της χώρας.

Ακούγονται τα συνθήματα:

«Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς»

«Γιώργο, η Κρήτη σε θέλει κυβερνήτη»

Ευχαριστώ την Κρήτη, ευχαριστώ την δημοκρατική, την πράσινη Κρήτη. Και αύριο, σας θέλω κοντά μου, να φτιάξουμε την Κρήτη, να φτιάξουμε την Ελλάδα, αυτήν που οραματιζόμαστε.

Και παρά την αποψινή βροχή, έχουμε σημαντικά θέματα περιβάλλοντος, όπως είναι το νερό, οι υδάτινοι πόροι, που είναι βασική πηγή για την ανάπτυξη, τον τουρισμό, την αγροτιά, την ποιότητα ζωής. Είναι βασική ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο δίκτυο άρδευσης. Επίσης, πρέπει να υπάρχει απρόσκοπτη παροχή ενέργειας, για να κάνουμε την Κρήτη ανεξάρτητη, με μορφές ήπιας ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Και μίλησα τον περασμένο Ιούνιο για το ΤΕΙ Ηρακλείου, με τις καινοτομίες, τις μικρές ανεμογεννήτριες που σχεδιάστηκαν εδώ, στην Κρήτη. Είναι αυτές οι δυνατότητες της Ελλάδας, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, που δεν αξιοποιούνται από το τείχος της αδιαφορίας της συντηρητικής παράταξης.

Για μας, η πράσινη ανάπτυξη σημαίνει οικονομική ανάπτυξη. Σημαίνει η Κρήτη να αξιοποιεί τον φυσικό της πλούτο, τους ανθρώπους της, να πρωταγωνιστεί.

Και στηρίζουμε τους αγρότες, οργανώνουμε νέες δομές, βοηθάμε μέσα από την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ, με άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης για το υψηλό κόστος παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων.

Θέλουμε την Κρήτη πρωτοπόρα σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας και αξίας, με διεθνή ταυτότητα και ονομασία προέλευσης. Ο αγρότης νε είναι στο επίκεντρο της πράσινης ανάπτυξης. Και ο κτηνοτροφικός τομέας, ανταγωνιστικός. Και αυτά, δένουν με την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού. Αλλά για όλα αυτά, οφείλουμε να επενδύσουμε πρώτα απ' όλα στον ίδιο τον άνθρωπο, στην παιδεία, στην κατάρτιση, στη σιγουριά του, στην ασφάλισή του.

Γι' αυτό, και εδώ δίνουμε την μάχη και θα δώσουμε την μάχη για το Πανεπιστήμιο, για το ΤΕΙ της Κρήτης, για τα Ερευνητικά Κέντρα, για να πρωτοπορήσουν ξανά τα Ιδρύματα της Κρήτης και να συνδεθούν με την περιφερειακή ανάπτυξη.

Χρειάζεται το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Καστέλι, οι οδικές διασυνδέσεις, που είναι στρατηγικά έργα για την ανάπτυξη της Κρήτης. Η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Άξονα, η μελέτη κατασκευής του Νότιου Άξονα, η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, η κατασκευή λιμανιού στο Νότο και βέβαια, τα μέσα σταθερής τροχιάς, γιατί είναι οι υποδομές του μέλλοντος.

Ο εκσυγχρονισμός των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων, η κατασκευή νέων, σημαντικών δομών για τον πολιτισμό, όπως είναι το Μουσείο στο Ηράκλειο και στη Μεσαρά. Η διαχείριση απορριμμάτων, που είναι βασικός στόχος της πράσινης ανάπτυξης, με νέες αρμοδιότητες για την Αυτοδιοίκηση. Η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, για την έννομη τάξη και την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών.

Φίλες και φίλοι, πολίτες της Κρήτης,

Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Δεν έχει ούτε μια μέρα για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να πούμε τέλος σε ό,τι ζήσαμε τα τελευταία έξι χρόνια. Ναι, είναι τώρα η ευκαιρία, η μεγάλη μας ευκαιρία, να αφήσουμε πίσω την παρακμή, να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα. Να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. Μια διαφορετική Ελλάδα.

Γι' αυτό, στις 4 του Οκτώβρη, παίρνουμε την κρισιμότερη απόφαση. Και στις 5 του Οκτώβρη, με την δική σας εμπιστοσύνη, σας ζητώ να ξεκινήσουμε την μάχη της ζωής μας, για το μέλλον της Ελλάδας. Σας ζητώ εδώ, στην Κρήτη, να δώσουμε αυτή την μάχη μαζί. Δεν είναι μια μάχη που μας χωρίζει. Είναι μια μάχη που μας ενώνει. Δεν είναι μεταξύ των γαλάζιων και των πράσινων. Είναι μια μάχη του παρελθόντος με το μέλλον. Και θα κερδίσει στις 4 του Οκτώβρη το μέλλον της χώρας.

Για να κερδίσουμε και εμείς το δικό μας μέλλον. Για να πιστέψουμε κι εμείς ξανά στον εαυτό μας. Στον άνθρωπο - γίγαντα δημιουργικότητας και πρωτοβουλιών, που κρύβεται μέσα μας, αλλά που καταπιέζεται από ένα σύστημα διαφθοράς και αδικίας.

Εσείς εδώ, σήμερα, το φωνάξατε πιο δυνατά από ποτέ. Δίνει η Κρήτη το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Είναι το μήνυμα της νίκης. Είναι η δύναμη της Κρήτης. Η δύναμη για τον αγώνα και σήμερα, και αύριο. Είναι η δύναμη για να αξιοποιήσουμε ό,τι καλύτερο έχει η χώρα μας. Για να σταθούμε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία δίκαιη, δυνατή, δημιουργική.

Απλώνω λοιπόν απόψε σε όλους σας, έναν προς έναν, το χέρι μου και σας καλώ: Πάμε μαζί σε αυτή τη νέα πορεία.

Όποιο σχέδιο και αν καταστρώσουμε, όποια πολιτική και αν εφαρμόσουμε, τίποτα δεν μπορεί να πραγματωθεί χωρίς τη συμφωνία σας, τη βοήθειά σας, την αρωγή σας. Είσαστε η δύναμη του τόπου.

Και όλοι οι Έλληνες που ονειρεύονται μια διαφορετική, μια αξιοπρεπή ζωή, διψούν για μια Πολιτεία, που τους σέβεται. Μια κοινωνία δίκαιη. Μια κοινωνία ευνομούμενη.

Ακούγονται συνθήματα

Γερά, πάμε μπροστά. Πάμε μπροστά την Ελλάδα. Πάμε όλοι μαζί.

Και μπαίνω εγώ μπροστά σ' αυτή τη νέα πορεία. Μπαίνω μπροστά. Και όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε.

Πάμε, με όλους τους Έλληνες, να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Ζητώ από εδώ ψήφο εμπιστοσύνης. Ψήφο ισχυρής αυτοδυναμίας.

Δώστε μου τη δύναμη που χρειάζεται για να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα, για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο.

Δώστε μαζί μας τη μάχη, ως την τελευταία στιγμή, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι με σπίτι, ψήφο με ψήφο. Με αισιοδοξία, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό.

Η νίκη θα κερδηθεί στις κάλπες - και μόνον εκεί. Οι δημοσκοπήσεις δεν κερδίζουν εκλογές. Η κάλπη θα κερδίσει τις εκλογές. Γι' αυτό, μέχρι, την τελευταία στιγμή, όχι εφησυχασμός. Ο αγώνας μας είναι που θα κερδίσει.

Το μήνυμά μας παντού! Σε κάθε πολίτη, σε κάθε νοικοκύρη, σε κάθε δημοκράτη, σε κάθε αγωνιστή της αριστεράς και της οικολογίας:

Τώρα, είναι η ώρα της συστράτευσης. Πάμε όλοι μαζί.

Πάμε όλοι μαζί, με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το ψηφοδέλτιο της νίκης, το ψηφοδέλτιο της αλλαγής.

Ακούγεται το σύνθημα:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»

Είμαστε εδώ, ενωμένοι και δυνατοί.

Καλό μας αγώνα και καλή μας νίκη.

Ακούγονται συνθήματα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κρήτη, που πάντα δίνει το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της Δημοκρατίας, της προόδου, για τον ήλιο που φέρνουμε αύριο ξανά πάνω από τη χώρα.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. Για το πάθος σας, για την αγάπη σας. Και αύριο μαζί. Θα χτίσουμε μαζί. Μαζί θα σηκώσουμε τα μανίκια, να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Εδώ, η Κρήτη πρωτοπόρα, όπως πάντα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Μαζί για τη νίκη.



Ανακοινώνονται και παρουσιάζονται οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων



Ενωμένοι, δυνατοί στην Κρήτη της Δημοκρατίας, του μεγάλου Ελευθέριου Βενιζέλου. Σ' αυτή την Κρήτη των αγώνων, σ' αυτή την Κρήτη της ελπίδας. Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί.

Όπως έλεγε ο Ανδρέας, δεν μπορούμε να αποχωριστούμε την Κρήτη, αλλά θα είμαστε μαζί στις 5 του Οκτώβρη για τη νέα πορεία.

Δουλεύουμε για το μέλλον της Ελλάδας.

Γεια σας".

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ "ΠΟΛΕΜΟΣ"!

Έχουν ξεκινήσει και οι "μαύρες" τηλεοπτικές διαφημίσεις από τα πολιτικά κόμματα.

Όπως σε κάθε αντίστοιχη περίοδο, το κόμμα εκείνο που βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από το άλλο, ξεκινά πρώτο την τηλεοπτική επίθεση.

Έτσι σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση η ΝΔ άνοιξε το χωρώ τον γκρίζων τηλεοπτικών σποτ!

Βέβαια το..."Βρώμικος πόλεμος κατά του Γιώργου", είναι λιγάκι υπερβολικό...

Διότι την παρακάτω τηλεοπτική διαφήμιση δεν μπορείς να την ενταξεις σε πόλεμο και μάλιστα "βρώμικο"...:



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΟ ΚΟΛΟΝΑΚΙ...

Διαβάζουμε σήμερα από το ΒΗΜΑτοδοτη:

"Συγκλονιστική αποκάλυψη που εξηγεί τους συσχετισμούς ανάμεσα στους υποψήφιους βουλευτές στη Β΄ Αθηνών έγινε μια εβδομάδα πριν από την κάλπη. «Δεν ψωνίζω στο Κολωνάκι» παραδέχθηκε με σπάνια τόλμη και ειλικρίνεια για πολιτικό ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Α. Λοβέρδος σε μια εκ βαθέων συζήτηση με συνεργάτη μου. Η αποκάλυψη προκάλεσε αμηχανία σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους καθώς η ποιότητα των ενδυματολογικών επιλογών του πολιτικού είχε δημιουργήσει τη βεβαιότητα ότι ο κ. Λοβέρδος δεν στερείται των συγκινήσεων και των ευκαιριών για καλό ντύσιμο που μπορεί να προσφέρει η παραδοσιακή αθηναϊκή γειτονιά της ευμάρειας και της επίδειξης, η οποία ετοιμάζεται και πάλι να υποδεχθεί τους σοσιαλιστές.

Πρόκειται λοιπόν για το δεύτερο χτύπημα που δέχθηκε ο εμπορικός κόσμος του Κολωνακίου μέσα σε έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις αναρχικών με πέτρες και ξύλα στις βιτρίνες της οδού Σκουφά. Ο σκιώδης υπουργός Εξωτερικών δικαιολόγησε το εμπάργκο στο Κολωνάκι, εξηγώντας ότι προτιμά με σταθερότητα τα καταστήματα και τις μπουτίκ της εκλογικής του περιφέρειας. Είναι γεγονός ότι ο κ. Λοβέρδος τηρεί στη Β΄ Αθηνών κώδικες που ακολουθούν βουλευτές επαρχίας και χτίζει σταθερά προσωπικές σχέσεις με όλο και περισσότερους πολίτες. «Το στοίχημα» αναφέρει «είναι να συναντάς και να γνωρίζεις όλο και περισσότερους από εκείνους που σε γνωρίζουν από την τηλεόραση». Και ασφαλώς να επιβάλλεις εμπάργκο στο Κολωνάκι"
.

Έλα τώρα που δεν έχεις περάσει από το Κολονάκι...έστω μια φορά, έστω για λίγα λεπτά...

Ολόκληρο υπουργικό κουστούμι, που θα το ράψεις...δε γίνεται βρε κ. Λοβέρδο μας, να το αγοράσεις από κάνα συνοικομαγαζο της Β' Αθηνών...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com