Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ!

Εντυπωσιάζουν τα σούπερ υπερκέρδη που κατέγραψε εν μέσω της κρίσης η ΔΕΗ το α' 9μηνο του 2009.

Ξεπέρασαν τα 642 εκατομμύρια ευρώ τα καθαρά κέρδη.

Η διοίκηση της εταιρείας, που λειτουργεί καθαρά ως ιδιωτική επιχείρηση και άρα επιδιώκει μόνον τα κέρδη, αποδίδει την κερδοφορία στην πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων και στη λειτουργία των υδροηλεκτρικών μονάδων.

Ξεχνούν όμως ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν απανωτά μέσα σε ενάμιση χρόνο περίπου 20%, γονατίζοντας τα νοικοκυριά, στο όνομα της ανόδου των διεθνών τιμών των καυσίμων και της "ενεργειακής κρίσης".

Καιρός, λοιπόν, να δώσουν πίσω τα "κλεμμένα", μειώνοντας ανάλογα τα τιμολόγια, τα οποία όπως φάνηκε από τα στοιχεία της ΔΕΗ δεν μπορούν να τα αντέξουν τα νοικοκυριά και γι' αυτό έχουν περιορίσει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση...

...που ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τις αυξήσεις στα τιμολόγια, πιστεύει ότι έχει καθαρίσει με το "πάγωμα" των τιμολογίων.

Αν πραγματικά θέλει να ανακουφίσει ελάχιστα έστω τους πολίτες, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να μειώσει αμέσως τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ!

Κυρία Μπιρμπιλή...αν δεν κάνουμε λάθος εσείς είστε η υπεύθυνη υπουργός, τι σκοπεύετε να κάνετε άραγε;

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΠΟ ΤΑ [ΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

"Ο ελληνικός λαός, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, οι χρήστες των λιμανιών, όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες ενός σκανδάλου που συντελέστηκε με αργό και μεθοδικό τρόπο επί χρόνια στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού. Ιδού λοιπόν η προίκα, ιδού και οι προικοθήρες".

"Εσείς είστε, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, που με την πολιτική σας οδηγήσατε τους εργαζόμενους, ερήμην των οποίων έγινε αυτή η σύμβαση, σε κινητοποιήσεις και απαξιώσατε το λιμάνι και τον ΟΛΠ. Γιατί; Για να το δώσετε πιο εύκολα και με μικρότερο τίμημα"

"...η ανεξήγητη εμμονή και σπουδή της σημερινής Κυβέρνησης να εκχωρήσει μαζί με το δημόσιο πλούτο και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας σε διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους, δεν αποτελεί μεταρρύθμιση ούτε και επιβεβλημένο οικονομικό σχεδιασμό, καθόσον τόσο το λιμάνι του Πειραιά όσο και της Θεσσαλονίκης αποτελούν κερδοφόρους και φερέγγυους οργανισμούς ώστε να μπορούν με ίδια κεφάλαια ή δανεισμό, γιατί έχουν πιστοληπτική ικανότητα, να προβούν χωρίς καμία δυσκολία στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών τους, των υποδομών, αναδομών και τεχνολογικού εξοπλισμού. Υπάρχει βεβαίως και το θέμα της ασφάλειας"...

"...έχετε χαράξει λάθος πολιτική που μοιραία θα αποβεί και εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος".

"... έπρεπε να διασφαλίσετε, και δεν το κάνατε, το δημόσιο δηλαδή χαρακτήρα αυτών των οργανισμών για το συμφέρον της χώρας, για το συμφέρον της εθνικής μας ασφάλειας και των εθνικών μας συμφερόντων. Τα λιμάνια, όπως και άλλοι τομείς, όπως οι τηλεπικοινωνίες, είναι μείζονος σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας. Εσείς δεν το κάνατε αυτό".

"... (η κυβέρνηση) συνεχώς εξωθεί τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή σε αποχή από τις υπερωρίες χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα "ρετιρέ" για να τους εκθέσει στην κοινωνία; Τα "ρετιρέ" των λιμενεργατών τα ξέρατε αφού αυτοί επί πολλά χρόνια εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των λιμανιών ικανοποιητικά. Τα ρετιρέ των "golden boys" γιατί δεν τα καταγγείλατε τόσο καιρό; Το ένα καλό παιδί και το άλλο αποπαίδι;".

"Εμείς φυσικά δε θα συμπράξουμε με τις επιλογές σας αυτές και την καταστροφική πολιτική και θα το καταψηφίσουμε".

"...για να εξασφαλίσετε αυτές τις φοροαπαλλαγές (σ.σ.: προς την Cosco) βάζετε το άρθρο 3 και αναφέρεστε στο διάταγμα του Μαρκεζίνη το 2687/1953, δηλαδή στο χουντικό πρωθυπουργό της χώρας. Οπως καταλαβαίνετε δεν μπορεί να γίνει αυτό. Δεν μπορούμε σήμερα, στο 2009, να μιλάμε με όρους του 1953".

"...η μεθόδευση για την απαξίωση του λιμανιού του Πειραιά ξεκινά από την πρώτη στιγμή που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Καραμανλής προσωπικά ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας. Για ποιο λόγο άραγε; Προφανώς ήταν μια επιταγή που έπρεπε να καλυφθεί. Μη μας ζητάτε, λοιπόν, να μπούμε εμείς ως τριτεγγυητές σ' αυτό. Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην κακή πολιτική σας".

"Κατά την άποψή μου, κύριε Πρόεδρε, αυτή η σύμβαση είναι μία σύμβαση αποικιοκρατικού χαρακτήρα και γι' αυτό ακριβώς το ΠΑΣΟΚ την καταψηφίζει".

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)

Τα παραπάνω λόγια θα τα βρείτε στα επίσημα πρακτικά της Βουλής.

Είναι η ομιλία που έκανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, στις 3/3/2009, καταγγέλλοντας - από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης - τη σύμβαση της ΝΔ με την Cosco.

Ηταν τότε που μιλούσαν για "αποικιοκρατική σύμβαση", στην οποία όπως έλεγαν, δε θα γίνονταν "τριτεγγυητές".

Για το τι ακριβώς έγιναν, μετά τις εκλογές...το μάθαμε όλοι!


Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ!

Ένα πιο σοβαρό και αρκετά πιο ρεαλιστικό πρωτοσέλιδο από τα προηγούμενα, διαβάζουμε από την Καθημερινή.

Διότι όπως πολύ σωστά αναφέρει η εφημερίδα όλες οι "κινήσεις της κυβέρνησης γίνονται υπό τις πιέσεις της ΕΕ".

Αυτή είναι η πραγματικότητα και αν συνεχίσει σε αυτό το δρόμο η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνουν φιλολαϊκές κινήσεις από την πλευρά της, ώστε να βοηθήσει τον λαό.

Από κει και πέρα πρέπει και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά να συναισθανθεί πως μια κυβέρνηση εκτός της ΕΕ δίνει λόγο και στον λαό της...κυρίως σε εκείνον, διότι χωρίς αυτόν δε θα ήταν κυβέρνηση.

Ο εφησυχασμός που επικρατεί στα λαϊκά στρώματα μετά την εκλογή του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να σπάσει, δεν χρειάζονται επιπλέον αναμονές ούτε μακροχρόνιες πιστώσεις χρόνου...!

Το καλό είναι ότι έχει αρχίσει να σπάει σιγά σιγά...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΝΤΟΛΕΣ...!

"Εντολές ΣΟΚ για ασφαλιστικό και φόρους"!

Αυτός είναι ο κεντρικός τίτλος, της καλής μας, της Απογευματινής!

Τώρα βέβαια όλα όσα εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ είναι ΣΟΚ, αλλά όταν πριν λίγους μήνες ακριβώς στην ίδια γραμμή με το ΠΑΣΟΚ, σε εκείνη των Βρυξελλών, η ΝΔ προχωρούσε σε αύξηση των ορίων ηλικίας, σε πάγωμα των μισθών κλπ...όλα έβαιναν καλώς!

Αυτή τείνει να γίνει και η μοναδική διαφορά μεταξύ των κομματικών εξουσίας και των ακολούθων τους...την ίδια πολιτική να καταγγείλουν όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αλλά την ίδια πολιτική να εφαρμόζουν όταν είναι στην Κυβέρνηση.

Τόσο όμορφα δηλαδή...εμείς απλά ψηφίζουμε και ξαναψηφίζουμε τους παραπάνω...

Δεν τρέχει τίποτα μωρέ...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Το "Πόθεν έσχες" αλλάζει, χωρίς να είμαστε όμως σίγουροι ότι αυτή η αλλαγή θα δώσει κάτι στην Ελληνική οικονομία.

Η Ελευθεροτυπία γράφει σήμερα χαρακτηριστικά, "Πόθεν έσχες τσιμπίδα για όλους"!

Εμείς θα αναρωτηθούμε για ακόμη μια φορά...ποιοι είναι αυτοί οι όλοι;

Είναι και ο Ψυχάρης και ο Κόκκαλης και ο Κυργιακού και οι επιχειρήσεις τους και οι offshore, μερικών μερικών...;

Ένα πιο απαιτητικό "πόθεν έσχες" δεν είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει κάτι στην Ελληνική οικονομία, διότι το χρήμα βρίσκεται σε άλλες τσέπες, από εκείνες που το "πόθεν" έσχες στοχεύει.

Η κυβέρνηση είναι πλήρως υποταγμένη στην οδηγίες των Βρυξελλών, όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μετά την τελευταία περίοδο Ανδρέα Παπανδρέου(93-96).

Όσο συνεχίζουμε στην ίδια πολίτικη υποταγή, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σημαντικά...εδώ θα είμαστε και θα το δείτε!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ...!

"Τελειώνει το πάρτι ρουσφετιών"!

Όπως καταλαβαίνετε το Έθνος επικροτεί τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που εξήγγειλε χθες ο υπουργούς Οικονομίας κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μπορεί όντως τα νέα μέτρα για την πρόσληψη δημόσιων υπαλλήλων να είναι προς την θετική κατεύθυνση, αλλά το Έθνος δε βλέπουμε να ασχολείται με τον ίδιο ζήλο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας στο δημόσιο.

Η συντάξιμη ηλικία των γυναικών έρχεται σύντομα στα ίδια χρόνια με εκείνη των αντρών όπως ανακοινώθηκε, επίσης χθες από τον Υπουργό.

Ακριβώς στον ίδιο δρόμο που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση, ούτε βήμα πιο πίσω, εξισώνει και το ΠΑΣΟΚ τα όρια ηλικίας.

Τι να πει κανείς...μόνο ο λαός ξέρει πως να απαντήσει!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com