Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Συνεδρίασε χτες το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ για την κατανομή των 20.000 ομήρων που θα προσληφθούν για 36 μήνες

Στα τέλη Ιούλη αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος απασχόλησης που συναποφάσισαν κυβέρνηση και Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και το οποίο προβλέπει την επιδότηση της πρόσληψης 20.000 ανέργων στους δήμους της χώρας, με όρους διαιώνισης της εργασιακής ανασφάλειας και ρουσφετολογικής ομηρίας. Χτες το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ ενέκρινε την τελική μορφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε ΚΕΔΚΕ, ΟΑΕΔ και υπουργείο Απασχόλησης, με το οποίο ουσιαστικά η κυβέρνηση απαλλάσσεται από την υποχρέωσή της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Την ίδια ώρα οι δήμοι, με δικά τους χρήματα που ανήκουν στους εργαζόμενους δημότες, επιδοτούν θέσεις απασχόλησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους 36 μήνες.

Χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν η θέση του πρόεδρου της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη, ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα ξεκινήσει αφού ψηφιστεί ρύθμιση στη Βουλή που θα αποκλείει το ενδεχόμενο μετατροπής των συμβάσεων των προσληφθέντων, κάτι που υπολογίζει να γίνει στο Θερινό Τμήμα, δηλαδή στα μέσα του Ιούνη. Ακολούθως το σώμα ασχολήθηκε με τα κριτήρια κατανομής των θέσεων ανά δήμο. Αποφασίστηκε να ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός κάθε δήμου κατά 80% και κατά 20% τα δημοτικά διαμερίσματα που διαθέτει. Σε κάθε δήμο αναμένεται να προσληφθούν τουλάχιστον δύο άνεργοι.

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα,τόνιζουμε ότι στο όνομα της κρίσης, με λεφτά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων, απαλλάσσεται η κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Πρόκειται, για χρήματα που προορίζονται για έργα και δράσεις της Αυτοδιοίκησης, τα οποία παρακρατούνται, όταν την ίδια ώρα αναμένονται χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Σε πλήρη εφαρμογή μπαίνει, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, η κατάργηση των εθνικών συνόρων των κρατών - μελών και η δημιουργία ενιαίου επιχειρησιακού χώρου, με τις ρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια της συνόδου των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που έγινε τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες. Με τις ρυθμίσεις αυτές εφαρμόζεται και σε επιχειρησιακό επίπεδο η ΝΑΤΟποίηση ολόκληρου του εναέριου χώρου του Αιγαίου που εντάσσεται σε έναν ενιαίο ΝΑΤΟικό χώρο που καλύπτει όλες τις ΝΑΤΟικές χώρες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε - μένει μόνο η τυπική επικύρωση - η ουσιαστική συγχώνευση των Κέντρων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, του CAOC-6 (Τουρκία - Εσκί Σεχίρ) και CAOC-7 (Ελλάδα - Λάρισα), σε ένα που θα ονομάζεται CAOC-4 και θα έχει έδρα στη Λάρισα, ωστόσο θα υπάγεται στο Αεροπορικό Στρατηγείο της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ που εδρεύει στη Σμύρνη. Μάλιστα, το CAOC-4 της Λάρισας, στο οποίο θα υπάγεται ο εναέριος χώρος της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, θα έχει εναλλάξ Ελληνα και Τούρκο διοικητή. Οπως διευκρινίζεται, την περίοδο που θα είναι Τούρκος διοικητής στο CAOC-4, θα είναι Ελληνας ο υποδιοικητής (του CAOC-4) και ταυτόχρονα θα είναι και Ελληνας ο Επιτελάρχης στο προϊστάμενο αεροπορικό Στρατηγείο στη Σμύρνη (ο οποίος διαχειρίζεται όλα τα επιχειρησιακά θέματα του Στρατηγείου).

Να σημειωθεί ότι τα CAOC-6 (Τουρκία) και CAOC-7 (Ελλάδα), που λειτουργούν ως σήμερα, δεν έχουν συγκεκριμένο χώρο ευθύνης, καθώς υπάρχουν οι γνωστές τουρκικές διεκδικήσεις για τον εναέριο χώρο του Αιγαίο. Σύμφωνα με αυτές, η Τουρκία διεκδικεί τη διχοτόμηση του Αιγαίου πάνω από τον 25ο Μεσημβρινό και την ανάληψη της επιχειρησιακής ευθύνης του μισού Αιγαίου (ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού) συμπεριλαμβανομένων και θαλάσσιων περιοχών που περιβάλλουν όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τώρα, βέβαια, το θέμα αυτό «λύνεται» με την παράδοση όλου του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

Τίτλος του άρθρου «Ιδιωτικοποιήσεις - Αποκρατικοποιήσεις». Απο τον «Ριζοσπάστη», 28 Γενάρη 2004, σελίδα 29.

Στο άρθρο περιγράφεται το πώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «επιδιώκει να "χρυσώσει" το χάπι των ιδιωτικοποιήσεων», που, όπως τονίζεται «αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, καθώς εκποιήθηκε η περιουσία του ελληνικού λαού» και στη συνέχεια ο «Ριζοσπάστης» καταγράφει ανάμεσα στα άλλα και το ακόλουθο ως στοιχείο της σκανδαλώδους πολιτικής:

«Την πώληση του 40% των μετοχών της εταιρείας Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών στην κοινοπραξία ΓΕΡΜΑΝΟΣ - "Folie Folie"».

Ερώτηση 1η: Εχετε δει εσείς κόμμα που - υποτίθεται ότι - έχει σχέσεις διαπλοκής με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, δηλαδή το ΚΚΕ, να καταγγέλλει μέσω της εφημερίδας του μια επιχείρηση, τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για «εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού»;

Ερώτηση 2η: Ποιου κόμματος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Πάγκαλος που συκοφαντεί το ΚΚΕ για «σχέσεις» με τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ; Του ΠΑΣΟΚ! Του κόμματος δηλαδή, που ως κυβέρνηση, ξεπουλούσε δημόσιες επιχειρήσεις στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ , πολιτική την οποία το ΚΚΕ αντιμάχεται και την κατήγγειλε αναφέροντας ονομαστικά τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Συνεδρίαση της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, 22 Μάρτη 2007, με θέμα την οικονομία.

Διαβάζουμε από τα Πρακτικά της Βουλής την τοποθέτηση της Αλέκας Παπαρήγα:

«Αλέκα Παπαρήγα: Στην πορεία των ιδιωτικοποιήσεων και στην πραγματοποίησή τους υπάρχουν τρωκτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία (...). Ιδιωτικοποιούνται εταιρείες και τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι σε αυτές (...). Με πολλή φούρια η ΝΔ μετά τις εκλογές ρίχτηκε να πουλήσει ό,τι δεν είχε προλάβει το ΠΑΣΟΚ (...). Προχώρησε λοιπόν με τη σειρά της και το 35% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μπήκε στο Χρηματιστήριο, πουλήθηκε και το 11% της Εμπορικής, μεταβίβασε πακέτα μετοχών σε ιδιώτες του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, του ΟΠΑΠ, της Αγροτικής, της ΔΕΠΑ, της ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Ολα αυτά είναι μέσα σ' αυτή τη διαδικασία. Ιδιωτικοποίηση, εξαγορά και συγκέντρωση. Λεηλάτησε τα Ολυμπιακά ακίνητα. Αυτό είναι το έργο της ΝΔ. Με αποικιακού τύπου συμβάσεις με διάφορες επιχειρηματικές κοινοπραξίες».

Οι λασπολόγοι το γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ έχει τοποθετηθεί, στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, διά στόματος της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, για την υπόθεση «Γερμανός».

Είναι η ίδια η Αλέκα Παπαρήγα που έχει καταγγείλει από βήματος Ολομελείας της Βουλής ότι η υπόθεση «Γερμανός» εντάσσεται στη γνωστή αλυσίδα των «τρωκτικών», των «σκανδάλων», των «αποικιακού τύπου συμβάσεων» και της «λεηλασίας», φαινόμενα που παρεπιδημούν στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων και των εξαγορών .

Αλλά οι γκαιμπελίσκοι συνεχίζουν τα ψεύδη, χωρίς φυσικά να μας εξηγούν: Πώς γίνεται, αλήθεια, το ΚΚΕ να έχει - όπως ισχυρίζονται οι συκοφάντες - «σχέσεις» με την εταιρεία «Γερμανός», αλλά την ίδια ώρα η ΓΓ του Κόμματος να καταγγέλλει τη διαδικασία εξαγοράς της «Γερμανός»;

Όλα τα παραπάνω, διότι δεν γίνετε να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες. Ανεξαρτήτως πολιτικής φυσιογνωμίας, το ΚΚΕ δεν έχει ενθυλάκωση χρήματα με σκανδαλώδη τρόπο.

Επίσης, έχουμε ακούσει από τους κύριους Πάγκαλο και Καρατζαφέρη τα όσα, αλλά 1 επιχείρημα, 1 στοιχείο...πουθενά!

Αρρωστημένες και κομματίστικες αντιλήψεις που τοποθετούν το πολιτικό σύστημα ακόμη πιο βαθιά, στο μαύρο της συνείδησης μας.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com