Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ....ΟΛΕ!


> Ώρα να φεύγω...κανένας δεν με παίρνει στα σοβαρά...!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Επειδή έχουν αρχίσει και πάλι να βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας διάφορες δημοσκοπήσεις και ταυτόχρονα έχουμε κάποιες μετρήσεις στα χέρια μας, που δεν έχουν δημοσιευτεί ( και ούτε πρόκειται) , σας συνιστούμε να έχετε πολύ μικρό καλάθι!

Οι μετρήσεις( αυτές που βλέπετε στις εφημερίδες και την τηλεόραση) δεν αποτυπώνουν επακριβώς τις τάσεις που έχουν δημιουργηθεί μετά τις πυρκαγιές στην Αττική.

Κάποια από τα μικρά κόμματα αδικούνται, ενώ όσο αφορά την αυτοδυναμία, εμείς βλέπουμε διαφορετικά στοιχεία να καταγράφονται, στις "κρυφές" δημοσκοπήσεις.

Δεν σας δίνουμε τα ποσοστά μετρήσεων για ευνόητους λόγους...εξάλλου η ουσία της πολιτικής βρίσκεται πολύ μακρυά από τα δημοσκοπικά ποσοστά που μας τρώνε καθημερινά κάποια από τα λεπτά της κοινωνικής συναναστροφής μας.

Προσοχή λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πολιτικά θέσφατα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

H ομάδα του NONEWS βρίσκεται στον αέρα από νέα διεύθυνση, Nonews-NEWS.

Μάλλον θα είναι δύσκολη η συνέχεια για την συγκεκριμένη ομάδα.

Ακόμη βρίσκεται υπό εξέταση το blog από το οποίο την γνωρίσαμε.

Η ίδια πάντως εξαπολύει μύδρους εναντίον συγκεκριμένων συμφερόντων και προσώπων.

Η συνέχεια τις επόμενες μέρες...
Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ!

Η καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περικλή Κοροβέση για χρηματισμό τις Αριστεράς από τη «Siemens» στις αρχές της δεκαετίας του ’90 δεν πέρασε απαρατήρητη από την κοινή γνώμη. Στην ερώτηση αν το σκάνδαλο Siemens αφορά και στην Αριστερά το 53% απαντά «ναι» και το 19,6% «όχι». Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι πιο κατηγορηματικοί υπέρ του «όχι» (55,4%), ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο το 33,2% είναι βέβαιο για την «αθωότητα» της Αριστεράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ερώτηση αν έχει δίκιο ο κ. Κοροβέσης το 54,5% απαντά
«ναι» και το 13,3% «όχι». Τα αντίστοιχα ποσοστά στο ΚΚΕ είναι 38,4% και στον ΣΥΡΙΖΑ 33,4%.( από το Πρώτο Θέμα)

Tώρα λοιπόν στις δημοσκοπήσεις υπάρχουν και ερωτήματα που αφορούν τη σχέση της Αριστεράς με τη σκανδαλώδη Siemens...όπως σε αυτή του Θέματος από την Alco.

Είναι πλέον πρόδηλο, η Αριστερά δίνει ανάσες στο δικομματισμό και στο σύστημα, βάζοντας εαυτόν στο κάδρο της διαπλοκής.

Το ΚΚΕ μίλησε για προβοκάτσια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και Κοροβέση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τα λεγόμενα Κοροβέση, αλλά απαντήσεις δεν δόθηκαν επί της ουσίας...ποτέ!

Και ο κόσμος λέει ότι και τα κόμματα της Αριστεράς έβαλαν κομμάτι από τα μαύρα στην τσέπη τους.

Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι...ότι τίποτα δεν γίνετε τυχαία, κυρίως στην πολιτική!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΡΓΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ...

"* Προτείνατε έκτακτο συνέδριο. Τι προβλήματα πιστεύετε ότι θα λύσει;

- Προτείνω συνέδριο ευθύνης και ενότητας, για μια νέα δυναμική. Χρειάζεται σαφήνεια, θεσμική λειτουργία, ευρείες συναινέσεις. Σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και το δικομματικό πολιτικό σύστημα βουλιάζει στο τέλμα, εμείς αντί να αποτελούμε ελπίδα και στήριγμα για το λαό που πλήττεται από την κρίση και από την πολιτική των δύο κομμάτων, βουλιάζουμε στην εσωστρέφεια βγάζοντας τον χειρότερο εαυτό μας. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Οταν αμφισβητείται η πολιτική γραμμή, η ηγεσία, εσχάτως ακόμα και η ηθική μας υπόσταση, τότε ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια του κόσμου της αριστεράς και βεβαίως η ανάγκη να δοθούν με δημοκρατικό τρόπο απαντήσεις σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα μάς οδηγούν σε μία και μοναδική επιλογή: να δοθεί ο λόγος στα μέλη του κόμματος.

* Πολλά στελέχη, όμως, περιλαμβανομένου του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου, διαφωνούν.

- Δυόμισι μήνες τώρα, τα στελέχη διατυπώνουν δημόσια τις απόψεις τους. Θεμιτό και ορθό. Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και τη γνώμη όλων αυτών που στηρίζουν το οικοδόμημα του Συνασπισμού και δεν διαθέτουν μικρόφωνα; Αυτό το κόμμα πέρασε και δυσκολότερες μέρες. Δεν το κράτησαν οι ηγεσίες του. Αυτές έρχονται και παρέρχονται. Το κράτησαν οι χιλιάδες αγωνιστές του. Τα μέλη του. Αυτοί που ανοίγουν τα γραφεία κάθε απόγευμα και χάνουν το μεροκάματό τους για να συμμετέχουν στις προεκλογικές εξορμήσεις. Αλίμονο αν η προοπτική της αριστεράς στην Ελλάδα μείνει εγκλωβισμένη σε μιντιακές αντιπαραθέσεις, σε παραγοντικές κινήσεις και σε άγονες προσωπικές στρατηγικές."

Μια ειλικρινη συνεντεξη του Αλέξη Τσιπρα, επισης στην Κυριακατικη Ελευθεροτυπια, χωρις ομως να δινει σοβαρες πολιτικες δεσμευσεις για το αυριο του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμου(εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη).

Στα παραπάνω αποσπάσματα της συνέντευξης αυτής, παρατηρούμε...

...την, ορθή, επιμονή του Πρόεδρου του Συνασπισμού, να δοθεί στα μέλη της βάσης του κόμματος, ο λόγος για την έξοδο από την κρίση που περιβάλει τον χώρο αυτό της Αριστεράς.

"Αλίμονο αν η προοπτική της αριστεράς στην Ελλάδα μείνει εγκλωβισμένη σε μιντιακές αντιπαραθέσεις, σε παραγοντικές κινήσεις και σε άγονες προσωπικές στρατηγικές...". Μια εξαιρετικά σωστή άποψη, που δύσκολα βγάζουν από τα χείλη τους...και ακόμα πιο δύσκολα την κάνουν πράξη οι ηγεσίες των Ελληνικών κομμάτων.

Αλλά πολύ αργά το σκέφτηκε...πολύ αργά έδρασε, ήταν κι αυτός "θύμα" παραγοντικών κινήσεων, όπως επίσης και ιδιαίτερα ωφελημένος από τα μιντιακά συμφέροντα.

Τώρα όμως που εκείνα τον έχουν παραμελήσει(όχι όπως άλλους) θέλει να σώσει την πολίτικη του αξιοπρέπεια μέσα από ατομικές πολιτικές κινήσεις...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

"* Βλέπετε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, όπως επιμένουν κάποιοι;

- Δεν έχει σημασία τι βλέπω εγώ, σημασία έχει ότι η εκλογολογία του ΠΑΣΟΚ βλάπτει σοβαρά την πολιτική σταθερότητα και υπονομεύει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας σε μια περίοδο που χρειάζεται συνένωση δυνάμεων για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση. Αλλωστε, ξέρετε ότι είμαι υπέρμαχος των σταθερών κανόνων. Και, βέβαια, της θεσμικής κατοχύρωσης της τετραετίας."

Αυτήν την απάντηση του Άρη Σπηλιοτόπουλου, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, να την κρατήσετε, (ολόκληρη η συνέντευξη).

Απαντά πατώντας επακριβώς στην κομματική - πρωθυπουργική γραμμή, η οποία έχει δοθεί σαν το πρόσχημα που θα οδηγήσει την χώρα στην πρόωρη εκλογική διαδικασία.

Θα ζητηθεί,επίσημα συναίνεση από το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της Οικονομικής κρίσης και την σύσταση του νέου προϋπολογισμού, εκείνο θα απαντήσει με ένα εκκωφαντικό...

...ΟΧΙ και έτσι θα οδηγηθούμε σε εκλογές.

Σε εκλογές που σύμφωνα με τη ΝΔ, θα είναι αναπόφευκτες για τη χώρα. Διότι το ΠΑΣΟΚ για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις(θα ισχυρίζεται η ΝΔ) θα αγνοήσει την πρόσκληση συναίνεσης και η χώρα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει κάτω από κλίμα εκλογολογίας και πολιτικής αναταραχής.

Τα παραπανω θα τα διαπιστωσουμε, τις επομενες μερες ή και εβδομαδες...

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com