Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ

Επίθεση της ΝΔ κατά των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, κατηγορώντας το, για ασάφειες και μη επίγνωση της οικονομικής πραγματικότητας.

Η σχετική ανακοίνωση:

"|-> Το ΠΑΣΟΚ χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς καν επίγνωση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην Ελληνική οικονομία, μοιράζει υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Ετοιμάζει με τη στάση του, ένα νέο γύρο συρρίκνωσης της εθνικής παραγωγής και υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εάν ποτέ οι συνταγές του εφαρμόζονταν στην πράξη.

Χαρακτηριστικές είναι οι «θέσεις» του ίδιου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και πρωτοκλασάτων στελεχών του «Κινήματος» σε κεντρικά ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Παρ’ όλη την εναγώνια προσπάθειά τους να εμφανίσουν τις θέσεις τους «φιλολαϊκές» προαναγγέλουν μια νέα περίοδο στασιμότητας και οπισθοδρόμησης της εθνικής μας οικονομίας και ανελέητης φορολογικής επιδρομής.

Κανείς δεν ξέρει τι να πρωτοθαυμάσει.

Την ασάφεια, την αοριστία και τη σύγχυση που τις διαπερνούν;

Ή την ανευθυνότητα, τον καιροσκοπισμό και το λαϊκισμό που τις διατρέχουν;

1. Ένας νέος γύρος αλόγιστου υπερδανεισμού...

...«Δηλαδή για το 2010 μέχρι το 2013, θα γίνει ένας προγραμματισμός, θα υπάρξει δανεισμός, θα είναι αυξημένος στην αρχή, να το περιμένετε αυτό διότι θέλουμε να ξεπληρώσουν».

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΟ ΣΙΑΦΑΚΑ – 07/09/09]

…«Θα υπάρξει οπωσδήποτε εμπροσθοβαρώς μια αύξηση του δανεισμού»

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΟ ΣΙΑΦΑΚΑ – 07/09/09]

…« Κοιτάξτε την πρώτη χρονιά είναι αδύνατο να μη δανειστείς»...

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ALTER ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ – 06/09/09]

2. Μια νέα περίοδος φοροεπιδρομής

… «Γι΄ αυτό μιλάμε για μια ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, όπου στην ίδια κλίμακα μπαίνουν εισοδήματα από όλες τις πηγές».
[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ « NET 105,8» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΟ ΣΙΑΦΑΚΑ]

… «Έχουμε πει ότι θα επαναφέρουμε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, το φόρο μεγάλης κληρονομιάς, θα αλλάξουμε όλο το φορολογικό σύστημα, θα επιβάλουμε φορολογία στα κέρδη των μετόχων».

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΚΑΝΑΛΙ 1» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ & ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ – 06/09/09]

3. Ένας νέος κύκλος παραγωγής μιας «νέας γενιάς» ελλειμμάτων

...«Αρα λοιπόν στην Ολυμπιακή θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση που θα βάλει και το δημόσιο ως κομμάτι του Εθνικού Αερομεταφορέα»

[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ 04/09/09]

… «Δεν θα ξαναπληρώνει ο πολίτης την Ολυμπιακή ούτε μπορεί εάν το κράτος εξοικονομεί να πούμε ότι εμείς θα βάζουμε σε μια μαύρη τρύπα ένα εκατομμύριο ευρώ τη μέρα.

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΡΙΑΣ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΑΒΡΑ – 07/09/09]

… «Σχετικά με τον ΟΤΕ η θέση μας είναι ξεκάθαρη εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θα εξαντλήσουμε όλες τις νομικές, πολιτικές και οικονομικές δυνατότητες για να επανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο στον ΟΤΕ».

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΟ ΣΙΑΦΑΚΑ – 07/09/09]

… «Άρα αυτό που λέμε απλά ‘κρατικοποίηση’, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει εάν και εφ’ όσον δεν καλύπτεται η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών»

[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ]

4. Μια νέα σειρά υποσχέσεων χωρίς αντίκρυσμα

… «Απαντάμε «όχι» στο πάγωμα μισθών. Θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό . Ξεκάθαρα πράγματα.

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ – 07/09/09]

5. Αοριστολογία και επικίνδυνες ασάφειες

… «Στις εργασιακές σχέσεις στόχος μας είναι η «νέα ρύθμιση» της αγοράς εργασίας»

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΟΥΠΗ – 05/09/09 ]

… «Για νέους υπάρχει επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τέσσερα χρόνια, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κίνητρο για την πρόσληψή τους στον ιδιωτικό τομέα.

[ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ΝΕΤ 105,8» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΟ ΣΙΑΦΑΚΑ – 07/09/09]

… «Για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων ηλικίας μέχρι 29 ετών ... πρότεινα, όλοι οι νέοι απόφοιτοι λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για τέσσερα χρόνια με πλήρη μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών.

[ΑΡΘΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ «ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 31/1/2004]


|-> Μαζί με όλους τους πολίτες ερωτούμε και απαιτούμε απαντήσεις:

Οι φορολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν ;

Ποια εισοδήματα θεωρούνται μεσαία ;

Ποια εισοδήματα θεωρούνται υψηλά ;

Ποια ακίνητη περιουσία θεωρείται μεγάλη ;

Ποιοι φόροι θα επανέλθουν με την κατάργηση του ΕΤΑΚ;

Τι ποσά προσδοκούν να εισπράξουν από τις εξαγγελίες τους ο Πρόεδρος και οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ;

Τι φόρους θα βάλουν για τις επανακρατικοποιήσεις ;

Το οικονομικό επιτελείο ΠΑΣΟΚ , γιατί κρατά κρυμμένα χαρτιά και μιλά με μισόλογα;".

Διαβάστε τη συνέχεια...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ

Δηλώσεις Τσίπρα από την περιοδεία του στη Δράμα:

"Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα κροκοδείλια δάκρυα και το όψιμο υποκριτικό ενδιαφέρον μέρους των μέσων ενημέρωσης και του πολιτικού κόσμου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Για το πώς θα καταθέσει τα ψηφοδέλτιά του, για το πώς θα συνεχίσει.

Και θέλω να δώσω μια απάντηση. Όσο πιο έκδηλα μας παρουσιάζουν τη λαχτάρα τους να σβήσουν την παρουσία της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς από τον πολιτικό χάρτη, τόσο πιο πολύ θα συσπειρώνουν, όχι μόνο τον κόσμο μας, αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Γιατί είναι πια φανερό ότι...

...τα σχέδια αυτοδυναμιών ή μεγάλων συνασπισμών, προκειμένου να προωθηθούν αντιλαϊκές πολιτικές, περνάνε από την εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ και από την μη παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Θα διαψευστούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ενωμένος με όλες του τις συνιστώσες και πρώτα απ΄ όλα με την μεγαλύτερη συνιστώσα του τον ΣΥΝ, με όλες του τις τάσεις και τα πολιτικά ρεύματα που τον συναπαρτίζουν, να αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια και την προοπτική της ανανεωτικής Αριστεράς στα πολιτικά πράγματα του τόπου".

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ...

Διαβάζουμε το άρθρο του Γιάννη Πολίτη στα ΝΕΑ, Θρήνησε η Ν.Δ.:

"ΑΥΤΗ Η προεκλογική περίοδος σίγουρα δεν θα είναι βαρετή. Θα έχει εκπλήξεις, ανατροπές και περιπέτειες. Όπως χθες που η Ν.Δ. «θρήνησε» την αποχώρηση Αλαβάνου από την πολιτική μάχη. Πράγματι, η απόφαση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς είναι γεγονός και απώλεια για τον δημόσιο βίο. Ήταν πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής την τελευταία τριετία με πολύ καλές και πολύ κακές στιγμές.

Ποιος θα το περίμενε όμως να προκαλεί αγωνία στην Ν.Δ. η αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική; Είναι ο φόβος των επιτελών του κ. Κ. Καραμανλή μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει εκτός Βουλής και το ΠΑΣΟΚ κάνει περίπατο".


Οι αλήθειες να λέγονται...


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ "ΤΑ ΒΑΡΙΔΙΑ"!

Ένα - ένα τα βαρίδια αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πριν λίγο ανακοίνωσε την μη υποψηφιότητα του με το ΠΑΣΟΚ, στις επερχόμενες εκλογές.

Σίγουρα μετά την αποχώρηση των Αλέκου Παπαδόπουλο, Νίκου Χριστοδουλάκη την σημερινή αποχώρηση Τσοχατζόπουλου, αλλά και στη στάση Σημίτη, ο οποίος φαίνεται να μην απαιτεί τη συμμετοχή του στη λίστα του επικρατείας, ο Γ. Παπανδρέου μοιάζει ανακουφισμένος.

Το "νέο" ΠΑΣΟΚ που θα ήθελα να εμφανίσει, με μια δυναμική ανανέωση των υποψηφίων βουλευτών, φαίνεται δύσκολα ή εύκολα να επιτυγχάνεται.

Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς για όλους...μέχρι την 4η Οκτωβρίου.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ

Διαβάζουμε στο κύριο άρθρο, του Βήματος σήμερα:

"Ευχάριστη η σύμπτωση απόψεων των δύο ηγετών, της Κυβερνήσεως και της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, σε ό,τι αφορά τον μεταξύ τους διάλογο (και αντίλογο) αντί να προστρέχουν στα ανιαρά «ντιμπέιτ» με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης κάτι δηλαδή που οδηγεί σε μικρούς μονολόγους. Ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει όχι τόσο πρόσωπα, όσο πολιτική γραμμή που να καθιστά λιγότερο οδυνηρά τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Και είναι μια ευκαιρία καλή για να δείξει η κάθε παράταξη ποια είναι τα σχέδιά της, εφόσον αναλάβει την εξουσία".


Η σκέψη είναι σωστή, επιλέγουμε πολιτική γραμμή, διότι τα πρόσωπα καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές.

Αλλά όχι όμως για να γίνουν "λιγότερο οδυνηρά τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα".

Αλλά για να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται και φορτώνουν τα βάρη όπως και τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων στα λαϊκά στρώματα!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΑΣ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...

Τι προβλέπετε για τις εκλογές, ρωτήθηκε ο γραμματέας της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης, κατά την προσέλευσή του στη ΔΕΘ.

Κι εκείνος απάντησε: "Καραμανλής - Καραμανλής - Καραμανλής"!

Το μήνυμα είναι σαφές.

Ας του θυμίσει, πάντως, κάποιος, ότι το προηγούμενο εις τριπλούν "δοξαστικό" ήταν εκείνο το εύηχο "Καρδίτσα - Καρδίτσα - Καρδίτσα!'', του Μιλτιάδη Εβερτ.

Με τα γνωστά αποτελέσματα...





Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ

Τώρα που το θυμηθήκαμε...

Το ΠΑΣΟΚ θα προσφέρει στους αγρότες... "όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε", υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ακροατήριό του, το περασμένο Σάββατο, στην Ολυμπία.

Γενικώς, πάντως, καλό είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όταν μιλά στους αγρότες ή για τους αγρότες, να μην πολυαναφέρεται σε "εργαλεία".

Καθότι τα μόνα
"εργαλεία" που είδαν οι αγρότες από το ΠΑΣΟΚ, ήταν εκείνα τα μαχαίρια, τα κατσαβίδια και οι φαλτσέτες, με τα οποία το κόμμα του κ. Παπανδρέου, τους έσκασε τα λάστιχα των τρακτέρ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

Κατέληξε χτες το πρωί ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Αθήνας, ύστερα από το βαρύ τραυματισμό του, στις 26 Αυγούστου, στο εργατικό "ατύχημα" που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ηταν η μέρα που ένα από τα πέντε καμίνια του εργοστάσιου τρύπησε, με αποτέλεσμα να ξεχυθεί καυτό μέταλλο και να ακολουθήσουν εκρήξεις. Την ίδια μέρα, ο 27χρονος Κώστας Ντελής ξεψύχησε επί τόπου.

Στο ίδιο εργοστάσιο, στις 2 Αυγούστου, έπεφτε νεκρός ο εργάτης Χρήστος Δόσκορης, από πρόβλημα σε άλλο καμίνι. Οι τρεις νεκροί εργάτες είναι θύματα της πολιτικής ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Της πολιτικής που στηρίζει την εργοδοτική ασυδοσία, προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ευνοεί προκλητικά την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων:

O ΣΥΡΙΖΑ για το "ατυχημα":
"Αποχαιρετώ έναν νέο εργάτη που δεν πρόλαβε να ζήσει. Που δεν πρόλαβε να χαρεί όσο ήθελε, να λυπηθεί όσο του αντιστοιχούσε, να αγαπήσει και να αγαπηθεί όσο του άξιζε… Που δεν πρόλαβε να γεράσει. Γιατί δολοφονήθηκε σε ώρα εργασίας, από τη δίψα του κεφαλαίου για περισσότερα κέρδη! Ο Γιάννης ήταν μοναδικός. Για τη γυναίκα του, για τους γονείς του, τους φίλους και τις φίλες του, τους συναδέλφους του. Για το κεφάλαιο ήταν αμελητέα μονάδα. Ο θάνατός του η ζωή τους! Ο Γιάννης ακολουθεί το δρόμο που ακολούθησαν δεκάδες εργάτες και εργάτριες. Άνθρωποι του μόχθου που σκοτώθηκαν σε ώρα εργασίας. Ο καλύτερος τρόπος για να τον θυμόμαστε και για να τον τιμήσουμε είναι να θέσουμε τις δικές μας ζωές στον αγώνα, ενάντια σε όλους όσους δεν υπολογίζουν κανέναν και τίποτα προκειμένου να γίνουν πιο πλούσιοι. Ας αγωνιστούμε να βάλουμε τη ζωή πάνω από τα κέρδη τους".

Το ΚΚΕ για το "ατύχημα":
"Το ΚΚΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, το νέο έγκλημα του κεφαλαίου: Ο εργάτης Γιάννης Παπακωνσταντίνου της ΛΑΡΚΟ, που είχε τραυματιστεί βαριά στις 26 Αυγούστου, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Αυτός ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες μαζί να απαιτήσουν σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο και να επιβάλουν με την πάλη τους μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας.

Να αντιπαλέψουν τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, τη νέα επίθεση που ετοιμάζεται σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Επιβάλλεται η τιμωρία της εργοδοσίας, αλλά και η πολιτική τιμωρία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων".


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com