Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΠΑΣΟΚοΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Ποιος δε θυμάται τις κυρίες Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Ντόρα Μπακογιάννη, Αννα Διαμαντοπούλου, Βάσω Παπανδρέου και το κόμμα τους, την «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατία» (ένα κόμμα είναι αυτό) να δηλώνουν (προεκλογικά) ότι καμία σκέψη, καμία περίπτωση, κανένας κίνδυνος δεν υπήρχε για την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών;

Αλλά και ποιος δεν ξέρει ότι εδώ και δέκα χρόνια το εν λόγω κόμμα (η «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατία») τα έχει κάνει πλακάκια με την Κομισιόν και απλώς ανέμενε το πότε, όλα όσα αντιασφαλιστικά έχουν αποφασιστεί σε επίπεδο ελληνικών κυβερνήσεων, θα έρχονταν στη χώρα με τη μορφή και το «άλλοθι» του ευρωενωσιακού (φεμινιστικού, κατά τ' άλλα) «μαστιγίου»;

Ο δικομματισμός, η Κομισιόν και το δικαστήριό της, χέρι χέρι, διαλύουν δικαιώματα, διαλύουν προγραμματισμούς ζωής, διαλύουν οικογένειες, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και όλα αυτά στο όνομα της «εξίσωσης δικαιωμάτων» μεταξύ αντρών και γυναικών!

Στις γυναίκες, που γεμίζουν τις ουρές της ανεργίας σε ποσοστά 30% και της μακροχρόνιας ανεργίας σε ποσοστά άνω του 60%, που το 80% των θέσεων των ελαστικών μορφών απασχόλησης έχει φορτωθεί στην πλάτη τους, που υποαμειβόμενες και ανασφάλιστες βιώνουν το καθεστώς της εκμετάλλευσης στον έσχατο βαθμό, σε μερικές δεκάδες χιλιάδες από αυτές τις γυναίκες είναι που «ρίχνουν» από 5 έως και 17 χρόνια δουλειάς επιπλέον.

Βέβαια, οι αποφάσεις της Κομισιόν και της «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατίας» δεν αφορούν όλες τις γυναίκες. Οι συμβίες των πετρελαιάδων, οι πρέσβειρες καλής θέλησης, οι κυρίες της τάξης των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων θα παραμείνουν στο γνωστό καθεστώς της ...ανισοτιμίας. Η «ισοτιμία» αφορά μόνο τις εργαζόμενες.

Με άλλα λόγια, η επίθεση με τη σφραγίδα της ΕΕ και του δικομματισμού δεν έχει χαρακτήρα «φυλετικό». Εχει χαρακτήρα ταξικό.

Μπροστά σε αυτή την επίθεση, οι εκπρόσωποι της «ΠΑΣΟΚοΝεαδημοκρατίας» συνιστούν ...«ψυχραιμία»! Αυτή ήταν η σύσταση της υφυπουργού Απασχόλησης: «Ψυχραιμία»...

Οσο πιο «ψύχραιμα» γίνεται, λοιπόν, απευθυνόμενοι στο «άλλο μισό του ουρανού», ως απάντηση στο σκοτεινό, στο κατασκότεινο μέλλον που τους επιβάλλουν, προτείνουμε:

Βγείτε στους δρόμους! Φωνάξτε! Αντιδράστε! Ξεσηκωθείτε! Διαμαρτυρηθείτε! Οργανωθείτε! Μαυρίστε τους! Καταδικάστε τους! Καταψηφίστε τους! Αλλάξτε τους πολιτικούς συσχετισμούς! Ανατρέψτε τους!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΚΩΜΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Αυτό είναι που λένε ότι κάθε φορά που αυτοί πιάνουν στο στόμα τους κάποιο πρόβλημα του ελληνικού λαού, υποτίθεται για να υποσχεθούν ότι θα το λύσουν, είναι τέτοιος ο βίος και η πολιτεία τους, που το πράγμα τραμπαλίζεται μεταξύ του εξοργιστικού και της γκριμάτσας του κωμικού.

Χτες, ανακάλυψαν ξανά τον εαυτό τους. Πήραν φόρα και δεν άφησαν ραδιόφωνο για ραδιόφωνο, κανάλι για κανάλι, οι κύριοι και οι κυρίες του ΠΑΣΟΚ. Ηθελαν να κλάψουν για το κακό που βρήκε τις εργαζόμενες μετά την απόφαση του ευρωδικαστηρίου. Τόσος ήταν ο καημός τους που να τι «ξέχασαν»:

Για τις εργαζόμενες που μπήκαν στην παραγωγή μετά την 1/1/1993, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης έχουν ήδη πάει στα 65 χρόνια. Το «φρόντισε» ο «νόμος Σιούφα - Σουφλιά» όσο και ο «νόμος Ρέππα». Ο νόμος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, που όχι μόνο άφησε άθικτες αλλά επέκτεινε τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επομένως, για ποιο πράγμα έκλαιγαν χτες οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ; Ακούσατε - ακούσατε: Επειδή οι προηγούμενες εργαζόμενες (της περιόδου μέχρι το 1993), θα πάθουν ό,τι ακριβώς έπαθαν και οι επόμενες εργαζόμενες (από το 1993 και μετά). Και το έπαθαν με τους νόμους της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ!

Επομένως, πώς γίνεται να τους νοιάζει για την εργαζόμενη που έπιασε δουλειά το 1985, αλλά όχι για την εργαζόμενη που έπιασε δουλειά το 1995; Πώς γίνεται αυτοί που κόπτονται για την εργαζόμενη της δεκαετίας του '80, να μη δίνουν δεκάρα για την εργαζόμενη της δεκαετίας του '90 και του 21ου αιώνα;

Η απάντηση είναι σαφής: Δεν ενδιαφέρονται, στην πραγματικότητα, για τίποτα και για κανέναν. Παρά μόνο για ψήφους. Τις οποίες ψήφους, επειδή δεν μπορούν να κερδίσουν με την πολιτική τους, προσπαθούν να τις αποσπάσουν με την ψηφοθηρία, με το ψέμα, με την απάτη, επενδύοντας στη λήθη, στην υποκρισία και στο φαρισαϊσμό. Η τακτική τους, επαναλαμβάνουμε, είναι κωμική και γελοία. Εξοργιστικά γελοία.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ "ΝΤΟΥΛΑΠΙ"!

Πέντε έως και 17 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το Ασφαλιστικό χάνει τον κοινωνικό του χαρακτήρα



Το έγκλημα ολοκληρώθηκε. Η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και αντρών εργαζομένων στο Ελληνικό Δημόσιο, που προβλέπει η χτεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, βάση της οποίας είναι οι αντιασφαλιστικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή οι κατευθύνσεις που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις του στα κράτη - μέλη της, ανοίγει το δρόμο ώστε η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων να μην έχει πλέον κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά να αποτελεί σύστημα επαγγελματικών συντάξεων.

Αμεση πρώτη συνέπεια αυτής της απόφασης είναι το παραπέρα χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών εργαζομένων στο Δημόσιο. Δεκάδες χιλιάδες είναι αυτές που θα δουν να αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 5 έως και 17 χρόνια. Ομως η κύρια αρνητική συνέπεια για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο είναι ότι η ασφάλισή τους παύει να θεωρείται κοινωνική και χαρακτηρίζεται «επαγγελματική». Αυτό σημαίνει ότι παύει να έχει την εγγύηση του κράτους, ενώ ο τρόπος λειτουργίας της και το περιεχόμενό της (παροχές, τρόποι υπολογισμού της σύνταξης, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και άλλα) θα ορίζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι εξελίξεις που θα σηματοδοτήσει η ενσωμάτωση όσων προβλέπει η δικαστική απόφαση στο Εθνικό Δίκαιο έρχονται να συμπληρώσουν την αντιασφαλιστική νομοθεσία με την οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν διαχρονικά φορτώσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου αποτελεί την αναπόφευκτη συνέχεια μιας σειράς αντιασφαλιστικών παρεμβάσεων (αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων κλπ.) από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού, στη βάση της πολιτικής της ΕΕ, τις οποίες νομιμοποίησαν με τη στάση τους οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες.

Διαβάστε τη συνέχεια...

KAI "ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ...

Απλή απορία: Αυτός ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, πληρώνεται για τις διαφημιστικές υπηρεσίες που παρέχει στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ ή το κάνει τσάμπα;

Στη δεύτερη περίπτωση, πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο υπουργός Οικονομίας, διότι το Δημόσιο χάνει έσοδα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία.

Κι αν δεν καταλάβατε τι εννοούμε, σας λέμε ότι ο Κ. Χατζηδάκης απέσπασε - λέει - δέσμευση από 8 μεγάλες αλυσίδες για μείωση τιμών σε προϊόντα τροφίμων!

Μάλιστα, θα καθίσουν κάτω οι επιχειρηματίες μαζί με τους εκπροσώπους των ομίλων, για να εξειδικεύσουν το πώς και πού θα γίνουν οι μειώσεις.

Να βρούμε, δηλαδή, σε ποια προϊόντα έχουν «στοκ» οι πολυεθνικές και να μπορέσουμε να τα προωθήσουμε μέσω των χαμηλών τιμών... Μιλάμε για πραγματικά σύγχρονο «μάρκετινγκ».

Και μάλιστα για «μάρκετινγκ» με διπλό στόχο. Τα σούπερ - μάρκετ ξεπουλάνε και η κυβέρνηση παρουσιάζει «έργο» κατά της ακρίβειας, μειώνοντας ταυτόχρονα και τους πληθωριστικούς δείκτες.

Πράγματι, εκπληκτικό σχέδιο. Στο τέλος μάλιστα θα μας ζητήσουν να τους πούμε κι ευχαριστώ γιατί βοήθησαν τον «καταναλωτή»...

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ...

Αυτοί οι σοφοι δικαστές των Βρυξελλών! Πρέπει λέει να ισοσκελιστούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης διότι μόνο έτσι θα ...βελτιωθεί η θέση της γυναίκας - ιδίως της μητέρας - στην αγορά εργασίας.

(Και ο ισοσκελισμός φυσικά θα γίνει προς ...τα πάνω και όχι προς τα κάτω).

Πόσο πραγματικά μάς νοιάζονται. Και πόσο παιδευτικές είναι οι καταδικαστικές αποφάσεις τους.

Μόνο καμιά δικαστική απόφαση κατά της μερικής απασχόλησης, της μη τήρησης των συμβάσεων, των αυξήσεων του ενός ευρώ, της υπερ-εκμετάλλευσης, της καταστρατήγησης του ωραρίου, των ελλείψεων σε υγιεινή και ασφάλεια (και τόσων άλλων) δεν είδαμε...



Φαίνεται πως αυτά ...βελτιώνουν τη «θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας»!!! Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com