Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΟΥΣ!

Εμ, ΠΑΣΟΚ έχουμε πια στην κυβέρνηση, οπότε οι επικοινωνιακές επιλογές του είδους ... "θα σας βγάλουμε όλους τρελούς" θα είναι εφεξής στην "ημερήσια διάταξη".

Ετσι, λοιπόν, ακούσαμε χτες τον Γιώργο Ανωμερίτη, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, να δηλώνει ευθαρσώς πως "δεν είπαμε ποτέ ότι η σύμβαση (με την Cosco) είναι σκάνδαλο" και, γενικώς, ότι δεν είχαν δα και ...τόσο μεγάλες αντιρρήσεις.

Εμείς τώρα τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις αφίσες τους, που μιλάγανε για "αποικιοκρατική" σύμβαση; Τις τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευσης στη Βουλή; `Η τους πύρινους λόγους του σημερινού πρωθυπουργού, που "σκιζόταν" περί του ότι η σύμβαση αυτή δε θα εφαρμοστεί;

Σε λίγο, θα μας πούνε πως αυτοί ουδέποτε μιλήσανε για "πράσινη ανάπτυξη", αλλά για "κίτρινη" ή "πορτοκαλί". Εμείς δεν ακούσαμε καλά...

Ομως, και τέτοια τρελά θα πούνε, και τους εαυτούς τους θα διαψεύσουν, και το μαύρο - άσπρο θα βγάλουν, και θα κάνουν μέχρι και κωλοτούμπες.

Γιατί ένα είναι το θέμα: Να συνεχιστεί η πολιτική που εφάρμοζε και η Νέα Δημοκρατία.


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

Είναι αλήθεια ότι ...έδωσαν και πήραν το τελευταίο διάστημα οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και MIG, με αφορμή τον αποκλεισμό της Olympic Air (που ανήκει στον όμιλο του Α. Βγενόπουλου) από το διαγωνισμό για την ανάθεση των 15 (σε σύνολο 24) επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών στο Αιγαίο.

Αλήθεια είναι επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ο επιχειρηματίας, έφτασαν να ανταλλάξουν και προσωπικά πυρά.

Και πάνω που ορισμένοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται σθεναρά απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα...

...ανακοινώθηκε επίσημα ότι τελικά η Olympic Air, αναλαμβάνει τελικά το "φιλέτο" των εννιά επιδοτούμενων γραμμών έως τον ερχόμενο Μάρτη, έναντι 5,220 εκατ. ευρώ.

Τις υπόλοιπες 15 γραμμές έχουν αναλάβει οι εταιρείες Athens Airways και Sky Express, έναντι επιδότησης 1,562 εκατ. ευρώ και 632.000 ευρώ αντίστοιχα.

Σημειώστε ότι ο όμιλος της MIG είναι από τους βασικούς διεκδικητές και για την ανάληψη των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών (χάντλινγκ) στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Πρόκειται για δραστηριότητα, με ετήσιο τζίρο άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ!

"Κουράγιο Έλληνες"...ο τίτλος της Αυγής.

Ο τίτλος αυτός είναι τα λόγια του πρόεδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ.

Με λίγα λόγια η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά στους Έλληνες να κάνουν κουράγιο και να υποστούν τα νέα αντιδραστικά μέτρα της ΕΕ.

Εμείς έχουμε μιλήσει επανειλημμένες φορές για την κρίση, ταυτότητας, που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με την ακολουθούμενη πολιτική του τακτική, τον βλέπουμε να αποχαιρετά, τουλάχιστον με την παρούσα σύνθεση, την κεντρική πολιτική σκηνή.

Εμείς θα σας έχουμε ενημερώσει, αν δεν αλλάξει τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει χρόνο ζωής!

Ελπίζουμε σύντομα να ανασυγκροτηθεί κάτω από ένα νέο πολιτικό υπόβαθρο, περισσότερο ριζοσπαστικό, περισσότερο προοδευτικό!



Διαβάστε τη συνέχεια...

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 3 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

Χθες λοιπόν η ΕΕ έδωσε στην Ελλάδα προθεσμία 3 ετών γι να μειωθεί το έλλειμμα της χωράς και να πέσει κάτω από το 3%.

Η ελληνική κυβέρνηση ανακουφιστικέ και πλέον ετοιμάζεται να "προσφέρει" στους Έλληνες νέα σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα!

Όπως αντιλαμβάνεστε, η ΕΕ ζήτησε συνέχισή των αντιδραστικών αλλαγών όπως έγινε και επί ΝΔ. Μάλιστα φαίνεται να επανέρχεται η συζήτηση γύρω από το πάγωμα των μισθών.

Όμηροι της ΕΕ, καμία κυβέρνηση εδώ και χρόνια δεν, έχει ούτε καν προσπαθήσει να αντιπροτείνει μέτρα στην ΕΕ, τα οποία να χτυπούν υπερκερδοφόρους επιχειρηματικούς ομίλους και τα εύπορα νοικοκυριά.

Δεν έχει τολμήσει εδώ και περισσότερο από 13 χρόνια μια ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τους Έλληνες πολίτες, τους Έλληνες εργαζόμενους με βάση τις πραγματικές τους ανάγκες.

Ότι διατάξει η ΕΕ, που με τη σειρά της διατάσσεται από τα οικονομικά μεγαθήρια!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ

Καλή σας μέρα...!

Σήμερα λέμε να ξεκινήσουμε τον σχολιασμό της ημέρας από τα Νέα.

Τα οποία μας κάνουν γνωστά τα νέα μέτρα για προσλήψεις μέσο ΑΣΕΠ.

Οι αλλαγές που αναφέρει το έντυπο δεν είναι άσχημες, αλλά χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή τους.


Επίσης εκείνοι που έχουν προσληφθεί ήδη ως συμβασιούχοι στο δημόσιο και δεν πληρούν τις νέες προϋποθέσεις, δεν πρέπει να πεταχτούν στο δρόμο, όπως εκείνοι των stage.

Όπως κι αν έχει τα νέα μέτρα, μοιάζουν περισσότερο αξιοκρατικά, δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα στο αν οι κοινωνικές ανάγκες μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ΑΣΕΠ.

Σίγουρα θα επανέλθουμε στο ζήτημα...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com