Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Ορισμένοι καρκίνοι του μαστού υποχωρούν αυθόρμητα


Τα αποτελέσματα μελέτης μαστογραφικού ελέγχου δείχνουν ότι μερικοί διηθητικοί καρκίνοι του μαστού μπορεί αυθορμήτως να παλινδρομήσουν με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Internal Medicine.

Τα ευρήματα αυτά παρέχουν νέα οπτική στο πως η μείζονα επίπτωση σχετίζεται με τον μαστογραφικό έλεγχο, κυρίως την ανίχνευση και θεραπεία των καρκίνων που μπορεί κατά τα άλλα να υποχωρήσουν μόνοι τους.

Η μελέτη έγινε από την ομάδα του Δρ Γκίλμπερτ Γουέλς, στο Ιατρικό Κέντρο του Τμήματος Βετεράνων, στο Βερμόντ, και συμπεριλήφθηκαν 119.472 γυναίκες, 50-64 ετών που είχαν υποβληθεί σε τρεις μαστογραφικούς ελέγχους από το 1996 μέχρι και το 2001 στα πλαίσια του Νορβηγικού Προγράμματος Ελέγχου για τον Καρκίνο του Μαστού.

Τα ποσοστά του καρκίνου στην συγκεκριμένη ομάδα ασθενών συγκρίθηκαν με αυτά 109.784 γυναικών που θα είχαν ελεγχθεί αν το πρόγραμμα είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από το 1992. Οι γυναίκες της ομάδας ελέγχου υποβλήθηκαν σε έναν μόνο έλεγχο στην λήξη της περιόδου παρατήρησης.

Όπως προαναφέρθηκε, η τετραετής αθροιστική συχνότητα του διηθητικού καρκίνου του μαστού στην ομάδα παρέμβασης ήταν υψηλότερη από την ομάδα ελέγχου πριν τον μαστογραφικό έλεγχο: 1.268 έναντι 810 περιπτώσεων ανά 100.000 άτομα. Ωστόσο, όταν έγινε και ο ένας έλεγχος της ομάδας σύγκρισης, η εξαετής αθροιστική συχνότητα του καρκίνου του μαστού στην ομάδα παρέμβασης εξακολουθούσε να είναι υψηλότερη: 1.909 έναντι 1.564 περιπτώσεων ανά 100.000 άτομα.

Επειδή η αθροιστική μεταξύ της ομάδας ελέγχου ποτέ δεν έφτασε αυτή της ομάδας παρέμβασης, φαίνεται ότι μερικοί καρκίνοι του μαστού, που ανιχνεύονται κατά την επαναλαμβανόμενη μαστογραφία, δεν θα παραμένουν να είναι ανιχνεύσιμοι από μια μοναδική μαστογραφία στο τέλος της εξαετίας.

Αν αυτή η υπόθεση της αυθόρμητης υποχώρησης είναι αξιόπιστη, θα πρέπει να προκαλέσει μείζονα επανεξέταση στον τρόπο προσέγγισης της έρευνας του καρκίνου του μαστού και στον τρόπο αντιμετώπισής του.

Διαβάστε τη συνέχεια...

Πιο φθηνοί για τους εργοδότες οι απόφοιτοι των ΤΕΙ

Στο 12% περίπου κυμαίνεται η ανεργία των αποφοίτων ΤΕΙ, ενώ η ετεροαπασχόληση μάλλον ξεπερνάει το 20%, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα απορρόφησης αποφοίτων, που ολοκληρώνει και θα εκδώσει το προσεχές διάστημα η «Οριζόντια Δράση των Γραφείων Διασύνδεσης των ΤΕΙ». Η μελέτη έγινε σε αποφοίτους ΤΕΙ την περίοδο 2001 έως 2004 και, σύμφωνα με αυτή, το 60% του δείγματος βρήκε δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπούδασε μέσα σε 2-3 χρόνια από την αποφοίτηση.

Σχετικά με την αντίστοιχη έρευνα που είχε δημοσιευτεί πέρσι για τους αποφοίτους πανεπιστημίων, τα ποσοστά απασχόλησης των αποφοίτων ΤΕΙ φαίνονται υψηλότερα, πράγμα που εξηγείται από το γεγονός ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ είναι συνήθως πιο «φθηνοί» για τους εργοδότες. Ωστόσο, δεν αναφέρεται για πόσο διάστημα εργάστηκε ή εργάζεται αυτό το ποσοστό αποφοίτων ΤΕΙ και γενικότερα με ποιους όρους εργάζεται... Για παράδειγμα, σε τμήμα της μελέτης για την απορρόφηση αποφοίτων του ΤΕΙ Ηπείρου, φαίνεται ότι οι μισοί περίπου απόφοιτοι βρίσκουν δουλειά (είτε στο αντικείμενό τους είτε ετεροαπασχολούμενοι) και από αυτούς, ευχαριστημένοι από την εργασία τους είναι λιγότεροι από τους μισούς...

Τα πρώτα στοιχεία της μελέτης της «Οριζόντιας Δράσης», τα έδωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνός της, Μ. Μπρατάκος, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης διήμερου συνεδρίου των γραφείων διασύνδεσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Μ. Μπρατάκου, η ανεργία φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερη στα πιο παλιά Τμήματα των ΤΕΙ (πιο «παραδοσιακές» ειδικότητες) σε σχέση με νέα Τμήματα, αν και τα τελευταία εμφανίζουν συχνά μειωμένη ζήτηση από τους υποψηφίους σπουδαστές. Γι' αυτό και, σύμφωνα με τον Μ. Μπρατάκο, μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο ώστε να αποτελεί και «μπούσουλα» για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών. Ωστόσο, δεν εξηγήθηκε το πώς σε μια αγορά με διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες και χωρίς κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, τα στοιχεία του 2004 θα αποτελέσουν «μπούσουλα» για τους υποψηφίους του 2009... δηλαδή για τους αποφοίτους του 2013!

Διαβάστε τη συνέχεια...

ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ!!!

Πάνω από το 22% του πληθυσμού της χώρας ζει σε επίπεδα κάτω από τα όρια της φτώχειας. Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια μισθωτών ζουν με μηνιαίο εισόδημα γύρω στα 500 ευρώ. Περίπου 900.000 εργαζόμενοι κολλάνε μόλις 100 ένσημα δουλειάς το χρόνο και βάσει των ασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα πάρουν σύνταξη σε ...90 χρόνια. Πάνω από 700.000 συνταξιούχοι αγρότες, παίρνουν μηνιαία σύνταξη της τάξης των 330 ευρώ. Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ, εισπράττουν την κατώτερη σύνταξη των 400 - 500 ευρώ. Πάνω από 500.000 άνεργοι στοιβάζονται στις ουρές της εξαθλίωσης, της ρουσφετοκρατίας και της δικομματικής ψηφοθηρίας. Αυτή είναι η μία Ελλάδα.

Στην άλλη Ελλάδα:

  • 2.285% (!) ήταν η αύξηση των κερδών της «Τράπεζας Αττικής» μέσα στο 2007 σε σύγκριση με το 2006.
  • 283% η αύξηση των κερδών της «Μαρφίν».
  • 174% η αύξηση των κερδών της «Εγνατίας».
  • 54% η αύξηση των κερδών της «Αλφα».
  • 55% η αύξηση των κερδών της «Κύπρου».
  • 43% η αύξηση των κερδών της «Πειραιώς».
  • 55% η αύξηση των κερδών της «Τράπεζας Κύπρου».
  • 64% η αύξηση των κερδών της «Εθνικής».
  • 32% η αύξηση των κερδών της «Γιούρομπανκ».
  • 46,5% η αύξηση των κερδών της «Μιλένιουμ».

Οσο για το 2008, έτος διεθνούς οικονομικής κρίσης, μέσα στο 9μηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης, η «Εθνική» ανακοίνωσε νέα υπερκέρδη ύψους 1,2 δισ. ευρώ και η «Αλφα» κέρδη ύψους 567 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι προφανές: Η μία Ελλάδα απέχει από την άλλη τόσο όσο απέχουν οι διακηρύξεις, οι υποσχέσεις και οι «φιλολαϊκές» εξαγγελίες των εκάστοτε κυβερνώντων από την αλήθεια.

Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com