Πειρατικό Press * Ενημέρωση χωρις Κατευθύνσεις * Ενημέρωση με Ουσία * peiratiko_press@yahoo.gr * www.sync.gr/Peiratikos*

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

"ΘΡΙΛΕΡ..."

Διαβάζουμε από το in.gr:

"Μορφή θρίλερ παίρνει η ααναμέτρηση για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, ιδιαίτερα αν παραπεμφθεί σε δεύτερο γύρο μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Αντώνη Σαμαρά, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO για τον «Κόσμο του Επενδυτή».

Η δημοσκόπηση που έγινε δύο εβδομάδες πριν το έκτακτο συνέδριο, καταγράφει προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην κούρσα της διαδοχής, ωστόσο σε περίπτωση που η εκλογή οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο δείχνει ντέρμπι μεταξύ της πρώην υπουργού Εξωτερικών και του Αντώνη Σαμαρά".

Και ξαφνικά παίρνει "μορφή θρίλερ" η αναμέτρηση για την αρχηγία στην ΝΔ, ιδιαίτερα ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά.

Εμείς σας έχουμε από καιρό προϊδεάσει...η Ντορούλα θα έχει δύσκολο έργο!

Εκείνοι που δεν την θέλουν στην Προεδρία της ΝΔ ίσως είναι λιγότεροι από εκείνους που την προτιμούν, αλλά είναι συσπειρωμένοι και σχετικά συμπαγές σύνολο προσώπων.

Οι επόμενες μέρες θα έχουν ενδιαφέρον...!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΕΜΕΙΝΕ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ...!

Εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια ξεπουλάνε - ξεπουλάνε, ιδιωτικοποιούν και "μετοχοποιούν" και τελικά δεν άφησαν τίποτα.

Από ΟΤΕ, τράπεζες και ΑΓΕΤ μέχρι ΔΕΗ και ΕΛΠΕ και από Ναυπηγεία μέχρι Διώρυγα της Κορίνθου και λιμάνια. Και γιατί;

Για να αντιμετωπίσουν (όπως έλεγαν και λένε) το δημόσιο χρέος και για να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα. Και ποιο το αποτέλεσμα;

Εφτασαν το δημόσιο χρέος στο 100% του ΑΕΠ και τα ελλείμματα στα 30 δισ. ευρώ!

Συνεπώς...

ή είναι εντελώς άχρηστοι και ανίκανοι (πράγμα που ούτε πιστεύουμε, ούτε ποτέ υποστηρίξαμε) ή ισχύει αυτό που λέμε εμείς, ότι δηλαδή το ξεπούλημα δε γίνεται για λόγους εξυπηρέτησης της "εθνικής οικονομίας", αλλά για λόγους "εξυπηρέτησης" των ιδιωτικών συμφερόντων που "βουτάνε" το δημόσιο πλούτο.

Επομένως, και αφού τώρα τα πούλησαν όλα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε ένα ...μικρό προβληματάκι με τα χρέη και τα ελλείμματα, τι έχει απομείνει για ξεπούλημα;

Η Ακρόπολη, να "πιάνει τίποτα" άραγε;

Διαβάστε τη συνέχεια...

"STAGE ΤΕΛΟΣ"...ΑΛΛΑ

Πρώτο θέμα και στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ η διακοπή των stage στο δημόσιο τομέα!

Το πολύ σημαντικό στοιχειό που δε σχολιάσαμε στο όλο ζήτημα, είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση, δεν θα επιτρέψει πλέον την ενασχόλησή εργαζομένου μέσο stage στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ασφάλιση.

Θετικό μέτρο το οποίο παύει να έχει τους εργαζόμενους στα stage ως δούλους σε συνθήκες που θύμιζαν μεσαίωνα.

Εμείς όμως θα επιμείνουμε στο εξής:

Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να εξασφαλίσει, στα άτομα εκείνα που δούλεψαν από 24μήνες και πλέον σε δημόσιες θέσεις μέσο stage, τουλάχιστον την επιπλέον μοριοδότηση τους ή ακόμη και ένα σχετικό επίδομα ανεργίας.

Δεν μπορείς να πετάς από τη μια μέρα στην άλλη χιλιάδες πολίτες στο δρόμο, δε φταίνε εκείνοι για την κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο!


Διαβάστε τη συνέχεια...

ΣΤΑ 60δις Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ακόμη μια σκληρή αλήθεια από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αυτή τη φορά.

"Δανεισμός 60δισ ευρώ και το 2010", μας πληροφορεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η αλήθεια είναι αυτή, η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας υποβαθμιστικέ και πλέον ο δανεισμός γίνετε αν όχι πιο δύσκολος, σίγουρα περισσότερο ακριβός!

Το ζήτημα εδώ είναι ένα και μόνο!

Ποιος θα πληρώσει το αποτέλεσμα αυτό των πολιτικών, που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ;

Θα το πληρώσει και πάλι ο λαός;

Θα το πληρώσει και πάλι ο μόνος που δεν έφταιξε για την εικόνα αναξιοπιστίας που δείχνει η χώρα στο εξωτερικό...;

Ποιος κύριοι της κυβέρνησης και με ποιο τρόπο;


Διαβάστε τη συνέχεια...

"ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 40.000 ΝΕΟΥΣ"!

"Πέταξαν στο δρόμο 40.000 νέους"!

Είναι μια πολύ σκληρή πραγματικότητα αυτό που γράφει στο πρωτοσέλιδο της η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

Από Δευτέρα χιλιάδες, νέοι κυρίως, θα μείνουν χωρίς δουλεία. Η κυβέρνηση διώχνει χιλιάδες νέους που βρίσκονται σε θέσεις stage, μετά την κατάργηση των εν λόγο συμβάσεων.

Όπως είπαμε και χθες θεωρούμε αντιλαϊκή την απόφαση, από το σημείο εκείνο που απολύονται χωρίς καμία επιπλέον μοριοδότηση άτομα που εργάστηκαν για περισσότερο από 24μήνες, καλύπτοντας κενά του δημοσίου.

Είναι υποχρέωση της κυβέρνηση να αποκαταστήσει, έστω με την επιπλέον μοριοδότηση για το ΑΣΕΠ, τους πολίτες εκείνους που δούλεψαν για χρόνια σε κρατικές θέσεις.

Εμείς επισημαίνουμε ότι σωστά καταργηθεί ο θεσμός των stage στο δημόσιο τομέα, αλλά οφείλει η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τους πολίτες που βρίσκονται στην ανεργία, μετά από δυο και πλέον χρόνια!

Ελπίζουμε...


Διαβάστε τη συνέχεια...

SYNC

Bloggers

GreekBloggers.com